Jeg har tatt sommerferie!

 

NÅ folkens! Jeg kan ikke beskrive den deilige følelsen av å gå fra eksamenlokalet i dag og å vite at jeg endelig er ferdig med all pugging, og nå har jeg ferie i to og en halv måned. Livet gliser akkurat nå, og det blir jo ikke bedre enn det! Nå er faktisk mitt første år i studiet omme, og det er to igjen. Men med tanke på hvor fort et år har gått, skal det nok bli null problem å fullføre bachelorgraden. Etter eksamenen dro jeg og studiegruppa ut og spiste lunsj på Olivia for å feire! Og om to små dager reiser jeg og Mathias avgårde på ferie til London, og deretter Edinburgh. Jeg gleder meg masse, og skal begynne pakkingen straks! 

Forresten fikk jeg tilbakemelding på den første eksamenen vi hadde nå i mai i faget markedsrett. Jeg fikk B! Jeg ble mildt sagt overrasket, men utrolig glad. Juss er jo virkelig ikke min sterkeste side, men det klarte jeg tydeligvis greit likevel, og det var virkelig ikke forventet! Nå er alle pensumbøkene pakket vekk, og det er så herlig å vite at jeg er ferdig med de fagene. Det er veldig innafor at jeg nå sitter i senga med PC’en på fanget, mett og god etter hamburger og hjemmelagde potetbåter, også vet jeg at nå trenger jeg faktisk ikke å gjøre en dritt. Ingen pugging, ingen skolearbeid what so ever! Litt klesvask og husarbeid med tanke på at vi straks drar da, men men. 

 

Åh, dette duftlyset lukter helt sykt godt! Ananas og mango. Jeg skulle ønske jeg kunne ha overført lukta til dere, for jeg lukter på det heeele tiden. Det er kjøpt på Lagerhaus, den butikken digger jeg! 

Dere som enda ikke har tatt ferie; stå på! Det er snart over. 

 

100 dager røykfri

 

You heard me! I dag er det 100 dager siden jeg sluttet å røyke. Med unntak av noen par trekk jeg tok på fest, og jeg skjemmes så klart over det. Så til de viktigste spørsmålene. Har jeg fortsatt lyst på røyk? Har jeg merket noe til røykeslutten? Hvor mye penger har jeg spart? 

Jeg skal være ærlig med dere. Faktisk savner jeg å røyke. Røyksuget jeg kjenner nå sitter så klart psykisk, for kroppen min er ikke lengre avhengig. Jeg kan fortsatt bli litt lei meg over å tenke at jeg ikke “får lov til” å røyke i sommerferien, når jeg er på ferie, når jeg drar på fest osv. Jo, jeg har jo dessverre røykt når jeg har fått mye innabords, og det angrer jeg på. Det første trekket var herlig, men resten var egentlig bare dritt. Men jeg vil fortsatt si at jeg er 100 dager EDRU røykfri, med fylle-glipper. Det viktigste er at jeg ikke har mer lyst på røyk edru, for det har jeg ikke merket noe til. Jeg merker ikke særlig mye til røyksuget i hverdagen med mindre jeg er utrolig sint eller stressa, eller selvfølgelig om jeg omgås med noen som røyker. Det er for eksempel ikke lengre det første tankene går til etter et måltid, og det er bra! 

 

 

Jeg har spart 3700 kroner! Det er fint, selv om jeg ikke merker så mye til de kronene. Eller joda, jeg husker jo hvor utrolig blakk jeg var da jeg røykte! Generelt føler jeg meg også litt sunnere nå som jeg ikke røyker lengre, og det er for eksempel lettere å gå lengre turer nå. For ikke å snakke om at jeg slipper å være den som stinker røyk på bussen eller i klasserommet! Faktisk er jeg ganske stolt over at jeg har klart å slutte, og det var ikke engang et mål jeg hadde når vi gikk inn i 2018, er ikke det litt sykt? Jeg tenkte at “næh, jeg orker ikke å slutte, jeg har ikke lyst, det passer ikke nå”. Sånne unnskyldninger gjorde jeg meg hele tiden, men det skal sies at enkelte tider faktisk ikke egner seg like bra til røykeslutt. Som for eksempel eksamensperioder!! Eller når jeg hadde en tung og dårlig psykisk periode. Det viktigste er at jeg til slutt klarte det!

 

Min største vaksinefrykt er oppfylt

 

Herregud, jeg tok min andre dose av HPV-vaksinen for tre dager siden. Jeg har aldri syntes en vaksine har vært så vond før. Den første dosen kjente jeg såvidt, men denne gangen var derimot sykepleieren(?) ufattelig hardhendt. Det gjorde vondt fra start til slutt på grunn av at vedkommende faktisk (med krefter) sånn skikkelig STAKK den inn i armen, og presset på under innsprøytingen også. Dere skjønner. I tillegg brukte h*n ikke desinfiserende der sprøyten skulle stikkes, er ikke det vanlig å gjøre? Nå ser det ut som at jeg har et fælt vepsestikk eller noe. Har aldri sett sånn her ut etter ei vaksine i alle fall, det er sikkert og visst! Det er rødt, hovent og utrolig vondt. 

 

 

Så takk, nå som jeg egentlig har vært kvitt sprøyteskrekken en stund. Vel, det var fint så lenge det varte, men neste gang må jeg vel bli dratt inn på vaksinasjonskontoret med makt. Aller helst håper jeg jo at hendelsen er glemt i løpet av de neste seks månedene før jeg skal ta min siste dose. Håper på sistnevnte! Men please, alle sykepleiere og helsesøstre; vær så snill, vær forsiktig når dere setter vaksiner eller sprøyter! Denne hendelsen hadde vært helt jævlig om jeg hadde hatt sprøyteskrekk. 

 

Forresten dro storesøsteren min tilbake til Harstad i dag, og det er kjempetrist. Vi hadde det veldig koselig og fint sammen, og vi skulle så gjerne ønske at hun kunne vært her lengre! Vi har gått turer, vært på Espresso House to ganger, spist burger, indisk mat og fått masse sol på kroppen. Tiden har virkelig flydd, og som vi sa; det går så fort at man nesten ikke rekker å nyte det skikkelig. Nå er det dessverre tilbake til hverdagen med hard pugging frem til aller siste eksamen på torsdag, og jeg kjenner at det er veldig vanskelig å konsentrere meg i dag. Ikke bare er det 30 grader ute, men jeg blir som vanlig veldig lei meg når det kommer til at jeg eller noen i familien reiser fra hverandre. Jeg går med en klump i halsen og tårer i øynene hele dagen, og det skal ingenting til før jeg begynner å gråte! Sånn er det alltid, og jeg vet at det går over, men det er utrolig kjipt og tungt mens det er sånn. 

 

Det er såvidt jeg kan se på dette bildet uten å begynne å hylgråte liksom. Nei, nå bør jeg virkelig prøve å pugge litt igjen.. Jeg vet at det bare blir verre jo lengre jeg utsetter det! 

 

 

Jeg lever, men bare litt

 

Jeg er dessverre fortsatt syk. I dag hadde jeg min tredje og nest siste eksamen, og den gikk faktisk rett til helvette, unnskyld språkbruket. Jeg oppdaget så klart da jeg ankom eksamenlokalet at jeg var helt uten stemme, og jeg fikk ikke ut en eneste lyd. Litt flaut i og med at eksamensvaktene spurte meg om både det ene og det andre. Uansett, jeg vet med sikkerhet at jeg svarte feil og bommet skikkelig på flere oppgaver fordi jeg ikke klarte å grave frem fasiten i minnet. Faktisk så håper jeg nesten litt at jeg stryker sånn at jeg må konte og ta den opp, da kan jeg i det minste få en sjanse til å gjøre det like bra som jeg håpet på. I dette faget ønsket jeg meg en B, men det blir det langt i fra. Og kjipt er det, for dette var jo favorittfaget mitt! Det er jo dette jeg ønsker å jobbe med i fremtiden. Jaja, nå orker jeg virkelig ikke å snakke mer om den eksamenen der! Den er over, enn så lenge i alle fall. 

Neste torsdag har jeg min aller siste eksamen for dette semesteret, og jeg kjenner at jeg er utrolig lei. Både fordi jeg har vært syk i noen dager, fordi jeg har pugget meg ihjel den siste tiden, og fordi jeg tok HPV-vaksine nummer to i dag. Heldigvis slipper jeg å pugge særlig mye i helgen, for da kommer nemlig storesøsteren min hit! Jeg gleder meg masse til å vise henne byen (ikke minst Grünerløkka) og finne på koselige ting sammen. Det er meldt utrolig bra vær, så det blir masse soling på takterrassen også! 

 

Dette bildet ble ikke tatt i dag, men jeg ser riktignok identisk ut akkurat nå. Samme antrekket, usminket, bleik og shitty hair bun.  

 

Været er helt utrolig i Oslo for tiden, det har vært sånn lenge nå også! Det gikk fra vinter til sommer på et blunk, og i dag har jeg solt meg på takterrassen sammen med Anja. Likevel har jeg ikke fått noe mer farge, jaja. Nå er jeg uansett sykt klar for helg! 

 

This is America

 

Gjett hvem som har blitt syk? Ja, meg. Er ikke det sykt typisk? Jeg er forkjølet, er veldig slapp, og har det jeg og Mathias kaller for “feberhud”. Nemlig at huden på hele kroppen er øm, og at det plutselig gjør vondt her og der, for eksempel at det stråler i en finger eller noe sånt. Det er dessverre utrolig mange ting som skjer framover. Men jaja, det passet egentlig best at jeg ble syk nå hvis jeg skulle ha fått velge, haha… Neste eksamen er ikke før torsdag, og i helga kommer storesøsteren min til Oslo, om to uker reiser vi til England osv osv. Greit å bare få det overstått! 

 

Dette bildet er ikke tatt i dag for å si det sånn. Dere skulle sett stilen min da jeg gikk ned på Joker for å kjøpe cola i ettermiddag; rosa bomberjakke, silkebukse med masse mønster og farger, band-tskjorte og blå sommersko med sitroner på.

 

Anyways, har dere fått med dere den nye sangen til Childish Gambino; This is America? Ikke minst musikkvideoen! Mange tenker kanskje at musikkvideoen er drøy og sjokkerende, men det er jo faktisk realiteten i Amerika. Når dere ser musikkvideoen, legg merke til hvordan dansingen “avleder” kaoset i bakgrunnen. Det er kanskje litt sånn det fungerer i virkeligheten også? 

 

Good days

 

Jeg har ikke egentlig så mye å fortelle. Vi har besøk av venner nå om dagene, og det er gøy! Ellers øver jeg mye til de to siste eksamenene. Det er veldig kjedelig, men jeg må så klart komme meg gjennom det. Det siste faget vi skal ha eksamen i, har utrolig tunge teorier, og jeg kommer aldri i livet til å huske alle de tolv omfattende kapitlene! Det verste er at jeg ikke får god nok tid til å lese på den etter den tredje og nest siste eksamenen. Derfor må jeg blande litt, der jeg øver på hver av dem litt og litt. Det syntes jeg så klart er kjipt, for jeg syntes det er bedre og lettere å kun ha et fag å fokusere på av gangen. 

Nok skolesnakk! Selv om puggingen foregår på høygir, har vi hatt noen innholdsrike og flotte dager. På 17. mai dro jeg og Mathias til tanten min der vi spiste marsipankake og drakk te, og det var veldig koselig. Vi har for tiden besøk av kompisen vår Rasmus, så da dro vi tre til en park sammen med noen andre venner og grillet på ettermiddagen. Til tross for at jeg bare skulle drikke “maks to cider”, dro vi ut senere på kvelden. Til og med også på et arrangement på Rockefeller! Det ble med andre ord litt mer enn to cider, men vi hadde det kjempegøy. I går kom et vennepar inn til Oslo for å være sammen med oss. Vi satte oss på takterrassen vår og spiste pizza fra Dominos mens vi nøt sola. Vi har det alltid veldig gøy når vi er sammen, og jeg ler aldri så mye som når vi er samlet! Senere spilte vi That’s You og gikk en kveldstur. 

 

 

Planene for resten av helga er som følger: restaurantbesøk, Kon Tiki-museum, soling på takterrassen, og selvfølgelig pugging. Jeg håper dere alle får en fin helg! 

 

Wonderful

 

Været har vært fantastisk de siste dagene. Det har vært 28 grader ute, det er jo som å være i syden! I går hadde jeg min andre eksamen, og etter min mening var den ganske jævlig. Jeg holdt på å begynne å gråte da jeg så spørsmålene, men jeg tror jeg klarte å hente meg inn. For første gang satt jeg nesten ut tiden, men jeg skrev bortimot 3000 ord. Gjett om jeg var lei av å trykke på tastaturet da jeg dro! 

I går laget jeg og Mathias taco for å feire at vi er ferdig med hver vår eksamen. Han har derimot en igjen, og jeg har to. Jaja, det var uansett herlig å gå ut fra eksamenlokalet! Forresten har vi begynt å spille Pokemon Go igjen, det er så nørd. Jeg føler meg skikkelig teit når jeg stopper opp midt i parken og stirrer på skjermen for å entusiastisk prøve å fange en Pokemon. 

 

 

Ellers har jeg det ikke så greit for tiden. Jeg er mye og ofte sint, og det er veldig stress. Når det skjer så mange ting rundt meg både på skolefronten og den private fronten, blir jeg gal. Det som frister aller aller mest akkurat nå, er å stikke av og isolere meg helt. Jeg har ikke lyst til å forholde meg til noe eller noen. Jeg vet jo at det ikke er sånn det funker, hvor skulle jeg liksom ha dratt? Uansett må jeg bare stå i det. Jeg har tross alt allerede masse studielån grunnet at jeg går på privat høyskole, så da er det jo bare å kjøre på når jeg faktisk betaler så store summer for å studere. 

Oppi alt prøver jeg uansett å nyte været. I går satt jeg ute i solsteiken i en og en halv time, og jeg ble ikke brun, bare rød med ekstra skille på den ene siden av kroppen fordi jeg en stund satt med høyresiden vendt mest mot sola, haha.. Så da satt jeg litt ekstra mye med venstresiden vendt mot solen i dag! 

 

I need a dog

 

Åh, jeg har så utrolig lyst på en hund! Jeg og Mathias blir helt vill når vi ser hunder ute når vi går turer. Jeg har så sykt lyst på alle mulige slags hunder, men aller mest Kleinspitz, Pomeranian, Akita, Samojed, Labrador eller Bichon Frisè. Mathias er helt hekta på Chow Chow’s, og jeg sier ikke nei takk til en sånn søting heller, haha! Det er selvfølgelig ikke mulig at vi skaffer oss hund før om flere år, og jeg vil nesten sammenligne det med å få en baby. Den må oppdras og tas vare på, og selv om vi har tid til det nå mens vi studerer, har vi ikke lov til å ha hund her vi bor. Dessuten er det jo mange kostnader knyttet til å ha en hund, og når vi såvidt har råd til å klare oss selv, ville jo det blitt problematisk. 

Da jeg var mindre, hadde vi en schæferhund som het Wiccie. Jeg savner henne skikkelig! Hun var utrolig snill. Da lillesøsteren min var baby, kravlet hun rundt på gulvet og sovnet oppå hunden. Slik lå de en stund, og Wiccie rørte seg ikke i det hele tatt. Jeg husker også en gang jeg la meg ned på gulvet sammen med henne og la armen min over henne, så la hun labben sin over meg igjen, haha. Det var veldig søtt og koselig!

 

Her har dere et bilde av meg og Wiccie! Jeg var forresten ikke sint på henne, selv om det ser sånn ut. 

 

Jeg er skikkelig takknemlig for at vi hadde husdyr da jeg var mindre, og jeg vil uten tvil gjøre det samme for mine potensielle barn. Det er så klart mye arbeid å ha en schæferhund, men dersom jeg hadde hatt nok tid til å ta vare på en, og vært aktiv nok til å kunne gi hunden mosjonen den trengte, skal man ikke se bort i fra at jeg i fremtiden velger en hund som en krevende. Foreløpig kan jeg ikke tenke meg å ha en veldig aktiv hund, og derfor ville en av de mindre hundene jeg har lyst på vært ypperlig. 

Det har vært kjempebra vær i Oslo i dag! Jeg og Anja dro på en uterestaurant for å feire bursdagen hennes på etterskudd, og senere gikk vi opp på takterassen vår for å sole oss. Utsikten der er helt fantastisk! Jeg kunne stått der og sett på utsikten i evigheter. Jeg har ingen bra bilder fra takterassen, så da har jeg en jobb å gjøre! 

 

Resultatet etter fjerning av vippeextensions

 

I dag tok jeg steget og fikk fjernet vippeextensionsene mine. Det har vært fint så lenge det har vart! Jeg ble ærlig talt veldig sjokkert da jeg så meg selv i speilet etter timen, jeg følte meg så utrolig naken. Det var nesten som at jeg ikke hadde vipper i det hele og det store, haha… Jeg tror jeg må bruke litt tid på å venne meg til å ikke ha lange, svarte vipper til enhver tid lengre, jeg tok det jo litt for gitt. Det er nå kjipt at mascaraen jeg bestilte enda ikke har kommet, så da kan jeg ikke sminke meg med det første, og dèt er jo litt kjipt. Det var jo i hovedsak derfor jeg fjernet vippene, for å kunne sminke meg igjen! 

Mens jeg hadde vippene, følte jeg meg vel uten sminke, og brukte det så og si aldri. Nå er det derimot skikkelig uvant, for øynene og ansiktet ser helt annerledes ut, og jeg føler meg nå litt ukomfortabel. Men det kommer seg nok, jeg må som sagt bare venne meg til å ikke ha vippene der hele tiden! Jeg føler meg forresten ikke ukomfortabel med å gå uten sminke utenfor døren eller på skolen, det bryr jeg meg virkelig ikke om. Men på bilder derimot, da blir det litt verre! 

 

 

 

Jeg føler nesten at jeg ser ut som et barn?? Håper mascaraen min kommer asap. Det positive er i det minste at jeg kan gni meg så mye jeg vil i øynene!

Føler at jeg må slenge med et før-bilde sånn at dere forstår. På bildet under hadde jeg ingen sminke på, bare vippeextensions. 

 

 

Uansett, dagen kommer til å gå til pugging og hjemmelaget pizza. Helt greit, men herregud som jeg gleder meg til å bli ferdig med denne eksamenen her! Det er så mange unødvendige vanskelige ord og teorier, jeg blir gal!!! 

 

Ting som er kjipt

 

 

👎🏻 Den perfekte dongerishortsen jeg kjøpte i fjor er til min store fortvilelse alt for liten nå. Mathias måtte hjelpe meg med å få den på, men det var utrolig ubehagelig å bruke den, så da ble den lagt innerst i skapet. Jeg nekter å kvitte meg med den ettersom den bare ble brukt et par ganger. En dag skal jeg kunne bruke den igjen! 

 

👎🏻 Gressallergien min er tilbake, så klart. Enten er nesa mi tett, eller rennende, det finnes ingen mellomting. Jeg glemte selvfølgelig å kjøpe allergi-nesespray i går, og i dag er jo alt stengt fordi det er helligdag. Typisk meg… 

Throwback til i fjor sommer, haha… Dette er noe av det verste jeg har opplevd med gressallergien min. Jeg fikk faktisk ikke puste om natta, og vi måtte dra hjem fra hytta til Mathias tidligere fordi jeg reagerte så sterkt. 

 

👎🏻 Jeg er overhodet ikke noe motivert til å øve til eksamen nå som været er så fint. Det er jo helt fantastisk at jeg i dag har hatt på meg kjole gjennom hele dagen! Men still… Det er jo utrolig kjipt å sitte “innesperret” på skolen for å fokusere på noe som er tungt og drittkjedelig, når man aller helst vil ut å nyte finværet. 

 

👎🏻 Snakk om eksamen, jeg og eksamensgruppa fikk karakteren tilbake på en gruppeeksamen. Resultatet ble C, og det hadde vi egentlig forventet ettersom vi måtte kutte så utrolig mye ned på teksten til slutt. Vi var skikkelig on fire helt til vi måtte fjerne masse tekst, da ble alt bare svakt fordi vi ikke fikk med alt vi syntes var viktig… Derfor er jeg litt skuffet over meg selv, fordi faget det gjelder er favorittfaget mitt. En C er jo overhodet ikke ille, men når jeg sikter mot toppen blir jeg jo helt ærlig litt skuffet over den karakteren (spesielt når jeg føler at jeg kan og liker faget såpass godt)! 

 

👎🏻 Nå om dagen er jeg også ganske sint. Jeg fant en meme i går som passer helt sykt bra til situasjonen nå, haha.. 

 

 

👎🏻 Bullet Journalen min er straks utskrevet, og mange av fargetusjene mine holder på å takke for seg. Det er så kjipt! Da må jeg både kjøpe ny BuJo og nye tusjer, og det kan bli dyrt.

 

👎🏻 Endometriosen plager meg også veldig mye for tiden, uten å gå særlig inn i detaljer. Jeg har i dag heldigvis tatt steget og bestilt min første legetime her i Oslo, og forhåpentligvis kan jeg bli henvist til noen jeg vet er flink på endometriose!