Uken som gikk – Skjelvet, mislykket tur ++

 

Ukas høydepunkt: Jeg, M og tanten min hadde det veldig fint sammen i går! Vi spiste hjemmelaget pizza til middag og dro deretter på kino for å se Skjelvet. Jeg har hatt lyst til å se den ganske lenge, særlig etter jeg fikk vite at en av foreleserne mine er med i filmen (han spiller foreleser der også)! Filmen var etter min mening veldig bra, og syyykt spennende og intens. Jeg anstrengte meg skikkelig masse, akkurat som jeg gjorde under Bølgen også! 

 

Bildet er hentet fra Kinomagasinet.no.

 

Ukas nedtur: Jeg blir bare blakkere og blakkere. Det føles kjipt hver gang jeg må låne penger fra sparekontoen min, for så å betale det tilbake neste måned, og likevel ende opp med å ta derfra igjen mot slutten. Jeg håper virkelig at jeg får innvilget ekstrastipendet før neste utbetaling, det hadde hjulpet veldig mye! Annet enn det var det skikkelig nedtur at jeg og M måtte snu da vi var på vei opp til Ullevålseter i dag, nemlig fordi gnagsåret meldte seg for fullt. Jeg hadde hverken med plaster eller noe annet å stappe imellom, så da var det bare å gi opp og gå strake veien tilbake til t-banen igjen. De skoene skal jeg kvitte meg med asap! 

 

Det positive er i det minste at vi fikk oss en gåtur uansett, og i veldig fine omgivelser ikke minst! Sognsvann er til å anbefale. 

 

Ukas opptur: Under den individuelle terapitimen jeg hadde denne uka, bestemte vi oss for å endre på de faste dagene vi møtes slik at det skal passe bedre for meg med tanke på skolen. Det er bare så fint å ha sånt ute av verden så jeg slipper å bekymre meg eller stresse med tilrettelegging! Fra nå av har jeg individuell terapi hver torsdag, da har jeg ikke seminar i bedriftsøkonomi før halv 6 på ettermiddagen, så det passer jo perfekt. 

 

Jeg beklager virkelig for min mangel på evne til å ta nye bilder. Nok en gang får dere servert et bilde fra da jeg var i Harstad for litt siden.. Jeg LOVER å bli flinkere! Da håper jeg så klart også at Mytrendyphone får fingeren ut og sender meg et nytt batteri til digitalkameraet i erstatning.. 

 

Ukas cravings: SJOKOLADE!!! Og gjett hvem vi hadde som gjesteforeleser på fredag? Nemlig en som jobber med markedsføring i Orkla Snacks! Og vet dere hva han hadde med seg til alle elevene? MASSE sjokolade. Jeg var i himmelen, og spiste sikkert en halv storplate på rappen, men etter det var jeg så klart litt uvel… Still worth it! 

 

Denne uka var litt lik den forrige – stress! Den kommende blir også litt hektisk da jeg både har mange hjemmeeksamener, forelesninger og i tillegg får besøk av familie fra Harstad. Jeg gleder meg masse til de kommer, og jeg skulle virkelig ønske at jeg ikke hadde alt det hersens skolearbeidet akkurat nå.. Jeg skal prøve å gjøre meg mest mulig ferdig med ting før de kommer, for jeg vil så klart utnytte tiden mens de er her! Foreløpig skal vi spise indisk på favorittrestauranten min, gå i den botaniske hage, dra på Storo-senteret og generelt se oss rundt i Oslo. Det blir veldig fint! 

 

Frykten for døden

 

Jeg tror jeg tenker mer på døden enn ungdommer flest gjør. Temaet syntes jeg er fryktelig skremmende, interessant, men selvsagt også helt naturlig. Jeg tror ærlig talt at mange av oss skyver bort sannheten om at vi skal dø en dag, spesielt i hverdagen. Det som skremmer meg mest med døden, er vel at jeg er redd for å miste noen, også er det så klart uvitenheten rundt min egen død. Når, hvordan? Skjer det noe etter døden, eller bare forsvinner man helt? 

“Lev hver dag som om det var din siste”, hører vi ofte. Men lever vi egentlig opp til dette? Neppe. Døden blir som sagt ofte bortglemt, lagt på hylla, vi liker ikke å tenke på det. Likevel er dette noe vi alle skal gjennom, både i form av å miste andre og å dø selv. Det er livets gang! Jeg tenker så klart at det er verre å miste andre enn å gå bort selv, for da føler jeg jo på savnet og sorgen. Men er jeg selv død, føler jeg ingen verdens ting. Da er jeg bare ikke mer. Det er skummelt å innse at når jeg dør, er jeg ikke mer, jeg finnes ikke lengre. Eksisterer ikke lengre. 

 

 

Jeg har lest boken “Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg” av Audun Myskja, og den har hjulpet min verste frykt for at jeg og mine nære skal dø. Det er virkelig en bok dere bør lese! Ja, jeg var jo på gråten flere ganger i løpet av lesingen fordi boka på mange måter er trist, men den har lært meg mer om døden. Et tema som er tragisk, skremmende, trist, forferdelig, men også uunngåelig. Fordi ja, vi alle skal jo dø en dag! Det gjelder bare å være “forberedt”, å leve livet slik man ønsker, å ikke bære nag. Når man ligger for døden, er ikke de små irritasjonsmomentene like viktige, da er det de store tingene som betyr noe. Det er de man er glad i, og det som gjør en lykkelig. 

Det er så klart lovt å kjenne på sinne, det er en naturlig følelse for oss alle, men hvor mye bør vi bry oss om enkelte ting? Det er det man bør revurdere. Dette er jeg langt ifra noe flink til å skyve vekk selv, jeg er tross alt borderline og sliter med mentalisering. Men i stedet for å irritere meg over selve irritasjonen, må jeg også huske på at sinne er en naturlig følelse, og noen kjenner mer på den enn andre. Sånn er det bare! Vi kan jo heller ikke bruke dagene eller vår siste tid til å angre på alt det negative. Da er det bedre å se tilbake på det fine som har vært. Uansett, for min del vil jeg minne meg selv på døden litt oftere i hverdagen fordi det vil hjelpe meg å sette pris på ting, og ikke minst å drite litt i uviktige ting. Jeg sier absolutt ikke at dere skal gjøre det samme, men det er kanskje verdt å ofre en tanke til døden i ny og ne! 

 

 

Matvarer jeg hater

 

Jeg har vært kresen hele livet, og nå er intet unntak! Jeg har likevel de siste årene lært meg å like hakket flere grønnsaker, og det er jo et steg i riktig retning. Jeg har for eksempel fått sansen for mais, paprika, all slags løk, stangselleri osv. Dette innlegget dedikerer jeg til de verste matvarene jeg vet om!

 

 

Fisk og sjømat. Jeg hater det, og da mener jeg ALL sjømat. Jeg syntes at sjømat har en spesiell smak jeg virkelig ikke liker. Er det bare meg eller? Jeg spiser hverken laks, sushi, torsk, fiskegrateng, fiskekaker etc. (Jeg tar forresten Omega 3-tilskudd hver dag, så slipper jeg å få mangel på det iallefall!).

Tomat. Jeg liker derimot så klart tomatsaus og sånt, men skivede/hele tomater takler jeg ikke. Jeg elsker jo blant annet tomatsuppe, spaghetti med tomatsaus, pizzasaus og alt det der! Men hvis det for eksempel er tomat i en salat, eller på toppen av pizzaen og sånt, så plukker jeg det vekk, haha.. Jeg hater virkelig smaken og konsistensen av “rå” tomat, mens knuste/moste er helt kanon! 

Bønner. Denne er utrolig kjip! Bønner er jo ufattelig billig og sunt, men jeg brekker meg av det i større mengder. Da jeg først smakte bønnenachos syntes jeg at det var helt greit, men nå kan jeg ikke fordra det.

Majones, sennep og hamburgerdressing. Jeg liker den hvite majonesen man bruker i sandwicher og sånt, men ikke den gule! Det verste er når jeg kjøper baguette, og etter første tugge kjenner jeg at det er masse sennep i den. HVORFOR? Jeg husker dette skjedde på flyplassen en gang, og det endte med at jeg gav halve baguetten min til ei due som nærmest angrep meg fordi den var så sulten. Det samme skjedde faktisk på flyplassen da jeg dro til Harstad for litt siden. Jeg var kjempesulten og kjøpte en baguette med BBQ chicken fordi jeg trodde det var safe, og den var selvfølgelig full av sennep (refererer til bildet over). WHY????? Fra nå av skal jeg være flinkere til å sjekke innholdet nøye før jeg kjøper mat! 

Avokado. Jeg liker guacamole, men ikke avokado i seg selv. Som med bønner begynner jeg faktisk å brekke meg etter en viss mengde, og jeg syntes at konsistensen er veldig rar. Dessuten har jeg fått skikkelig magesmerter hver gang jeg har fått i meg avokado/guacamole, så det er vel ikke noe for meg. 

Frø-brød. Gir det mening? Jeg takler rett og slett ikke brød med frø i, og det er noe jeg har mislikt sterkt hele livet. Folk flest påstår at det ikke smaker noe ekstra, men JO det gjør det!!! 

Spicy mat. Jeg kan ikke fordra sterk mat, det gjør jo direkte vondt å spise! Skjønner virkelig ikke greia med det. Bittelitt sterkt går greit, men jeg syntes sterkheten overdøver smaken til maten. Jo mer sterk maten er, jo mindre smaker maten noe annet syntes jeg. 

 

Er det noen av dere som misliker de samme matvarene som meg, eller har andre matvarer dere misliker sterkt? Det er litt interessant å se hvor forskjellige vi er i matveien! Jeg vil regne meg selv som en kresen person når det kommer til mat, men samtidig har jeg blitt flinkere til å smake på ting, og har jo blant annet begynt å like flere grønnsaker. Jeg husker jo bare da det eneste jeg likte i en salat var selve salaten og agurken!

 

 

Evening walk

 

 

Dagen har gått som følger: terapi, egenstudier, frossenpizza til middag, kveldstur, yogaøkt og farging av ettervekst. Det begynner å bli kaldere i Oslo nå, og jeg syntes både det er greit og kjipt. Personlig digger jeg høsten og klærne jeg får bruke i denne perioden, nå er jeg nemlig lei av sommerklær. Det er derimot litt kjipern at jeg ikke finner skjerfet jeg kjøpte i fjor høst, jeg har virkelig bruk for det nå. Jeg hørte forresten rykter om at det har snødd i Harstad i dag, fy fader sier jeg bare! Det har jo så vidt vært høst der, så jeg har det jo veldig greit her sånn sett. Klage over været trenger jeg iallefall ikke å gjøre!

Jeg prøver virkelig å nyte høsten, for jeg eeelsker den! Det er så absolutt min favorittårstid. Sommer er så klart digg, men så varmt som det har vært i år er egentlig uutholdbart for min del. Jeg er ganske sensitiv mot varme, så nå er det godt med litt skarpere luft! Vinteren og minusgradene kunne jeg virkelig vært foruten da, det kjenner jeg at jeg gruer meg til. Bare det å være utenfor døren syntes jeg er forferdelig, haha.. Jeg tenker da selvfølgelig tilbake på den såkalte Sibir-kulden vi hadde i vinter, jeg holdt meg mye inne da! 

 

Uken som gikk

 

Ukas høydepunkt: I går dro jeg og M til Elverum for å besøke et vennepar. Vi laget lasagne, hadde vors og dro ut, det var kjempekoselig og gøy! 

 

Jeg har forresten ENDELIG skaffet meg nytt deksel til mobilen. Det gamle hadde jeg hatt siden jeg kjøpte mobilen for to år siden, og det var mildt sagt veldig ødelagt. Jeg elsker jo marble-mønster, så dette var midt i blinken! Jeg trodde ikke at sånne deksler fantes til sånne mobiler (jeg har jo ikke iPhone vettu), så da ble jeg veldig glad. 

 

Ukas cravings: Jeg har hatt veldig lyst på taco denne uka, og det fikk jeg spise på fredag! Jeg tror aldri jeg har spist taco så raskt i hele mitt liv, haha.. 

 

Ukas nedtur: Det har vært veldig mye denne uka her, og jeg har slitt en del med fagene på skolen. Som dere vet er det særlig bedriftsøkonomi jeg strever med! Så klart var det også en nedtur å dra fra fine, trygge Harstad på mandag. Jeg savner allerede hele familien, særlig tantebarna mine nå som minstemannen har bursdag i dag og fyller fem år! 

 

Det eldste tantebarnet mitt på cafè i Harstad, tiden går så fort og jeg savner det sååå 🙁

 

 

Ukas opptur: Til tross for en stressende hverdag for tiden, har jeg mye å se fram til! Det gir meg en ekstra motivasjon i hverdagen. Ellers har jeg hatt gode trenings- og yogaøkter denne uka, og det er så klart veldig positivt og gøy! 

 

 

Ukas sang: Side Effects av The Chainsmokers og Emily Warren. Jeg syntes den er veldig oppmuntrende og festlig! 

 

Denne uka har det skjedd mye, og dagene har virkelig gått i ett. Jeg stresser en del for tiden, og har veldig mye å gjøre. Likevel vet jeg at dette ikke varer evig, og jeg prøver å komme meg gjennom det på best mulig måte. Ja, jeg er ofte frustrert, lei og sint, men jeg vet at jeg klarer det! Til tross for dette, så skjer det jo fine ting også, og det er vel det som holder motet oppe. Og så klart at jeg har så mye å se fram til for tiden. Mamma og lillesøster kommer til Oslo om under to uker, storesøsteren min kommer også ei knapp uke etter det, jeg har bursdag om ikke mange månedene, også gleder jeg meg til hver og en eksamen blir levert inn framover. 

Jeg håper dere alle har hatt ei fin uke, og at den kommende blir enda bedre!

 

 

Same old same old

 

Og dermed har hverdagen startet igjen etter den lille høstferien jeg valgte å ta (men som jeg egentlig ikke burde ha tatt). Dette semesteret er det skole fem ganger i uka i stedet for fire, rett og slett fordi det er seminarer i bedriftsøkonomi i tillegg til forelesninger. Og det er jeg helt nødt til å delta på, for det faget sliter jeg virkelig i! Også er det jo terapien ved siden av da. I går var det gruppeterapi, og etter det var det forelesning i bedriftsøkonomi. “Skyt meg”, tenkte jeg mens jeg satt i forelesningssalen. Da var jeg skikkelig sliten. Gruppeterapi på 1,5 time og et skikkelig vrient fag etterpå tar virkelig på! 

I dag har jeg jobbet med bedriftsøkonomi fram til det var seminar i samme fag til halv 9 i kveld. Jeg er altså dritt lei av det faget nå! I kveld blir det trening, og jeg skjønner ikke engang at jeg orker. Med andre ord går dagene som før, forelesninger på forelesninger, terapitimer på terapitimer, hele tiden. Det er til å spy av i lengden, men det får bare funke. Jeg må jo komme meg gjennom det på en eller annen måte! Akkurat nå er jeg så ekstremt takknemlig for at jeg ikke jobber i tillegg at dere aner ikke. Ikke misforstå meg, jeg skulle jo virkelig ønske at jeg kunne ha jobbet. Likevel vet jeg at jeg kanskje ikke hadde holdt ut i en jobb nå med tanke på den psykiske helsa, den må fikses aller først! Heldigvis er jeg på saken, men dessverre fikk jeg vite at jeg mest sannsynlig etter nyttår må i en ny runde med gruppeterapi.. Vi får se hvordan støytene er da, forhåpentligvis klarer jeg en jobb ved siden av! 

 

 

Herregud, nå er det på tide å ha en egen klagekategori på bloggen, så ille har jeg altså blitt. Men hva ellers skal jeg blogge om liksom? Neida, jeg prøver mitt beste, selv om jeg kanskje kan bli litt flinkere til å ikke være så negativ hele tiden! Men visste dere at hjernen vår faktisk liker å skape problemer og tenke negativt? Det ligger i instinktet vårt. Vi må jo beskytte oss mot farer og sånt. Uansett, man klarer vel det meste med litt viljestyrke. 

 

Goodbye for now

 

Nå sitter jeg hjemme i leiligheten igjen. Jeg kaller jo helst Harstad for hjem, og Oslo for Oslo. Men det ville blitt dumt å ikke kalle leiligheten vår for hjem, for vi bor her jo tross alt. Jeg tok fly fra Harstad tidligere i dag, og rakk dessverre ikke forelesninga jeg hadde planlagt å dra på. Jeg har tydd til tårene et par ganger, selvfølgelig. Det er jo ikke til å unngå! Heldigvis er det ikke like ille som de gangene jeg er i Harstad i lengre perioder, da er det nærmest tortur for psyken å dra derfra. 

Resten av dagen vil jeg ta det med ro, jobbe med et par fag, spise på Peppes sammen med min kjære M som jeg har savnet mens jeg har vært borte, og selvfølgelig gråte enda litt mer. Jeg tenker tilbake på dagene jeg tilbrakte i Harstad, og lurer nok en gang på hvor i alle dager det ble av tiden. Den går så fort! I går kveld koste jeg meg masse hos besteforeldrene mine sammen med flere familiemedlemmer, og nå sitter jeg her igjen. Foran den samme svarte, støvete skrivepulten med øynene klistret mot PC-skjermen. Dårlig samvittighet for at jeg ikke fikk dratt på skolen som jeg hadde store planer om. Kvier meg til å begynne å jobbe med pensum på egenhånd. Det er hverdagen sin det. 

 

I går gikk jeg og lillesøsteren min en siste tur til Gangsåstoppen for i år. I regnvær riktignok, men det gjorde ikke noe. 

 

Det er 88 dager til jeg er i Harstad igjen, og det er jo egentlig ikke så ille med tanke på hvor fort tiden går. Også har jeg jo massevis av planer framover. Forelesninger, terapi, besøk av familie, eksamener, markedsføringskurs, bursdagen min og litt sånt. 

 

Saturday night

 

Dette er en lørdag jeg liker godt! Dagen startet rolig med en dusj og brødskive med eggerøre til frokost. Etter det ble det en tur på cafè med søstrene og tantebarna mine, en tur på et kjøpesenter og en møbelbutikk. Jeg endte opp med å kjøpe folieballonger til bursdagen min (som riktignok ikke er før i november) og en keramikkvase i babyrosa på salg! Til middag ble det enchiladas, så klart. I kveld har jeg og lillesøsteren min hatt mange samtaler, og nå følger vi med på Skal vi danse på TVen! Herregud, jeg kunne aldri ha vært med i det programmet der, jeg er altfor nervevrak! Skjønner ikke at deltakerne ikke svimer av, haha. Det er likevel gøy å se på, og foreløpig stemmer jeg på Sophie Elise og Dorthe! 

 

Høst ♥ ♥ ♥

 

Jeg syntes det er helt greit å ha rolige helger, ikke minst å slippe å være dårlig eller i redusert form på søndager! I morgen er planene å være sammen med familien min ettersom jeg reiser tilbake til Oslo på mandag. Det jeg liker med de mindre feriene i Harstad, er at jeg ikke gjør meg vant til å være her, og dermed blir det ikke like trist å dra tilbake. Jeg hadde det jo derimot kjempetøft i sommer da vi var her i over en måned, og utsatte til og med returreisen med over ei uke fordi jeg var så lei meg og ikke ville dra hjem til Oslo. Jeg gleder meg likevel masse til julen, da skal jeg være her i tre hele uker! Det er alltid så rart å tenke på at “neste gang jeg er i Harstad er det jul, og masse snø ute”, eller “neste gang jeg er i Harstad, er det sommer og varmt”. Det er spesielt å besøke hjembyen min så sjeldent når jeg var vant til å være her til enhver tid før. Som jeg har sagt før, så håper jeg at jeg kan flytte tilbake hit en dag! 

 

 

I’m back!

 

Da var jeg i Harstad igjen! Jeg kom hit i går, og er nok en gang såå takknemlig for at jeg får en liten nordnorsk høstferie. Høsten her er bare vakker! Det har vært skikkelig dårlig blogging fra meg i det siste, og det kommer vel ikke som en overraskelse. Det er bare rett og slett skikkelig mye som foregår for tiden, både skole, eksamener og terapi. Også er jeg jo her på ferie nå! Selv om jeg likevel er nødt til å jobbe med eksamen mens jeg er her. 

Siden jeg kom hit i går har jeg vært på shopping med søstrene mine og mamma, drukket frappe på den nye Waynes Coffee sammen med Lisa, spist middag hos besteforeldrene mine, og tatt det med ro. Det er ikke mange dagene jeg er her, og på mandag morgen drar jeg allerede tilbake til Oslo. Noe lengre ferie kan jeg dessverre ikke ha midt i skole- og terapiperioden. Derfor skal jeg bare prøve å utnytte (og ikke minst nyte) tiden så godt jeg klarer!  

 

Leppene mine er ekstremt tørre og såre for tiden, det kommer vel med høsten tenker jeg. I tillegg til favorittgenseren, hehe.. 

 

 

Forresten, jeg hater å være “en av de der” som maser på alle og enhver om sånne her ting, men nå har jeg og eksamengruppa utarbeidet en anonym spørreundersøkelse vi ønsker at så mange som mulig skal svare på. Jeg hadde satt veldig stor pris på om dere tok dere et minutt til å svare på undersøkelsen HER! Estimert tid det tar å utføre den er faktisk kun et minutt, og det vil være til stor hjelp for gruppa ♥ 

 

Middagstips: stekt ris med kylling

 

Denne retten elsker jeg å ha til middag! Det er lettvint, godt og heller ikke det mest usunne du kan spise. Jeg digger one-pot-dishes, og dette kan vel regnes som en slik rett! 

 

 

Dette trenger du til to personer (jeg vil påpeke at dette ikke er en fasit på hvor mye eller lite to personer skal spise, men heller en liten pekepinne på hvor mye du kan lage): 

♥ 2 porsjoner kokt ris 

♥ 300-400 gram kyllingfilet i biter/strimler

♥ Hoisinsaus

♥ 2 egg

♥ 2 gulrøtter 

♥ Margarin eller olje til steking

♥ Løk (jeg liker best sjalottløk) 

♥ Sweet and sour saus (valgfritt)

♥ Karrikrydder (valgfritt)

 

Slik gjør du:

1. Kok ris som anvist på pakken.

2. Samtidig som risen koker, steker du kyllingen i ei stekepanne med margarin eller olje. Krydre kyllingen med litt karrikrydder, men husk at dette er valgfritt og ikke et must om du ikke har det liggende fra før! Du kan bruke akkurat det krydderet du ønsker.

3. Skrell og skjær opp gulrøttene i tynne skiver. Hakk deretter opp løk i ønsket mengde. Noen liker mye, noen liker mindre! 

4. Når risen er ferdig kokt, skal den i den stekepanna sammen med kyllingen. Rør rundt, og lag et mellomstort “hull” i midten av blandinga. Her klekker du to egg, og blander sammen med risen og kyllingen. Da får du en slags eggerøre i blandinga!

5. Tilsett gulrøttene og løken sammen innholdet i stekepanna. 

6. Hell hoisinsaus over det hele i ønsket mengde, og bland sammen. Jeg har forresten hoisinsaus på glass, noe jeg anbefaler å kjøpe inn, men du kan så klart bruke hoisinsaus som kommer i annen emballasje også. Denne sausen er også valgfri, og kan erstattes med soyasaus, men jeg vil uten tvil heller anbefale denne for smakens skyld! 

 

 

Også var retten ferdig! Veldig lettvint og godt, du kan gjerne bruke sursøt saus i tillegg, om du liker det. Håper det smaker!