Hvor ofte kjøper jeg ting jeg virkelig trenger?

 

Jeg har sårt trengt nye jakker jeg kan bruke nå om høsten og eventuelt om våren når været er litt på trynet og det ikke er for varmt eller for kaldt. Kan liksom ikke komme i den aller tynneste jakken jeg har (den er uansett knall lilla så den passer ikke til alt), og kan heller ikke kle på meg den svære parkasen (noe jeg gjør ganske ofte fordi jeg er livredd for å fryse). I dag fant jeg en på H&M til 499,- og jeg er fornøyd! Vanligvis når jeg shopper kjøper jeg bare ting enten fordi det er billig, det er fint eller fordi jeg velger å tro at jeg kommer til å bruke det. Denne gangen kjøpte jeg noe jeg virkelig trengte, selv om jeg hater å bruke mer enn 199,- på et plagg, hahaha…

 

Her så jeg litt lur ut. Tenkte sikkert på mat. 

 

 

Første høst….

 

Nå er det første ordentlige høstværet kommer, min første lille høstforkjølelse og hele pakka. Denne helga ble sommerværet lagt på hylla, og det har blåst en god del og regnet. Om to dager er altså august måned over, og vi går inn i en skikkelig høstperiode. I går dro jeg, lillesøster, Mathias og vår venn Preben/Prebus til storesøster og kjæresten hennes. Guttene skulle ha bandøving og vi jentene pluss kidsa skulle gjøre i stand gryterett og bare ta det med ro. Da ungene var lagt, guttene var i gang med spillinga igjen og magene var mettet, så vi på Annabelle-filmen mens vi glefset i oss fra hver vår potetgullpose og hørte på den kraftige vinden utenfor. Her gjelder det ikke å være sunn altså. 

 

 

Dagens: usminka, halvveis forkjøla, sløv, sulten, smålig grinete, ikke så veldig klar for skole imorgen og litt sånt. Alt i alt er dette en typisk søndag. 

 

 

 

Brunette og litt lilla

 

 

I går kveld gikk jeg fra “lilla” til brunette. Begynte å komme litt ettervekst, fargen ble utvaska og slikt, så da tenkte jeg tiden var inne. Det ble bra syntes jeg, det skinner gjennom litt rød/lillaskjær, men det ble slettes ikke så ille som det jeg hadde trodd. Jeg trodde jeg skulle få lilla stygge striper i det brune flotte håret… Nå er fargen jevn og ser helt grei ut!

 

Iallefall er det helg, og det føles herlig. Skolen har allerede begynt å bli slitsom, men jeg gruer meg til vi er ordentlig igang med prøver og innleveringer 24/7. Det er iallefall til nå ikke så ille som jeg hadde trodd. 

 

Mango smoothie

 

Nå bør dere dessverre ikke forvente noe fancy smoothie oppskrift, for dette er rett og slett frossen frukt fra REMA1000, vaniljeyoghurt og eplejuice. Simple as that! Syntes iallefall den var veldig god. Har aldri vært noe “smoothie-type” rett og slett fordi jeg har vært så kresen på alt av bær, frukt og biter. Liker for eksempel ikke yoghurt som inneholder biter eller syltetøy med biter. Men smoothie har jeg blitt veldig glad i det siste året. 

 

 

Matematikk er ikke min greie

 

 

Skolen har begynt for alvor. Jeg sitter jeg nå og strever med forenklet matte, til og med det syntes jeg er vanskelig! Jeg gjør det slik at jeg aller først gjør oppgavene i den forenkla oppgaveboka og deretter oppgavene i den vanlige, rett og slett for å forstå alt bedre. Langt mer arbeid, men verdt det for å bestå i faget. På VG1 hadde jeg akkurat ståkarakter i matte, som var 2. Dere skjønner altså at matematikk ikke er min sterke side. Jeg henger en god del etter fordi jeg var mye borte både på barneskolen og ungdomsskolen, og selvfølgelig førsteåret på videregående. 

 

 

Blid og fornøyd…

 

Ha en fin kveld videre, jeg skal….. gjøre noe jeg ikke liker, men er pent nødt til. Men ja, ha en fin kveld likevel!

 

Be good

 

I kveld har jeg og lillesøster gått en tur rundt i området her med kameraene våre rundt nakken og knipset litt bilder. Vi var ved min gamle barneskole der vi fant ei lommebok, så fant vi ut hvem den tilhørte og jeg tok vare på den så den ikke skulle bli stjålet. Nå har han som mistet den kommet og hentet den, mye bedre enn at slike verdisaker blir stjålet! Kan jo selv forestille meg hvor takknemlig jeg hadde blitt om jeg hadde mistet noe viktig og noen tok vare på det og ga beskjed til meg om det istedet for at jeg aldri skulle finne det igjen. Håper alle gjør slikt når de finner noe mistet. Dagens lille gode gjerning!

 

Etter jeg begynte med pole er jeg mindre redd for å turne litt, å være opp ned osv. På skolens uteområde var det er par stativer jeg lekte meg på, og lillesøsteren min stod selvfølgelig klar med kameraet etter min kommando, hehehe…. 

 

 

10 ting som irriterer meg

 

1. Snorking. For meg finnes det sikkert ikke noe annet i verden som irriterer meg mer enn akkurat SNORKING. Der ligger jeg og prøver å sove mens personen ved siden av meg eller i en annen seng snorker som om man skulle tro noen boret i veggen. Dette kan nemlig gjøre meg så sint og frustrert at jeg begynner å gråte, hahaha. Og jeg tuller ikke, det har faktisk skjedd!

 

2. Smatting. Noe jeg kjenner det koker i topplokket av er når folk smatter mens de spiser. Seriøst, om noen smatter blir jeg så irritert at jeg bare går. 

 

3. Folk som ikke godtar andres meninger. Alle er forskjellige og man har dermed også forskjellige meninger om saker og ting. Man kan selvfølgelig diskutere meninger og slikt, men de som nekter å godta hva andre syntes altså… Klarer man ikke å respektere at andre ser annerledes på noe enn seg selv, så er det bare å klappe igjen brødboksen og gå minst 100 meter unna meg. 

 

4. Ekstrem oppmerksomhetssyke. Jepp, u heard me. Selvfølgelig er vi alle ute etter litt oppmerksomhet, det går det ikke an å legge skjul på. Vi har også dem som overdramatiserer alle mulige ting, er veldig høylytte og lyver masse bare for å få oppmerksomhet… 

 

5. “Det der er ikke ordentlig musikk”. Eh, jo. ALT av musikk er faktisk musikk. Vi har mange forskjellige musikksjangere, men det går ikke an å si at noe av det ikke er musikk, for det er det faktisk uansett om man liker det eller ikke. Vi er også veldig forskjellige når det gjelder hvordan musikk vi hører på, og hver eneste sjanger har “tilhengere”. 

 

6. Bedrevitende. Jeg takler ikke folk som hele tiden skal være smartere enn deg i ALT, og alltid skal rette på hva du sier fordi de tror de er et jævla leksikon. Unnskyld språket, men! 

 

7. Folk som hele tiden snakker dritt om andre. Vi alle snakker negativt om folk, sånn er det med de fleste iallefall. Også er det jo de som har mastergrad i å snakke dritt om folk, ikke minst fremmede. Disser hvordan de går kledd, hvordan de ser ut, hvordan de ordner seg/ ikke ordner seg på håret osv. De som skal pirke på hver en minste lille detalj om andre. Man har rett til å gå slik man har lyst til, og det med fremmede: man har absolutt ingen rett til å dømme folk man ikke kjenner eller vet noen ting om. Egentlig bør man ikke dømme noen…

 

8. “Jeg har opplevd så mange verre ting enn det du har”. Greit det da, noen har mer livserfaring enn andre. Men det å si at man har hatt det mye verre enn andre, går ikke. Ting oppleves og tolkes forskjellig fra person til person. Man klarer aldri å vite helt 100% akkurat hva en annen person har følt eller nøyaktig hvordan de har hatt det. 

 

9. De nye reglene til Lånekassen. Selvfølgelig er det bra at de som faktisk har rett til stipend får det, men jeg vet om maaange (inkludert meg selv) som ikke lengre har krav på stipend og går helt blakk som student. Ungdommer og studenter har faktisk et behov for penger de også, og det er ikke like lett for oss ungdommer å skaffe oss jobber. Jeg har også lest om de som har måtte sluttet på skolen fordi de ikke har råd til å gå der uten stipend. Kjipern. 

 

10. Fluer. Spesielt når man skal sove eller sitter der ihjelsulta foran en tallerken med masse mat du skal spise, så kommer det ut av det blå ei flue og surrer rundt ørene dine, sitter seg på deg og kanskje på maten også. Gøy det. Så prøver man desperat å vifte den bort, men den kommer like fort tilbake.

 


Sinnataggen

 

Nå har jeg bare skrevet rett fra sjela her, så jeg håper ikke jeg tråkket noen på tærne! Dette er ting jeg irriterer meg over, ikke nødvendigvis det alle i verden irriterer seg over, husk det 🙂

 

Pole goals 2015

 

Før 2015 er over har jeg noen “pole goals” jeg gjerne vil gjennomføre før året er omme, her har dere disse:

 

Russian layback


Russian layback klarer jeg så og si, jeg har bare enda ikke fått til en bridge, og den øverste foten har jeg fortsatt hekta på stanga. Det er noe som er vanskelig å forklare, men jeg vil ihvertfall få den noe lignende som på bildet over!

 

Cupid

Jeg er egentlig ganske sikker på at jeg klarer denne, det eneste problemet er at jeg aldri har godt nok grep. Ihvertfall ikke under foten!!!! Jeg er så tørr det nesten ikke er lov å være under føttene. 

 

Handstand 

 

 

Brass monkey

 Dette er ikke nødvendigvis det “fineste” poletrikset, men helt klart greit å kunne for å komme seg inn i andre moves!

 

 

Jade

 

Det kommer aldri i livet til å skje at jeg klarer å få den like flat som det der enda, men prinsippet er iallefall der.

 

 

Allegra

 Dette er en av mine store favoritter, altså!

 

 

Ayesha

 Lite sannsynlig at jeg klarer dette her før året tar slutt, men nå har jeg iallefall butterflyen der den skal være, så kanskje?

 

 

Dove

 

 

 

Allegra box splits

 Nok en gang blir den nok ikke like flat som dette her enda.

 

 

Cocoon

 

 

 

Dragon tail

 

 

 

 

Cross ankle release bridge (som jeg kaller den foreløpig, er litt usikker på hvilket navn den har)

 

Side saddle superman

 

 

 

Nå har jeg ikke orket og tatt med de “mindre viktige” triksene jeg ikke kommer på i farta eller har orket å skrive ned. Dette er iallefall de jeg skal prøve mitt beste på å oppnå dette året! Noen er mer usannsynlig enn andre, men her sitter jeg iallefall og drømmer meg bort mens jeg spiser sjokolade og drikker cola, way to go Mairho. 

 

 

Skal, skal ikke?

 

For tiden vurderer jeg og “min kjære” Mathias å flytte til Stavanger sammen for å begynne på UiS til neste år. Jeg drøfter altså for og imot hele tiden, for det er jo et vanskelig valg som allerede nå trenger litt planlegging. Hva er snittet for å komme inn på studiene vi vil ta? Er det sånn at man må bytte adresse før søknadsfristen for å bli prioritert på universitet? Hvor i all verden skulle vi bytta adresse til? Er det vanskelig å skaffe seg deltidsjobb der? Kommer vi til å klare oss med studielånet hvis ikke? Finner vi en billig og bra leilighet? 

Det er jo noe jeg virkelig har lyst til. Å flytte til Stavanger. Hvorfor ikke leve mens jeg enda er ung? Hvorfor ikke utforske og dra til andre steder mens jeg kan? Hvorfor ikke bare gjøre det nå? Jeg vet jeg kommer til å bli drittlei og umotivert om jeg skulle gått nye tre år med skole her i Harstad. Jeg har tross alt bodd her hele mitt liv. Ingen av oss har noe lyst til å flytte lengre nord enn det vi allerede er, også har universitetet noe for oss begge. Vi er veldig gira, men vi aner ikke hvordan vi skal gå fram. Å flytte ut av byen er visst litt vanskelig og stress, spesielt til et annet fylke. Stavanger er dessuten en by jeg trives godt i, og jeg har alltid hatt tanken i bakhodet om å flytte dit en gang. Er tiden inne? Håper det. Nå ble det mange spørsmålstegn i dette innlegget, men det er rett og slett fordi hodet mitt er fullt av spørsmål angående dette. 

 


Favorittbyen <3 <3 <3

 

Om noen her har flyttet til et annet fylke, bare fyr løs i kommentarfeltet med erfaringer og tips! Hva gjorde dere? Hvordan gikk dere fram? Det tar jeg med glede imot.

 

 

That good weather

 

 

Hvor kjipt er det ikke at skolen har starta nå som godværet først har kommet? Min andre skoledag er nå overstått og det ble blant annet en gåtur til Gansåstoppen. Det var veldig varmt og sånn, men da har jeg iallefall fått dagens trening! Da jeg kom hjem sulten, tissetrengt og svett, merka jeg at jeg selvfølgelig hadde glemt nøkkelen inne på rommet mitt i veska og jeg var dermed utelåst… Etter en times tid snakka jeg med bestefar og ble henta. 

 

 

 

Nok trening blir det iallefall denne uka da vi har aktivitetsdag på fredag! Poletrening tror jeg ikke jeg har tid til denne uka, får se det an. Gleder meg allerede til helg selv om vi ikke har begynt å jobbe på skolen enda, men vi begynner på ordentlig imorgen med langdag pga et obligatorisk foredrag mot slutten av dagen! Det blir altså første langdag dette skoleåret, wish me good luck…