Happy Pride

 

 

Det er Pride-dager, og det feires med en aldri så liten fargerik sminkelook jeg laget for temauka til Lipsticksquad! Jeg skulle ønske jeg kunne vært i Oslo nå under Pride, men det får bli en annen gang. Jeg laget likevel også denne pridelooken til å vise min fulle støtte til LGBTQ. Jeg syntes Pride-dagene er viktige, og jeg gleder meg til å være en del av feiringa ved senere år når vi bor i Oslo!

 

 

💄 PRODUCTS USED: 

Ansikt: 

Smashbox Photo Finish Hydrating Foundation Primer

Revlon Colorstay Foundation, Normal/Dry i fargen Buff

The Balm Bahama Mama Bronzing Powder

Mac Prep + Prime Fix+ Spray

The Balm Mary Lou Manizer 

Urban Decay Setting Spray: All Nighter 

 

Øyne:

Urban Decay Eyeshadow Potion Primer: Original

NYX Ultimate Eyeshadow Palette: Brights

Maybelline Lash Sensational Mascara 

NYX Eyeliner Pencil: White 

 

Bryn: 

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade: Soft Brown 

Kicks Øyenbrynkost 

 

Lepper: 

Mac Lip Primer

NYX Lingerie Liquid Lipstick: Push Up

Jeg kjøpte faktisk inn NYX-øyenskyggepalettet fordi jeg skulle lage denne looken, men selvfølgelig også fordi jeg virkelig trengte et palett med masse farger. Dette gav meg bare et ekstra spark i baken til å skaffe meg et! Jeg er fornøyd med det til nå etter en gangs bruk, og som dere ser er det farger som er pigmenterte og lette å blende ut. Jeg er overhodet ikke noe mester i å blende øyenskygger, så det er et stort pluss!

 

🌈🌈 HAPPY PRIDE 🌈🌈

 

Flyttinga er avklart

 

 

Nå er det helt 100% sikkert. Etter mye tanker og stressing har vi endelig fått avklart det viktigste spørsmålet. Ja, jeg og Mathias flytter til Oslo i august! Vi har bestilt flybilletter og avtalt med flyttebyrå. Jeg er så utrolig gira, spent, nervøs, stressa og lettet samtidig! Nå vet jeg med sikkerhet at vi flytter, jeg vet eksakt dato og har begynt å få det mye mer på plass med planene framover. Jeg har skrevet titalls med lister, blant annet huskeliste til hva som må gjøres før vi flytter, hva vi må kjøpe inn til leiligheten og hvilke datoer som er viktige framover. (Jeg elsker å skrive lister, så det gjør meg absolutt ingenting. Føler jeg har mye bedre oversikt og kontroll!)

Jeg kommer til å ha ca. fire dager på å “settle down” i leiligheten og nybyen fram til jeg begynner med skolen. Skulle så gjerne hatt litt flere dager for å ha alt helt på stell, men det er like greit å bare kaste seg i det også. På fire dager får vi gjort mye framgang med å innrede leiligheten med det vi trenger, så jeg tror ikke jeg trenger å bekymre meg så mye. Om noen lurer: Jeg skal studere Markedsføring og merkevareledelse på Høyskolen Kristiania. 

 


(Pride-looken min til Lipsticksquad! Flere bilder og detaljer kommer senere)

 

Gruer meg litt til flyttedagen da. Det blir nok en meget tårevåt farvel med lille Harstad og familien som vi ikke skal se igjen på noen måneder. Litt deilig blir det nok også, men jeg er dronninga av hjemlengsel, så det blir spennende å se! Det er bare litt over en måned igjen, så sitter vi på flyet. Enveisbillett for denne gang. 

 

Wanderlust

 

Jeg har så lyst til å reise. Drar riktignok til Oslo i august for å bli der, men ikke noe mer enn det. Alle pengene (da også sparepengene) går til flyttingen, så noe ferie blir det altså ikke. Jeg fikk meg en veldig fin tur til England i mars sammen med Mathias, men vi skulle virkelig ønske vi kunne ta oss en liten sommerferie også. Men men, det får vi vel gjort senere i livet! 

Jeg slenger med litt reise-inspirasjon dere kan drømme dere bort i. Det gjør iallefall jeg!

 (Bildene er hentet fra Pinterest.com og Google Bilder)

 

Er det noen steder jeg virkelig vil dra på sommerferie til, så er det Santorini (eller Hellas generelt), Hawaii, Thailand, Bora Bora, eller de “typiske norske sydenstedene” som Spania, Bulgaria, Gran Canaria og Kypros. Jeg har vært på Gran Canaria og i Bulgaria, og begge var kjempefine steder. 10/10 would go again altså. 

Jeg tror ikke det blir noe utenlandsferie før vi er ferdige med å studere og har fått oss jobber, og har det mer stabilt med tanke på økonomi og sånt. Altså om godt over tre år. Det er kjipt å tenke på, men det er fullt mulig å vente noen år ettersom jeg har gjort det før!

Mens regnet pøser ned og det er 8 varmegrader ute, er det jo fint å drømme seg litt bort. Nord-norsk sommer i et nøtteskall. 

 

 

Ingen flere av oss i grunnskolen!

 

 

Tirsdag kveld i forrige uke hadde jeg det veldig koselig sammen med pappa og søstrene mine. Lillesøster hadde vitnemålutdeling, og er nå ferdig med ungdomsskolen! Etter det dro vi ut og spiste på kinarestauranten her i byen. Jeg spiste biff chop suey og det var sååå godt! Det var veldig fint å være samlet igjen. Nå er det ikke lenge til vi splittes igjen, ettersom jeg skal flytte fra byen. Storesøster flyttet også ut hjemmefra for mange år siden, så det er ikke så ofte alle får treffes sammen! 

 

Meg og mine flotte søstre!


 

Pappa og lillesøster!

 

Jeg har nå gjort klart alt til klessalget før jeg flytter, det eneste som gjenstår er å dobbeltsjekke at alle størrelsene på klærne jeg har skrevet er rett, så er det bare å legge ut til salgs! Håper jeg får vekk alle klærne, det hadde vært det aller beste. Har idag hjulpet litt til med flytting hos en kompis av meg og Mathias, så nå er jeg i skikkelig flyttemodus selv, og gleder meg til å komme i gang! Neste uke blir det masse spenning, for da får Mathias vite om han kommer inn på skolen i Oslo. Det avgjør om jeg flytter alene eller om vi drar sammen. Jeg håper så inderlig på sistnevnte! 

 

 

Allergies

 


 

Og der var det plutselig søndag. Sist jeg skrev et innlegg var tirsdag, deretter skrev jeg et som skulle publiseres onsdag. Men nei. Her sitter jeg da, søndag, og har fortsatt ikke publisert noe innlegg. Uka har gått bra, men gressallergien min har slått ut som aldri før. Har hørt at det er verst i slutten av juni, hele juli og starten av august. Jeg merker det for å si det sånn!

På fredag var jeg forsåvidt aktiv hele dagen, men ikke så aktiv at hele kroppen kjentes ut som den skulle kollapse på kvelden. Noe det kjentes ut som likevel. Jeg merker at jeg blir veldig fort sliten og slapp, spesielt av å være ute. I fjor sommer var jeg sammen med storesøsteren min da hun klipte plenen, og dere kan jo tenke dere. Nyklipt gress er det verste for en med timotei-allergi. Øynene rant, nesa rant og det kjentes ut som jeg hadde influensa og feber. Jeg måtte faktisk bare gå inn og legge meg nedpå fordi det ble så ille.

Jeg har alltid tenkt at gressallergien min ikke er så mye å syte over med tanke på at jeg både sliter med endometriose og migrene, og dette bare er barnemat i forhold. Men når sesongen er her preger det jo hverdagen litt. Øyedråper og nesespray hjelper dessverre ikke på slappheten, så imorgen skal jeg prøve å få ringt legen for å få råd, eventuelt medisin eller noe sånt. Selv om dette nå er en filleting i forhold til andre ting jeg plages med, er det jo irriterende å bli så sliten av ingenting. Spesielt når jeg vet at det finnes noe jeg kan gjøre! Jeg vet enda bare ikke helt hva, haha… 

 

I det siste har jeg hatt problemhud, og vippene mine har absolutt ikke hatt lyst til å samarbeide når jeg sminker meg. Som dere ser nekter de å holde seg oppe når jeg bruker vippetang, vippene samler seg og noen bare blir helt usynlige. Haha, her var jeg også helt tom for vippelim, så jeg kunne ikke bruke løsvipper heller. 

 

Akkurat nå er jeg både tett i nesa, ørene og halsen, jævlig irriterende spør du meg. Spesielt å være tett i ørene! Må si “hæææ?” nesten hver gang jeg blir snakka til. Jeg får håpe det går over da! Også håper jeg dere har en like fin og avslappende søndag som jeg har. Været er ikke noe digg å være ute i, så derfor er det ekstra greit å være inne, høre på regnet og se på utsikten som egentlig er ganske fin. Litt tåkete, regnvær, og grønt gress og trær overalt. 

 

 

Updates, og hva jeg skal gjøre i sommer

 

 

Blogginga har ikke vært på topp den siste tida, men jeg har det sånn høvelig greit likevel. Opp og ned som vanlig! Jeg har fått ny psykologtime, noe jeg er uendelig takknemlig for. Denne gangen skal det IKKE glemmes! Satte på kalender-alarm på telefonen med en gang jeg fikk timen. Ellers er været varierende, men i følge yr blir det bedre vær snart, så det får jeg håpe! 

For å gi en liten update så har jeg begynt å drikke grønn te daglig, lært av den beste, altså lillesøster. Har fått to nye bøker i posten, og det er: What Alice Forgot og The Last Anniversary av Liane Moriarty. Så nå tenker jeg å ellers si litt om hva jeg tenker å gjøre denne sommeren!

 

🌞 St Hans-aften 

Neste helg er det St Hans-aften, også er det foreløpig meldt fint vær! Det er perfekt, for da blir det god mat og grilling på ettermiddagen og fest senere på kvelden. 


St Hans-aften 2015, da bestod jeg teoriprøven til bil!
 

 

🌞 “Gravøl” 

En fest for en venn av oss som også skal flytte bort fra byen i sommer! 

 

🌞Svar på skoleplass

Jeg har allerede fått tilbud om skoleplass på Høyskolen Kristiania, mens Mathias må vente til 7. juli før han får svaret sitt. Så egentlig er det denne datoen som avgjør 100% om vi flytter eller ikke. Det er nå under tre uker til, og jeg klarer nesten ikke å vente! 

 

🌞 Fjellturer

Jeg og lillesøsteren min har planlagt å gå noen fjellturer i løpet av sommeren. I går kjøpte jeg faktisk tursko til kun 300 kroner! Men, så er det ikke alle plassene vi skal gå til som er direkte fjell da, men mer tursti og mark. Gleder meg iallefall veldig til å komme igang, og motivasjonen er ekstra stor når man har nye sko! Her i Harstad tenker vi å gå til Middagsfjellet, Nupen, Keipen og kaaaanskje Hinnstein (har kun hatt dårlige turer opp dit så jeg er litt usikker, haha).


Gangsåstoppen for noen uker siden 
 

 

🌞 3 year anniversary

13. juli har jeg og Mathias vært sammen i 3 år! Tiden flyr, og etter tre år sammen skal vi forhåpentligvis bli samboere i august. Det har vært etterlengta! Denne dagen feires med restaurantbesøk og koselige ting. På vårt første jubileum spiste vi pizza og gikk en kjempekoselig tur ved Stien Langs Sjøen, et veldig flott område her i Harstad. I fjor dro vi ut og spiste biff, så jeg regner med det blir noe lignende i år! 


Stien langs sjøen 2015

 

🌞 Klessalg

Ca. halve garderoben bør være tømt, og det er veldig kjipern. Men jeg har allerede rydda vekk masse klær jeg skal selge unna før vi flytter, og tro det eller ei; jeg har faktisk ikke savnet et eneste plagg! Den eneste ulempen er at jeg ikke klarer å kvitte meg med noen av kjolene mine, selv om jeg sjeldent bruker kjoler. 

 

🌞 Mathias fyller 20 år

I slutten av juli fyller my one and only 20 år! Det skal virkelig feires. Det eneste kjipe er at jeg kun har et utested i Harstad jeg kan dra på ettersom jeg ikke blir 20 år før i november, så imens han kan vandre rundt til de forskjellige utestedene, har jeg kun et å være på, haha… 


London, mars 2017
 

 

🌞 Avskjedsfest

Jeg og ei venninne har allerede planlagt en avskjedsfest helgen før jeg og Mathias forhåpentligvis drar avgårde til andre siden av landet. Sammen med venner av oss skal vi feire vår siste helg i Harstad før vi splittes. Flere av vennene våre skal flytte til andre byer, så denne festen skal nytes! 

 

🌞 Lese masse

For å si det sånn, så har jeg seks bøker stående som er ulest. Jeg er mot slutten av den siste Calendar Girl-boka nå, så da er jeg snart ferdig med hele serien. Finnes det noe bedre enn å sitte ute å lese om sommeren? Kanskje, men det er ganske ait det også. Avslappende og fint! Også elsker jeg å leve meg inn i bøkene jeg leser, og lage mine egne bilder av personer og miljø. 

 

🌞 Flytte til Oslo!

Vi har blitt enige om å hente nøklene til leiligheten vår i Oslo enten 9. eller 10. august. Tenk det, det blir ikke en tur/retur flybillett på oss denne gangen, men en enveisbillett. Oslo, vårt kommende hjem for de neste tre årene. Mest sannsynlig!

 

 

Så, det er planene jeg har for sommeren foreløpig! I kveld skal jeg se på lillesøsters vitnemålutdeling, og deretter skal vi dra ut for å spise. Jeg ser fram til det, spesielt fordi jeg har mulighet til å pynte meg, haha. Har liksom ikke hatt noen spesielle grunner til å bruke kjoler eller gå for full glam makeup i det siste. Ha en fin dag videre!

 

I aint f*ckin with spiders

 

 

Da har jeg funnet ut at edderkoppfobien min er tatt til the next level. Jeg beklager på forhånd språket mitt. Jeg satt i sofaen med pcen på fanget. Ante fred og ingen fare. Skrev på et upublisert blogginnlegg. Så legger jeg merke til noe i sidesynet; en bitte liten edderkopp som henger ned fra taket. Jeg kaster pcen fram på bordet mens jeg vrir hele kroppen for å unngå edderkoppen. Hopper opp fra sofaen og løper et par meter unna. Studerer den lille edderkoppen spinne seg opp og ned, med hjertet i halsen så klart. 

Verst av alt; jeg prøvde å skyve pcen vekk fra området slik at ikke edderkoppen skulle spinne ned til den, men idet jeg flytter rolig på pcen, følger edderkoppen i lufta etter. Med akkurat samme bevegelse som pcen. Den jævelen har klart å feste seg til pcen på en eller annen mystisk måte. Faen altså. Der satt jeg fint i det. Så, jeg flytta unna alt som var i nærheten bare sånn i tilfelle, og deretter løp jeg inn på badet for å gjemme meg. GJEMME MEG?!!! For en bitteliten edderkopp i stua?! Jeg stod der inne med skyhøy puls, så desperat og redd rundt meg etter andre potensielle edderkopper. Løftet på håndduker og dolokk. Kikket i kriker og kroker. 

Da jeg endelig hadde manna meg nok opp, grep jeg fatt i cardiganen min og hev den over hodet mens jeg sprang inn på kjøkkenet, forbi stua. Der gikk jeg i sirkler og lurte på hva i alle dager jeg skulle finne på nå. Ikke være inne i stua ihvertfall, ikke faen. Jeg tenkte faktisk at om jeg så en til edderkopp nå, kom jeg til å dø av skrekk. Sånn helt seriøst. Men hva tror dere skjedde da jeg hadde roa meg litt ned og skulle lage mat? Jeg skulle vispe sammen en saus, helt til jeg slapp vispen for å steke mat, så la jeg merke til en ny en. Som hang ned fra vispen. Nå er dagen kommet, tenkte jeg. Dette er dagen jeg kommer til å bli gal. 

 


 

Da Mathias endelig kom, måtte han løfte pcen opp og blåse på den flere ganger for at jeg skulle tørre å bruke den igjen. Han måtte ta vispen, som jeg så pent hadde slengt fra meg i vasken, og deretter legge den i oppvaskmaskinen. Hvordan i alle dager kunne jeg klart og bodd helt alene? Det hadde jeg ikke. 

Jeg tror faktisk fobien min for edderkopper har blitt mye verre enn den noen gang har vært. Selvfølgelig, jeg har hatt slike episoder før, men aldri med så ufattelig små edderkopper som dette. Jeg får hjertebank bare med tanken på en edderkopp. Bare det å ta på et bilde med en edderkopp freaker meg ut. For eksempel om jeg scroller på mobilen og ser et bilde av en edderkopp, klarer jeg ikke å være borti skjermen der edderkoppen vises. Samme med bøker. Om det er bilde av en edderkopp i ei bok, blar jeg fort over og nekter å være borti bildet. Jeg kan være redd fluer også, men overhodet ikke på samme måte som jeg er redd edderkopper. Ser jeg så lite som en miniatyredderkopp, viser jeg meg ikke på det samme rommet på en uke. 

 

Mine viktigste tips om sommeren

 

 

Nå har godværet vært her oppe i Nord i noen dager, men det varer dessverre bare fram til imorgen før det blir regn og temperaturen synker. Jeg ønsker likevel å komme med mine beste tips til dere som nå får sommer, og dere i Nord som vil nyte de siste timene. (Er for det meste overskyet nå da, så kanskje ikke)

 

Hold deg hydrert! 

Det aller viktigste punktet er nemlig dette. Er du ute, ha med deg vannflaske. Kroppen bruker mye væske på å være varm, både på grunn av svetting og pusting. Er du dehydrert kan kroppen reagere på flere forskjellige måter som for eksempel hodepine, svimmelhet, slapphet og kvalme. Det er ikke noe særlig når man har mest lyst til å være ute! Drikk vann, ofte. 

 

 

Spis nok! 

Selv om det å holde seg hydrert er viktigst, så er det også viktig å få i seg mat og næring. Jeg merker iallefall selv at det er ganske energitappende å være i sol og varme. Jeg oppdager også ofte at jeg ikke føler meg så veldig sulten når været er som det er, men jeg prøver iallefall å få i meg det jeg trenger. Har du ikke lyst på varm mat, spis frukt og bær! Melon og saftige frukter er 10/10 å spise ute. 

 

 

Smør deg med solkrem! 

Ikke bare gjør solbrenthet veldig vondt, men det er også aldrende og gir større risiko for hudkreft. På hele kroppen smører jeg meg med faktor 30, og i ansiktet med faktor 50. Og jo, man kan fortsatt få brunfarge selv om man smører seg med solkrem!

Bruker du solkrem i ansiktet kan det være lurt å fjerne det på kvelden med en oljerens for å unngå kviser/uren hud. Husk å bruke en vanlig rens etter oljerens for å få bort rester! 

 

Som dere ser fikk jeg dessverre et par kviser før jeg begynte med oljerens… Den største i panna er den desidert verste.

 

Så, nå får jeg heretter bare trygle og be om at dette korte, men fine sommerværet vi har hatt ikke kun var et engangstilfelle! 

 

Hva er det som går av meg?

 

 

I går stod jeg i dusjen etter å ha ligget ute i knallsol og lest ei bok, livet var fint og vi skulle grille sammen med noen venner på kvelden. Men så plutselig bare, “shit, jeg hadde egentlig psykologtime igår”. Altså, WHYYYY?! Det er så utrolig ulikt meg å klare å glemme eller se bort fra noe så viktig. Jeg er veldig punktlig, må ha orden på alt, møte opp til alt jeg skal, til rett tid og være on point med avtaler hele tiden. Så fikk jeg panikkanfall der jeg stod, begynte å gråte, ble redd, måtte sette meg ned og puste. Og alt det for å ha glemt av en enkel psykologtime? 

Kvelden min var ganske ødelagt av den ene grunnen, og det lå alltid og gnaget i bakhodet. Selv om det finnes en løsning, var jeg livredd for at jeg hadde wasta tiden demmes (noe jeg faktisk har gjort da), at de hater meg nå, at jeg ikke kommer til å få noe mer hjelp. Jeg vet fortsatt ikke, dette er faktisk andre gangen jeg ikke møter opp. Forrige gang forsov jeg meg, noe som også er ufattelig rart ettersom jeg så og si aldri pleier å gjøre det. 

Det verste er; jeg hadde skrevet ned denne timen på en post-it lapp på skrivebordet, hatt planleggingsboken min med timen notert ned rett ved siden av pcen min på rommet mitt, og i tillegg hatt timelappen på skrivebordet. Så hvordan i alle dager jeg har klart å forsyve det så langt bak i hodet, klarer jeg ikke å fatte. Vel, jeg kan vel kanskje si at det mildt sagt har vært mye i det siste. Uten å nevne alt har jeg måtte fikset tannlegetime, filmet til en musikkvideo, researche og planlegge flyttinga som skjer om under to måneder, andre helserelaterte problemer og masse planer både med venner og familie. Så da har vel bare denne timen rett og slett blitt bortglemt, dessverre. Jeg kjenner faktisk fortsatt panikken og redselen sitter i meg. 

Så hva skjer nå da? Jeg aner ikke, men jeg skal iallefall ringe og gi en unnskyldning imorgen. Det er det minste jeg kan gjøre. 

 

 

Summer midnight in Northern Norway

 

 

 

I natt gikk jeg og Mathias til en liten topp her i Harstad som gir utsikt til byen. Vi holder på å filme litt for å hjelpe søskenbarnet mitt med en musikkvideo, den viser jeg sikkert her dersom den legges ut på nettet når resultatet er ferdig! Vi fikk sett litt midnattssol, og været har vært superfint her i Nord-Norge nå. Nå er det over 20 grader her, ikke verst altså! Det er både kjipt og veldig fint at det ikke blir mørkt på nettene her i Nord, men at vi derimot har midnattssol. Det er fint når man er ute, men irriterende når man skal sove og ikke har lystette gardiner eller persienner. Snakker av erfaring. 

Toppen vi var på heter Gangsåstoppen, og det er ikke en spesielt utfordrende tur. Nok til at jeg og min dårlige kondis blir utmattet da… Kan heldigvis skylde på at jeg fortsatt er litt syk, selv om jeg virkelig bør trene litt mer. 

 

Gjett hva jeg har gjort da? Spontant bestilt et nytt objektiv til kameraet! Jeg gjorde det for to dager siden, og det er et billig objektiv til Canon-kameraer, mest til portrettfoto. Når jeg og bff’en har photoshoots, bruker vi hennes kamera og portrettobjektiv. Det blir så utrolig fine bilder, at det nå er på tide at jeg kjøper et selv! Jeg tar tross alt ufattelig mye bilder av meg selv, og bildene til bloggen kommer også til å bli bedre. Jeg er glad jeg benyttet sjansen nå som jeg har råd til det, og ikke sitter der nede i Oslo og surmuler fordi studentøkonomien ikke strekker godt nok til, og jeg kun kan bruke standardobjektivet til kameraet. Gleder meg skikkelig mye til objektivet kommer, og jeg kan begynne å ta finere bilder!