Uken som gikk // Uke 17 – festrøyking, blakk, eksamen ++

 

 

Ukas høydepunkt:

På fredag var som sagt jeg og Mathias ute på byen for å feire en bursdag, og det endte opp med at vi dro på fire forskjellige utesteder. Den siste vi dro på var den aller beste, tror den het Dattera til Hagen! Det var en kjempekoselig kveld, selv om det ble en for mye for min del.. Det resulterte så klart i at jeg delte en festrøyk med noen andre, og det angrer jeg selvfølgelig veldig mye på. Jeg velger å ikke avslutte 70-dagersstreaken min uten røyk på Slutta-appen, og fortsetter som før. Det er 100% sikkert at jeg ikke kommer til å begynne å røyke igjen uansett, og jeg kunne aldri ha røyket i edru tilstand. Så da vet dere det! Jeg skjemmes jo, men kommer ikke til å skyte meg selv for en fylle-glipp. 

 

 

Ukas opptur:

At vi er ferdig med alt som heter forelesninger for dette semesteret! Nå er det bare å gå all in til eksamensinnspurten, så er det ferie. Jeg er glad jeg har begynt å pugge i så god tid som nå, det tror jeg hjelper på den hersens eksamenangsten. Og selvfølgelig hjelper det også at jeg får tilrettelagt eksamenlokalet slik at jeg ikke sitter med så mange mennesker! Jeg er klar til å bare kjøre på, selv om jeg allerede har startet øvingen for fullt. Denne gangen har jeg i det minste planer om å disponere tiden bedre enn i desember slik at jeg kan ta det litt mer med ro, og ikke sitte å pugge heeeele dagen hver eneste dag i mai. Jeg har planer om å ta for meg et kapittel om dagen, ikke mer enn det! 

 

Ukas nedtur:

At jeg og Mathias er så godt som blakke. Nå teller vi virkelig ned de 16 dagene til neste stipend! Jaja, sånn er det vel å være student. Vi har i det minste middag for flere dager den kommende uka! Jeg prøver å se litt positivt på det, og noen ganger må man bare finne seg i å spise litt “dritt-middager”, haha. 

 

Ukas måltid: 

På mandag (før jeg ble blakk, cri) spiste jeg ute sammen med ei venninne fra klassen. Vi dro til Diamond Indian Cuisine på Majorstuen, og det er den beste indiske maten jeg har spist hittil! Jeg vil tilbake dit flere ganger. Forresten spiste jeg som vanlig chicken tikka, det er så utrolig godt. Det er ikke det at jeg ikke vil prøve andre ting, for det vil jeg jo helt klart, men når jeg finner en favoritt er det skikkelig vanskelig å la være, haha. 

 

 

Ukas sang: 

Det er obligatorisk at ukas sang er fra Post Malone sitt nye album som ble sluppet ut denne uka! Flere av sangene har gått på repeat hele uken, så da får sangen 92 Explorer æren! 

 

Ukas tur: 

I dag gikk jeg og tanten min en kjempefin tur fra Sognsvann til Ullevålseter. Vi måtte riktignok brøyte og kjempe oss bortover i masse snø fordi det ikke hadde smeltet ennå. Det hadde kanskje ikke vært så ille om vi hadde hatt på oss vintersko, men det hadde vi så klart ikke.. Jaja, på tilbaketuren gikk vi en annen vei, så det var mye bedre! Oppe med Ullevålseter er det cafè, og der spiste jeg en skikkelig god kanelbolle. Vi satte oss etterhvert utenfor, og da var det en søt ponni der som kom bort til oss for å se om vi hadde mat, haha. Vi hadde dessverre ikke noe, så den gikk bort til alle de andre bordene også. Den fikk blant annet eple og appelsin hos andre, så det er bra! 

 

Det var en flott tur, og det er ikke ofte jeg får vært i skog og mark her i Oslo. Jeg hadde faktisk ikke peiling på at Sognsvann ikke er så langt unna! Jeg har jo veldig lyst til å gå flere turer, spesielt litt utenfor byen. Jeg og Mathias pleier å gå tur på Grünerløkka hver dag, men det kan jo ikke sammenlignes med å gå i marka!

 

Alt i alt har dette vært ei fin uke, og ei veldig hard uke står foran meg. Det skal jeg forberede meg til med å spise brownies og is til kvelds 😏 

 

Lite skjer

 

 

Det skjer ikke så mye spennende for tiden. Jeg spiste i går min første pølse siden vi flyttet til Oslo! Det var helt greit, men jeg hadde ikke savna det. Men når det er tilbud og man er blakk, er det jo bare å slå til! Ellers har Post Malone sluppet ut nytt album, og jeg er positivt overrasket. Jeg trodde nemlig det skulle være overdrevent mye autotune og andre rare greier, men det var det heldigvis ikke! 

 

 

I dag skal jeg og Mathias til byen for å feire en bursdag, det blir gøy! Jeg setter pris på at vi kommer oss litt ut av og til, for vi er jo ikke akkurat de mest sosiale menneskene. Og folkens, det er snart mai! Herregud, som tiden flyr. Heldigvis føler jeg at jeg er på et greit stadie når det kommer til ekamensøvingen. I dag hadde vi semesterets siste forelesning, og det føles herlig! Jeg skal riktignok være på skolen nesten hver dag i neste uke for å øve til eksamen sammen med andre studenter, men det er jo litt annerledes enn å ha forelesning. 

Vi er snart på vei ut døren, og jeg er litt brisen. Som sagt, når man er blakk må man nøye seg med litt av hvert, og i dette tilfellet var det spriten jeg hadde i kjøleskapet. Ikke førstevalget mitt, men men! Jeg håper dere alle får ei fin helg, for min del blir det for det meste pugging. Men sånn er det! 

 

 

Ikke helt som planlagt

 

I går hadde jeg en helt OK dag. Jeg jobbet med et av skolefagene for å øve til eksamen, hentet ei yogamatte på postkontoret, møtte ei jente som kjøpte ei bok jeg solgte på Tise, and so on. Spontant bestemte jeg meg for å kjøpe en svær kasserolle jeg fant på Tise, jeg har jo vært på leting ei stund, men har ikke hatt råd til å kjøpe en splitter ny i butikken. Da jeg fant denne ubrukte ti liters kasserollen til en så billig penge, måtte jeg jo bare slå til!

Jeg dro med meg Mathias bortover, og i det vi gikk av t-banen for å møte jenta, merket jeg at jeg begynte å få talevansker. Det var ufattelig ubehagelig, men jeg skjønte jo med en gang at jeg kom til å få migrene. Jeg var derfor litt småklein når jeg tok i mot den kasserollen, men men. Vi var jo en halvtime unna hjemmet vårt, så det var bare å komme seg tilbake igjen. Hodepinen kom selvfølgelig på t-banen, og da jeg var hjemme igjen hadde jeg så vondt at jeg trodde jeg skulle kaste opp. Ikke nok med det, så var det bare en halvtime til jeg måtte avgårde for å hente To Good To Go hos Meny!!! Haha, litt av et stress altså. 

 

 

I går var jeg (og er alltid) veldig takknemlig for at jeg hadde Mathias, han ble liksom “ledsageren” min. Om jeg hadde fått migrene borte med Kringsjå helt alene, hadde jeg seriøst fått panikk. Det som er så skummelt og ekkelt med migrene er at jeg får store problemer med synet, og ikke minst med å snakke. Det er heller ikke bare det å snakke som blir vanskelig, men også å tenke klart. Jeg blir litt “dum” om dere skjønner? Klarer ikke helt å se sammenhenger eller å skjønne hva som er hva. Om du aldri har hatt migrene før, så håper jeg ikke at du trenger å oppleve det heller! Det er heldigvis ikke alle som får aura før migrene slik som jeg pleier, men hodepinen i seg selv er jo utrolig vond. 

 

Look at this bad boy! Nå blir det grønnsakssuppe. 

 

Vi hentet som sagt Too Good To Go hos Meny. For 40 kroner fikk vi et økologisk brød, focaccia, fem boller og fem andre bakevarer. Brødet i seg selv kostet opprinnelig 43 kroner liksom. Var det verdt det? JA! Det føles fint å redde all den maten fra å bli kastet. 

Ooog her har dere meg i dag! Med litt ustelt hår og sånn… Det er lov når man er syk da. Bak meg ser dere dagens lunsj, fra gårdagens matredding selvfølgelig! 

 

Planene for i dag er å kun ta det med ro. Jeg er ikke i form, og får vondt i hodet av hver minste lille bevegelse eller stressfaktor. Jeg er likevel pent nødt til å levere inn en eksamen i dag, men den er jeg heldigvis ferdig med! Da gjenstår det bare å lese gjennom hele teksten en aller siste gang. 

Jeg fikk jo noe fint ut av gårdagen uansett da! Jeg fikk solgt ei bok, nå har jeg og Mathias endelig to yogamatter slik at vi slipper å krangle om hvem som skal være på matta og hvem som skal være på gulvet, jeg fikk ENDELIG kjøpt en større kasserolle = nå kan jeg ENDELIG lage grønnsakssuppe, også reddet vi litt mat fra å bli kastet da. Som sagt, alt i alt en helt OK dag! 

 

 

Upopulære meninger jeg har

 

♥ Jeg syntes ikke det er greit å snakke dritt om folk man ser på gata. Tenker da spesielt utseendemessig. Vet at dette ikke akkurat er en “upopulær” mening, men jeg vet om så ufattelig mange som gjør dette her! Nei, det er ikke greit. 

♥ Jeg er FOR selvbestemt abort. 

♥ Jeg syntes det er greit at Norge tar i mot flyktninger, men jeg syntes så klart at de som er voldelige, dreper eller voldtar ikke fortjener å være her. 

♥ Innerst inne syntes jeg det er litt teit at vi alle som er “miljøaktivister” spiser kjøtt. Hallo, det er jo en av de aller verste synderne! Den aller aller største grunnen til at jeg ikke er vegetarianer er på grunn av alt hatet, jeg tørr rett og slett ikke. Jeg hater å måtte forsvare meg eller diskutere med andre. 

♥ Jeg skulle ønske at vi alle bare kunne drite litt i ting vi ikke har noe med. La folk gjøre det de vil så lenge det ikke går negativt utover noen andre. 

♥ Jeg syntes det er greit å få utført plastisk kirurgi (så lenge man ikke fremmer det og direkte anbefaler eller reklamerer). Igjen; la folk gjøre det de vil! Kroppen min er kroppen min, og kroppen din er kroppen din. 

♥ Noen dager syntes jeg at jeg selv er pen, og noen dager syntes jeg at jeg selv er stygg. Sånn er livet, og de dagene jeg føler meg pen ønsker jeg å vise det med å legge ut bilder av meg selv. Litt oppmerksomhetssyk er jeg jo til tross for den unnvikende personlighetsforstyrrelsen! 

♥ Vi lever bare en gang. Vår eneste garanti er at vi en dag skal dø, og vi har null peiling på når! Derfor mener jeg: lev livet ditt som du vil. Om du vil ta ei tatovering eller reise til Australia, og har mulighet til å gjøre det – do it! Ingen skal trenge å fortelle deg hva du skal gjøre og ikke gjøre. 

♥ Jeg driter fullstendig i hvordan andres kropp ser ut. Seriøst, hvorfor kommenterer folk negativt andre sine kropper? Det er det frekkeste jeg vet om. ALLE FÅR LOV TIL Å LIKE SIN EGEN KROPP, UAVHENGIG AV HVORDAN DEN SER UT! 

 

 

God natt :))) 

 

Uken som gikk

 

Ukas høydepunkt:

Torsdagen var supergøy! Det var da vi skulle samles noen fra klassen for å ha vors og dra på raveparty. Det endte så klart opp med at vi ikke dro på raveparty, men heller ble værende på vorset. Jeg er glad i sosiale sammenkomster, og syntes det er så fint at noen orker å ta initiativet (det er ikke jeg selv så flink til). Det var uansett en koselig kveld der jeg ble bedre kjent med flere, og det er alltid hyggelig! 

 

Mathias tok bilder av meg ti minutter før vi skulle avgårde, jaja… Den bodyen jeg hadde på meg elsker jeg forresten! Jeg fikk den i bursdagsgave, og den er “utrolig nok” fra H&M. 

 

Ukas nedtur:

Jeg kommer ikke på noe “større” enn at vaskerommet her er ute av drift fordi det er noe feil med chip-systemet. Det fungerer jo sånn at man må booke en vaskemaskin for å få bruke den, og det går så klart ikke. Jeg gruer meg nesten litt til det er fiksa, da blir det kaos der inne! 

 

Ukas opptur:

Tro det eller ei, jeg er snart ferdig med min individuelle oppgave i Markedsrett og etikk, og den er straks klar til innlevering! Det har virkelig vært ukas opptur, for da har jeg kun skoleeksamenene igjen å øve til. 

 

Jeg la ut dette bildet på Instagram, men må bare legge det ut her på bloggen også. Jeg er så glad i utsikten fra leiligheta vår! 

 

Ukas cravings:

Indisk, som vanlig. Det får jeg heldigvis spise imorgen da! Jeg og ei venninne fra klassen skal først på kino, og deretter spise ute sammen. Vi har nemlig begge kjærester som ikke er like glade i indisk som det vi er, og det passer jo greit! 

 

Eller, jeg fikk jo på en måååte indisk denne uken da. Jeg laget denne kyllinggryta med peanøtt og kokosnøtt med ris og naanbrød. Det var veldig godt! 

 

 

De små øyeblikkene

 

Vanligvis er jeg en sånn person som kun ser fram til ting, men ikke egentlig setter pris på det som skjer . Ikke engang om jeg “nå” gjør noe jeg har sett frem til lenge. Er ikke det litt rart? 

Heldigvis har jeg begynt å få meg selv til å stoppe litt opp idet jeg gjør noe jeg liker, og å kjenne på det. Som når jeg spiser en god middag, går en tur, ser fin natur eller sitter i vinduskarmen med en kopp te. Faktisk tror jeg at det er yogaen som har hjulpet meg der, med å ta et steg tilbake og ta det med ro. Det er nesten som at vi lever i fremtiden og ikke i nuet. Vi holder konstant på med ting, vi tenker på hva vi har å gjøre. Vi stresser. Mye! 

 

 

Jeg er også den som liker å se tilbake på ting, lengte etter tidligere stunder og tenkte at “da hadde jeg det så bra”. Men jeg har det jo bra nå også, på en måte iallefall. Jeg er bare veldig lite flink til å tenke på det. Jeg glemmer nesten av at jeg kanskje ikke hadde det så greit når jeg ser tilbake på enkelte minner, så hvorfor gjør jeg det ikke i hverdagen også? 

Da jeg i desember hadde en stor eksamener hver eneste uke, gikk jeg rundt som et vrak hele måneden. Det eneste jeg ville var å dra hjem til Harstad. Jeg gledet meg vilt til hver eksamen var over, men da jeg gikk ut av eksamenlokalet følte jeg egentlig ingenting. Da var det bare å dra hjem for å starte å pugge til den neste. Og sånn var det, hver eksamen. Da den siste var overstått og vi skulle hjem til Harstad for å feire jul, var jeg ikke så glad som jeg hadde håpet på. Hvorfor? Jo, jeg tror jeg setter for høye krav og for store forventninger til det som skal skje i fremtiden. Det er klart jeg gleder meg til å gjøre slike ting, men da jeg var i Harstad for å feire jul, hadde jeg det ikke så greit som jeg trodde at jeg kom til å ha det. Rett og slett fordi jeg forventet mer, hele tiden. Jeg levde overhodet ikke i nuet, jeg så bare fremover. 

Og da jeg kom hjem til Oslo etter jula, da lengtet jeg tilbake til Harstad. 

 

 

Dødt

 

I det siste føler jeg alt på “bloggfronten” har dabbet litt av den siste tiden. Kanskje ikke de største bloggerne, men på min egen front merker jeg at flere av “vennene” mine inne på blogg.no ikke blogger like mye som før, at lesertallet mitt har sunket veldig, i tillegg til at jeg ikke har noe som helst motivasjon til å blogge for tiden. Det står liksom bare litt stille, hva er greia? Er det fordi folk er mer ute nå som det begynner å bli vår for fullt? Er det fordi eksamenstidene nærmer seg med stormskritt? Er det fordi vi er litt slitne? 

Det er litt kjipt. Jeg føler det iallefall sånn selv! Jeg er sliten, jeg har mye å fokusere på når det kommer til studiene mine, og eksamenstiden min nærmer seg også fortere enn fy. Det er så klart oppskriften på å miste motivasjon, og når lesertallet mitt nærmest er på null hjelper det ikke på. Det er jo helt klart min egen feil, for jeg har vært ganske kjedelig i det siste, det kan jeg innrømme! What to do, what to do… 

 

 

Det er jo vår! Er det ikke da jeg skal være lykkelig og full av glede? Vi går mot lysere, varmere tider. Jeg tror det er det hersens eksamensstresset jeg føler på. Heldigvis er jeg snaaart ferdig med hjemmeeksamen i markedsrett og etikk, fy fader for en oppgave! Den har jeg mildt sagt slitt med altså. Den går ut på å løse en rettslig case der vi må vise selvstendighet i å finne rett lov, drøfte og løse det oppgaven spør om. Som jeg har sagt tidligere, juss er virkelig ikke min ting! Også er det jo så klart de fire “helvetteseksamenene” i mai da. De fire grunnene til at jeg går rundt som et angstvrak hele måneden. 

I kveld skal jeg iallefall slippe ut håret, for da skal jeg og Mathias på vors og raveparty sammen med noen fra klassen min. Det blir gøy! Det er studentbaren vår som arrangerer ravepartyet, og faktisk har jeg og M neonmaling liggende fra russetiden. Da blir det jo hakket billigere, hurra! Uansett, det blir fint med et avbrekk. Nå er det jo tross alt lenge siden jeg var ute! 

 

Jeg er forresten veldig glad for at håret mitt har vokst! Tror faktisk aldri jeg har hatt så langt hår som jeg har for øyeblikket. Målet er så klart litt lengre, men jeg er fornøyd! 

 

 

Abort, for eller imot?

 

Denne debatten kommer jeg stadig over. Er man for eller imot abort? Min mening er klinkende klar: jeg er for at alle skal få bestemme over seg selv og egen kropp, og derfor er jeg for selvbestemt abort. Jeg syntes ikke man skal trenge å forklare seg dersom man velger å ta abort, ingen har noe med det, og det er ikke noe man trenger å forsvare. Enten man har blitt voldtatt, ikke har lyst på barn eller ikke er i stand til å ta vare på et barn. Et av de argumentene jeg hører mest av er at dersom man tar abort, så dreper man et barn. Nei, man tar bort et potensielt barn. Dette “barnet” dere snakker om har enda ikke kommet til verden, dette “barnet” vet ingenting. 

Dessuten, skal man tvinge noen til å få barn når de absolutt ikke vil, klarer eller kan? Nei, jeg er heller for at barn skal få komme til denne verdenen og være ønsket. Jeg vil mye heller at barn skal kunne bli tatt vare på og elsket. Jordkloden er nok overbefolket som det er, så jeg skjønner ikke hvorfor det er så krise at en og annen kvinne tar abort? For noen er det å få barn meningen med livet, men det er ikke alles mening med livet, og det må man ha forståelse for! 

 

 

Det er altså min mening. Jeg syntes rett og slett at alle gravide kvinner skal kunne velge om de ønsker å få barnet eller ikke. Det er overhodet ikke egoistisk å ta abort, man må da for guds skyld kunne bestemme selv! Noen ønsker seg rett og slett ikke barn, og det er ikke noe for alle, men noen ganger skjer uhell. Da er det så klart bra at en slik mulighet eksisterer. Mennesker og deres preferanser er forskjellige, sånn er det bare! 

 

Plastic fantastic

 

 

Også dabbet det litt av med bloggingen i helga, ja… Sånn er det dessverre av og til! Jeg føler meg fortsatt ikke i form, og i dag droppet jeg å dra på forelesning for å samle krefter til å jobbe på biblioteket med eksamensgruppa i ettermiddag (vi har ferdigstilt gruppeeksamen vår, og skal straks levere den inn). 

I går hadde jeg en kjempefin dag sammen med tanten min, vi gikk blant annet tur rundt på Grünerløkka, lagde belgiske vafler, spiste på Mucho Mas og satte oss ved en bar og snakket lenge. Jeg fikk tatt føttene mye fatt, og det er bra! På kvelden gikk jeg og Mathias til Fretex slik at jeg (endelig) kunne kvitte meg med slitte klær jeg lenge har hatt liggende uten å gjøre noe med. 

 

Det har vært nydelig vær i Oslo de siste dagene, men i dag har det dessverre vært tåke og duskregn. Heldigvis er det fortsatt en såpass grei temperatur at jeg slipper å dra frem parkasen igjen (jeg er en skikkelig frostpinne året rundt)! Denne typen vår er overhodet ikke jeg og M vant til, for i Harstad har det nemlig ikke vært uvanlig med snø på denne tiden. Jeg husker at det til og med snødde på 17. mai da vi var russ! Nord-Norges vår i et nøtteskall.. 

Uansett, jeg tenker svært mye på plastkrisen vi står ovenfor i dag. Det er superflott at Norge har sperret opp øynene, men det er også høyst på tide at resten av verden følger med. Det er utrolig skremmende at så ufattelig mye plast flyter rundt omkring i havet, og det er ikke snakk om bare litt plast heller. Vær så snill å ta en titt på den nye NRK-dokumentarserien Planet Plast, link HER. Som jeg sa i mitt forrige innlegg: ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! 

 

10 ting DU kan gjøre for miljøet

 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe! Her kommer ti tips til hvordan du kan være snill mot planeten vår: 

 

1. Er du en menstruerende kvinne, bytt fra engangsprodukter til menskopp! Du gjør ikke bare verden en tjeneste, men også deg selv og lommeboka. Tips: kjøp Cleancup HER! Det er ei venninne i klassen min som har startet opp hele greia, og hun er så utrolig flink. Og best av alt: kjøper du en menskopp, donerer hun bort en til noen som trenger det! (Jeg bruker dessverre ikke menskopp selv ettersom jeg ikke får ordentlig mensen for tiden, men når jeg en gang får den tilbake kommer et innkjøp av Cleancup til å være det første jeg gjør). 

 

Bildet er hentet fra Cleancup.no.

 

2. Bruk drikkeflaske i stedet for å kjøpe ny vannflaske hver gang du er på farta! 

 

3. Bytt fra plasttannbørste til en tannbørste i bambus! Jeg bruker Humble Brush, og den er kjøpt på Kiwi. De første dagene var det ganske uvant å pusse tennene med treverk i stedet for plast, haha. Men det ble jeg fort vant til, og jeg kommer kun til å kjøpe tannbørster som ikke er i plast fremover! 

 

 

4. PANT! Vær så snill, du får til og med penger igjen for det. Det finnes ikke noe enklere enn å pante! Spesielt ikke når det kan gjøre handleturen din hakket billigere. 

 

5. Kast ting der de skal! For guds skyld, ikke kast batterier i den vanlige søpla, sorter glass i glasscontainere eller andre plasser det er ment for å sorteres. 

 

6. Kjøp et gjenbrukbart handlenett! Jeg og M har et grønt Kiwi-nett som vi bruker hver gang vi går på butikken. Ikke bare reduserer vi bruken av plast, men vi slipper også å ha ti tusen handleposer stappet inn i skapet under vasken! Du kan også kjøpe gjenbrukbare poser til frukt og grønt, for eksempel HER eller HER (jeg har ikke selv disse ennå, men snart!!). Tenk så mye plastbruk du reduserer ved å gjøre slike små og lette steg! 

 

 

7. Gi bort slitte klær eller klær du ikke lengre vil ha til Fretex, andre organisasjoner som tar i mot klær, eller til venner og familie. Du kan også vurdere å selge dem (såfremt de er i god stand). Bare husk å ikke kaste dem i søpla! Gjenbruk er helt supert.

 

8. Om du ikke allerede er veggis, skader det ikke å ha noen kjøttfrie måltider nå og da! Det er godt for miljøet, deg selv og dyrene. Kjøttindustrien forurenser faktisk mye mer enn vi tror. Vi lærer at det er biler som er verstingen, men det er feil! Kjøttindustrien er verst (spesielt når det gjelder storfekjøtt). Kilde: https://bit.ly/2Hd76MQ 

 

Smoothie bowl som supergodt og næringsrikt mellommåltid slår aldri feil! 

 

9. Skru av lyset på rom som ikke blir brukt! 

 

10. Hvis mulig, prøv å la bilen stå av og til. Vi mennesker har godt av å gå eller sykle dit vi skal i ny og ne! Jeg har full forståelse for at mange velger å kjøre bil overalt med tanke på at jeg selv har bodd i en liten by og godt vet at kollektivtilbudet ikke er noe bra, og avstandene kan være lange. Det kan være veldig tungvint å benytte seg av busstilbudet når bussene går sjeldent og “ikke overalt”. Du gjør iallefall helsen din og miljøet en liten tjeneste ved å ta føttene i bruk noen ganger også! 

 

Har du flere tips til hvordan oss som enkeltpersoner kan være snillere mot miljøet, skrik ut i kommentarfeltet!