Dette syntes jeg om skolen til nå

 

 

I dag har jeg hatt siste forelesning denne uka, og har nå tatt helg! På en måte da, jeg må fortsatt lese pensum både i kveld og i morgen, men jeg har ingen forelesninger på fredager. Det vil si at jeg denne uka har hatt alle fagene jeg skal ha dette semesteret. Det er et spesielt fag jeg sliter med å forstå, og det er “marked og samfunn” som omhandler mye markedsøkonomi, kapitalisme, markedets historie osv. Jeg har veldig lenge sittet og lest både pensumbøkene og på nettet for å lære å forstå disse begrepene, men jeg får det bare ikke inn i hodet. Så dette blir en utfordring! 

Ellers virker fagene spennende og jeg digger foreleserne til nå. Det er forresten snakk om at jeg skal bytte klasse! Jeg får vite mer om det er mulig imorgen eller på mandag, så jeg krysser fingrene da. Akkurat nå har jeg en liten pause fra lesing og jobbing med oppgaver fra dagens forelesning i faget “markedsføring”. Jeg er glad jeg finner det interessant, for hvis ikke hadde dette vært helt gørr! Det er en del begreper jeg ikke skjønner like godt, men jeg vet at det kommer noe godt ut av å kunne det. Disse oppgavene jeg jobber med er forresten ikke noe som blir innlevert eller vurdert, men det er relevante eksamensoppgaver basert på forelesningen vi hadde idag. Det er rett og slett for at jeg skal lære mer og få øving! Et veldig bra opplevd synes jeg. 

 

Min største drøm

 

Jeg har ikke egentlig nevnt hva jeg har lyst til å bli etter skolen (såvidt jeg kan huske), så jeg tenkte det var greit å gjøre det nå! Har fortsatt ikke blitt kjent med alle mulighetene jeg har etter endt studie, og jeg vet at det er veldig mange. Jeg studerer Markedsføring og merkevareledelse for de av dere som ikke visste det fra før. Min største drøm når det kommer til karriere og yrke er først og fremst å kunne jobbe med blogg. Jeg elsker å blogge, og det er virkelig drømmen! Problemet er at det skal mye til, og det er min største, men mest urealistiske drøm. Når jeg tenker mer realistisk er det markedssjef jeg vil bli! 

Jeg vet meget godt at det jeg er ute etter er en jobb der man ikke er i mye aktivitet som jeg var da jeg jobbet i restaurant. Stress kan jeg til en viss grad takle, men det kommer selvfølgelig an på omstendighetene. Sitter jeg på et kontor med en pc eller planlegger noe i gruppe er stress helt greit, men dersom jeg fysisk må løpe rundt og vite at om jeg er for treg eller at hvis noe går galt, er jeg nærmest “dødsdømt” og kommer til å bli kjeftet huden full av gjester. Det er ikke jobben for meg!

 

Nord-Norge har sin sjarm! Bildet ble tatt i juli.

 

For å være ærlig er jeg mer den rolige typen som liker å jobbe i ro og å planlegge, gjerne samarbeide med andre, samtidig som jeg får lov til å jobbe litt alene også. Jeg er klar over at en markedssjef-jobb også går ut på å yte service og å selge, men på en annen måte igjen. Aller helst vil jeg være digital markedsfører, og jeg vet at det virkelig er noe for meg! Jeg har så og si allerede bestemt meg for at “Digital markedsføring” skal være mitt valgfag til 4. semester. Med tanke på at jeg har blogget opp og ned i mange år, er det noe som interesserer meg veldig mye! Now you know. Blogg er den urealistiske drømmen. Markedssjef er en realistiske drømmen!

 

Første skoledag

 

 

Etter mye nerver kan jeg lettet si at første skoledag er overstått! Eller rettere sagt, første forelesning. Jeg var syk forrige mandag og fikk ikke møtt klassen min før idag. Derfor var det ekstra skummelt å møte opp tidligere idag, for da hadde hele klassen møtt hverandre allerede og jeg hadde virkelig null peiling på hvilket klasserom vi skulle være på. Og dere vet jo meg, alltid tidlig ute… Jeg dro nedover en time før forelesningen skulle starte, så fikk jeg sjansen til å ta det med ro og finne riktig klasserom.

Så, hvordan gikk det? Heldigvis fant jeg ei jente fra faddergruppa da jeg kom til skolen, og hadde det ikke vært for det hadde jeg sikkert ikke funnet fram til rommet før timen allerede hadde startet. Det er greit å vite at vi skal være der imorgen også da! Men tilbake til spørsmålet. Det gikk bra! Faget var veldig interessant, og det handler om å påvirke og forhandle. Det er også litt psykologi innblandet, og det er spennende! I morgen skal vi ha om salg og relasjonsbygging, så jeg er spent på det. Begge bøkene til pensumet er på engelsk, så det er litt utfordrende lesestoff med tanke på “vanskelige ord”, så her er det ekstra viktig at jeg får med meg forelesningene! 

 

Noe dere kanskje lurer på er om jeg har fått meg noen venner enda, og svaret er nei. Men det får så være, enten får jeg meg venner på skolen, eller så gjør jeg ikke det. Studere skal jeg gjøre uansett! Nå skal jeg og Mathias raska på ned til byen en tur for å kjøpe skrivebøker. Ha en fin kveld! 

 

 

Gleden er å kunne lage enchiladas

 

 

 

Jeg kan gledelig meddele at jeg har blitt frisk!!! Magen har blitt bedre, og jeg slipper å holde meg i leiligheten 24 timer i døgnet. Ellers har vi fått litt mer ting i hus, som for eksempel hybelkomfyr, mikrobølgeovn, vannkoker, tørkestativ og litt forskjellig. Vi har tross alt vært uten komfyr i to uker, så vi har ikke kunnet laget noen middag i ovn. Vi ser altså veldig mye fram til å ENDELIG kunne lage enchiladas igjen. I kveld blir det!  

 

 

Ellers venter jeg på en stavmikser jeg har kjøpt, gleder meg til å lage smoothies! Med tanke på at jeg har veggisdag minst en dag i uka, kan jeg også prøve å lage hummus, falafel osv. I går ankom faktisk også Leuchtturm-skriveboka mi i postkassa, så nå skal jeg lage ordentlig Bullet Journal folkens! Jeg legger sikkert ut bilder og slikt etterhvert som jeg har fått tegnet og skrevet i den. 

 

Ha en fin fredag alle dere! 

 

Jeg gikk glipp av første skoledag

 

 

I dag gikk jeg glipp av første skoledag. Jeg hater virkelig å gå glipp av ting, viktig informasjon og ikke minst å møte de jeg skal gå i klasse med! Likevel kan jeg ikke skylde for mye på meg selv, for jeg kan jo ikke trylle meg frisk igjen. Å høre på at andre snakker i fire timer i strekk blir for meget når man sitter der med “omgangssyke”. Ikke minst kunne jeg jo ha smitta medelever (ingen har blitt smitta så langt, så jeg aner ikke…?) 

Jeg var hos lege idag, og jeg fikk som vanlig beskjed om å vente enda en uke for å se om det gir seg. Derfor håper jeg så absolutt at jeg blir bedre asap, for jeg haaater å ha omgangssyke, og man vil jo helst bli kvitt det med en gang. Så å vente en hel uke til når jeg allerede har venta i fem dager kommer til å bli tungt dersom jeg ikke blir frisk med det første. Heldigvis for meg har vi ikke noe mer skole før i neste uke, så jeg har enda flere dager på å komme meg igjen!

Nå får jeg bare trygle og be om at jeg blir bedre slik at jeg kan gjøre alle ærender som gjenstår, for vi har nemlig flere ting vi bør kjøpe til leiligheta. Vi planlegger med andre ord en ny Ikea-tur… Lord give me mercy. Jeg har mange ting jeg skal kjøpe, blant annet skolebøker til meg selv, tørkestativ, skittentøyskurv, søppelbøtter, kasseroller, en skrivebordlampe og mye mer. Ser veldig mye fram til å få alt på plass! 

 

Bullet journaling

 

Jeg har bestemt meg for å starte med Bullet Journal! Dere som har lest bloggen min før har sikkert til nå skjønt at jeg elsker å lage lister, fargelegge, doodle og slikt. Ideen fikk jeg først av Lisabeth! Herregud så godt det er å sitte å lage lister og sider i den nye boka mi! Det gir meg ro i sjela, hahaha. Jeg er forresten fortsatt syk, og jeg begynner å bli lei. Feberen hadde jeg kun på torsdag, men nå er det kun magen som er vrang. Håper så inderlig det gir seg snart, for første skoledag er tross alt i morgen der vi har ei slags forelesning på fire timer. Ikke noe gøy med magetrøbbel da! 

 

Alle bildene er hentet fra Pinterest. 

 

Tilbake til det egentlige poenget med innlegget: Bullet Journal! Hva er egentlig det? For å være ærlig har jeg ikke det rette svaret, men det er iallefall ei bok man selv skriver og tegner i som inneholder lister, habit trackers, gjøremål og alt mulig. Jeg har funnet masse inspirasjon på Pinterest, og jeg kjenner jeg blir helt gal! Det er nemlig så utrolig mange ting jeg er gira på å ha med i boka, og jeg aner ikke hvor jeg skal starte. Jeg feila litt i starten, så nå er ting bare hulter til bulter. Skulle gjerne hatt ei større bok med litt hardere sider, for akkurat nå går en del av tusjen gjennom arket. Det er ganske irriterende for da blir det ikke en sånn orden jeg ønsker å ha, haha! Let me know om du vet om ei bedre bok til en ikke så altfor dyr penge! 

 

 

I’ve got the flu

 

Er ikke det typisk? Sitter/ligger i senga og føler meg halvveis død. De siste par dagene har jeg kjent at jeg har blitt ekstra utmattet av småting, og nå har det altså slått inn for fullt. Jeg var en tur på Oslo City alene for noen timer siden, og jeg kjente allerede den dunkende hodepinen komme, men jeg tenkte det ville gå over. Det gjorde det ikke, og jeg følte meg derimot bare verre og verre. Til slutt gikk jeg rundt som en zombie inne på kjøpesenteret og hadde mest lyst til å legge meg ned på gulvet. Jeg så faktisk etter muligheter, men tenkte at det kanskje ikke var så lurt… 

Nå sitter jeg trygt (men ikke så veldig godt) i senga med pcen på fanget. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre og ikke minst BØR gjøre, men dette er det eneste jeg klarer. Trodde seriøst jeg skulle svime av i heisen på vei opp til leiligheten når jeg kom hjem, så det er kanskje ikke en lur idè å gå ned til Joker for å kjøpe mat. Jeg har hittil vært med på ½ av 4 fester, så dette gjør ikke saken mye bedre. “Heldigvis” blir jeg syk nå som det enda er noen dager til skolestart, det ville vært meget kjipt om jeg følte meg som dette på mandag for eksempel! 

 

Her har dere to flotte bilder av meg at the moment. Nå kan jeg angre på at jeg gikk for “full glam” imorgest. 

#cri (Er forresten en sjokoladebit jeg har på haka)

 

Krysser likevel fingrene for at jeg på et magisk vis blir frisk nok til å være med på avslutningsfesten på lørdag. Ha en fin kveld, og god bedring til alle som også er syke, jeg føler med dere! 

 

Mine tanker om flyttingen til Oslo

 

Vi har nå bodd i Oslo i ei uke. Jeg har mange forskjellige tanker som surrer rundt i hodet mitt, og de fleste er: uvant, skummelt, greit, stort også videre. Jeg merker at det er vanskelig å få venner og bekjente, så jeg vet foreløpig ikke hvordan studietiden min kommer til å bli. Jeg får selvfølgelig håpe på det beste! En typisk følelse jeg også har kjent på, både her i Oslo og “hjemme” i Harstad, er at det er en utfordring å være meg selv. Jeg klarer bare ikke, for jeg prøver alltid å tilpasse meg andre i forhold til hvem de er, hvordan interesser de har og hvordan de oppfører seg. Så lettere sagt har jeg disse typiske identitetskrisene jeg hadde hjemme også. 

Så den egentlige meg, hvem er det? Hun som elsker memes og er litt gal, eller hun som er basic og forsiktig? Det er vanskelig å både vite og velge. Det er vanskelig å ta av den maska, dere vet jo den. 

 

 

Og ellers da. Det er mye større og tusen ganger mer folk i gatene enn det er i lille Harstad. Det er på en måte greit, men også skummelt. Jeg har observert merkelige ting både på trikken, i byen og til og med bygget vi bor i. Her finnes alle mulige slags folk, det er sikkert og visst. Heldigvis finner jeg lett ut av hva som er greit og ikke. 

Jeg har en viss grad hjemlengsel, men aller mest fordi jeg savner folkene. Det vil si familien og mine aller nærmeste venner, men heldigvis holder vi kontakten mens jeg er her. Så kommer jeg jo hjem til jul da! Det er fortsatt noen måneder til, men det kommer til å gå fort så lenge jeg trives på skolen. En annen ting jeg tenker på er at jeg aldri i livet hadde turt å flytte hit alene, så jeg er glad jeg har Mathias sammen med meg. Da har jeg noen å snakke med in real life, og ikke bare på telefonen eller Facebook. 

 

Leiligheten vår i bilder

 

Nå har vi fått det sånn ca. på stell i leiligheta vår! I går var vi på Jysk og kjøpte kontorstoler, og det var mildt sagt et hellvette å bære dem hele veien til leiligheten. Heldigvis kom det en still mann bort til oss og hjalp oss med min eske slik at jeg og Mathias kunne bære den tyngste sammen. Han sa “jeg skal gjøre det på den afrikanske måten”, så bar han eska over hodet, haha. Da vi kom til bygget leiligheten ligger i, sa vi at vi kunne ta dem resten av veien, så sa han “nei, nå har jeg bestemt meg for å hjelpe, så da følger jeg dere helt til inngangen”. Jeg er skikkelig takknemlig, og det varmer hjertet mitt at det finnes så snille folk! 

På fredag var jeg på Hard Rock Cafe sammen med noen fremtidige medstudenter, og det var kjempekoselig! Det er veldig greit å ha noen bekjente på kryss og tvers av skolen, selv om vi ikke skal studere det samme. ANYWAY, leiligheten vår: 

 

Inngangen vår er forsåvidt også ganske romslig, så her har vi skohylle, knagger og planlegger en minifryser ved siden av skohylla der eska foreløpig står. 

 

Jeg ble så glad da jeg så at vi hadde to garderobeskap istedet for ett! Da har jeg og Mathias hver vårt, og det er veldig greit, for jeg har fylt opp mitt, hehe… 

 

Badet hadde jeg sett for meg var knøttlite, men jeg ble positivt overrasket! For her har vi plass til ei avlang hylle, og der får vi plass til utrolig mye ting, som dere ser. Vi har ikke dusjkabinett, men det funker helt greit med dusjforheng ettersom vannet ikke flyter utover heeele badgulvet når vi er ferdige å dusje. Vi har enda ikke fått kjøpt inn skittentøyskurv, så det er litt skittentøys-kaos under vasken. 

 

Our little kitchen! Her er det trangt altså, men det funker fint. Vi kjøpte et lite trancherbord fra Finn, og der skal vi ha hybelkomfyren vår (som kommer i neste uke). Pluss litt oppbevaring også da! 

 

Her er et veldig dårlig bilde av skrivepulten vår. Vi kjøpte den på Ikea, og vi ville gjerne ha en som er stor nok til at vi begge kan sitte ved den å jobbe med skole og sånt. 

 

Så har vi senga, og foran senga har vi to kommoder som er slått sammen for å få plass til tven. Her oppbevarer vi også ting, så vi har hver vår kommode for oppbevaring. 

 

Mathias i Rocket League-modus. 

 

Og utsikta folkens….

 

Alt i alt er jeg fornøyd med leiligheta. Vi har enda litt plass å gå på, men foreløpig har det funka helt greit å sitte på sengeteppet i senga og å se på serier mens vi spiser, men vi kan også sette oss ved skrivepulten dersom vi vil ha et bord å spise med. Derfor tviler jeg på at vi orker noe spisebord, og ihvertfall ikke noe ny Ikea-tur med møbelinnkjøp, haha!

I morgen begynner fadderuka Into Campus, og jeg er veldig nervøs. Dere vet jo meg. Vet at mange er i samme båt som meg, så det er litt betryggende at jeg uten tvil ikke er den ENESTE av de rundt 900-1000 menneskene som skal møte opp i parken som nettopp har flytta hit og er ukjent. 

 

Vi har flyttet!

 

 

Dag nummer 2 i Oslo. Kvelden igår var vanskelig for meg, jeg begynte først da å innse at dette ikke er en ferie. Her skal vi bo i tre år. Det ble altså en kveld med mye tårer, panikk og redsel. I dag går det bedre, og vi har satt opp en slags kommonde og en stor skrivepult. Vi har kjøpt to kommoder fra Ikea og satt dem sammen for å ha TV’en på, og for å oppbevare saker og ting. Vi var tross alt på Ikea i tre timer igår, så dere kan tro jeg var drittlei og unnlot å kjøpe alle møblene som gjenstår. Vi trenger fortsatt et avlangt skap til badet og noe smart til kjøkkenet for å ha mer oppbevaring og for å sette hybelkomfyr på. Hybelkomfyr har vi forresten ennå ikke kjøpt. 

Ellers da? Jeg liker strøket vi bor i veldig godt, leiligheta er fin og ny, og den var mindre enn jeg trodde. Men vi har innsett at det funker fint, og jeg håper vi får leie i tre år! Orker virkelig ikke noe ny flytteprosess og nye innkjøp til neste sommer igjen, haha. Bygget virker veldig trygt også, for vi må låse opp to ganger for å komme til heisene, når vi er i vår etasje må vi låse opp enda en gang for å komme til boligene, ooog selvfølgelig låse opp døra til vår leilighet! 

 

1. JA. Utsikten vår er amazing. Og nesten best av alt: vinduskarmen er så stor og bred at det går an å sitte der. Må skaffe meg en pute eller to å sitte på, så blir det mange fine kvelder og ettermiddager der! 

2. Mathias i gang med montering av møbler! Jeg er ubrukelig når det kommer til montering og bruksanvisninger, så da stod jeg for de andre “arbeidsoppgavene” imens. 

3. Enda et bilde fra vinduskarmen. Utsikta er veldig fin på kvelden også, for da lyser alt opp. Forresten ser det myyye bedre og klarere ut i virkeligheten enn på snapbilder. 

 

Planene for helga er litt uklare. Jeg vet at jeg må innom skolen imorgen for å få studentbevis og hente fadderuke-billett, så satser jeg på at vi får kjøpt de møblene vi trenger og i tillegg hybelkomfyr slik at vi kan lage middag her! Jeg legger selvfølgelig ut bedre bilder av leiligheten og hvordan vi har fått det når vi har kjøpt det resterende.