Jeg blir gal

 

I dag har jeg ikke gjort noe annet enn å repetere til eksamen vi har i faget salg og relasjonsbygging på fredag, og jeg er ufattelig lei og sliten. Siden søndag har jeg gjort det samme hver dag, og jeg vet at det kommer til å være sånn frem til 18. desember når vi ENDELIG har vår siste eksamen. Dagen i dag startet med at jeg stod opp klokken 6 og hadde fått rundt fire timers søvn etter en natt med angst, bra start på dagen eller hva? Kom meg avgårde til skolen og deltok på ei forelesning med repetisjon, dro hjem, og har jobbet med repetisjonsspørsmål og hele jævla pensumet i faget til nå. Dere kan tro jeg er skikkelig lei av det nå. Det verste er at rett etter eksamen på fredag, må jeg begynne å lese og øve til en ny vi skal ha i et annet fag neste torsdag. 

Jeg sier meg iallefall sånn høvelig ferdig med de 36 repetisjonsspørsmålene, og i morgen skal jeg øve og repetere sammen med en fra klassen min på skolen. Det er greit å ikke være helt alene om å øve! Man får sjansen til å forklare noe til andre, løse oppgaver eller finne ut av vanskelige temaer i fellesskap osv. Forresten, denne eksamen er en tre timers individuell eksamen på skolen uten hjelpemidler tilgjengelig der vi ikke på forhånd vet noen ting om hvilke temaer eller spørsmål vi kommer til å få. Dermed må jeg kunne alt, hurra. 

 

Throwback til en måned siden da jeg syntes det å studere var helt greit. Jeg har endret mening nå!!!

 

Åååh, give me mercy! Jeg er virkelig ikke mentalt eller fysisk klar til noen så utrolig krevende uker fremover. Heldigvis har jeg fått innkalling til å starte med terapi for personlighetsforstyrrelser, og jeg starter i slutten av januar! I brevet stod det at terapien kan ha en varighet på opptil tre år. Jaja, tar det tre år, så får det gjøre det! Faktisk håper jeg at jeg går i terapi i et par år, for det er så typisk meg å tro at jeg er “helbredet”, også går det bare en liten stund før jeg er nede i kjelleren igjen, haha.. 

 

Don’t stress, do your best

 

I dag er en av de mest produktive dagene jeg har hatt på lenge. Til tross for at jeg stod opp to timer senere enn jeg skulle, har jeg vært hos psykolog, handlet, tørket støv, tatt oppvask og lest til eksamen vi skal ha på fredag! Jeg skal selvfølgelig ikke gjøre noe annet å lese resten av kvelden, hele morgendagen, onsdag og torsdag. Det blir gøy det… 

Forresten, når jeg leser eller jobber med skolearbeid er jeg helt avhengig av å ha Spotify-lista “Piano in the background” spillende mens jeg holder på. Det er dagens studietips fra meg! Men helt egentlig, mitt viktigste “tips” til eksamen er: det er ikke verdens undergang om du ikke får en A. Det er gøy å få toppkarakterer, ja. Men om du sliter med eksamenangst, er det ikke lurt å stille for høye krav til deg selv. Og ja, jeg vet at det er vanskelig. Jeg gjør det jo selv! Nå er jeg ikke akkurat noen eksamenekspert, men jeg kan si at det er lurt å bruke tiden, og med det mener jeg ikke at du ikke skal gjøre noe annet om dagene enn å lese. Jo tidligere du starter, jo bedre. Det er utrolig stressende å repetere store mengder fagstoff i siste liten! 

 

Slenger med et par uker gammelt bilde i dårlig kvalitet av meg som lager quesadillas. Det er drømmen akkurat nå. 

 

 

X-mas spirit

 

 

I ettermiddag har Ruth vært på besøk! Vi baket cookies mens julemusikken stod på full guffe. Det var veldig koselig, og nå får jeg tatt i bruk kakeboksen jeg kjøpte på fredag! Julegenseren måtte selvfølgelig også på, hehe… 

Nå slapper jeg av og har lest litt om krav til formell tekst og guide til chicago-manualen (eksamengreier). Jeg begynner å stresse mer og mer over de kommende eksamenene, men jeg må bare ta det som det kommer. Det jeg vet er at jeg ser utrolig mye fram til hver og en av dem er overstått! Fredag kommer til å være helt herlig når jeg vet at jeg er ferdig med den første av dem, og da står enchiladas på middagsplanen.

 

 

I morgen skjer intet annet enn psykologtime og masse lesing, og lesing er planen for resten av uka også! Håper dere får en fin kveld. Jeg skal se på RuPaul’s Drag Race og spise litt hjemmelaget bakst før jeg har hjemme-spa! 

 

Mine Black Friday-innkjøp

 

Som jeg skrev igår, var jeg på shopping og svidde av litt $$$. I tillegg til at jeg og Anja var en tur på Jordbærpikene og spiste en veldig god margherita-pizza, kjøpte jeg en del ting. Noen ting nødvendig, og noen ikke fullt så nødvendig… Her er det jeg kjøpte!

 

På Kitch’n kjøpte jeg en julegave (som jeg selvfølgelig ikke kan vise) og ei digital kjøkkenvekt i rosa. 

 

På Nille kjøpe jeg julepynt og en kakeboks. 

I morgen skal jeg bake cookies med Ruth, så det passer jo ypperlig at jeg nå har oppbevaringsplass til kjeksene! 

 

Dette treet ble kjøpt på Nille, og julestjerna på Mester Grønn. 

 

Se så søt denne her er da! Den ble også kjøpt på Nille, og det er meningen at det skal lyse inni, men batterier er ikke bare bare å finne i “rotet” vårt, haha… 

 

Denne puta kjøpte jeg på Kid. Jeg har helt siden vi flytta hit hatt lyst på ei ekstra pute i ryggen når vi sitter i senga (vi har ikke sofa), og nå har jeg endelig det! 

 

Jeg kjøpte også et par lange støveletter på en skobutikk. Jeg har hatt lyst på sånne med lav hæl i sikkert to år nå, og NÅ er det endelig gjort! I love them. 

En av grunnene til at jeg er så glad for at de er lange, er at de fint kan brukes på vinterstid om jeg skal pynte meg for eksempel. Det blir lettere å kunne ha på kjole, tynnstrømpebukse, skjørt osv. uten å fryse ihjel! 

 

Last but not least, favorittkjøpet: Julegenseren fra Pm!

Hahaha, jeg har såå lenge hatt lyst på en såkalt “stygg julegenser”! Jeg er bombesikker på at jeg kommer til å bruke den veldig mye i jula. Den er søt og behagelig, så hvorfor ikke? 

 

Jeg bestilte også hjem en ny julekjole fra Nelly da de hadde 30% på alle kjoler i en time. Den får dere nok se på bilder i løpet av jula! Jeg fant egentlig en helt nydelig rød kjole på Zalando, men den kosta dessverre litt for mye til at jeg kunne kjøpe den, pluss at de kun hadde en størrelse igjen som jeg var usikker på om jeg hadde passet. Da ble det heller en svart fra Nelly til en rimeligere pris! 

I kveld skal jeg og Mathias kose oss med hjemmelaget pizza, gårdagens brownies og film. Men først, eksamensarbeid på oss begge to! Jeg skal jobbe med noen repetisjonsspørsmål i faget vi skal ha eksamen i på fredag, og Mathias skal skrive ferdig en skriftlig eksamen som skal leveres om et par dager. Nå er vi skikkelig studenter altså. 

Igår så vi filmen “The Truman Show” fordi ingen av oss hadde sett den før, og FOR en bra film! Jeg var hekta på Jim Carrey før, og har sett nesten alle filmene han har spilt i bortsett fra denne. Om du ikke har sett den før, gjør det! 

 

 

Black friday got me f… up

 

 

Black Friday? More like blakk friday… Det er jeg nå iallefall! Eller, jeg tror jeg klarer meg sånn ca. akkurat fram til neste stipend. Jeg var på Storo-kjøpesenteret idag sammen med Anja, og vi var der i 3-4 timer eller noe sånt, så dro vi en tur til sentrum og fortsatte handlingen der i nesten 2 timer. Det ryktes at det ikke bare svir i lommeboka, men også i føttene! 

 

 

Jaja, jeg har iallefall kjøpt ting som trengtes! Jeg kan vise alt sammen på bloggen imorgen. Jeg er rett og slett for sliten til å ta bilder nå, og dessuten har kjæresten min laget brownies (uten min hjelp) og en film står klar på TVen! Ser veldig mye fram til denne helgen med KUN avslapning før eksamenperioden starter, med ny eksamen hver uke framover, helt til vi reiser hjem til Harstad. Imorgen står hjemmelaget pizza på menyen, og jeg gleder meg allerede! 

Ha en fin helg alle sammen! (Og stor creds til deg som har jobbet i en butikk med Black Friday-tilbud idag

 

All I want for christmas is…

 

Jula er snart her (etter å ha gledet meg noe vilt siden sommerferien), og da tenkte jeg det var på tide å skrive ønskeliste! 

 

Penger

Det er kjedelig og dyrt å gi penger. Ja, jeg vet hvordan det føles. Men er det noe jeg ønsker meg aller mest er det nemlig akkurat dette, for studentøkonomien er virkelig utfordrende! 

 

Film til Polaroid-kameraet 

Jeg er altfor lite flink til å bruke dette kameraet, og sikkert aller mest fordi jeg er redd for å bruke opp alle bildene jeg har tilgjengelig. Det aller beste er å bestille flere pakker samtidig på Ebay, for det er mye billigere enn å kjøpe enkeltpakker i Norge. Har gjort det selv en gang før, og det er virkelig noe jeg anbefaler til dere som har polaroid-kamera og er like sparsom som meg med bildene! HER er en link til det jeg har kjøpt før.

 

 

Strikkede gensere

Jeg tror favorittplagget mitt i hele verden er strikkede gensere. De ser ikke bare veldig fine ut, men de holder meg også varm! To fluer i en smekk, for jeg fryser nemlig ekstremt mye om høsten og vinteren. Jeg vil ikke bruke de samme hele tiden, så jeg takker virkelig ikke nei til litt variasjon! 

 

Sminke fra Too Faced, Jeffree Star Cosmetics og Kylie Cosmetics

Jeg bryr meg faktisk ikke om hva, bare alt. Jeg vil jo selvfølgelig si at highlightere, leppestifter og øyenskygger er det beste jeg vet da! 

Bare så det er sagt har jeg dette fra før av: Too Faced – Better Than Sex mascara, Papa Don’t Peach blush og Chocolate Bar øyenskyggepalett. Jeffree Star Cosmetics – Velour liquid lipstick i fargene Celebrity Skin, Rose Matter, No Tea No Shade, Redrum og Wifey. Kylie Cosmetics – Matte lip kit i fargen Koko. 

Too Faced kan kjøpes fra Sephora.com (er litt usikker på om de shipper Too Faced til Norge) og Douglas.no.

Jeffree Star Cosmetics kan kjøpes fra hans egen nettside jeffreestarcosmetics.com, beautybay.com, tanstore.no og blivakker.no (anbefaler Beautybay fordi det er billigst).

Kylie Cosmetics kan KUN kjøpes fra kyliecosmetics.com. 

 

 

Interiørpynt 

Jeg vil ikke akkurat si at leiligheten vår har et veldig personlig preg. Spesielt ettersom kun den ene av de to plakatene vi bestilte for over en måned siden har kommet (!!!)

Jeg vil si at fargene det går mest i akkurat nå er grått, hvitt og babyrosa. Nå har vi jo ikke all verden med plass til pynt heller da, men jeg kan jo ofre litt. Jeg kan forresten dessverre ikke henge opp ting på veggene med mindre det kan gjøres med teip, lærertyggis etc. 

 

Bilde fra Pinterest

 

Bakeutstyr

Av bakeutstyr her i heimen trenger jeg: slikkepott, langpanne til å steke kaker og sprøyteposer til krem med forskjellige tuter (?) (ikke helt nødvendig, men greit å ha) og brødformer. 

 

Bilde fra Pinterest

 

 

Bøker 

Det er litt risikabelt å ramse opp bøkene jeg ønsker meg i tilfelle jeg får flere av den samme, haha… Men here we go. 

Av forfatter Liane Moriarty: Three wishes, The husband’s secret, Big little lies og Truly madly guilty. På engelsk forresten! Når engelske/amerikanske forfattere har skrevet bøker, liker jeg å lese dem på det språket det opprinnelig har blitt skrevet på, med mindre jeg ikke skjønner språket. 

Av forfatter Linnea Myhre: Hver gang du forlater meg og Evig søndag. 

Ellers ønsker jeg meg Bra nok av Kristin Gjelsvik, Behind closed doors av B.A. Paris, og poesisamlingen Milk and honey av Rupi Kaur. 

 

Bilde fra Pinterest

 

 

Gjør dette!

 

 

Hei fine lesere! Jeg håper dere i likhet med meg sender meldingen “MENTALHELSE” til 26606 for at psykisk helse skal bli tatt bedre opp i skolen. Det er forresten helt gratis, og jeg støtter dette fullstendig. Jeg skulle ønske at psykisk helse ble et tema på skolen og at det ble satt mer fokus på enn i dag! 

 

 

Kommenter gjerne om du har gjort det! Dette er ekstra viktig for meg fordi jeg har psykiske utfordringer i hverdagen, i likhet med mange andre. 

Jeg håper ellers også at det psykiske helsevernet blir litt bedre enn det er idag, og at henvisninger kommer lettere gjennom, og ikke tar så altfor lang tid. Jeg vet om ei som hadde psykiske vansker som preget henne sterkt i hverdagen, som ikke ble henvist videre fordi legen mente det ikke var “ille nok”. Det var faktisk også tilfellet med meg selv da jeg ble syk høsten 2016. Legen ville gjerne henvise meg, men sa at det kom til å ta lang tid fordi jeg ikke virket til å være i stand til å ta selvmord. Må det virkelig ha gått så langt før man kan få hjelp? Hva om man er på vei dit? Det tok rundt et halvt år etter henvisning var sendt til jeg fikk min første psykologtime. 

Jeg skal selvfølgelig ikke sitte å snakke ned om det psykiske helsevernet heller, men istedet gi en heads up. De psykologene jeg har pratet med har vært flinke, og jeg er storfornøyd med hun jeg går til her i Oslo. Jeg skulle bare ønske at folk kunne fått hjelp litt fortere! Ting utvikler seg nemlig raskt, og det kan gå utover så mye. Det er likevel et stort og viktig steg å kunne ha psykisk helse som tema på skolen i større grad enn idag, og jeg håper at så mange som mulig sender denne meldinga! 

 

 

Min vei til førerkortet

 

I går hadde lillesøsteren min bursdag og fylte 16 år, og vi har snakket om at hun endelig kan øvelseskjøre. Det fikk meg til å tenke på aller første gang jeg øvelseskjørte! Jeg var med pappa og lillesøsteren min på Felleskjøpet, da vi skulle sette oss inn i bilen spurte pappa “vil du kjøre hjem?“. Og jeg bare “JA, men æ tørr ikkje“, men jeg endte opp med å gjøre det likevel. Det er noe av det skumleste jeg har vært med på. Rett ut i trafikken med en gang! Jeg var redd og nervøs, og prøvde å gjøre alt pappa fortalte meg samtidig som å prøve å følge med på trafikken. Husker veldig godt at jeg prøvde å bruke venstrefoten på bremsa, og det fikk jeg høre, hahaha. Jeg kan være veldig glad det var automatgir og ikke manuell! Nemlig fordi første gang jeg kjørte min egen bil med manuellgir var et eventyr, sånn seriøst. Jeg kvelte bilen ti tusen ganger minst, og jeg ble så utrolig sint. Jeg begynte flere ganger å gråte både under øvelseskjøring og kjøretimer fordi jeg ble så sint eller følte meg skikkelig mislykket! 

Nå har jeg faktisk hatt førerkortet i to år, og “prøveperioden” er over. Ikke at det har så mye å si når jeg ikke kjører bil i det hele tatt nå lengre, og ikke har gjort det på tre måneder, men jeg syntes det er like greit. Her i Oslo hadde jeg NEKTA å kjøre med mindre jeg hadde fått 100 000 kroner for å gjøre det. 

Faktisk tror jeg at hvem som helst klarer å ta lappen når jeg klarte det. Jeg følte meg ikke trygg i det hele tatt når jeg kjørte bil, og jeg var livredd for at jeg skulle stryke fordi jeg gjorde så mange feil under kjøretimene. MEN er mirakel skjedde, og jeg gjorde lite feil under oppkjøringa. Bortsett fra at jeg svarte feil på begge teorispørsmålene, haha… Til og med spurte sensoren om jeg hadde lappen til moped fordi han syntes jeg var flink til å tilpasse farten og plassere meg riktig! 

 

Bilen min var som oftest dritt, men jeg savner den likevel! 

 

Hahaha, lillesøsteren min tok dette bildet av meg da jeg kjørte “alene” for første gang ved å flytte bilen på gårdsplassen utenfor huset. Slapp av, jeg hadde litt mer kjøreerfaring da!

 

Forresten var det noen som for en stund siden kom med et ønske til innlegg på bloggen, nemlig mattips. OG det kommer, men det er ikke bare bare når jeg er ganske lite kreativ i matveien selv, haha! Innlegget kommer til å omhandle billige middager i all hovedsak, for noe annet har jeg ikke egentlig råd til selv. Så det kan jo kanskje være litt til hjelp for andre med utfordrende økonomi også! Jeg skal ikke love dere at det kommer nå i nærmeste framtid, for jeg føler at jeg bør komme på et par tips til før jeg kan publisere. Men det kommer snart! 

 

 

Redrum

 

 

You all know I’m a sucker for Jeffree Star Cosmetics! I dag ankom de to leppestiftene Redrum og Wifey i postkassa da de var en bursdagsgave fra kjæresten. Jeg var rett og slett bare nødt til å sminke meg idag for å teste ut den ene av den, så i dag ble det Redrum på leppene. Jeg elsker fargen, og røde lepper er utrolig fint! Tror seriøst at Jeffree Star Cosmetics er et av de eneste merkene jeg kommer til å kjøpe matte leppestifter av, for jeg er storfornøyd med alle fem varianter jeg har til nå. Jeg bestiller mine fra Beautybay, en engelsk nettbutikk. Pass på tollgrensa som er 350,- (inkludert frakt) om dere bestiller fra utlandet! Er ikke noe særlig gøy å få seg en regning i overraskelse, noe som heldigvis ikke har skjedd meg enda fordi jeg er veldig påpasselig med summen. De siste gangene har det vært gratis frakt da, og disse kom på en uke nøyaktig! 

 

Fargen Redrum! Gleder meg til å teste ut Wifey også som er en litt mørkere rødfarge og mindre “knæsj”. 

 

Nå blæster jeg litt The Weeknd, og er klar for å lese pensum fra forrige uke! Dessuten klør det i fingrene etter å begynne å lage julesider i Bullet Journalen min, så det står også på planen i kveld om jeg rekker. Ha en fin mandag videre! 

 

Birthday Celebration

 

På fredag hadde jeg en fin dag! Jeg dro på shopping med ei venninne fra Harstad som er i Oslo i helgen, og deretter feiret jeg bursdagen min. Jeg, Mathias og tre venninner dro først på The Nighthawk Diner for å spise middag, så til leiligheten vår for å ha vors og deretter byen! Det var første gang jeg fikk dratt ordentlig ut her i Oslo, og det var kjempegøy. Jeg ble litt (veldig) full, noe jeg vanligvis ikke er så stor fan av. Det var likevel greit å slippe meg litt løs, for det skjer jo ikke så veldig ofte! I går merket jeg det derimot godt på formen, og jeg lå så og si kun i senga hele dagen. Det er ikke hver dag man fyller 20 år, eller hva? 

 

My girls and me

 

Nå ser jeg litt RuPaul’s Drag Race mens jeg slapper helt av, og planen er å hente Too Good To Go hos en kafè i kveld! Fredag var uten tvil veldig gøy og koselig, men det blir mildt sagt lenge til neste gang. Jeg kjenner tross alt fortsatt at formen fortsatt ikke er helt på topp. Det kan også skyldes at jeg nettopp spiste ostekake da… Jeg laget den på torsdag, og nå stresset jeg litt med å spise den opp før den blir dårlig! Ellers har jeg sett opptak av en forelesning idag fra forrige uke, og er nå klar for oppsummeringsøkter i alle fag neste uke. Det blir de aller siste forelesningene vi har før eksamen, og jeg er ganske nervøs ovenfor eksamenene vi ikke får ha pensum tilgjengelig på! Men jeg må komme meg gjennom det uansett hva, så det er bare å begynne å øve. 

Håper dere har hatt ei fin helg, og at dere får en fin kveld videre!