I går laga jeg makaronigrateng til middag. Første gang jeg laga det selv, og sist jeg spiste det var vel et par år siden da storesøster pleide å lage det. Det var lett å lage og det ble utrolig nok veldig godt ettersom det var jeg som laga det.. Dette kommer jeg nok til å lage flere ganger, lett og kjempegodt!
Du trenger:
Makaroni
Kjøttdeig
Dolmio pastasaus
Ost
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 200 grader, finn fram en ildfast form og smør den.
2. Begynn å måle opp hvor mye makaroni du skal koke, jeg brukte 7-8 dl. På makaronipakken står det hvor mye vann som skal være i forhold til hvor mange gram osv. Begynn å koke makaroni.
3. Stek kjøttdeigen. Det skal helst være 400-500g.
4. Da kjøttdeigen er ferdig stekt heller du i hele glasset med Dolmio. Dette skal kokes inn i ca 5 minutter.
5. Kjøttdeigblandingen skal over i den ildfaste formen, det skal også den kokte makaronien. Jeg blanda dette sammen men det gjør man selvfølgelig som man vil.
6. Skjær osteskiver/ rasp ost og legg det på toppen. Hvor mye ost er heller ingen fasitsvar, bruk ønskelig mengde.
7. Dette skal stå i ovnen i ca. 15 minutter.
Resultat:
Nam – takk for tipset