Syk igjen

 

Er det ikke typisk? På bare et par timer har jeg rukket å bli skikkelig dårlig. Jeg har hosta ganske lenge nå, men i dag har det vært ekstremt. Har hosta i hele dag, konstant. Nå verker hele kroppen og hodet dunker når jeg reiser meg opp. Om jeg blir like syk som jeg var i jula kommer jeg til å bli skikkelig sur. Og er det ikke også typisk at det skjer nå som det er helg? Jaja, da får jeg ihvertfall tid til å slappe av og slipper fravær. Sitter for øyeblikket og ser på Asylum og spiser kvikk lunsj melkesjokolade fordi jeg syntes skikkelig synd på meg selv. Ikke egentlig, jeg hadde bare veldig lyst på sjokolade.. 

Snart kommer kjæresten for å overnatte her. Vi skal lage enchiladas og sikkert se på Prison Break. Noe annet kommer jeg ikke til å være i form til å gjøre, er glad jeg fikk littegrann trening i gymtimen idag. På en side av gymsalen hadde vi turn, mens på den andre siden var det ballspill. Jeg var jo selvfølgelig på turnsiden og dere kan de videoen jeg la ut på instagram HER på linken fordi det selvfølgelig ikke går an å legge den inn her i blogginnlegget. 

 

Kameraet har jeg rett og slett ikke orket å lete fram i denne tilstanden, så det får bli et webcamtoybilde. 

 

Ha en fin kveld videre!

 

Strømbrudd og sykebesøk

 

Hallo! I dag har jeg vært på skolen, der vi hadde UB. Vi hadde møte med mentoren vår, og vi er veldig fornøyde med mentorvalget vårt! Etter skolen dro jeg til Mathias på sykebesøk. Vi spiste pizza og så på Prison Break. Nå er jeg hjemme, og ettersom det har vært strømbrudd i flere byer er jeg ikke sikker på om jeg tør å gå i dusjen med tanke på at det flere steder i Harstad ikke er strøm. Om den plutselig skulle gå i huset også er jeg ille ute. Får meg ihvertfall en negativ overraskelse om jeg står der i dusjen søkkvåt og kald med sjampoen i håret. Jeg får vel bare gjøre det likevel. Etter jeg har dusja skal jeg løse kryssord og lese litt teori om jeg rekker det! 

 

Anbefaler virkelig froosh! Det er ikke det billigste man får kjøpt akkurat (15 kroner for den LILLE her), men de er kjempegode og finnes i forskjellige smaker. De har også froosh i glassflasker som koster 20 kroner og er litt større som jeg heller foretrekker å kjøpe. De har ingen tilsetningsstoffer og er bare laget av frukt, ingenting annet! Ikke minst er de kjempegode. Kjøpte en sånn for første gang på flyplassen på vei til Stavanger i sommer, og jeg ble forelsket med en gang. Jeg og storesøster drev og kjøpte sånne ofte og det gjør vi ennå, hahaha. 

 

Ha en fin kveld videre! 

 

Veien til førerkortet og klaging over vinteren

 

Hei! Sitter som vanlig på rommet mitt og gjør ingenting. Kan ikke trene, nemlig fordi jeg har hatt så utrolig tørr hud i det siste (en god grunn til at jeg vil ha sommer) og jeg har derfor måtte smurt meg inn med fuktighetskrem som da vil si at jeg bare sklir om jeg trener. Har ikke medlemskap på treningstudio heller, noe som er ganske kjipt for da kunne jeg ha trent vanlig. Det er ikke mye motiverende med styrketrening inne på rommet mitt uten treningsutstyr. Har ikke akkurat råd til medlemskap heller, så det får vel bare være. 

Hele skoledagen gikk til å tegne storyboard og jeg ble faktisk ferdig selv om det skal være ferdig til fredag! Jeg har til og med laget to, så det er jeg fornøyd med. Jeg begynte i går å lese litt til teorien, ikke mye da. Bare 20 sider eller noe, syntes det er lite med tanke på hvor mange ganger jeg må lese gjennom det før det sitter ordentlig. Det er ikke det mest underholdende for meg å lese heller akkurat, men det er jo bare noe jeg må gjøre. Skal ikke ta teorien før i sommer, men det er greit å starte tidlig sånn at jeg slipper å stresse meg ihjel et par uker før tiden er inne.

Ellers har været vært ganske jævlig her. Det har både regnet og snødd, igår hølja det ned og det var i tillegg lyn og torden. Det er ekstra ille å gå ned bakken til huset mitt som er nede ved havet. Det blåser det hele tiden uansett vær, og ihvertfall når det er vind fra før av. Nesten hver gang jeg går ned den bakken om høsten eller vinteren småløper jeg fordi det er så kald vind. Så det er i disse dagene jeg VIRKELIG skulle ønske jeg hadde lappen. Novemberbarn… 

 

Sitter og spiser toast og ser på serier. Har gitt American Horror Story Asylum en ny sjanse, og den var bedre enn jeg hadde trodd! Etter første sesong ble jeg så utrolig skuffa over at sesong 2 ikke var en fortsettelse på førstesesongen, men at det var en helt annen historie. Jeg orka derfor ikke å se på den, og jeg hadde hørt den var dårlig uansett så hvorfor skulle jeg liksom gidde. Siden alle de andre sesongene faktisk er bra,  bestemte jeg meg for å se den likevel og jeg angrer ikke! Haha ja jeg vet forresten at jeg ser veldig sløv og trøtt ut på bildet av meg, det ble tatt idag og jeg har en sminkefri dag så det sier jo litt. Er tørr og rød i ansiktet og veldig rød og sår rundt øynene. Det blir jeg alltid når det er vinter, hater det! 

 

Helgene går altfor fort

 

Jeg har hatt en kjempekoselig helg, men det har gått sykt fort! Jeg og kjæresten var i leiligheten der vi koset oss masse. Vi laget mat, så på Prison Break og tok det med ro. Igår kveld laga vi barbequemarinert kyllingfilet og ris, det var veldig godt og lett å lage! Så gjennom hele “oppholdet” har vi laga amerikanske pannekaker, spaghetti og kjøttdeig, grandis og barbequemarinert kylling. Igår stressa vi med bussene fordi vi/ jeg hadde misforstått bussene på tromskortet.no helt. Det var iskaldt igår og masse vind, så vi gikk til busstoppet og stod der en stund før vi innså at bussen aldri kom, vi måtte da gå tilbake igjen. Vi fant ut ordentlig hvilke busser vi måtte ta fram og tilbake så etter 10 min var det bare å få på ytterklærne og gå ut igjen. Da vi endelig kom oss til byen handlet vi litt mat for så å dra tilbake igjen. Jeg syntes det er så trist at jeg nå sitter alene på rommet mitt, hahaha. Hadde gledet meg så mye til helga og nå er den over allerede.

Jeg trøster meg med at det var veldig koselig og at det bare er 26/27 dager igjen til det er vinterferie! Det er veldig typisk meg å ha nedtelling til ting. Det er for eksempel 65 dager til vi reiser til Frankrike, 145 dager til sommerferien og 292 dager til jeg er 18. Herregud det føles som det er så lenge til, jeg har allerede blitt fast bestemt på to tatoveringer jeg skal ha. Kjipt å måtte vente 292 dager til jeg kan så mye som bestille time. Den største tatoveringen jeg har planlagt vil jeg ta på Leading Light i Stavanger, der er de kjempeflinke. Det var der jeg tok piercing i tunga i sommerferien, og det er et av de beste studioene i Norge. 

 

 

Tok ikke akkurat mange bildene, men jaja. Jeg tok i det minste et par! Satser på å gå til sengs snart, når det er opp om morgenen klokken 6 trenger man litt søvn. Vi har samfunnsfagprøve imorgen, og jeg satser på at det kommer til å gå greit. 

 

God natt!

 

 

Litt update og klar for helg

 

 

God kveld folkens! I går fikk jeg faktisk tid til en liten treningsøkt, jeg klarte ikke noe nytt og ingen endringer har skjedd. Men trening ble det nå ihvertfall! Skled litt, men det var sikkert på grunn av at jeg måtte smøre meg inn med fuktighetskrem i helga fordi jeg var så tørr. Ellers har jeg fått skrevet et par jobbsøknader, kommet igang med skolearbeid og et nytt filmprosjekt. Vi skal nemlig lage epokefilm, vår gruppe fikk som tema tysk ekspresjonisme. Jeg ble ikke misfornøyd, man kan nemlig overdrive så mye man vil. Det er meningen at man skal sitte igjen med både ubehag og som et spørsmålstegn når filmen er ferdig. De er nemlig veldig sære, syntes ihvertfall jeg! Tror nok ikke jeg kan legge ut videoen på nettet, men filmplakat skal vi også lage. Den kan jeg nok legge ut i og med at jeg skal spille en av hovedrollene i filmen og kanskje komme til å være på plakaten. Forresten fikk jeg 4,2 i snitt og hele tre femmere på karakterkortet! Er lov å skryte litt når det høyeste jeg noen gang har hatt i snitt er 3,7 og det var første halvår i 8 klasse.. Jeg er veldig glad for det, og litt stolt over meg selv! 

Jeg har faktisk også kjørt bilen min for aller første gang! Det var på lørdag, og jeg har jo bare øvelseskjørt med automatgir. Min bil har manuellgir, og for meg var det veeeeldig stor forskjell. Jeg taklet ikke clutchen i det hele tatt nesten, når jeg skulle starte bilen og både rygge og etterpå kjøre framover var jeg så sykt forvirra. Jeg skjønte absolutt ingenting, og jeg trodde i det øyeblikket at jeg bare skulle gi opp hele drittkjøringa fordi jeg var så sint og oppgitt, hahaha. Jeg fikk kjøre fra huset vårt til plassen det er lettest å øvelseskjøre på. Så nok en gang var det rett ut i trafikken første gang jeg kjørte, det gikk heller ikke så bra og jeg måtte stoppe flere ganger. Da jeg kom til plassen skulle jeg øve på å få bilen framover, starte og bremse helt ned osv. Altså det som er mest basic. Jeg kvelte bilen sikkert over hundre ganger (kødder ikke), og jeg ble skikkelig sint hver gang. Men men, det var jo tross alt aller første gangen jeg prøvde å kjøre en bil med manuellgir. Det er nok en vanesak, og min bil har sinnsykt følsom gasspedal syntes jeg, ihvertfall i forhold til bilen jeg alltid har øvelseskjørt med. Får bare håpe jeg klarer det etterhvert, og nå er det på tide at jeg begynner å lese smått på teorien. Jeg har planer om å ta den så fort jeg kan, det blir enten i mai eller juni kanskje? Kjøretimer skal jeg også begynne med om ikke så altfor lenge. 

 

 

I morgen er det heldigvis FREEEDAAAAAG, som jeg har ventet så lenge på. Helga skal jeg tilbringe sammen med kjæresten i leiligheten. Rett og slett bare for å ha ei stue og et kjøkken for oss selv slik at vi kan lage mat og spille GTA i stua. Dessuten er det greit å få litt tid sammen alene, og ikke minst øve oss på å bo alene selv om det er en god stund til! I dag var vi på rema og handlet mat. Jeg merker at mat er mye dyrere enn jeg tror, vi brukte til sammen 300 kroner på bare ei helg, da kjøpte vi ikke engang noe brød eller pålegg heller, så noen ting må vi låne med oss hjemmefra.

Når jeg flytter ut kommer jeg uansett til å lage et skikkelig budsjett og kjøpe det billigste. Allerede nå kjøper jeg det billigste jeg finner. Om jeg for eksempel skal kjøpe kjøttdeig, tar jeg den billigste. Om jeg skal kjøpe ting til taco som lefser, saus, krydder og sånt, tar jeg det billigste jeg finner. Satser på at jeg tar med meg kameraet i leiligheten så jeg har noe å blogge om i det minste! Selv om det garantert kommer til å ende opp med at jeg tar med kameraet, og tar det med hjem uten et ynkelig lite bilde. Det er så typisk meg. 

 

Nå skal jeg legge meg og forhåpentligvis stå opp tidlig imorgen. God natt! Og god helg om jeg ikke blogger noe imorgen. 

 

Tilfeldig shopping

 

 

Hallo! I går etter skolen var jeg i byen sammen med Julie og Sandra, egentlig skulle jeg bare innom banken. Nemlig fordi jeg klarte å sperre BankID’en min.. Først ville de en tur innom Bik Bok, det ville jeg også siden det er lenge siden sist jeg har vært der. Inne der endte jeg opp med å kjøpe to topper fordi det var salg, inne på carlings kjøpte jeg tre topper og på cubus kjøpte jeg to truser.. Er det salg, så er det salg! For 7 ting betalte jeg 420 kroner, hadde ingen av tingene vært på salg hadde det kostet rundt 1500! Så det lønte seg virkelig. Jeg letet egentlig bare etter ei rød rutete skjorte på Carlings, den hang under “3 for 299,-“, selveste skjorta kostet egentlig 299 så jeg fikk så og si med to ekstra ting “gratis”! 

 

Her har dere bilder av toppene jeg kjøpte. Trusene gadd jeg ikke å ta bilde av ettersom jeg har ei av dem på meg nå, håper dere forstår! 

 

Denne genseren fra Bik Bok var på tilbud til bare 49,-. Ikke bare syntes jeg den var fin og “basic”, den har også veldig deilig stoff! Husker ikke helt hva den originalt kostet. 

 

Singlet med perler fra Bik Bok på tilbud til 49,-, originalpris her husker jeg heller ikke helt. Tror muligens det var 99,- 

 

My dream shirt fra Carlings, hahaha. 3 for 299, originalprisen var 299,- 

 

Denne tok jeg gjerne med på kjøpet! Denne kostet originalt 399,- 

 

Denne ble også med på kjøpet. Originalprisen var 299,- 

 

På Cubus hadde de kjempemye salg, i en hylle lå det flere av akkurat de blondetrusene jeg elsker! Vanligvis koster det 69,- for en, men nå bare 10,- for en! Herregud så glad jeg ble. Synd de bare hadde to farger i min størrelse igjen da. 

Jeg er ihvertfall fornøyd! Sparte tross alt 1000 kroner eller mer på alt. Nå blir det ihvertfall ikke mer bruk av penger på klær, det er jeg sikker på! 

 

 

Limo

 

 

Hallo! Beklager for at jeg ikke har blogget noe denne uka. Jeg trenger ikke engang å forklare at det har vært mye stress. Jeg kan ihvertfall fortelle at jeg feiret bursdagen til Lisa og Helene igår! Først var vi hos Lisa, så hos Helene og deretter dro vi i limo. Noen av andre dro selvfølgelig ut på byen etterpå, noe som jeg og Mathias ikke kunne fordi vi har bursdag senere på året. Jeg tok med kameraet, men resultatet ble ikke like bra som jeg hadde trodd. Vi ba mannen som kjørte limoen om å ta bilder av oss, og så dum som jeg er hadde jeg glemt at manuellfokusen var på.. Derfor ble absolutt alle bildene blurry. 

 

Jeg legger ut de som ble best, og det sier jo litt. Er det et yrke jeg ikke skal satse på, er det fotograf, hahaha. Det siste bildet kunne blitt så bra om jeg bare hadde visst at kameraet stod på manuellfokus, så nå er jeg skikkelig sint på meg selv! Her er de ihvertfall:

 

 

Summer? Yes please.

 

 

Bladde gjennom noen bilder fra sommerferien i 2013. Jeg lengter virkelig etter sommer nå! Da jeg gikk hjem fra skolen i dag holdt jeg på å fryse ihjel og gikk det aller forteste jeg kunne, nå kan jeg høre at det er sterk vind utenfor. Det er iskaldt inne på rommet mitt selv om jeg skrudde opp varmen for et par timer siden og kledde på meg en ekstra stor cardigan. Så nå tenkte jeg at jeg skulle dele et par bilder fra den herlige sommeren!

 

Meg og min eldste tanteunge. Da dette bildet ble tatt var ikke Emmitt født ennå. Han heter ikke egentlig Emmitt men det er noe jeg liker å kalle han siden Eliah (på bildet over) ikke klarte å si navnet hans ordentlig da han ble født, og sa derfor Emmitt. Her tror jeg Eliah bare var 1 og et halvt år kanskje? Det er så trist at dem begge to blir større, jeg vil at de skal være små for alltid! 

Katta til storesøsteren min hadde fått kattunger og jeg elsket dem! De var kjempesøte og jeg ville kose med dem hele tiden. 

 

Herregud blir både sulten og tørst av dette bildet. Tenk å kunne spise ute i sola uten å sitte med kjeledress, votter, lue, skjerf og militærsko. Det hadde vært helt greit det.

 

Jeg husker godt denne dagen. Kvelden før kom jeg hjem fra Finland og dro rett til Helene. Morgenen etter hadde vi photoshoot i hagen, og dette bildet brukte jeg som profilbilde et par måneder, hahaha. 

 

 

I perioden før sommerferien var det utrooolig varmt her. Det var over 25 grader hver dag, og jeg benytta ofte sjansen til å gå ut for å sole meg. Skolen benytta seg heldigvis også sjansen, og vi fikk flere ganger gå turer ute, spise is og være masse ute. 

 

Når jeg ser bilder fra disse årene, tenker jeg bare STAKKARS håret mitt. Det er et under at det ikke falt av! Jeg farget det 24/7 og det så jo ikke ut noen av gangene uansett fordi hårfargen ble styggere enn jeg hadde forventet. Tror aldri jeg kunne hatt turkist hår igjen med tanke på å vedlikeholde fargen, det er utrolig dyrt og vanskelig. Er det noen “ville” farger jeg kunne hatt nå ville det vært lilla eller rød. Men jeg tror bare jeg skal holde meg til nøytrale farger, de er i det minste lette å holde på!

 

I fjor var det varmt så og si hele sommerferien. Vi hadde bare et par “dårlig vær”- dager. Jeg håper for all del at det blir like varmt og fint denne sommeren også. Det hadde vært veldig bra, ihvertfall nå med tanke på at det er minusgrader og iskald vind ute.. 

 

En typisk søndag

 

 

Hei folkens. Skal ikke lyve og si at jeg ikke sitter her som vanlig med en pose salt potetgull og dip. Selvfølgelig også et par episoder Keeping up with the Kardashians. For øyeblikket ser jeg ikke ut som et glansbilde akkurat. Håret oppsatt og alle veier, usminka, mørk rundt øynene, en hettegenser slengt på og litt tørre lepper. Fabulous life of Mairho. Jeg har tenkt litt på at jeg egentlig bør bli litt sunnere, ikke at det er noe jeg vil i det hele tatt. Men fordi jeg merker det godt på både humøret og kroppen min. Jeg gidder ingenting, har sjeldent noe energi, er ofte i dårlig humør, går opp i vekt, er lengre syk enn jeg bør være og mange mange flere ting. Akkurat nå bør jeg egentlig vaske badet, vaske klær og muligens ta en dusj. Men gjett hvem som ikke gidder? Meg. 

 

I går hadde min best friend forever Lisa bursdag. Hun ble 18 år og jeg er rimelig frustrert for at jeg ikke kan joine henne med ting før om ca 11 måneder. Jeg kan ikke dra på byen, ikke kjøpe tobakk, ikke kjøpe alkohol, ikke ta lappen, ikke ta tatovering og ikke stemme ++. Det er ulempen med å være født sent på året det. I går var jeg sammen med henne i byen en tur. Vi spiste og hun fikk bestilt seg time til tattoo. Jeg er så spent på hennes vegne, vi har snakket veldig mye om tatoveringer og at hun endelig kan ta det nå. Da jeg var hjemme kom kjæresten hit. Vi laget enchiladas og gjorde vel egentlig ikke stort mer. I dag så vi på filmen 28 days later, spiste rundstykker til frokost, spiste ribbe til middag og is og nonstop til dessert. På tirsdag har vi vært sammen i et halvt år, så vi håper på å få funnet på noe sammen da. Ikke fordi et halvt år er så veeeldig mye, men men. 

 

Ellers har jeg sovet i sikkert 10 timer i natt og er langt ifra trøtt. Jeg får bare håpe at jeg klarer å sovne slik at jeg IKKE forsover meg i morgen. Har vel egentlig ingen planer om å sminke meg i morgen da, så hva gjør det vel om jeg våkner et kvarter senere enn jeg må.. På tirsdag er jeg ferdig på skolen til matfriminuttet, da skal jeg benytte sjansen til å dra på legesenteret for å ta noen blodprøver før det stenger. 

 

Ha en fin kveld videre og lykke til alle som må stå opp tidlig imorgen (inkludert meg). 

 

Peacock

 

 

God kveld folkens! I dag hadde jeg trening sammen med Lisabeth hos henne i den nye leiligheten hennes. Det gikk veldig bra, og jeg skulle bare ønske jeg ikke var noe syk. Noe jeg nemlig fortsatt er, halsen min er ikke god, hodet dunker om jeg blir litt sliten eller om jeg bøyer meg ned osv. Jeg prøvde ihvertfall mitt beste, har lært en oppvarmingsrutine som jeg har skrevet ned i poleboka, øvet litt på butterfly, superman og litt andre ting. Utrolig nok fikk jeg nesten til peacock, jeg syntes den er ganske fin og det var egentlig litt lettere å gjøre den enn jeg trodde. Det virket så innviklet å komme inn i den og skummel osv osv, men det syntes jeg ærlig talt ikke den var. Den må selvfølgelig finpusses og den nederste foten peker litt feil vei og sånne ting. Jeg er ihvertfall kjempeglad for at jeg så og si har klart den, jeg hadde jo egentlig satt den opp som mål i april! Jeg blir alltid kjempeglad når jeg klarer slike ting en stund før jeg egentlig forventet å klare det. 

 

Slik ser det ut iallefall! Litt stomach rolls men det får bare være, de vil nok komme enten jeg vil eller ikke i en slik posisjon. 

 

Nå tror jeg at jeg skal slappe av med litt American Horror Story og noe å spise. Kjenner jeg begynner å bli ganske sulten nå etter treninga! Ellers ga Lisabeth meg litt sprit og en klut for å prøve å vaske min stang med. Som jeg sikkert har nevnt tidligere er den veldig glatt uansett om jeg varmer den opp eller ikke. Sprit har funket på veldig mange, så hvorfor ikke? Jeg krysser fingrene for at det fungerer!