Español

 

En mini-update på hva som har skjedd de siste dagene: jeg har forsovet meg til forelesningene både i dag og i går, jeg er på dag nummer 11 uten røyk, jeg prøver å lære meg basic spansk og jeg skal på torsdag til Ullevål for å snakke om den videre terapien. 

Jeg hater virkelig å forsove meg, og jeg blir alltid så sinnsykt skuffet over meg selv. Det er jo heldigvis ikke obligatorisk oppmøte, hvis ikke hadde jeg kanskje ikke forsovet meg like mye? Men jeg får iallefall ikke noe fravær, og enda godt er det! Jeg har i det minste fått arbeidet med pensumet hjemme da, det er da noe. Timen jeg hadde på Ullevål i dag var den siste utredningstimen, og på torsdag skal vi snakke om hvordan det blir videre. Foreløpig vet jeg at jeg mest sannsynlig skal delta på et kurs hver onsdag framover, og ellers blir det to terapitimer til i uka. 

 

 

I morgen er det ei uke til jeg reiser til Spania, men det er ikke bare derfor jeg holder på å lære meg spansk, haha. Jeg har alltid syntes at spansk er et ganske kult språk, og det er forsåvidt “lettere” fordi jeg uttaler R på samme måte. Også snakkes det jo spansk i flere land i verden! Det blir spennende å se om jeg klarer å kommunisere the basics når jeg er i Spania da, men jeg skal ikke love meg selv noe. Jeg har nemlig glemt av nesten alt jeg har lært til nå… Anyways, i morgen ettermiddag skal jeg delta på en workshop i studieteknikker på skolen, det trenger jeg virkelig! 

I tillegg til det skal jeg få farget og formet brynene mine hos den samme jenta som la vippeextensionene på meg på torsdag. Vi skal også lage middag sammen! Det er gøy å bli kjent med andre studenter som bor her, jeg trodde ærlig talt ikke at det skulle skje noen gang i løpet av tiden jeg og M bor her, haha. Med tanke på at jeg får freshe og mørkere bryn, gidder jeg ikke å ta med meg noe sminke til Spania, mer plass i kofferten altså! Nå tar jeg straks kveld, for jeg skal prøve mitt aller beste på å stå opp tidlig i morgen. Buenas noches! 

 

 

Uken som gikk

 

 

Ukas høydepunkt: 

At bestevenninna mi har vært på besøk her! Vi har for det meste “prata skjit”, spist og shoppet. 

 

Et annet høydepunkt med denne uka er at jeg var sammen med tanten min på lørdag. Vi tok først den fine t-bane-turen til Frognerseteren for å dra på cafeen der (bygget er fra 1890-tallet, sykt kult!). Der spiste vi eplekake og skillingsbolle, også drakk jeg en skikkelig god kakao. Vi ble ikke helt mette, og tiden gikk, så tok vi t-banen tilbake igjen. På tilbaketuren bestemte vi oss for at vi skulle dra til den indiske restauranten Jaipur i sentrum. Det var skikkelig god mat der, og jeg kommer uten tvil tilbake! Jeg var ikke kjempesulten, så jeg bestilte forretten garlic chicken tikka og naanbrød, og jeg angrer ikke. Det var skikkelig digg, og noe helt annet enn den indiske maten jeg lager hjemme! Selv om det også er veldig godt, hadde denne maten mye mer smak. 

 

Ukas opptur: 

Jeg fikk endelig fikset/fylt på de to tatoveringene mine! Og det beste av alt: jeg slapp å betale noe for det. Da ble jeg overlykkelig altså! Jeg var klar til å punge ut jeg. 

 

Heldigvis er groprosessen så mye lettere ved litt påfyll enn når man tar en hel tatovering som skal gro! Det er så små områder at alt har grodd veldig mye til nå, herlig. 

 

Ukas nedtur: 

Jeg, Mathias og to venninner dro til Pincho Nation etter å ha snakket om å gjøre det leeenge, for de hadde et så interessant konsept! Da vi kom dit var drinkene supergode, men maten levde dessverre ikke opp til forventningene i det hele tatt. MEN jeg kommer garantert tilbake om jeg er tørst, haha! Mange av drinkene var utrolig gode, søte og sure, og noen var basert på smågodt. 

 

 

Ukas innkjøp: 

To par jeans fra Weekday! Nå har jeg omsider fått to nye behagelige blå jeans, et par som er lys og er par som er mørkere. I’m in heaven! Nå har jeg et fint utvalg av bukser. Jeg har også kjøpt et nytt headset fordi jeg er avhengig av et som til en viss grad er komfortabelt å ha på flere timer i strekk, noe mitt forrige overhodet ikke var! Det nye headsetet mitt er kjempebra og rosa/lilla, og stenger godt ute lyden utenfor. Et must på den kommende flyturen til Spania som tar rundt fire timer! 

Med tanke på at jeg har hatt besøk av bestevenninna fra Harstad, er det helt klart at det blir en del shopping sammen med henne! Jeg har også kjøpt et par andre ting, men buksene er helt klart favoritten. Nå må jeg spare med tanke på at jeg reiser til Spania om bare 9 dager, og stipendet ikke kommer før 15. mars! 

 

All them memories

 

Jeg tror det beste jeg vet med blogging er å kunne se tilbake i arkivet! Jeg er en sånn type person som elsker å mimre, se på gamle bilder og lese gamle blogginnlegg. Som oftest tenker jeg jo ikke “åh, nå må jeg blogge sånn at jeg kan tenke tilbake på dette om to år”, haha, men jeg setter i det minste pris på de periodene jeg har blogget slik at jeg har mulighet til å lese gjennom det nå i ettertid! 

Ofte finner jeg også fram harddisken, og der folkens! Der finnes det bilder fra 2009 og oppover. Gjett om jeg koser meg da! I natt satt jeg og leste gjennom arkivet fra sommeren og høsten i 2014, og det var sååå koselig. Jeg hadde nettopp blitt kjæreste med Mathias og trente masse pole. Det var tider! Men altså, jeg er bare glad jeg og Mathias er der vi er nå i forholdet. På den tiden var jeg til og med redd for å spise foran han, drøyt. 

 

Mai 2014. 

 

Det er også skikkelig gøy (og flaut) å se tilbake på hvordan jeg så ut, hvilke klær jeg brukte og hvordan jeg sminket meg. På den tiden hadde jeg et 10mm stort hull i hvert øre, sinnsykt slitt hår, skarpe øyenbryn og overredigerte bilder. Photoshop og retusjering var tingen, selv om det var skikkelig obvious for andre, hahaha. Tror jeg selv var litt blind der for å være ærlig! På høsten begynte det heldigvis å bli litt forbedring. Jeg farget håret mitt rødt, da var jeg i mitt rette element! I tillegg begynte jeg å skjerpe meg litt med de bryna, thank god. 

 

Juli 2014. Dette var det fineste bildet jeg fant, og det er helt uredigert. Well? 

 

Oktober 2014. 

 

Vippeextensions igjen

 

I dag fikk jeg satt på et sett med vippeextensions hos ei jente i samme blokk som meg! Det er så herlig å ha fine vipper igjen. Jeg hadde jo vippeextensions før, men måtte gi det opp fordi jeg brukte mye lesebriller på den tiden og i tillegg hadde for dårlig råd. Det ble klassiske denne gangen også, fordi volumvipper blir litt for mye for meg. Jeg vil helst ha det naturlig, lett og fint! Vil jo gjerne at det skal se greit ut når jeg ikke har sminke på også.

Jeg elsker å føle meg fabulous hele tiden! Og dette er noe jeg kommer til å ha råd til å vedlikeholde nå som jeg har sluttet å røyke (i dag er det ei uke siden siste røyk!!!), i tillegg til at jeg får redusert pris hos hun jeg tar hos. 

 

Huff, jeg må nappe brynene snart. Hadde jeg hatt råd til å dra til Brow Rehab, hadde jeg gjort det også, haha! 

 

 

Oppdatering på røykeslutten

 

Jeg tenkte at jeg skulle oppdatere dere litt på røykeslutten jeg skrev om! Jeg er nå på den femte dagen uten røyk, og det er snart fem døgn siden aller siste sigarett (det var den sigaretten jeg tok før Mathias fikk lov til å knekke resten av innholdet i røykpakken). Det går uten tvil litt bedre enn dag nummer 1 og 2, men det er fortsatt ganske jævlig. Fortsatt er det sånn at jeg automatisk tenker “nå skal jeg gå ut å ta en røyk” etter jeg har spist, når jeg har jobbet med skolearbeid eller trenger en pause. Da er det ikke bare bare å innse at “å nei, jeg har jo sluttet å røyke, stemmer det”. Selv om det har vært veldig hardt, har jeg underlig nok klart å holde meg unna! 

I dag var jeg på Blue Arms der jeg endelig tok tak i “problemet” med tatoveringene mine. Misforstå meg rett, jeg elsker dem fortsatt, og jeg har ikke endret på hvordan de ser ut! Det var bare et par punkter som hadde hatt større skorper under grotiden, og dermed var de litt svakere og fadet ut. Det er i det minste fikset nå, og jeg er kjempeglad det er ute av verden! Ellers var jeg, bestevenninna mi og Mathias på Byporten og Oslo City for å se oss litt rundt fordi vi kjedet oss hjemme. Det endte opp med at jeg kjøpte et headset jeg har hatt lyst på kjempelenge! Mitt “elskede” Hello Kitty- headset er dessverre alt for vondt å ha på i lengden. 

 

Jeg trenger ikke å legge skjul på at det ble et lite innkjøp fra Victoria’s Secret og en iste fra Starbucks, og det er vel det som er “white girl” i et nøtteskall. Se bort fra ansiktet mitt, jeg har fått kviseutbrudd IGJEN. Anyways, nå må jeg virkelig spare penger til jeg skal til Alicante om to uker nøyaktig!!

 

I tillegg har jeg hatt mye gallestein-lignende smerter i magen de siste dagene, og det har vært vanskelig og slitsomt å gjøre ting. Jeg har generelt vært i mye dårlig form de siste dagene, og det kan vel også ha noe med abstinensplager å gjøre i tillegg til andre ting. Da er det bare å ta det helt med ro, og det er akkurat det jeg skal gjøre de neste dagene med vinterferie! 

 

Haha, det er kanskje ikke så rart jeg har hatt vondt i magen når jeg nesten kun har spist fettrike middager den siste tiden? Dette var på mandag, og vi klarte ikke å la være å unne oss stekte nudler med biff, det er så godt! 

 

Ønskeliste for øyeblikket

 

Det er sååå mange ting jeg trenger og har lyst på nå for tiden, at jeg rett og slett tenkte å dele alt med dere! Jeg har ei lang liste over ting jeg ønsker meg, og ting jeg må prioritere å bruke pengene mine på: 

 

Bildet er hentet fra Gucci.com. 

Gucci-belte. Jeg har siklet over dette beltet så utrolig lenge, men den prisen…. Jeg kunne IKKE ha brukt så mye penger på et belte, but I wish! Kanskje om jeg faktisk går inn for å spare til det. Vi får se! Jeg tenker liksom likevel at det å bruke over 2000 kroner på et belte er litt i det meste laget.. Hadde jeg vunnet penger hadde jeg lett kjøpt det da! Det er vel mer en “dette skulle jeg ønske jeg hadde, men det kommer aldri til å skje” enn en “dette trenger jeg, og det må jeg kjøpe“. 

 

Skinnhansker. Det er så fint og classy med skinnhansker, og det er noe jeg trenger! Jeg har et par votter i en brun-oransje-farge, men noen ganger er det litt upraktisk med votter. I tillegg passer de ikke til alt, så derfor skulle jeg veldig gjerne hatt et par svarte skinnhansker! Jeg ville helst ikke kjøpt noe i ekte skinn da, så av og til er det litt vanskelig å finne noen jeg liker som er cruelty free samtidig. Skrik ut om du har tips, jeg er egentlig bare ute etter noen helt enkle og svarte!

 

Bildet er fra Junkyard.no.

Hettegenser. Jeg har faktisk kun èn hettegenser i klesskapet! Jeg er egentlig veldig glad i hettegensere, og jeg er sikker på at jeg har enda mer lyst til å bruke dem når været tillater at jeg bruker bomberjakke istedet for parkasen. Aller mest ønsker jeg meg en fra Levis eller Ellesse. Ellers har jeg skikkelig lyst på en adidas-hettegenser i lyserosa med hvit logo! Jeg er en sucker for babyrosa altså, og det er min favorittfarge når det kommer til klær. 

 

Bildet er hentet fra Hageland.no. 

Planter. Jeg ELSKER planter, og vil gjerne fylle hele leiligheten med dem! Det er jo dessverre ikke mulig, men jeg har planer om å kjøpe ei blomsterpotte med lange føtter jeg har sett på en stund. Da vil jeg enten ha en Arekapalme eller Vindusblad! De syntes jeg er skikkelig fine og enkle. Ellers klarte jeg selvfølgelig å ta knekken på en av mine tre minikaktuser… Dermed er den ene lille lyserosa potta tom, og den har jeg lyst til å fylle med enten en ny minikaktus eller en liten Sukkulent for å ha ved vasken på badet!

 

Et større sengeteppe. Vi har et grått sengeteppe nå som akkurat passer til senga, men med tanke på at vi sitter der så mye, blir det ofte dratt halvveis bort gjennom dagen. Derfor har jeg veldig lyst på et større slik at vi slipper å rette på det flere ganger om dagen! 

 

Dyrevennlige dupes til mine dyretestede produkter. Jeg har hatt som mål å bli enda strengere med meg selv når det kommer til å kjøpe produkter som er testet på dyr, og som oftest har jeg ikke nok peiling på hva som er og ikke er cruelty free. Jeg er veldig snart tom for min MAC Fix+ spray, Maybelline Lash Sensational mascara og Biotherm Eau d’Ènergie deodorant. Derfor trenger jeg gode og cruelty free dupes til disse tre asap! Jeg har faktisk ikke aning på hva jeg kan velge og hva som er bra. Den deodoranten har jeg brukt fast kjempelenge fordi det er den eneste som har funket for meg, derfor er jeg litt forsiktig med å velge deodoranter. Skrik ut om dere har noen tips til en ikke så altfor dyr penge! 

 

 

 

Neglesaks. Haha, det er den siste løsninga på å fikse det beltet fra Bik Bok jeg snakket om. Les innlegget HER! Men, neglesaks er jo alltid greit å ha ellers vil jeg tro. 

 

Tatoveringer. Ikke skyt meg nå, family! Det er to tatoveringer jeg har kjempelyst på, så vi får se hvem som blir førstemann til mølla. Men det blir så klart ikke akkurat nå fordi jeg ikke har råd til det. I morgen skal jeg derimot til Blue Arms for å fikse et par “weak spots” på den ene tatoveringen min fordi det dannet seg litt større skorper på enkelte områder under grotiden. Gleder meg til å få det ut av verden! 

 

Sminke. Jeg vil alltid ha sminke da, haha… Høyest på ønskelisten står highlighter-palettet Moonchild fra Anastasia, Shape Tape concealeren til Tarte og maaange liquid lipsticks fra Jeffree Star Cosmetics! 

 

 

Røykeslutt

 

 

Nå forsøker jeg å slutte å røyke. Det er nok veldig få av dere som i det hele tatt er klar over at jeg røyker, men nå vet dere i det minste at jeg prøver å slutte med uvanen! Slutteprosessen er overhodet ikke lett. Mye av tankene mine om dagen går derfor til denne røykeslutten, for jeg føler nesten en sorg over det. Jeg har de siste dagene prøvd å trappe veldig mye ned på antallet sigaretter daglig, og i går klokken 23:30 tok jeg min første og siste røyk for dagen. Det var da 25 timer siden jeg hadde røykt en sigarett sist. Da jeg kom inn i leiligheten, ga jeg Mathias tillatelse til å knekke de gjenstående sigarettene i pakken og kaste dem. Tenk at jeg hadde vært 25 timer uten røyk, også gav jeg bare etter?! Haha, jeg ble så skuffet og sint på meg selv at jeg lett kvittet meg med resten av sigarettene. Jeg angrer så klart skikkelig nå, og ville gjort alt for et eneste trekk. 

Jaja, jeg må bare holde meg sterk! Jeg får skikkelig ofte de farlige “abstinens-tankene” som for eksempel “jeg trenger jo ikke egentlig å slutte“, “jeg kan jo bare trappe ned istedet for å slutte helt” eller “røyk er ikke sååå farlig” OG den verste av dem alle: “røyk er livsstilen min, jeg kan jo ikke bare slutte, jeg elsker å røyke“. Haha, dette er altså IKKE lett! Når disse tankene kverner i hodet halve døgnet, er det en kamp å ikke gi etter og gå ned til Joker for å kjøpe en ny pakke sigaretter og bare begynne å røyke igjen. 

 

 

Jeg tenker på røyk døgnet rundt, er ikke det ganske sykt? Til og med er jeg ofte på gråten fordi jeg føler at jeg mister noe kjært. Folkens, ALDRI velg å begynne å røyke eller snuse, jeg lover dere at det er grusomt og fælt å slutte. Jeg tror det verste av alt er at jeg brukte røyken som en venn, støtte og pause når jeg trengte det. Med tanke på den psykiske helsa mi, svinger følelsene skikkelig mye, og derfor tok jeg meg en røyk hver gang jeg trengte litt pusterom, som hendte ganske ofte. Jeg føler nå at pausene jeg tar ikke er “ekte pauser” uten røyken. 

Ellers da? Jeg har det vel som jeg alltid har det. Humøret går opp og ned, jeg føler meg ofte distansert og “ute av meg selv”. Jeg holder fortsatt på å bli utredet på Ullevål, og etter neste ukes time blir det avklart om terapien er den rette for meg. Jeg kjenner også at jeg trenger en liten pause fra skolen og alt arbeidet med, jeg orker bare ikke mer akkurat nå. Heldigvis har vi neste uke fri, også kommer jo bestevenninna mi fra Harstad hit imorgen! Vi har planlagt at det blir kinesisk takeaway til middag, og jeg gleder meg skikkelig.

Jeg har forresten brukt skikkelig lang tid på å publisere dette innlegget “sånn i tilfelle” jeg skulle ha begynt å røyke igjen i nærmeste framtid, haha… Jeg skal i det minste prøve å la være! De gangene jeg craver sigaretter aller mest er når jeg er skuffet over meg selv, sint, frustrert over noe som er vanskelig eller er lei meg. Jeg har ikke bestandig like god kontroll når jeg føler sinne, så det blir spennende å se fremover! Foreløpig har jeg bare blitt skikkelig sint en gang i dag, og da “rømte” jeg inn på badet for å gråte litt, men ikke noe mer enn det, haha. 

 

Ludovico Einaudi

 

God formiddag. Ludovico Einaudi, søk han opp!!! På Spotify, Youtube eller hvor enn du hører musikk fra. Han har virkelig den nydeligste og mest avslappende pianomusikken! Uansett hvilket humør jeg er i, eller hva jeg driver på med, kan jeg sette på musikken hans. Den passer spesielt godt til å gjøre meg avslappet. Akkurat nå hører jeg på Ludovico, for jeg føler at jeg har masse å se fram til, men at jeg har en del utfordringer akkurat nå. Det blir rett og slett litt “peace and quiet” med at jeg hører på musikken hans en stund!

Favorittene mine er Nuvole Bianche og Una Mattina. Du kommer ikke til å angre! 

 

 

Planene for resten av dagen er litt skolearbeid om jeg orker, jeg føler egentlig mest for å ta en liten pause nå som vi har fri neste uke også. Vi får se hva det ender opp med at jeg gjør. Ellers har jeg og Mathias tenkt til å lage enchiladas senere i dag, og jeg gleder meg sååå mye! Også tenker jeg å tegne og skrive litt i bullet journalen, kanskje lage mars måned, spennende lister og sånt. God helg alle sammen! 

 

Bik Bok, what are you doing?

 

Jeg har lenge hatt lyst på et belte som kan piffe opp et “kjedelig” antrekk, og valget falt på et svart, tynt belte fra Bik Bok. Da jeg kom hjem og skulle fjerne lapper og slikt fra beltet, oppdaget jeg en hvit svær merkelapp som er sydd fast i sømmen ved beltespennen. HALLO?????? Hvorfor i alle dager må merkelappen plasseres AKKURAT der?! Der det er aller mest synlig! Og det er jo greit nok, men den er faktisk helt umulig å klippe vekk. Med mindre du ødelegger hele beltet da, så klart :-))) 

 

Etter X antall forsøk på å klippe vekk merkelappen. Som dere ser, den er sydd fast! Og forsøker du å rive den av, river du opp sømmene også. 

 

Det kjipe er at dette ikke kan bli noe retur på med tanke på at dette ikke er en feil med produktet, og at jeg kjøpte det som det var. Dessverre så jeg ikke på det to ganger, og trodde rett og slett av det var noe som hang løst jeg kunne klippe vekk lett med saks. Vel, det var jo ikke helt sånn det var. Så ja, nå unngår jeg med hele mitt hjerte å bruke det hersens beltet som har hvite tuster stikkende ut VELDIG synlig! Dette er bare en friendly reminder om at dere bør sjekke dette når dere vurderer å kjøpe belter derfra, og selvfølgelig en klage til Bik Bok de sikkert aldri kommer til å se. Ei venninne av meg hadde faktisk akkurat det samme problemet med et annet belte hun hadde kjøpt derfra for et par måneder siden! 

 

Pent? Nei. 

 

Jeg bestod!

 

1 av 4 innleveringer ute av verden! Det første jeg leverte var et individuelt arbeidskrav i faget Forbrukeratferd. Jeg leverte det inn tidlig fordi foreleseren hadde oppfordret oss til å gjøre det, slik at om det ikke var bra nok, kunne vi få tilbakemelding og endre på det tidsnok. Fristen var egentlig ikke før 9. mars, og jeg leverte inn et litt “half-assed” arbeid som jeg egentlig ikke forventet å bestå på. Tilbakemeldingen jeg fikk på mail var: “Jeg har lest arbeidskravet ditt, og det er selvsagt godkjent. Stødig språk, flott struktur, mange gode argumenter med eksempler OG underbyggende teori. Det er oppskrift på gode eksamensoppgaver også. Godt jobbet.“. Jeg hadde nesten lyst til å hyle, for jeg var så letta over at det var ute av verden, og at arbeidet mitt faktisk var bra nok, og vel så det! 

 

 

Jeg og eksamensgruppa er snaaart ferdig med hjemmeeksamen vår i Organisasjon og ledelse, og det er snart klart til å leveres inn! Jeg har gjort ferdig min del av oppgaven, så nå er det bare litt retting og omskriving igjen. Etter det er det bare to store innleveringer igjen, der jeg såvidt har begynt på den ene av dem som er individuell. Det er så herlig at ting blir gjort! Jeg har en tendens til å stresse altfor mye over ting, spesielt nå som det foregår så mye annet i tillegg til skolen. Reising, psykologtimer, utredning, eventuell utfordrende terapi, besøk osv. Da vet jeg i det minste at jeg kan ta det litt med ro, for de to siste hjemmeeksamenene skal ikke leveres inn før i april! 

Nå er det bare fire dager til bestevenninnen min kommer til Oslo, og jeg gleder meg masse! Jeg skal prøve mitt beste på å skyve vekk skolearbeidet de dagene hun er her, og kun fokusere på å slappe av og ha det gøy. I dag er det valentines day, og jeg fikk Freia Sjokoladehjerter hos Mathias ♥ Resten av kvelden skal vi kanskje se en film om vi orker, vi laget i det minste burgere from scratch til middag i dag! Ha en fin kveld videre.