Det første som skjer når jeg kommer til Oslo

 

Så var jeg her i Oslo igjen. Reisen gikk fint, men tårene kom som forventet etter jeg og Mathias hadde spist middag, haha… Jeg tror det er en vanesak, for det er jo fortsatt veldig nytt å ikke ha familien rundt meg hele tiden slik jeg har vært vant til! Men så skal det sies at jeg har et veldig godt forhold til familien min, og pleide å omgås mye med dem da jeg bodde hjemme. Jeg er for eksempel bestevenn med søstrene mine, og vi er veldig nære. Hver gang vi ringer hverandre, ender vi opp med å snakke i flere timer. Kjeften går i ett, som vi pleier å si! 

Jeg setter masse pris på at jeg har fått en uke med ferie i Harstad, det er gull verdt! I tillegg til det, syntes jeg at vi har det mye koseligere sammen når vi ikke sees like ofte som før. Da er man litt ekstra glade for å se hverandre, og vil bruke tiden man kan til å gjøre noe fint når man først har muligheten! Jeg ser også at jeg og M blir overlykkelige over å møtes igjen når vi har vært borte fra hverandre. I går ble det tacokveld, og i dag skal vi spise ute såfremt noe er åpent! Det er jo tross alt påskeaften, men når butikkene holder åpent en liten stund i dag er det også gode sjanser for at noen restauranter holder åpne.

 

Polaroidbilde av meg og mamma, og av meg og pappa. I bakgrunnen kan dere se det nye dynetrekket jeg og M kjøpte før jeg dro, vi hadde nemlig bare et sett igjen fordi det andre var så slitt at det revnet opp av at jeg så mye som dro en pute til meg. Jeg elsker det nye, det gir meg good vibes! 

 

Jeg har vært en tur på Plantasjen i dag fordi to av plantene mine har takket for seg… Den ene har jeg hatt en god stund, så det var forståelig. Men den andre derimot! Det var den rosa miniplanten jeg kjøpte for noen uker tilbake, den var helt umulig å holde i live. Den krevde mye lys, tålte ingen kulde eller kaldt vann, måtte vannes rundt en gang i uken, og til tross for at jeg fulgte disse “reglene” slavisk, døde den altså etter kort tid. Denne gangen ble det en minisukkulent og en plante som heter Peperomia Rain Drop. 

 

De to nye plantene. Jeg venter forresten på en ny potte i posten, nemlig en som er formet som en gris! Haha, min obsession med griser begynner å gå litt langt nå… 

 

 

Ready to go

 

I morgen drar jeg fra denne lille, trygge byen. At det allerede har gått en uke syntes jeg nesten er fascinerende! I dag hadde jeg besøk av Lisabeth. Hun og jeg ble kjent da jeg begynte å trene pole hos henne i 2014, og siden har vi vært venner! Jeg syntes det er så fint at vi kommer så godt overens, og jeg husker flere treninger der vi endte opp med å bare sitte å snakke om alt og ingenting istedet. Nå er det lenge siden sist vi har møttes, så det var veldig koselig å catche opp på livene våre! Heldigvis er vi begge bloggere og kan følge med der også, haha. 

 

 

I kveld skal jeg ta det helt med ro og spise av påskeegget mitt mens jeg og lillesøster ser den siste Harry Potter-filmen. Jeg er som sagt ikke her igjen før i juli, så jeg skal virkelig nyte den siste tiden! Jeg håper dere alle får en fin påske videre før det er på’an igjen. Jeg for min del skal ta opp en god del skolearbeid jeg ikke har gjort mens jeg har vært her. Med andre ord har det egentlig bare vært waste å ta med så mange pensumbøker hit som jeg har gjort! 

Det jeg hater aller mest med å være her, er de å måtte si farvel til de jeg ikke får se igjen før neste gang jeg er her. Det har jeg vært nødt til de to siste dagene, men jeg har iallefall fått møtt alle jeg skulle møte! Ellers har det vært skikkelig mye snøvær her, så jeg håper for all del ikke flyet blir forsinket eller innstilt i morgen. Nå begynner straks Harry Potter på TVen, snakkes i Oslo!

 

Harstad-tanker

 

Dagene suser avgårde. Det er bare to dager til jeg drar hjem til Oslo. Fortsatt føles det rart å kalle Oslo for mitt hjem. Nå sitter jeg jo her i stua i barndomshjemmet mitt og blogger, akkurat som før. Hver gang jeg er her i Harstad er det surrealistisk at jeg lever et annet liv i en annen by. Alt føles jo som det samme gamle når jeg er her igjen! Naturen, husene og folkene er de samme. Det er trist at jeg snart drar herfra igjen, og spesielt når jeg vet at jeg ikke kommer tilbake før i juli. Det er jo en stund til! 99 dager nøyaktig. 

Jeg har likevel mange ting å se fram til, og jeg kjenner at jeg begynner å stresse med alt skolearbeidet jeg har foran meg som jeg ikke har gjort noe av mens jeg har vært i Harstad. Snart begynner “helvettesperioden”, nemlig eksamenene i mai! Da er det bare å stille så forberedt som mulig, også må jeg prøve å roe meg ned ti hakk i motsetning til sist eksamensperiode.

 

 

I kveld får jeg besøk av Lisa, hun som var hos meg i Oslo for litt siden! Vi har ikke planer om å gjøre så mye annet enn å catche opp, og å ta polaroidbilder. Det er like greit å bare ta det med ro. Før det skal jeg og lillesøsteren min lage enchiladas til middag. Jeg tror det er favorittretten min over alle favorittretter altså. I morgen skal jeg være sammen med Lisabeth, hun jeg trente pole med før. Jeg aner ikke om dere husker noe av det, for det er såå lenge siden vi har møttes nå. Det er også veldig lenge siden sist jeg trente pole med tanke på at jeg ikke har plass til stanga i leiligheten, og fordi jeg ikke har råd til å trene i studio. Vi vet enda ikke helt hva vi tenker å gjøre, men det blir veldig koselig å møtes uansett! 

Jeg drar nokså tidlig på fredag, så jeg rekker dermed ikke å gjøre så mye før jeg drar. Jeg skulle gjerne hatt et par dager til! Kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg til å gråte hele den første og andre dagen hver gang jeg så mye som tenker på Harstad og familien min. Men så blir det veldig fint å se Mathias igjen da! Jeg savner han, og jeg gleder masse til tacokveld og Orphan Black på fredag. I tillegg tenker vi å spise indisk på lørdag, såfremt noen av restaurantene er åpne da.

Jeg ønsker dere alle en fin påske videre. Vi snakkes, enten fra Harstad eller fra Oslo! 

 

Påskestemning

 

Denne søndagen har vært veldig fin. Dagen startet med at jeg og lillesøsteren min gikk ut på tur og satte oss ned ved ei fjære som har veldig bra utsikt. Vi spiste kvikk lunsj og drakk kakao og Capri Sonne, det var påskestemning altså! Jeg tror overhodet ikke jeg hadde fått noen påskestemning i Oslo, men det får jeg virkelig her i Harstad. Etter turen vår dro vi til mamma for å bli værende et par dager. Her er vi nå, og vi har det veldig bra! Vi har spist en god middag, bakt brownies, og spist nystekte boller til kveldsmat. 

 

 

Sjekk Marius-genseren bestemoren min har strikket til meg. Jeg elsker den! 

 

Det er veldig koselig å ha påskeferie her, og jeg kunne ikke sett for meg noe bedre akkurat nå! Jeg løser kryssord, driter litt for mye i skolearbeidet jeg bør gjøre, spiser masse god mat og tar det med ro. Helt perfekt! Bortsett fra at jeg savner Mathias da, haha… Jeg føler at det bare er jeg som er sånn, at jeg savner kjæresten min med en gang jeg drar bort. Men men, det er vel normalt for mange da. Men herregud, da blir det ekstra ille i sommer når vi skal være borte fra hverandre i nærmere tre uker. Jeg gruer meg allerede! 

 

Den samme skrivepulten

 

Dag nummer to i Harstad er snart omme. I kveld har vi spist biffsnadder til middag, og det var veldig godt! Faktisk sitter jeg ved skrivepulten på det gamle rommet mitt som jeg hadde før jeg flyttet til Oslo. Det føles skikkelig rart ut! Jeg har så mange minner herfra. Som for eksempel da jeg og Mathias hadde store planer om å flytte til London for å studere, og jeg satt og øvde til en engelskprøve vi måtte ta for å komme inn. Eller da jeg satt her hver dag de siste månedene og så på Netflix-serier mens jeg spiste frokost. Det er merkelig at alt er så annerledes nå. Slike tanker gjør jeg meg ofte, og det er jo ganske spesielt å tenke på at det ikke er så lenge siden, men at det likevel er så fjernt. Jeg har jo et helt annerledes liv med en annen hverdag nå! 

 

 

Tidligere i dag var jeg en tur innom senteret med lillesøsteren min og shoppet litt, så derfor tenkte jeg å vise dere hva jeg har kjøpt. Jeg kjøpte en topp fra H&M, en singlet og en caps fra Bik Bok. De to sistnevnte er så klart i dirty pink, haha… 

 

Beklager, men bildene er ganske uklare. Jeg innså i ettertid at jeg kanskje skulle ha brukt portrettobjektivet, jaja… Dette er iallefal toppen fra H&M! Den kommer garantert til å bli brukt mye, fordi oransje også er en farge jeg er veldig glad i på klær. 

 

Her er singleten og capsen fra Bik Bok. Denne fargen thooough, jeg elsker den! 

 

Planene for resten av ferien i Harstad ble litt endret på, så i morgen drar jeg avgårde til moren min et par dager, for så å komme tilbake hit igjen frem til jeg drar hjem til Oslo. Nå skal jeg spise litt potetgull sammen med lillesøster før jeg legger meg. Er det lørdag, så er det lørdag! Takk Gud for at jeg har begynt å få en grei døgnrytme med tanke på at jeg allerede har begynt å bli trøtt. Ha en fin kveld videre! 

 

Home

 

Nååå er jeg trygt hjemme i Harstad for påsken. Det føles alltid så rart å komme hit igjen, men det er også veldig fint! Naturen er noe helt eget, og stillheten rundt huset er en stor kontrast fra storbyen jeg nå har vendt meg til å bo i. Jeg skal være her til neste fredag, så da har jeg heldigvis god tid til å få møtt familie og venner. Ser masse fram til denne uka her! I kveld skal jeg, mamma og søstrene mine ut å spise på den eneste kinesiske restauranten vi har her i Harstad. Det ser jeg fram til, for jeg er som vanlig veldig sulten! 

 

Til min store flaks fikk jeg hentemelding til denne genseren i morgest før jeg dro! Jeg har hatt lyst på den såå lenge, kanskje dere husker at jeg hadde et bilde av den på ønskeliste-innlegget jeg skrev for noen uker siden? 

 

Endelig har jeg favorittparfymen min igjen! Jeg la den igjen her i Harstad etter jeg var her i jula fordi det ble dårlig plass i kofferten. Den har jeg virkelig savnet altså! 

 

Essentials!! Bullet Journal og tusjer, PC og kamera. Jeg nekter å dra noen steder uten kameraet! 

 

Vi blogges vel snart igjen, men jeg kan dessverre ikke love innlegg hver dag mens jeg er her. Jeg håper dere alle får en fin påske enten planene deres er jobb, skole, reise eller å bare ta det helt med ro! 

 

Hvordan slutte å røyke

 

Jeg har nå gått over en måned uten å røyke en eneste sigarett. Jeg har vekslet mellom å snuse og røyke siden jeg var 13 (!!!!!) år gammel, og det er overhodet ikke noe jeg er stolt over. Jeg angrer på at jeg i det hele tatt var så dum at jeg startet. De siste tre/fire årene har jeg røykt sigaretter fast, og nå har jeg endelig klart å legge fra meg den heslige, dyre og helseskadelige uvanen! Og jeg kan fortelle dere at det har vært alt annet enn lett, det var nemlig helt forferdelig å slutte fordi jeg hele tiden vekslet mellom å ha veldig lyst til å slutte, og å ikke ha lyst i det hele tatt. 

For meg som er ung virket det skikkelig fjernt at jeg en dag om mange herrens år kan dø av lungekreft eller dø tidligere osv. Derfor funket det ikke for meg å tenke på de største helseskadelige konsekvensene, men heller det at jeg får rynker, stygg hud, dårlig ånde, dårlig kondis, nikotinsjokket de dagene jeg røykte uten å ha spist og at jeg fikk dårligere immunforsvar. Disse tingene opplevde jeg der og da, og derfor var det litt lettere å innse at det ville forbedres dersom jeg slutta. Så, hvordan klarte jeg å slutte helt å røyke? 

 

November 2014. Jeg hadde ingen planer om å stumpe røyken, iallefall ikke med det første. Tre år senere tok jeg endelig steget!

 

Du må ha lyst til å slutte. Det funker ikke å legge fra seg noe man er så avhengig av uten å faktisk ha lyst til å gjøre det! Da er du ikke motivert, og finner lite sannsynlig viljestyrken til å gå inn for noe sånt. For min del var det kjempevanskelig å klare å være 100% ikke-røyker når jeg innerst inne ofte hadde lyst til å røyke, og av og til hadde veldig lyst til å slutte. Men jeg klarte det utrolig nok uansett!

Last ned Slutta-appen. På den måten kan du ha oversikt over nøyaktig hvor lenge du har vært røykfri, og dermed bli motivert av å se tallene! I tillegg finner du flott informasjon om hva som skjer med kroppen når du røyker og hva som skjer med kroppen når du slutter. Det som fikk meg til å slutte helt var da jeg ga etter og tok en sigarett når jeg hadde vært 24 timer uten. Etter det følte jeg meg helt rævva, og bestemte meg for at nok er nok! Hadde det ikke vært for appen og tallene, hadde jeg kanskje ikke tatt det like seriøst. 

Ikke ha røyken tilgjengelig. Jeg tenkte først at det var fint å ha den der psykologisk sett, men så innså jeg at det bare fikk meg til å ta “èn røyk” nå og da. Samme kvelden som jeg tok min aller siste sigarett, kastet jeg resten av sigarettene, og ga Mathias tillatelse til å knekke dem i to for at jeg ikke skulle hente dem opp om jeg var nok desperat. Siden da har jeg vært helt røykfri! Jeg tror selv at det å ikke ha røyk tilgjengelig gjorde at jeg faktisk klarte å la være, for jeg måtte ha kjøpt en hel røykpakke til over 120 kroner for å bare “ta den ene”, og det ville ha blitt til flere. I tillegg tok jeg lighteren ut av jakkelomma for at den skulle bli liggende inne istedet. Jeg kan heller bruke den til å tenne stearinlys her i leiligheta enn å tenne fyr på en sigarett! 

Hvorfor ønsker du å slutte? Lag en liste over ulempene med røyk, og hvilke som er de viktigste for deg. De verste ulempene for meg var blant annet: det er dyrt å røyke, du får dårlig kondis, du er usunn når du røyker, du skader kroppen din, du har lettere for å bli syk, du ser tidligere eldre ut med rynker og livløs hud, du får dårlig ånde og stygge tenner. Det finnes nok tusen flere grunner til å slutte, så finn de beste grunnene for deg. Skriv dem ned, og ha lista tilgjengelig til når du er røyksugen. Ikke ha den framfor deg 24/7, da kan du ende opp med å tenke mer på røyk enn du burde. 

Hvilke ting skjer når du slutter? Skriv ned enda en liste over hva som blir bedre når du slutter. For meg var det: jeg kan kjøpe flere ting jeg har lyst på og slipper å være blakk hele tiden, jeg får bedre ånde, jeg slipper å føle meg som dritt etter å ha røykt, jeg får mer ut av yogatreningen, jeg kan få finere hud og jeg slipper å skjemmes over å stinke røyk på bussen eller i klasserommet! Og en av de aller viktigste: jeg kan ta meg råd til mer og bedre mat. 

Bruk pengene du ville brukt på røyk, på noe annet fint. Prøv å regne ut hvor mye penger du egentlig bruker på sigaretter eller tobakk. Røykingen min var heldigvis ikke i det meste laget, men jeg kjøpte likevel to-tre pakker i uka. Hver måned er det ca. 1200 kroner. HALLO. 1200 kroner hver måned for å skade helsa?! Og jeg som liksom var gnien når det kom til å ha et abonnement på TV2 Sumo for 129 kroner i måneden… Tilbake til poenget; unn deg noe fint, ta deg en tur på restaurant eller spar til noe du har ønsket deg lenge! Det er helt greit å belønne seg selv for å klare å kutte ut noe så vanedannende og farlig. Jeg kunne ha brukt 1440 kroner i måneden på andre flotte ting enn å ødelegge for meg selv! 

Ikke spis ti ganger mer enn du bruker. Vi hører stadig at de fleste som slutter å røyke ender opp med å gå opp i vekt når de slutter. Jeg er absolutt ingen ekspert på kosthold eller vekt, men dersom du spiser mye mer når du skal slutte å røyke er det logisk at du går opp i vekt! Da mener jeg spesielt om du gomler i deg usunn mat hver gang du har lyst på en røyk. Jeg har ingen badevekt tilgjengelig i leiligheten, så jeg har ikke fulgt med på vekten min i slutteprosessen. Jeg investerte i “mellombarer” som jeg kunne spise når jeg var småsulten, selv om det ikke er det sunneste, kunne det vært verre! Med andre ord, ikke kjøp fem sjokoladebarer om dagen om du ikke ønsker å gå opp i vekt når du slutter å røyke. 

Distraher deg selv når du tenker på røyk eller kjenner røyksuget. Ta en tyggis, drikk en kopp te/kaffe, jobb med skolearbeid eller les ei bok. Alt mulig som kan oppholde deg mens røyksuget melder seg! Det å tenke på noe annet er gull verdt, men det er ikke alltid så enkelt. Da er det greit å finne på noe å gjøre som kan få deg til å “glemme” av tankene på røyk. Et annet godt tips her er å ta en tyggis rett før du går ut døra, dette passer også fint til dere som vil trappe ned før slutt, så trenger du ikke å røyke hver eneste gang når du er ute! 

Drikk mye vann i slutteprosessen. Når kroppen din begynner å crave røyk skikkelig, er det viktig å drikke vann. Abstinenssymptomer sitter ikke nødvendigvis bare i hodet, men også i kroppen. Da er det lurt å være hydrert! Jeg slet for eksempel mye med hodepine og utmattelse.

 

 

Jeg har fortsatt lyst på røyk hver dag, og jeg tar meg selv i å tenke at “det er ikke så farlig, jeg kan jo bare begynne igjen”. Men man må bare klare å stoppe seg selv når slike tanker og lyster kommer, enklere (og vanskeligere) er det ikke! I morgen reiser jeg til Harstad, og det er første gang jeg er der på flere år uten røyken i hånda. Det blir helt klart litt rart og vanskelig med det første, men jeg skal nok klare det! 

 

 

Hvordan går det med nyttårsforsettene så langt?

 

Da vi gikk inn i dette året hadde jeg skrevet ned noen nyttårsforsetter. Nå er vi i slutten av mars, og dere skal få se lista igjen med updates på hvordan det går! 

 

Spise mer vegetarisk. Herregud, denne har jeg glemt av i hverdagen! Både jeg og Mathias har vært så lite kreativ med middagene de siste månedene, så det har som regel bare blitt de typiske vanlige middagene som wok (med kjøtt), spaghetti og kjøttdeig, kyllinggryte, enchiladas, frossenpizza osv. Jeg har liksom helt glemt av å gå inn for å ha en veggisdag der jeg ikke får i meg noe kjøtt hele dagen, men da var det jo fint jeg dro fram lista igjen sånn at det kan gjøres noe med! 

 

Skrive dagbok hver dag. Denne har jeg også klart, og det er jeg veldig glad for. Det virker som jeg kommer til å klare denne helt og holdent! Det blir gøy å se tilbake på dette året her når det er omme. 

My dear diary, den er med meg overalt! 

 

Trene yoga en gang i uken. Hmm, denne har gått sånn passe. Den siste uka har jeg ikke fått trent noe yoga fordi jeg har vært syk og hatt mange andre ting å gjøre. Jeg syntes fortsatt det er gøy å gjøre det, så jeg stopper ikke med det første! I går fikk jeg for eksempel med meg Mathias på yogamatta for å gjøre litt bedtime yoga. 

 

Møte opp på minst halvparten av alle forelesninger. Heldigvis for meg har jeg en bullet journal der jeg følger med og krysser av sånne ting, så da har jeg oversikt over forelesningene jeg har møtt opp på! Faktisk tror jeg at jeg har møtt opp på halvparten til nå, haha. 

 

Drikke mer grønn te. Jeg har drukket litt mer grønn te enn da jeg skrev denne lista iallefall! Spesielt nå når jeg har vært syk.

 

Være mer sosial. Jeg tror faktisk jeg kan si at det går bra med denne også! Jeg har jo blant annet blitt kjent med ei jente som bor i blokka, og det er koselig. 

 

Gjøre det finere i leiligheta. Vi fikk ei gulvmatte hos ei god venninne av meg, og vips så var det mye mer hjemmekoselig her! I tillegg til det har jeg endelig fått kloa i blomsterpotta fra Kid jeg har siklet etter siden nyttår, og det på halv pris!! På søndag dro jeg med meg Mathias på Plantasjen og kjøpte denne paraplyplanten. Den blomsterpotta er forresten veldig høy, men jeg liker det! 

 

Ha spa-dag to ganger i måneden. Vel, jeg har jo gjort det, men ikke gått inn for at “NÅ skal jeg ha spa-kveld!!!”. Det har vært litt mer sånn “ja, nå skal jeg dusje og da kan jeg like godt bare skrubbe føttene og bruke hårkur”. 

 

Ta flere polaroidbilder. Check! Det er så gøy å ha flere polaroidbilder i albumet å se på. 

 

Utrolig nok har jeg jo også klart å slutte å røyke, og i går kveld var det en måned siden siste sigarett. Tenk det da! Jeg hadde ikke engang planer om å slutte da jeg gikk inn i dette året, og orket ikke å ha det som et nyttårsforsett å klare det innen 2018 er omme. Men nå allerede slutten av mars har jeg vært en hel måned uten, det er jeg ganske stolt over! Believe me, jeg kjenner fortsatt røyksug hver dag, men i en mindre grad enn de aller første dagene. Jeg holder på å skrive et innlegg om tips til deg som vil slutte å røyke (og snuse for den saks skyld) som har funket veldig bra for meg, det publiseres om en dag eller to! 

 

Dritt dag, men også en fin dag

 

Åh, fortsatt syk… Halsen min dreper meg snart. Jeg kvier meg for å svelge og snakke, og på skolen i dag hadde jeg så vondt at jeg trodde jeg skulle kaste opp. Har det ikke bedret seg litt innen i morgen utover dagen tror jeg der er på tide å kontakte fastlegen min her for første gang. Jeg reiser tross alt til Harstad på fredag, og om tilfellet er at jeg har halsbetennelse er det jo greit å få begynt å behandle det før jeg drar! Halspastiller og kald eller varm drikke har ikke hjulpet noe som helst, dessverre. Det aller beste er jo så klart om jeg er på bedringens vei i løpet av morgendagen, så jeg krysser fingrene!

Ellers har dagen vært ganske fin! Jeg kjøpte et nytt sengesett, nye kryssordpenner (jeg er avhengig), også dro jeg og Mathias på date på Fridays. Jeg hadde et gavekort på 200 kroner som viste seg til å være ladet med 400 kroner da vi skulle betale, gjett om vi ble glade! På hjemturen dro jeg innom Espresso House (igjen) og kjøpte en Frapino med Cookies and cream jeg kunne slurpe i meg til dessert. Den var god, og kjøpes garantert flere ganger! 

 

Jeg føler meg like dritt som kjøkkenet ser ut nå for tiden. 

 

For ikke å snakke om at jeg drømmer meg skikkelig bort nå om dagen. Jeg har så utrolig lyst til å reise! Drømmen er en jorden-rundt-reise der jeg kan dra innom Afrika, Asia, Australia og New Zealand, USA og Sør-Amerika. Jeg har så lyst til å se nye deler av verden, forskjellige kulturer og natur. Jeg håper at jeg/ jeg og Mathias får gjort noe sånt mens vi ennå er unge og det bare er oss to! Dessverre er det økonomi og fri som stopper oss. Når skulle vi liksom hatt mulighet og råd til å reise på en stor ferie? Alt er selvfølgelig mulig, men det er jo klin umulig å spare når vi er i den økonomiske situasjonen vi er i nå. Jaja, vi har iallefall bestemt oss for å ha Trumf-sparebeløpet til reisesparing, haha… 

I morgen skal jeg opp tiiidlig for å dra til psykolog, men før jeg legger meg blir det en kort økt bedtime yoga! God natt. 

 

Uken som gikk

 

Ukas høydepunkt:

Jeg og Mathias dro endelig på Cocoa for å prøve ut kakaoen! Hver gang jeg har vært der har jeg drukket smoothie, haha… Det er jo tross alt ei kakaosjappe, så nå var det virkelig på tide å prøve den ut før det går mot varmere tider! Så hva kom vi fram til? Kakaoen var kjempegod! Med tanke på at dette er en kakaoplass, har de kakao i forskjellige varianter med forskjellig topping. Vi gikk for vanlig kakao med sjokoladebiter og krem, and it was goooooood. Jeg vil selvfølgelig teste ut flere typer også! 

 

 

Ukas opptur:

Endelig er jeg ferdig med masse skolearbeid jeg har hatt foran meg! Jeg er såklart ikke ferdig med alt, men jeg henger i det minste ikke etter i noen fag lengre. Jeg er halvveis ferdig med en individuell hjemmeeksamen i markedsrett (den er vrien altså! Jeg må nå begynne med praktikumsoppgaven som går ut på å løse en sak), og jeg har gjort min deloppgave for uka på en eksamen jeg og gruppa holder på med. Denne har et litt annet løp enn tidligere eksamener, og vi er avhengige av å møtes oftere og samarbeide tettere. 

Det føles så herlig å være ferdig med ting og ha det ute av verdenen, er dere ikke enige? Det beste jeg vet er når jeg og M har tatt for oss husarbeidet sammen og kan ta livet med ro i ei ren og ryddig leilighet. Det er forresten tilfellet i dag også! Vi har fått unnagjort klesvask, oppvask, støvsuging og vasket gulvet. 

 

Fra fredag på skolebiblioteket. Mathias satt der fram til han måtte dra for å ha eksamen, men jeg satt en stund til for å gjøre meg ferdig med et par gjøremål! Liker mye bedre å jobbe på biblioteket enn hjemme. 

 

Ukas nedtur:

Både jeg og Mathias har vært syk hele uka. Han har uten tvil hatt det verre enn meg, men det har vært noe hver dag. Jeg har vært slapp, hatt hodepine og forkjølelsesymptomer og i går først våknet jeg med skikkelig sår hals. Det har jeg selvfølgelig i dag også. Kan det gå over snart?! Jeg har en veldig hard uke foran meg, og det ser jeg ikke fram til når jeg er i denne formen! 

 

Ukas cravings:

Varme drikker! Jeg har drukket en god del te denne uka, i tillegg til at jeg fikk drukket kakaoen fra Cocoa og smakt Matcha Latte fra Espresso House. Sistnevnte var dritstygg, sorry altså! Jeg likte virkelig ikke den smaken, og jeg syntes faktisk det var så ille at jeg ikke klarte å drikke opp alt. Jeg vil uten tvil tilbake til Espresso House for å prøve flere ting, jeg syntes de har så mye fristende der! Også var det en kjempefin plass, i tillegg til at det er ganske nært der vi bor. Jeg skjønner egentlig godt at jeg ikke likte det, for det er flere som har sagt de ikke er noe stor fan av Matcha Latte. 

 

 

Ukas sang:

Klarer jeg å velge? Jeg har jo som sagt hatt The Weeknd på replay den siste tiden. Jeg tror kanskje at om jeg må velge, blir det Next

 

Ukas innkjøp: 

Jeg trodde aldri i livet at jeg skulle finne en deodorant som fungerte i likhet med min elskede følgesvenn Biotherm deo roll on. Det føles fælt å slutte å kjøpe den, men jeg prøver nemlig å bli flinkere til å kutte ut dyretestede produkter. Dette har vært den eneste deodoranten som faktisk har funket bra og som har luktet skikkelig godt! Ikke bare bare å kutte ut noe sånt, nei. Jeg lovte meg selv at om jeg ikke fant en dyrevennlig dupe som fungerte bra, kom jeg ikke til å kunne ofre den og å gå rundt å lukte svette døgnet rundt akkurat. 

Jeg oppdaget at Boots apotek sitt eget merke ikke er dyretestet, og blant deodorantene deres fantes det en med sitruslukt. Perfekt! Jeg har nå prøvd den i et par dager og kommet fram til at den funker helt fint selv om den ikke lukter like godt som den forrige. 30 kroner for Boots sin VS. 140 kroner for Biotherm sin? Hmm. Svaret er ganske enkelt! Jeg har fortsatt ikke bestemt meg 100%, og vil gjerne gi den litt mer tid til å se hvor godt den funker. Jeg har jo tross alt ikke vært noe særlig aktiv de dagene jeg har fått prøvd den! 

 

Denne uka har vært grei og litt stressende. Det har selvfølgelig ikke vært noe hyggelig å være småsyk hele tiden, og jeg får bare trygle om at jeg er i god form igjen asap. I kveld skal jeg og M dra på kino å se Black Panther, jeg er spent på hva jeg syntes om den! Vanligvis liker jeg ikke superheltfilmer, annet enn Deadpool, haha…