Det er dyrt å være fattig

 

 

 

Hvorfor har det seg sånn at når man har lite penger er det alt for mange ting man må bruke penger på? Jeg har mange gode eksempler her. Jeg har null inntekt, det vil si ingen stipend og ingen jobb. Etter jeg tok tatoveringen jeg sparte til, fikk jeg litt penger til overs da den ble billigere enn jeg regna med. Forrige fredag klarte jeg selvfølgelig å skade en annen bil da jeg skulle parkere på skolen. Så det ville altså si, enten betale flere tusen kroner (nesten 10 tusen) eller skrive skademelding. I og med at jeg faktisk ikke har så mye penger en gang, måtte det bli skademelding = nå blir forsikringa dyrere å betale. I tillegg ble min bil skadet. Nå har jeg veldig lite bensin, og må fylle drivstoff så snart som bare mulig og det jeg har igjen på tanken holder ikke til dagene prisen for bensin er litt lavere. Denne helga er det russe-kickoff. Inngangsbillett og alkohol er ikke helt billig det heller. Forrige uke var det bursdag, igår var det bursdag og om to uker er det ny bursdag. Altså, hvordan skal dette gå?! Årsavgifta på bilen kommer snart. per nå sitter jeg igjen med småpenger, 50 kroner ca. Selvfølgelig har jeg litt igjen på sparekontoen, men det skal brukes til ingenting annet enn krisebruk og “store ting” som for eksempel leilighet og slike ting. 

Jeg søker på jobber hele tiden, sjekker alle mulige sider som legger ut utlyste stillinger HVER eneste dag, til og med opptil flere ganger hver dag. Hvem vil ansette en student på 18 år som ikke har en eneste jobberfaring? Hvor i alle dager skal man starte? Jeg prøver så godt jeg kan å spare penger når jeg først har dem, men alltid er det noe jeg må bruke penger på. Og alltid er det sånn at når jeg er blakk er det ekstra mange ting jeg vil ha eller trenger. Jeg er vel ikke den eneste?

 

 

Review av mitt 2015

 

Fikk litt inspirasjon da jeg leste Lisabeth’s blogg. Har ikke akkurat skjedd så mye på pole-treningsfronten, men men. 

 

 

Januar

 

Bursdagsfeiring til mine gode venner Lisa og Helene! Det ble limotur og alt, og selvfølgelig hadde jeg kameraet på manuellfokus da vi ba sjåføren om å ta bilder av oss, er-det-mulig?! 

 

Jeg og “min kjære” begynte å tilbringe helger sammen i den velkjente leiligheta. Vi hadde det kjempekoselig! Så på filmer og serier (Prison Break), laget middager, tok bussen til butikken og handlet sammen og generelt hadde det fint i hverandres selskap. 

 

Vi laget epokefilmer på skolen da min gruppe hadde sjangeren tysk ekspresjonisme, jeg hadde selvfølgelig rollen som ei jente som rømte fra et galehus. 

 

 

Februar

 


Valentines day! Nok en gang ei helg i leiligheta med kjæresten. Denne dagen ble det enchiladas til kvelds og Fifty shades of Grey på kino. Jeg var også så heldig å få roser og sjokolade selv om vi hadde lovet hverandre å ikke kjøpe noen ting! 

 

 

Jeg klippet håret skulderkort! Det var herlig der og da, men etter et par måneder begynte jeg virkelig å savne det “lange” håret mitt. 

 

Fikk min aller første pole-shorts og Dry Hands hos Lisabeth

 

 

 

Mars

 

Lærte meg remi sit og fikk dette flotte blåmerket. Litt avskrapet hud også, men sånt skjer. 

 

Var på reggaeton-kurs sammen med Lisabeth!

 

 

April

 


Så var det en tur til vakre Frankrike! Sammen med besteforeldrene mine og lillesøster. Det var en utrolig flott tur, og jeg savner det. 

 

Tre dager før hjemreisen kjørte vi til Barcelona for å overnatte der og reise hjem til Norge derfra. Vi fikk langs den kjente gaten La Rambla og jeg fikk smakt min aller første Starbucks, en chocolate frappucino, det var veldig godt! Er ikke en særlig stor fan av kaffe, så milkshake-lignende ting er jeg veldig glad i. 

 

Photoshoot med Lisa, her i feriegaven jeg fikk hos henne. Den er sykt kul da, selv om jeg ikke bruker den på skolen liksom! 

 

Mai

 

Årets første grillmat-middag. Herlig!

 

Finværet kom og det ble pizza ute på terrassen sammen med kjæresten, søstre og tantebarn! 

 

 

Konfirmasjon til søskenbarnet mitt. 

Jeg og Lisabeth hadde photoshoot. Det var veldig gøy, og det håper jeg vi får til en gang igjen så snart jeg har kommet meg igang med treninga igjen!

 

 

Juni

 

Jeg hadde eksamen i mediefag, og hadde med meg vidvinkel-objektivet hjem. Har lyst på et sånt selv, bildene blir så stilige! I denne perioden drakk jeg en del cola-bokser, det var livet det. 

 

Grillet sammen med Lisa, kjæresten og flere! Iskaldt, og flintsteika ble aldri ferdig på den lille engangsgrillen vi hadde med oss… Men ellers greit, neste gang håper jeg det er varmere. 

 

En siste photoshoot på skolen før det ble sommerferie. 

 

 

På sankthansaften bestod jeg teoriprøven til bil, og hadde en flott dag! Var mye ute siden det var fint vær. På dette bildet hadde jeg og lillesøster satt oss ute med pledd og jordbær i vaniljesaus. 

 

 

Håret mitt ble mørkelilla.

 

 

Juli

 

Jeg og Mathias hadde ettårsjubileum, hurraaa. Forresten har jeg klart å rote bort eller glemme av den genseren der. Savner den AF.

 

 

Dagen etter ble det spontant bestemt at jeg skulle få spiral. Da var jeg ikke så blid. Har seriøst ikke hatt så vondt før. 

 

 

Kjøpte meg heels som var brukt, de er utrolig fine! Problemet er at jeg ennå ikke har hatt muligheten til å bruke dem, bortsett fra et par ganger under trening. 

 

 

Vi (hele family-gjengen som vil si meg, kjæresten, storesøster, hennes kjæreste og tanteungene mine) dro til Luleå i Sverige. En veldig koselig tur, skulle gjerne gjort det samme igjen! Savner det. 

 

 

August

 

Skolen startet igjen, og jeg var klar til å begynne på mitt siste år på videregående! (De skoene er ikke like hvite nå altså). 

 

 

Jeg gikk mange turer til Apeskogen sammen med både lillesøster og kjæresten. Kjenner jeg gleder meg til sommeren igjen, da blir det flere småturer dit! 

 

 

Jeg og Lisabeth trente ute hos henne i finværet! En av de eneste gangene jeg har naila butterfly skikkelig, hahaha. 

 

 

September

 

I august og september var det faktisk veldig fint vær! Dette var en fin dag ute i hagen hos storesøster og hennes lille familie. Her er hun med den minste, lille Emmitt. 

 

 

Russestyret ble dannet, og vi var igang med vår første fest. Nemlig et Neonparty! Her var jeg og Solveig igang med maling av plakater. OBS OBS!!! Aldri få neonmaling på klær eller hendene, det går seriøst aldri bort. Ble sår i hendene etter all skrubbingen. 

 

 

Oktober

 

I denne måneden skjedde det ikke særlig mye egentlig. Dro en tur til Sortland med Mathias, og det var koselig! 

 

Litt pole ble det jo også. 

 

 

November 

 

Daaa var det endelig min tur! 18 år og greier. 

 

 

Lappen ble det også!

 

Jeg, Mathias og Pedro kjørte turer sammen. Denne gangen hadde vi en liten photoshoot i en tunnel. 

 

 

Desember

 

 

Så var det endelig jul. Og ikke nok med det kom det en søv rev på trappa utenfor huset vårt og la seg ned på gulvmatta utenfor garasjen. Den var utrolig søt, og var helt rolig mens vi bare var maks to meter unna den! 

 

 

Også vant jeg ei GHD-rettetang fra Sher panelet!!!! Herregud så glad jeg ble. 

 

 

En del festing ble det også. Nå som jeg er 18 vet dere, det er jo da det er lov å rase litt ifra seg! 

 

Det var en kort (egentlig veldig lang) oppsummering av mitt år! Gleder meg til å se hva det nye bringer. Det forrige året var ikke mitt store pole-år akkurat, var mye sløv og hadde lite framgang. De eneste movene jeg naila var butterfly, kross ankle release, peacock, remi sit også husker jeg ikke flere! SKJERPINGS NÅ MAIRHO. 

 

 

 

 

My first tattoo!!!

 

Åhh, nå folkens!!!! Nå har jeg endelig tatovering, ikke en stor en, men det er jo fortsatt en tatovering. Denne gangen ble det på håndleddet og det er like greit, hadde jo egentlig tenkt til å ta på ribbeina først og det er jeg glad jeg venta med for å si det sånn! Gjorde det kjempevondt? Ja. Verdt det? Ja. Skal garantert ha flere tattoos, så dette er bare begynnelsen. 

 

 

Potetbåter ble det også, det er så utrolig godt!!

 

Det ble sløyfetatovering! Jeg elsker sløyfer og har alltid hatt lyst på en sånn her. På ungdomsskolen pleide jeg å tegne sløyfer akkurat der fordi jeg hadde så lyst på en sånn på ekte. Denne er jo selvfølgelig mye finere enn det jeg selv klarte å få til. Åh gud, jeg er så fornøyd! 

Tok tatoveringa på Red Monkey Corp som er Harstad’s one and only tattoo shop. Anbefales! Er det noe dere vil vite mer om angående tatoveringa eller selve opplevelsen, pris osv, er det bare å spørre 🙂

 

Prøver hardt

 

Selv om det er nærmere 20 minusgrader ute for tiden, er det i det minste sykt fin himmel nå som solen begynner å komme tilbake igjen. Selv om jeg kler på meg alt jeg måtte finne for å holde varmen, går jeg inn igjen etter å ha tatt bilder i maks to minutter, kødder ikke. Prøver iallefall å se det positive i det, selv om det ikke er så lett. For eksempel at jeg kjører til skolen og ikke går (bor en ti-femten minutters gåtur unna tho), men det er faktisk så ille kaldt i bilen og på rattet. Den rekker ikke å varme seg opp noe som helst på den lille stunden det tar å kjøre til og fra skolen, så jeg sitter og hutrer og skjelver i bilen og gleder meg til å komme hjem. For et luksusproblem… 

 

 

 

Haha, vet ikke om dere har lagt merke til det, men jeg skulle jo liksom legge ut flere oppskrifter på julebakst, men nå som jula er over er jeg vel litt sent ute. Får ta det til neste jul da.

Denne vinteren altså. Har lagt meg inn i en boble med stress, rett og slett. Jeg prøver fortsatt å skaffe meg en jobb, jeg er blakk, bilen har masse utgifter (skulle jeg kanskje ha tenkt meg til før jeg skaffa meg den jævla bilen), jeg prøver også mitt aller beste på skolen for å få opp karakterene mine og stresser over at jeg ikke har kunne trene noe som helst fordi jeg er slapp og har den tørreste huden ever. Nå ble det mye klaging her, men hva har man vel ikke en blogg til? Neida, slemt sagt ovenfor det lille leserantallet mitt jeg bare drar ned i dritten. Jeg er i det minste ærlig! 

 

 

I miss summer

 

Sommerdagene har nå løpt fra oss for lenge siden, juletiden er over og jeg tenkte jeg skulle dele hvordan min sommer var! Jeg elsker å mimre tilbake til ting som har vært, se gjennom gamle bilder og rett og slett tenke over hvordan ting var da i forhold til nå. 

 

St. Hans

På sankthansaften bestod jeg teoriprøven på første forsøk, og var veldig fornøyd med det! Det ble fint vær senere på dagen og jeg dro til besteforeldrene mine for å grille sammen med storesøster og hennes lille familie. Senere dro vi til Gressholman bare for en liten spasertur og for at ungene skulle få vært litt ute. 

 

 

 En av de få godværsdagene

En fin sommerdag i juli med storesøster, tantebarn og kjæresten min. 

 

 

Ett-årsdag

 

Den 13. juli hadde jeg og Mathias ettårsdag. Det feiret vi med pizza på Dolly, en tur på Stien langs sjøen, og senere hjem til han for å se Harry Potter. 

 

Luleå

Den 7. juli dro jeg, kjæresten, storesøster, hennes kjæreste og tantebarna mine til Luleå i Sverige. Det var veldig koselig, selv om været for det meste var dårlig mens vi var der, og dagen vi kjørte hjem kom solskinnet… Vi hadde det veldig fint der og jeg kjenner jeg savner Mc Donalds og MAX </3 

 

 

Spreke øyeblikk???

Jeg og kjæresten tok oss en aldri så liten tur til Gansåstoppen selv om både jeg og han var smådårlig, hadde et par dager før fått satt inn spiral og jeg trodde jeg skulle dø av smerter samme dag og dagen etter. Her hadde det heldigvis blitt litt bedre, men det var iallefall koselig. Vi dro først til kiwi og kjøpte soft cakes, wienerbrød og litt diverse usunne ting, er vi så sporty og går til “fjells” må vi jo unne oss litt usunt….. Ops

 

 

“Babysitting”

I to uker passet jeg katten og huset til noen i familien. Hver eneste gang jeg satt med pcen foran meg kom hun opp på fanget for å kose, og skjøv pcen lengre og lengre unna fanget mitt og slikket på hendene mine slik at jeg ikke fikk trykket på tastaturet, hahaha… BARE når jeg satt med pcen, aldri når jeg hadde fanget og hendene ledige til å kose med henne. 

 

 

Koselige kvelder hos kjæresten

Mot slutten av sommerferien var jeg en god del hos kjæresten. Vi pleide å gjøre det samme nesten hver kveld. Lage noe godt å spise og sette på en film! I dette tilfellet var det enchiladas og Babadook eller Hunger games, husker ikke helt. Kjipern at jeg skriver dette innlegget og ser gjennom bilder når jeg er sulten. 

 

 

Grillings

Vi grillet sammen med kjæresten, Lisa og hennes kjæreste. Riktignok begynte det å regne etterhvert, men vi satt allerede inne og så på en av mine og Lisa’s favorittfilmer, nemlig Hot Rod, så det gjorde ikke så mye. 

 

 

Lilla hår

Jeg hadde også en periode i sommerferien der jeg fucka opp håret fullstendig. Bestemte meg for å først bleike det (gudene vet hvorfor), og det var ikke nok bleiking til hele håret… Jeg ble dermed seende ut som en påskekylling med oransje flekker og ujevn ettervekst. Da vi kom til storesøster fant vi en kriseløsning som var å blande en blå og lillafarge for å få en flott lillafarge, trodde vi…. Store deler av håret tok ikke til seg noe farge, så dere kan jo tenke dere! Det endte med at vi gjorde en siste kriseløsning. Da sprang storesøster inn på VITA for meg og kjøpte en mørk lillafarge, folk hadde nemlig fått seg en god latter om jeg med lyselilla, oransje og gule striper i håret hadde kommet inn der. For å si det sånn hadde jeg ikke bare tre farger i håret, jeg hadde sikkert tusen forskjellige. Resultatet endte heldigvis godt!

 

Mimring 

En kveld kjørte jeg, storesøster og lillesøster til en barneskole både jeg og storesøster hadde gått på. Der mimret vi masse og gikk rundt ved uteområdet og slikt, det var utrolig koselig! Rart å tenke på hvor stort jeg syntes alt var da jeg var elev der som første- og andreklassing. Mens når jeg var der var alt så mye mindre enn jeg husket!

 

 

 Millionfisken i Salangen

 

Ei helg i juli var jeg med pappa og lillesøsteren min til Salangen på campingplassen. Der er det nemlig en årlig festival som kalles Millionfisken. Det er konkurranser, konserter (som jeg aldri drar på), tivoli, masse folk og turister og mye annet. Så og si det eneste jeg deltar på hvert år er nemlig et andeløp, der man kan kjøpe ei plastand å delta med. Ironisk nok er det om å komme på ANDreplass, og alle endene slippes ned i ei elv. Så det er med andre ord et kappløp der man må ha flaks for å vinne! 

 

 

Mathias sin 18-årsdag

Meget pent bilde må jeg si. Dette ble tatt da vi feiret hjemme hos han. Her spiste vi pizza, og det var en koselig kveld! 

 

 

Double date evening

 

Et polaroidbilde av Lisa og meg. Vi alle fire var hos henne og laget taco. Jeg tror vi begynte å se på sikkert to filmer vi ikke orket å se ferdig, typisk. Det var iallefall en veldig koselig kveld! 

 

 

En liten tur i fjæra 

 

Det er de små øyeblikkene i livet vet dere, am I right? Helt i slutten av juni gikk jeg og Mathias en tur i fjæra og tok litt bilder, og vel.. Det skjedde ikke så mye mer enn det, men det er koselig når man er i godt humør, snakker om alt og ingenting og bare ikke tenker så mye over det. 

 

Nå som det har vært iskaldt her i lille Harstad (12,5 minusgrader sist jeg sjekka). Det er da jeg virkelig lengter tilbake til “varmen” fra sommeren, late dager, slippe å være skolelei, kunne gjøre nesten hva man vil og dra bort på små turer eller ferier. Sommeren kunne gjerne bare kommet med en gang etter jula, etter min mening. 

Nytt år, who cares

 

Haha, neida. Overskrifta var litt slem. Er takknemlig for at jeg har opplevd 2015, og selvfølgelig for at vi har startet med et nytt år; 2016! Hadde en koselig nyttårsaften med middag hos besteforeldrene mine, fakkeltog med tanteungene, litt oppskyting av raketter for barnas del, en hyggelig fest med kjentfolk også videre. Jeg har forsåvidt ikke tenkt særlig mye over at det er et nytt år og at jeg skal bli flinkere på ditt og datt, jeg bare tar dagene som de kommer og gjør de samme gamle rutinene som før. Jeg gjør jo mitt beste, og mer kan ikke forventes! 

 

 

Ble ikke mange av bildene av meg og Mathias som begge ble fornøyde med, men dette her var seriøst de eneste vi ble sånn halvveis enige om, hahaha. 

Noe speilreflekskamera drasset jeg ikke med meg på fest heller akkurat… 

 

For å være ærlig er jeg jo litt spent på hva dette året vil bringe. Hva i alle dager skjer til neste skoleår? Blir det sykepleien? I Stavanger? Et friår? Klarer jeg å skaffe meg en jobb? Who the hell knows? Jeg gleder meg iallefall til å se! Jeg er også spent på om jeg kommer til å være motivert til pole, hvor mye framgang jeg kommer til å få, om jeg kommer til å klare splits, om jeg klarer ayesha osv. Derfor har jeg ikke skrevet noen nyttårsforsetter, for nå vil jeg rett og slett bare la ting skje som de skjer. 

Nå sitter jeg på skolen igjen. Føler det var igår jeg klarte å forsove meg til siste skoledag, skynta meg å gjøre meg klar, dro på skolen og hadde kahoot med klassen og hørte på rektors tale og var suuperglad for å endelig ha juleferie. Og, nå er det over. Men altså, 1. termin har gått veldig fort den også, så jeg satser på at 2. termin går ca. like fort. Jeg vet bare at jeg virkelig må stå på fordi dette er mitt aller siste halvår på videregående! 

 

 

Jula er over

 

For meg er liksom jula over etter pakkene er åpna, men det er vel bare meg… Jeg kan iallefall fortelle litt om hvordan min jul har vært i år. 

 

Julaften dro jeg sammen med pappa, søstrene og tantebarna mine på et par kirkegårder for å tenne lys på graver til slekt og familie. En tradisjon, altså. Jeg kjørte etter det til storesøster og hennes lille familie for å feire resten av dagen der. Vi laget pinnekjøtt til middag, eller rettere sagt; storesøster laget pinnekjøtt til middag. Jeg så for det meste på. Litt oppvask tok jeg da. Vi spiste, koset oss, ungene fikk pakka opp gavene sine og det var koselig som bare det.

 

Meg og min flotte storesøster 

 

 

 

 

 

Utpå kvelden kom Mathias også, men først skulle han være julenisse. Jeg og storesøster leita tulling etter nissekostymet vi ikke skjønte hvor var blitt av, men endelig fant vi det og la det inne i gangen mens vi oppholdt ungene med julegavene og leker de nettopp hadde fått. Inn kom julenissen Mathias og sa “Ho ho ho!”, trodde jeg skulle le meg ihjel. Hvitt skjegg, pute under den røde kåpa som ga skikkelig hengemage og en veldig stor sekk med den røde skriften “God jul” med bare to små pakker inni, en til dem hver. Filmet det hele, men så langt går jeg dessverre ikke, hahaha. 

My pretty man 

 

Så var ungene i seng, og det var endelig på tide med det jeg (sikkert de fleste da) hadde gledet seg til mest, nemlig gaveåpningen. Jeg fikk mange flotte gaver, som både var penger, sminke, kroppspleie, hårpleie, accessories og litt forskjellig. Jeg sparer til tatovering, og veldig snart tror jeg faktisk at jeg har nådd målet! Denne tatoveringen blir mest sannsynlig plassert ved ribbeina, som visstnok ikke er en veldig behagelig plass å tatovere seg… Well well, den skal være på kroppen resten av livet, så litt blod, smerte og tårer må man vel tåle. 

Første juledag var det middag hos Mathias, som nok en gang var pinnekjøtt. Jeg husker ikke 100% hva jeg gjorde ellers den dagen, men jeg er sikker på det var noe koselig. Andre juledag var det ny middag, denne gangen hos besteforeldrene mine. Tredje juledag var det også ny middag, hos de andre besteforeldrene mine vel og merke. Er iallefall glad det har vært masse besøk, middager som med andre ord har vært anledninger til å pynte meg! For vel, jeg er veldig glad i å kunne pynte meg. 

 

Håper alle har hatt ei like flott jul som det jeg har, og godt nyttår forresten!