Mine nyttårsforsetter for 2018

 

I fjor orket jeg ikke noen nyttårsforsetter, rett og slett fordi jeg var for syk. Nå, et år senere er livet mitt helt annerledes. Jeg har fortsatt utfordringer, men det er ganske stor kontrast fra å være hjemmeværende i Harstad til å være student i Oslo. I år har jeg derimot også noen nyttårsforsetter jeg håper jeg kan klare å leve opp til!

 

* Spise mer vegetarisk. Denne kan jeg klare! I dag finnes det jo så mange alternativer til kjøtt, og mange gode middagsretter. Jeg kan ikke love meg selv eller andre at jeg skal bli vegetarianer på heltid, men noen kjøttfrie dager og måltider i uka kan vi leve med! I tillegg til dette ønsker jeg selvfølgelig å spise mer frukt og grønt enn jeg gjør idag. 

 

Snart har jeg lyst til å begynne med smoothie bowl igjen, for det var utrolig godt og forfriskende! Aller helst har jeg jo lyst til å vente til det går mot varmere tider med tanke på at jeg er en skikkelig frostpinne på vinteren.. MEN smoothie er jo godt året rundt!

 

* Trene yoga en gang i uken. Jeg har tilbudet om å trene yoga gratis på skolen en gang i uka, og møter jeg ikke opp der, har jeg ei yogamatte hjemme og Yoga with Adriene på Youtube! Personlig syntes jeg det er ei mye lettere dørstokkmil å trene yoga enn pole for eksempel. Nå har jeg jo selvsagt ikke mulighet til å trene pole uansett fordi stanga mi ligger forlatt og alene på loftet i Harstad.. 

 

* Møte opp på minst halvparten av alle forelesninger. Nå ser dere sikkert på meg som en skikkelig sløving, men det er ikke helt der det ligger. Noen ganger har jeg bare altfor mye angst for å møte opp, men dette semesteret skal jeg fortsette å prøve mitt beste. Det å møte opp på minst halvparten av alle forelesningene er et realistisk mål jeg bør kunne klare! Selv om det kanskje for dere høres ut som veldig lite krevende, er det for meg noe som er ganske utfordrende. 

 

* Drikke mer grønn te. Jeg drakk masse grønn te i sommerferien og utover, men så dabbet tedrikkingen plutselig av. Kanskje det kom av at jeg kjøpte en ganske fæl te i Sverige det fristet lite å drikke… For et par dager siden drakk jeg jordbær-te hos mamma, og det var utrolig godt! Jeg kom til å innse at te er jo skikkelig godt, så hvorfor slutta jeg å drikke det?! Grønn te er jo både sunt og godt! Kommer selvfølgelig til å unne meg litt sort te med jordbærsmak i ny og ne også da.. 

 

 

* Være mer sosial. Jeg tror da det skal gå an å oppnås! På grunn av de to personlighetsforstyrrelsene jeg har, finner jeg det utfordrende å være sammen med andre ofte eller over lengre tid. Jeg blir sliten og i dårlig humør, og får et sterkt behov for å trekke meg tilbake. Mot slutten av januar begynner jeg med terapi, så jeg vil tro at dette er et fint mål å ha! Personlig ønsker jeg jo sterkt å kunne være mer sosial. 

 

* Gjøre det finere i leiligheta. Akkurat nå ser det så upersonlig og “sykehusaktig” ut i leiligheten vår, så derfor ønsker jeg å holde det rent og være flinkere til å pynte og få det litt finere. Dette kan komme av at det er så høyt under taket og veggene er lange og helt hvite, så et par plakater hadde gjort seg. Vi har foreløpig en Ringenes Herre-plakat etter Mathias sitt ønske, og den andre plakaten vi bestilte for flere måneder siden er long gone virker det som… Jaja, et greit nyttårsforsett å ha, og jeg ønsker virkelig at vi får det finere i leiligheten vår slik at det (sykt nok) kan føles bedre ut å være der. 

 

Haha, ikke den vakreste leiligheta av dem alle.. Dette bildet viser forresten ganske greit hvordan størrelsen er, da jeg tok bildet satt jeg i vinduskarmen som er i enden av rommet. Som dere skjønner er det litt lite personlig og mange småting, nødvendige ting osv. 

 

* Skrive dagbok hver dag. Rett før årsskiftet ble jeg inspirert av lillesøsteren min som skrev dagbok hver eneste dag i 2017. Det passer jo helt supert å starte nå som vi er i et nytt år og alt! Jeg kjøpte ei kalenderbok på Staples der jeg skal skrive mesteparten av hva jeg har gjort om dagene. For eksempel når jeg stod opp, om jeg kjøpte noe, om jeg har gjort noe produktivt, hva jeg har følt osv. Jeg har Bullet Journal til litt mer kreative og fine oppsett, planlegging, mål, habit trackers osv! 

 

* Ha spa-dag to ganger i måneden. Hvorfor ikke? Jeg elsker jo å føle meg fresh, og da passer det jo perfekt å finne en dag annenhver uke hvor jeg bruker ansiktsmaske, hårkur, skrubber kroppen, pleier føtter og negler også videre! Det er ikke bare et slit å pleie huden og kroppen sin, det kan være ganske koselig og avslappende også. Kanskje jeg skulle tatt en ny tur innom Lush snart, hehe… 

 

Jeg er kanskje litt i overkant glad i Lush. 

 

* Ta flere polaroid-bilder. Hva er vitsen med å ha et polaroidkamera stående urørt i hylla? Etter vi flyttet til Oslo har jeg vært utrolig dårlig til å bruke dette kameraet, selv om jeg har nok film og alt. Jeg har et eget polaroidalbum der jeg legger bildene i slik at de blir oppbevart på en fin plass, i tillegg til at jeg venter mine tre første pakker med svart-hvitt-film! 

 

Ellers ønsker jeg å fortsette å jobbe med psyken min, å tegne og skrive i Bullet Journalen og å ha orden i planer og ting som vanlig. Jeg har det sånn høvelig på stell, men dette er mine viktigste nyttårsforsetter jeg håper jeg klarer å leve opp til i år! Jeg har i tillegg tenkt til å lage meg selv noen studie-mål for dette semesteret, og det deler jeg nok etterhvert. 

 

12 kommentarer
    1. Veldig mange gode mål du har satt deg <3 skal også begynne å spise mer vegetarisk, men skal ikke bli helt 100% da:) Lykke til med dine mål <3

    2. buroyfoto: Tusen takk <3 Så fint at du også tenker å spise mer vegetarisk, det er jo godt for miljøet og dyrene, ikke minst for helsa også 🙂 Lykke til!

    3. Heidi Gustad: Det er sant, målene jeg har satt meg er ikke så veldig høye slik at de er lettere å oppnå! Det er koselig å drikke te ja, det skal jeg gjøre i kveld 😀

    4. Jeg ELSKER dette innlegget! Måten du skriver på, motiverer meg veldig til å ha slike mål selv. Flotte mål du har satt deg og det er jeg sikker på at du klarer. Mange har mye å lære av deg, noe jeg også har gjort. Kjempe flotte bilder og et veldig flott innlegg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg