Magic

I går var det utrolig fint himmel. Jeg var langt fra den eneste som postet bilde av det på facebook. Jeg så bilder overalt, og siden jeg på skolen driver og jobber med å lage en månedskalender der jeg også har bilder med, bestemte jeg meg for å låne et kamera og stikke ut for å ta bilder mens det ennå var så fint. Jeg kan ennå ikke så mye om foto og innstillinger på kamera osv osv. Men disse ble helt greie, jeg har aldri fått til bilder av himmelen før, så jeg sier megfornøyd! 

 

Denne helga blir kjempebra! I dag har jeg vært på skolen der jeg jobbet ganske mye, sett Keeping up with the Kardashians og om ikke så lenge drar jeg vil kjæresten for å lage enchiladas og sove over. I morgen skal jeg til Vilde for å sove der. Det er kjempelenge siden jeg har vært sammen med henne, så det gleder vi oss veldig mye til! Skulle ønske jeg hadde nok penger til å kjøpe noe i dag, siden det er black friday og alt. Det koster jo bare 10 kroner for sørlandschips på europris… Men seriøst, jeg skulle gjerne hatt en ny julekjole og det er jo masse salg på nettet. Jaja, sånn går det når jeg ikke har en jobb/ ikke orker stresset med en ekstra jobb ennå. Mye av bursdagspengene vil jeg jo helst spare til frankriketuren i påsken! 

 

Ha en fin helg videre!

Dyretesting

 

Sitter og leser fakta om dyretesting fordi jeg tenkte det ville være fint å skrive om det i en artikkel/et leserbrev som en norskinnlevering. Jeg er sjokkert over hva som faktisk er lov å gjøre med de stakkars små dyrene. Det er tre tester som er tillatt i EU, men likevel tillates flere i andre land. Dyretesting her i Norge er ikke lov, men vi importerer derimot produkter som er dyretestet. I USA og Japan for eksempel kan de dyreteste så mye de bare vil. Før jeg leste lista over produkter som er dyretestet og ikke hadde jeg ikke peiling på hvor mange produkter jeg har som er testet på dyr. Vi trenger ikke engang å teste på dyr fordi virkningen på mange stoffer allerede er kjent og det er mange tester som ikke trenger å testes på dyr, men på feks dyrkede menneskeceller, datamodeller og laverestående organismer (bakterier, sopp, planter osv). 

 

Dyrene lever hele sitt liv i små bur og får ofte forstyrret atferd. De blir også tvangsfôret, stukket med alt for store sprøytekanyler og påført smerter som ville blitt kalt tortur ovenfor et menneske. De dyrene de vanligvis tester på er mus, rotter, hamster, marsvin, kanin, og hunder. Det er helt sykt at de dyrene vi har som kjæledyr også brukes til testing. Noen eksempler på unødvendige og smertefulle dyreforsøk er øyetest som vanligvis brukes på albinokaniner og går ut på at kaninene settes fast slik at de ikke har mulighet til å vri seg unna og deretter tvinges stoffer i øynene demmes som kan forårsake hevelser, rødhet, blemmer og uklarhet. Det er også en test kalt hudirritasjonstest, da blir dyrene barbert og får skrapet opp huden, der påføres stoffet som kan være giftig for huden. De kan få rødhet, betennelse, hevelse, hudsprekker, sår og blemmedannelser. Også har vi giftighetstest der dyret blir tvunget til å svelge/inhalere stoffet som kan være/er giftig. Her kan det oppstå mange bivirkninger som indre blødninger, skade på indre organer og i noen tilfeller dør de også, uansett blir dyret drept etterpå. På alle testene er ikke smertestillende inkludert og de er i våken og bevisst tilstand mens testingen foregår. 

 

 

Så her har dere noen av de mest “populære” produktene som ER testet på dyr:

Björn Borg, Dior, Dolce & Gabbana, Dove, Estèe Lauder, Elizabeth Arden, Escada, Gillette, Got2b, Gucci, Hugo Boss, Libresse, Libero, Listerine, L`orèal, MAC, Mary Kay, Max Factor, Maybelline, Nivea, Schwarzkopf, Sunsilk osv. Lista er veldig lang.

HER finner dere produktene som er dyretestet.

 

Og her har dere noen av de mest “populære” produktene som IKKE er testet på dyr, applaus for dem:

Billion Dollar Brows, Boots, Carmex, Dermalogica, E.L.F, Eco cosmetics, Eos, Dr Greve, Forever Living, GHD, GOSH, Glo minerals, H&M, I.d. bareMinerals, Isadora, Joico, Lee Stafford, Makeup mekka, makeupstore, Milo, Naturelle, Simple, St. Tropez, The Body Shop, Viva la Diva osv. 

HER finner dere produktene som ikke er dyretestet. 

 

Det blir utrolig vanskelig å til og med styre unna for eksempel tamponger og bind, såpe osv. Jeg skal likevel prøve, ihvertfall sminke. Jeg har ingen problem med å bytte fra maybelline til isadora eller gosh for eksempel. Det meste av hudsminken min er heldigvis fra Forever Living, og jeg har et par brynblyanter og eyelinere fra H&M sminken. Heretter skal jeg slutte å kjøpe L`oreàl sin mascara som jeg vanligvis har brukt å gjøre. Jeg mener ihvertfall at det er helt sykt i hodet å teste på dyr når det faktisk finnes andre muligheter som å for eksempel teste på organismer som ikke engang føler smerte, hallo i luken??? Jeg har aldri før nå tenkt over hvor ille dyretesting egentlig er, før jeg så både videoer, bilder og leste om det. 

 

Masse stress og klaging

 

Hallo. Nå begynner det vel å bli noen dager om ikke over en uke siden sist jeg skrev. Kanskje fordi jeg i det siste har vært ganske stressa med tanke på skole, mitt eget press med å skaffe meg en jobb, å ha mange å passe på å få tid sammen med, julegaver, penger, husarbeid, trening og alt mulig. Jeg har i tillegg hatt bursdag og det har lillesøsteren min også. Torsdag og fredag i forrige uke hadde vi fri fra skolen, og selv om langhelga gikk veeeldig fort tror jeg at jeg hadde vært mer utslitt om vi hadde hatt de ekstra to skoledagene. 

 

Så her er det jeg har gjort den tiden jeg ikke har blogga:

Torsdag den 13 hadde jeg bursdag og fylte da 17 år, syntes egentlig bare det er kjipt å bli 17 fordi det nesten blir et venteår. På dagen var jeg på skolen som vanlig og senere dro jeg ut og spiste sammen med Lisa, Helene og Mathias. På onsdag i forrige uke dro jeg og kjæresten på kino for å se den nye Hunger Games filmen, den var veldig bra! På torsdag hadde lillesøster bursdag og da tok vi en “felles” bursdagsfeiring med familien og sånt. Siden sist har jeg faktisk også farget håret mitt, det ble som vanlig mørkebrunt. Jeg ville nok heller kalt det svartbrunt fordi det ble mye mørkere enn jeg hadde trodd selv. På fredag hadde jeg en koselig treningsøkt med lysene av og julelysene på, senere dro jeg til Lisa for å sove der. På lørdag hadde vi en photoshoot ute, og jeg merker godt at det er mye bedre å ta bilder ute når det er sommer og ikke høst/vinter. Det er så utrolig kaldt og vi holdt på å fryse ihjel. 

 

Så her er et bilde fra shooten vi hadde. Når jeg er ferdig med redigering og sånt legger jeg ut resten!

 

Mye av den siste tiden har jeg vært i ganske dårlig humør generelt og overtenkt for mye. Jeg vet ikke helt hvorfor, om det er humørsvingningene på grunn av p-sprøyta, om det er den årlige mørketidsdepresjonen eller om jeg rett og slett bare har litt for mye for meg akkurat nå, ikke vet jeg. Det er utrolig mange ting jeg tenker på som plager meg. Ikke minst at jeg ikke ennå har klart å slutte med nikotin, selvfølgelig snuser jeg ikke ennå. Den har jeg ikke rørt siden sommerferien, røyken er det derimot vanskelig å holde seg unna. Det plager meg utrolig mye å måtte skuffe familien som trodde jeg hadde klart å slutte helt, at jeg for hver røyk jeg tar tenker at kondisen min ikke blir bedre, at jeg bruker masse penger på noe sånt dritt som egentlig bare kan gi meg kreft og lungeproblemer. Likevel orker jeg ikke å bruke masse energi på å prøve å slutte, ikke nå ihvertfall. Det er en del stress for tiden og derfor blir på en måte røyken en “falsk venn” som roer ned stresset.

Hadde det ikke vært for den “to do” lista jeg lager hver uke hadde jeg nok vært mye mer stressa. Da hadde jeg glemt av alle tingene jeg må gjøre. Allerede nå står det to treningsøkter, gi 50 kroner til skolen pga registrering av ungdomsbedrift, kjøpe det siste jeg har igjen av julegaver, en koselig kveld sammen med Vilde, vaske badet og flere ting kommer sikkert på lista.. Selvfølgelig ser jeg ikke på å være sammen med folk som en ting jeg MÅ gjøre, det er bare rett og slett for å holde orden på planene jeg har lagt for uka sånn at jeg plutselig ikke glemmer av noe. Jeg vil overhodet ikke skuffe noen eller gjøre noen lei seg eller noe som helst. I det siste har jeg nemlig fått skyldfølelse for nesten alt, eller kanskje ikke skyldfølelse. Heller en slags medfølelse for alt for mange ting. For eksempel om noen av fiskene i akvariumet er slemme mot en spesiell fisk, da kan jeg syntes skikkelig synd i den. Det høres utrolig rart ut, til og med for meg selv også. Det er kanskje derfor jeg føler at jeg må få tid sammen med alle selv om det ikke går når jeg ellers om dagene har både skole og trening å tenke på. 

Jaja, det går nok over etterhvert! Kanskje etter jul, da har jeg fått en to ukers ferie til å slappe av på. Nå skal jeg ihvertfall ikke sitte her og klage mer, selv om det er greit å få det ut av og til når jeg sitter for meg selv og er klar til å legge meg. Jeg tror jeg heller satser på et positivt innlegg ut i uka, hahaha. 

God natt!

 

 

Julelys på rommet

God kveld! I ettermiddag dro jeg til Clas Ohlson sammen med pappa og lillesøster for å kjøpe en dokost til badet mitt hahaha. Jeg tenkte at jeg skulle kjøpe sånne “julelys” til rommet for å henge på veggen over senga, jeg har helt siden jeg i 2010 så et bilde på weheartit hatt lyst på det. Og først nå har jeg gidda å kjøpe det. Jeg er hvertfall fornøyd og de kosta bare 149,- og det ble kjempekoselig å skru av lysene og bruke bare julelysene. 

Så dokosten til badet mitt, her har dere den…..

Ikke den aller fineste men jeg velger jo alltid det billigste ♥♥♥ 


ja. 
Ellers har jeg hatt en poleøkt i dag og den gikk hverken bra eller dårlig. Jeg fikk ihvertfall sånn halvveis til superman og remi sit. Problemet med superman er at jeg rett og slett ikke tør å slippe meg fram fordi jeg forrige gang slapp slik at jeg holdt på å faceplante i gulvet men heldigvis klarte jeg å finne en kriseløsning. Og remi sit gjør bare sinnsykt vondt, det er problemet. Men jeg er LITT stolt over det da hahaha. 

Headstand

 

 

Hei! I går etter skolen øvde jeg litt på headstand og floorwork. Floorwork fikk jeg absolutt ikke til og fant ikke spesielt mange tutorials heller, men headstand øvde jeg litt på og utrolig nok fikk jeg til! Jeg har selvfølgelig enten veggen eller stanga som støtte bak meg i tilfelle jeg skulle miste balansen. 

 

 

Så her har dere et bilde av hvordan det ser ut. Når jeg er litt sterkere skal jeg også øvde på handstand. 

 

Jeg kan vel si at i dag har jeg gangsperre til tusen selv om jeg tøyet ut både etter styrketreninga og etter den lille øvinga hjemme.. 

 

At school og er sliten

 

Hei, nå sitter jeg på skolen og har matfri. Da jeg bladde gjennom Photobooth albumet fant jeg ikke mye fint for å si det sånn, men her er noe av det mildeste.. 

Vi har nettopp hatt gym, som var styrketrening og jeg er død. Nå går det bedre men jeg ble utrolig sliten. Planen var egentlig å trene da jeg kommer hjem men jeg tror heller det blir floorwork og handstand trening i dag da. Jeg har faktisk aldri hatt en økt der jeg øver på slike ting rett og slett fordi jeg syntes det blir for kjedelig og jeg gidder liksom aldri men i dag tror jeg det passer fint. Nå har jeg også den fine treningsmatta så jeg slipper å drive å rulle rundt på det harde gulvet. 

 

 

Nå har vi bare en time samfunnsfag og tre timer mediefag igjen av dagen og jeg håper de timene går fort! Da jeg kommer hjem blir det en times tid med trening, så dusje, spise middag og etter det skal jeg kanskje sove hos kjæresten. 

 

Exercise mat

 

 

God kveld. I dag var jeg hos Lisabeth og trente litt sammen med henne. Da jeg kom tok hun fram denne og sa det var en gave til meg! Det er en ukers tidlig bursdagsgave. Jeg ble utrolig glad, jeg har en stund tenkt å kjøpe min egen treningsmatte fordi det er utrolig vondt å tøye og trene styrketrening på det harde og av og til glatte gulvet. Denne er utrolig tjukk og myk, altså helt perfekt. 

 

Jeg har jo bursdag neste torsdag så det passet jo flott haha, jeg er ihvertfall veldig takknemlig og kjempefornøyd! 

Gleder meg kjempemasse til å bruke denne under og etter trening. Nå vil jeg bare at det skal bli fredag med en gang sånn at jeg kan trene igjen og prøve ut matta på ordentlig! Nå skal jeg faktisk pusse tennene og ta kveld, god natt 🙂 

 

 

Ommøblering = mer pole-plass

 

 

Nå har jeg ENDELIG fått ut TV-bordet jeg aldri brukte. Jeg har planlagt å få det ut i flere måneder nå, jeg prøvde tre ganger å både legge det ut for salg og å gi det bort og den tredje gangen (i går) var det endelig noen som ville ha det! Og jeg solgte det for 50 kroner hahaha, så det er jo hvertfall noe. Derfor flytta jeg senga og skrivebordet som jeg en god stund hadde tenkt til å gjøre. Nå har jeg hvertfall mye bedre plass til å trene og det var en veeldig stor grunn til at jeg ville gjøre dette. Men siden jeg og Lisabeth skal trene imorgen vil jeg helst ikke trene idag i tilfelle jeg får vondt i ryggen eller gangsperre til imorgen! 

 

Slik så det ut etter jeg flytta senga, men hadde enda ikke flytta skrivebordet eller noe. 

 

 

Og her er resultatet etter resten:

 

 

Ellers deltok jeg i forskning for et par uker siden og mottok i dag to kinobilletter som belønning! Om dere (jenter over 16) får det samme brevet i posten, er det ikke vanskelig å tisse i et glass, legge det i en ganske skjult innpakning og poste det gratis og etter en uke motta to billetter som egentlig ville kostet rundt 200 kroner. Ikke minst går det jo til forskning som er en bra ting! 

 

aint nobody stealin my tickets

 

Nå skal jeg fortsette å se på Keeping up with the Kardashians og spise opp den svenske sjokoladen. Har bare litt igjen </3

Eller ikke

 

 

God dag. Da jeg så ut av vinduet hadde absolutt all snøen smelta bort, like greit egentlig. Da jeg hørte regnet i går kveld tenkte jeg at det kom til å bli skikkelig glatt ute men siden alt er borte går det fint. Så da kom vel ikke vinteren likevel, da jeg sjekka på yr.no skulle det ikke snø noe mere framover. Håper for å være ærlig at det ikke snør noe mer før jul og at asfalten holder seg bar en stund til. Nå som det bare er en måned igjen til advent bør jeg få kjøpt litt julegaver snart. Jeg er hvert år usikker på hvem jeg skal kjøpe til, hva jeg skal kjøpe og hvor mye penger jeg skal bruke. I år tror jeg at jeg skriver en liste over hvem, hva og hvor mye. 

I dag har jeg tatt det store steget og skrevet både CV og jobbsøknad, det neste er å skrive det ut i morgen på skolen, så levere! Jeg har drøyet ut tiden så lenge nå at jeg bare måtte kaste meg inn i det. Jeg har skiftet på senga, støvsuget og tatt en dusj. Nå venter jeg bare på at jeg ikke skal være stappmett lengre og at kjæresten skal komme hit. 

 

 

 

For en stund siden var jeg med storesøster på butikken da vi plutselig fant et kjempesøtt gresskarkostyme til tanteungen min, så hun bare måtte kjøpe det. Jeg holdt på å smelte da jeg så bildet på Facebook. 

 

Vinteren er plutselig her

 

Hei! I går var jeg på halloweenfest sammen med Lisa, Helene og kjæresten. Jeg tok selvfølgelig ingen bilder og heller ikke av sminken min engang, noe som er typisk meg. Sminken min var ikke noe bra uansett, jeg kjøpte dessverre hvit sminke fra nille til 20 krone som bare gikk av med en gang.. Neste gang kjøper jeg noe som holder litt bedre. Det var hvertfall koselig, men iskaldt å gå hjem. Jeg hadde strømper opp til knærne, et ganske kort skjørt, converse og en tynn blondetopp under jakken. 

I dag dro jeg og lillesøster på kino sammen for å se Tingeling og Sjørøverfeen, det var veldig koselig! Da vi kom hjem kom den eldste tanteungen hit for å overnatte her. Snøen har lagt seg veldig mye nå og det ble nesten et sjokk hvor mye snø det plutselig var ute i forhold til for to dager siden da det var helt bart overalt. På grunn av det laget jeg en kopp kakao og fikk skikkelig vinterstemning da vi hadde fyr i peisen også. Til middag laget vi biffsnadder og det var kjempegodt, jeg hadde ikke spist så mye i dag, annet enn popcorn, en safariyoghurt og litt sjokolade. 

 

 

Resten av kvelden skal jeg se noen episoder Keeping up with the Kardashians og spise bamsepotetgull hahaha. Siden jeg er alene skal jeg satse på å ikke legge meg så altfor sent! Ha en fin kveld videre.