Middagstips – Makaronigryte

 

I går laga jeg makaronigrateng til middag. Første gang jeg laga det selv, og sist jeg spiste det var vel et par år siden da storesøster pleide å lage det. Det var lett å lage og det ble utrolig nok veldig godt ettersom det var jeg som laga det.. Dette kommer jeg nok til å lage flere ganger, lett og kjempegodt!

 

Du trenger:

Makaroni

Kjøttdeig

Dolmio pastasaus 

Ost

 

Fremgangsmåte: 

1. Sett ovnen på 200 grader, finn fram en ildfast form og smør den. 

2. Begynn å måle opp hvor mye makaroni du skal koke, jeg brukte 7-8 dl. På makaronipakken står det hvor mye vann som skal være i forhold til hvor mange gram osv. Begynn å koke makaroni. 

3. Stek kjøttdeigen. Det skal helst være 400-500g. 

4. Da kjøttdeigen er ferdig stekt heller du i hele glasset med Dolmio. Dette skal kokes inn i ca 5 minutter. 

5. Kjøttdeigblandingen skal over i den ildfaste formen, det skal også den kokte makaronien. Jeg blanda dette sammen men det gjør man selvfølgelig som man vil. 

6. Skjær osteskiver/ rasp ost og legg det på toppen. Hvor mye ost er heller ingen fasitsvar, bruk ønskelig mengde. 

7. Dette skal stå i ovnen i ca. 15 minutter. 

 

Resultat:

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg