Hvordan markedsføre bloggen din

 

Ønsker du å nå ut til flere med bloggen din, har jeg noen tips på lager! Det er ikke alle disse jeg selv følger, til tross for at jeg vet det kunne hjulpet bloggen med å “get out there”. Enn så lenge er jeg rett og slett hakket for sjenert, men til dere andre; værsågod! 

 

 

📌 Opprett en Facebook-side.

Du kan bruke ditt personlige navn (Maria Jakobsen Moe), bloggnavnet (mairho), eller bloggadressen (mairho.blogg.no) som navnet på Facebook-siden din. Jeg har brukt bloggadressen min, og du kan se den HER! Dette med navn bestemmer du selv, og det kommer litt an på merkevaren du ønsker å bygge. Skal det kun fokuseres på bloggen og publisering av blogginnleggene dine? Eller skal du kanskje legge ut noen hverdagslige posts der også? Store og små høydepunkter? 

Venner og familie bør i første omgang inviteres til å like, og derfor også automatisk følge siden din. Resterende blogglesere kan via bloggen din bli invitert til å like siden, da de vil få oppdateringer i Facebook-feeden sin når det kommer nye innlegg fra deg! Kjempelurt for at du og bloggen din ikke skal bli glemt av i mylderet av annet innhold og eksponeringer på sosiale medier.

 

🖥️ Sett deg inn i Facebook Business Manager, og fyr i gang en tidsbegrenset promotering.

Via Business Manager kan du opprette, budsjettere og analysere annonser. Bruk gjerne forskjellige bilder og tekst til annonsene som tilhører Instagram og Facebook. Enkelte ting passer bedre på den ene plattformen enn den andre. Prøv deg litt fram her, og analyser hva som fungerte best. Det lærer man mye av! Ta gjerne notater slik at du husker det til neste gang.

En liten ekstrakommentar: levelige bilder og videosnutter fanger lettere mottakerens oppmerksomhet. Prøv gjerne dette ut også. 

Annonsen kan være linket direkte til et innlegg du ønsker å nå ut til flere med, eller generelt hele bloggen din. Vær dog nøye med hva du skriver og hvilken illustrasjon du bruker. Folk flest trykker jo ikke inn på et bilde av en random person med teksten “bloggadresse.blogg.no” under, og som i tillegg viser seg å være et annonsert innlegg. Jeg prøvde dette selv en gang med et blogginnlegg om angst, men det slo ikke veldig godt an nettopp på grunn av bildevalg og tekst. Så da har jeg lært hva som ikke funker! Sånn er det, man prøver og feiler så lenge man driver på.

 

📣 Promoter deg selv skamløst på private sosiale medier. 

Vær derimot obs på å ikke bli for plagsom. Det kan føre til at Facebook-venner og Instagram-følgere enten unfriender, unfollower eller velger å ikke få opp dine poster i feeden sin. Ikke veldig gøy! Da er jo hensikten litt borte, eller hva? Så når jeg sier skamløst, mener jeg ikke at du skal overdrive.

Noen (meg) syntes det kan være en smule ubehagelig å dele blogginnlegg på min private Facebook eller Instagram i redsel for at noen skal syntes jeg er fryktelig teit. Newsflash: noen kommer alltid til å syntes du er fryktelig teit, uansett hva du gjør eller hvor nøytral du prøver å være. You can not be everyones cup of tea! Det er det bare å finne seg i tvert. Selv øver jeg meg fortsatt.

 

📱 Vær aktiv på sosiale medier. 

Det er ikke sikkert YouTube og videoproduksjon er noe for deg, og det er greit. Jeg vil likevel si at det nesten er et must å være aktiv på Instagram dersom du ønsker å bli en større influencer, rett og slett fordi det er så utrolig mange mennesker som bruker plattformen. Er målgruppen din eldre mennesker, er det derimot sannsynlig at disse befinner seg på Facebook i større grad. Twitter kan jeg ikke uttale meg særlig mye om, men om det er noe du tror vil funke, så hvorfor ikke bare prøve? Kanskje du også vil teste ut Snapchat?

Uansett, konsistent aktivitet på sosiale medier = synlighet.

Skulle nå likevel video være noe du er nysgjerrig på, eller er komfortabel med, så kjør på! Som jeg nevnte tidligere er levelige bilder noe som kan vekke større oppmerksomhet. Det som også er så fint med video er at mottakeren blir bedre kjent med deg, og får et mer realistisk bilde av hvordan du ser ut, måten du snakker på, og ikke minst din væremåte! For mange krever det også en hel del mindre effort å se på en video kontra å lese en tekst.

 

🗣️ Nevn bloggen din til de du snakker med. 

Ønsker du å skaffe flere lesere, bør du i alle fall ikke legge skjul på at bloggen din eksisterer. Dessuten er dette helt gratis, og krever lite innsats. Det er bare å snike inn en setning i ny og ne!

 

💌 Se hit om du blogger om noe annet enn bare deg selv – LinkedIn og nyhetsbrev. 

Blogger du for eksempel om markedsføring, økonomi, psykologi, planter, mat, baking etc., kan dette være innhold som egner seg godt til å dele på LinkedIn, men også til å opprette nyhetsbrev. Nyhetsbrev kan inneholde litt av hvert, blant annet “eksklusivt” innhold i form av tips eller fremgangsmåter, eller nyhetsoppdateringer innenfor ditt felt. Kanskje du kan dele andres nyttige artikler eller blogginnlegg for eksempel? Nyhetsbrev er et stort tema i seg selv, og jeg vil anbefale deg å sette deg mer inn i det om du tenker at det kan være noe for deg.

 

 

Dette innlegget har handlet om hvordan du kan markedsføre bloggen din, men jeg vil til slutt påpeke at innholdet er minst like viktig som promoteringen. Innholdet vil altså si hele miksen av materialet du poster i form av bilder, videoer og tekst. Gjør din greie, og vær deg selv! Et spørsmål det kan være verdt å stille seg selv når det kommer til innhold er som følger: vil dette være interessant for noen å lese/se?

Jeg kunne nok ha laget et eget innlegg om dette med innhold, for det er jo så mye nyttig å vite om. Kanskje en dag! Inntil videre håper jeg dere har funnet mine markedsføring-tips nyttig.

Selv om det er torsdag, sier jeg det likevel; god helg til alle sammen!

 

 

Tre uker i lockdown

 

Det er nå tre uker siden skolene stengte, i likhet med både frisør- og skjønnhetssalonger, diverse restauranter, kafeer og butikker. Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket først, men jeg skjønner helt klart hvor viktig det har vært med disse tiltakene. Siden den gang har jeg holdt meg i området mitt, og selvfølgelig aller mest hjemme. Jeg har kun tatt buss en gang siden dette skjedde, så med andre ord var månedsbilletten ganske waste. Hele situasjonen var absurd først, men nå har rutinene kommet mer på plass. Dette er den nye hverdagen! I alle fall midlertidig.

Det er derimot litt snodig å avslutte bachelorgraden på dette viset. Å ikke kunne møte kollokviegruppa for å øve til eksamen, ei heller bachelorpartneren eller eksamensgruppa for å jobbe med prosjektene. Lite sannsynlig blir det en avgangsseremoni slik som planlagt i juni. Likevel lider jeg jo ingen nød i motsetning til andre. Hjertet mitt blør en smule for de som mister jobben sin, som nå er uten inntekt, eller som ikke lengre klarer å betale så mye som husleien sin engang.

 

Litt motivasjon i hverdagen må til.

Jeg håper dere alle sammen har det greit til tross for omstendighetene. Dette kommer vi oss ut av før eller siden! For min del får jeg dagene til å gå ved å jobbe med både bacheloroppgaven og andre fag, pusle med husarbeid, se på serier, og selvfølgelig lage mye god mat. Det er dog litt rart å tenke på at jeg egentlig skulle ha ankommet Harstad i går formiddag for en liten ukes påskeferie, men her sitter jeg nå fortsatt i Oslo.

 

Over til noe litt annet. Vi har planer om å bytte ut senga vår med en sovesofa og et bord i stedet for. Vi får i morgen levert en sovesofa vi hadde tenkt til å kjøpe ny, men da vi fant den lite brukt til ca. halve prisen OG gratis frakt, var det jo bare å slå til med èn gang! Det tror jeg kommer til å gjøre susen i leiligheten, og generelt med følelsen av en stue vi kan gjøre om til et soverom når vi skal legge oss. Nå gjelder det bare å få ut senga fort som fy, så det er bare å hyle ut om du vil kjøpe den, hehe. Vi har nemlig ikke plass til å oppbevare den her inne samtidig som vi har sofa! Her er Finn-annonsen: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=174568291

 

Kommer nå til å savne denne senga en smule </3 En annen problemstilling er jo at vi ikke har noen plass å gjøre av bed rollerne vi har brukt til oppbevaring når vi bytter ut senga med sovesofaen. Den tid, den sorg (i morgen riktignok).