Middagstips – Makaronigryte

 

I går laga jeg makaronigrateng til middag. Første gang jeg laga det selv, og sist jeg spiste det var vel et par år siden da storesøster pleide å lage det. Det var lett å lage og det ble utrolig nok veldig godt ettersom det var jeg som laga det.. Dette kommer jeg nok til å lage flere ganger, lett og kjempegodt!

 

Du trenger:

Makaroni

Kjøttdeig

Dolmio pastasaus 

Ost

 

Fremgangsmåte: 

1. Sett ovnen på 200 grader, finn fram en ildfast form og smør den. 

2. Begynn å måle opp hvor mye makaroni du skal koke, jeg brukte 7-8 dl. På makaronipakken står det hvor mye vann som skal være i forhold til hvor mange gram osv. Begynn å koke makaroni. 

3. Stek kjøttdeigen. Det skal helst være 400-500g. 

4. Da kjøttdeigen er ferdig stekt heller du i hele glasset med Dolmio. Dette skal kokes inn i ca 5 minutter. 

5. Kjøttdeigblandingen skal over i den ildfaste formen, det skal også den kokte makaronien. Jeg blanda dette sammen men det gjør man selvfølgelig som man vil. 

6. Skjær osteskiver/ rasp ost og legg det på toppen. Hvor mye ost er heller ingen fasitsvar, bruk ønskelig mengde. 

7. Dette skal stå i ovnen i ca. 15 minutter. 

 

Resultat:

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg