Prestasjonsangst

 

I går måtte jeg holde min første presentasjon foran klassen siden videregående. Det var riktignok bare foran fem medstudenter og en lærer. Men still, det var grusomt.

Ettersom det var min siste dag med utstyret jeg lånte fra skolen, benyttet jeg sjansen til å filme foredraget vi spontant måtte ha. Dette er en screenshot fra slutten. Ansiktet mitt sier alt, haha.

 

 

Og det fikk meg til å tenke på en velkjent meme jeg hadde liggende i galleriet:

Hahaha, dette var sååå meg!!

 

Men fra spøk til alvor; foredrag er virkelig ikke min greie! Jeg cringer så hardt når jeg tenker tilbake på gårdagen, og jeg tørr faktisk ikke å se på filmene jeg tok. Jeg skal bruke et par klipp fra dem i eksamensfilmen min der jeg (heldigvis) fjerner lyden, så da slipper jeg å pines, hehe..

Generelt hadde jeg en ganske dritt dag i går. Ikke bare følte jeg meg helt jævlig etter foredraget, men jeg klarte også å velte en pakke med lightere ved kassa i butikken. Når først ballen begynner å rulle, vet dere! Huff, jeg er bare glad det er over.

 

DET ER VÅR!!

 

Nå er det ikke noen tvil lengre, våren har kommet til Oslo! Dere vet hvor lenge jeg har maset om dette været, og ikke minst denne våren. Jeg har lengtet etter årstidsskifte en stund nå, og endelig er det i gang. Dette ble feiret med en stor smoothie (som også er favoritten min) fra SmoothieXChange; purple magic! Jeg elsker den smoothien. Den inneholder blant annet mango, acai og blåbær. Det ble forsåvidt feiret med en sånn i går også, ups… Er det noe jeg kommer til å bli blakk på denne våren, så er det smoothies.

 

 

I ettermiddag skal jeg delta på yoga som skal foregå på skolen, samtidig som jeg skal filme til eksamen. Ja, dere hørte riktig. Samtidig som jeg deltar. Det blir en litt annerledes yogaøkt for min del, i og med at jeg er nødt til å reise meg for å skifte vinkel på kameraet i ny og ne. I hovedsak er det meg selv som skal være “stjerna”, og det er forsåvidt like greit slik at jeg slipper å føle meg ukomfortabel med å filme fremmede mennesker når de egentlig bare vil ha fred og ro i en slik settng! Yogaøktens tema er forresten sesongskifte, perfekt!!

Ellers er det bare 11 dager til jeg kjenner på godværet i Spania, tiden flyr virkelig. Innen den tid skal jeg både få kjøpt meg lesestoff og kryssordblad slik at jeg har noe å gjøre på de to flyturene, i solsteika, og på kveldene når jeg savner M så fælt. Jeg tror det blir bra!

 

Frognerseteren, matprat og dritt humør

 

Jeg har kost meg masse de siste dagene mens storesøster og mamma har vært her i Oslo. Litt for mye penger har blitt brukt, men men. Heldigvis har jeg noen middager på lur slik at jeg slipper voldsomt mye handling, det er alltid greit! Nå står hjemmelaget lasagne i ovnen, og jeg gleder meg skikkelig. Jeg og søsteren min var nemlig en tur ute på byen i går kveld, så etter slike kvelder har jeg alltid lyst på noe digg! Den siste tiden har jeg nemlig hatt mye cravings på lasagne, så da passer det vel ikke bedre med dagens middagsrett. Nå kom jeg også på at jeg har masse sjokoladekake i kjøleskapet!! For en lykke.

I dag er det faktisk bare to uker til jeg reiser avgårde til Spania, tenk så fort det går! Faktisk så kjøpte jeg en bikini i går, ettersom jeg bare har èn som passer meg for øyeblikket. Alltid kjekt å ha to, eller hva? Den er gul, og jeg gleder meg til å ta den i bruk! Nå vet jeg ikke om det blir særlig mye bading ettersom det er noe usikkert hvilket vær det blir. Men den blir med uansett, bare i tilfelle!

 

På fredag dro gjengen til Frognerseteren, og jeg tror aldri jeg blir lei av å dra dit. Skillingsbolle og kakao, hver gang. Denne gang lå det ei tykk tåke i omgivelsene, og det ble skikkelig trolsk stemning. Jeg syntes det er veldig fint, jeg!

 

 

Humøret mitt er ikke på topp i dag, men det er jo tross alt søndag. Jeg er liksom ganske lei meg og begynner å gråte av hver minste lille ting. Hormonell much? Enten så gråter jeg fordi jeg kommer til å savne mamma og storesøster, eller fordi jeg kommer til å savne M når jeg reiser til Spania. Det skal virkelig ingenting til! Men, sånn er livet noen ganger. I morgen er det forhåpentligvis litt bedre.

Jeg håper dere har hatt ei fin helg, og at dere tar den kommende uka på strak arm! Selv skal jeg gjøre et forsøk på akkurat det. Terapi, skole, filming, skriving, lesing osv osv. Ukene går jo for det meste sånn for tiden.

 

Nå om dagen

 

🖤 Det filmes fortsatt en del til eksamen, og ikke minst sitter jeg med litt redigering også. Jeg må jo tross alt bli ferdig med det før 7. april i og med at jeg drar til SPANIA, wiii! Derfor er jeg ganske motivert til å gjøre meg fort ferdig, men jeg må derimot huske på at det ikke må gå utover kvaliteten på arbeidet. Dette får jeg jo tross alt karakter på, også ønsker jeg å bruke eksamenen som portefølje! Da bør det være arbeid jeg er stolt over å vise frem.

På snakk om det, så fikk jeg i dag en solnedgang-timelapse som duger ganske greit. ENDELIG! Det er virkelig et tålmodighetsarbeid. Særlig om det ikke blir et bra resultat og man må vente til neste gang det er sol! Dette var mitt tredje forsøk, så nå kan jeg krysse det av to-do-lista!

 

 

 

🖤 Jeg er enda i skikkelig vår- og sommermodus. Våren better come quick altså! Det ser heldigvis lyst ut (bokstavelig talt), for det har vært mye sol i det siste, og veiene er så godt som bare. I dag har det vært hele 14 grader ute, og parkasen ble igjen hjemme!

Om det nå hadde begynt å snø igjen, hadde jeg blitt meget skuffet. Dere vet kanskje nå etter mye værsnakk hvor lyst jeg har på sommer.. Hilsen en frostpinne!

 

 

🖤 Mamma og storesøsteren min er i Oslo ut uka, og vi koser oss sammen! I hele dag er søsteren min på et arrangement med jobben hennes, så jeg tok med meg mamma ut til sentrum. Vi dro innom Lush (shocker), også spiste vi kinesisk lunsj. DIGG! I kveld skal jeg diske opp med sjokoladekake, og tidligere spiste vi hjemmelaget tomatsuppe. Lever godt nå for å si det sånn!

 

 

Jeg blir litt opptatt denne helga. Selv om jeg koser meg veldig med å blogge, finner jeg ikke helt tid mens jeg både har besøk, terapi, og må produsere en gjennomsnittlig bra video. Vi skal både til Frognerseteren og min all time fave Diamond Indian Cuisine mens de er her, DET har vi i alle fall planlagt! Neste uke skal jeg jobbe beinhardt med videoen, og resten av helga skal jeg prøve å kose meg uten å tenke for mye på den.

Ha en fin kveld!

 

Min mening om den omstridte kroppspressdebatten

 

De siste dagene har det foregått en slags bloggkrig mellom to av mine favorittbloggere; Kristin Gjelsvik og Sophie Elise, samt flere som slenger seg på. Det hele startet da Kristin publiserte videoen “NÅ ER DET NOK, SOPHIE ELISE!”. Den handler i prinsippet om hvordan Sophie planter komplekser i hodet til leserne sine, og at hun er Norges desidert dårligste og farligste forbilde.

For å si det kort, så er jeg enig med Kristin om selve saken, men jeg syntes det var en gal måte å legge det frem på. En ting er å påpeke at Sophie har gjort noe galt i å skrive et blogginnlegg om at hun tatoverte hodebunnen sin, en annen er å kalle henne for det dårligste forbildet i Norge. Det er jeg veldig uenig i. Ville et dårlig forbilde fått flere tusen øyne sperret opp for utvinningen av palmeolje og dens konsekvenser for klima og miljø? Ville et dårlig forbilde fortelle deg at underlivet ditt ser normalt ut selv om det nødvendigvis ikke ser nøyaktig ut slik som i pornofilmer? Ville et dårlig forbilde gå frem som et godt eksempel for å leve mer miljøvennlig? Tror ikke det!

Ja, hun har skrevet noen innlegg som er litt på kanten når det kommer til å dele for mye av sine komplekser og måten hun fikser dem på. Meningen min her er litt delt, for jeg syntes også at det er litt dumt å være nødt til legge skjult på absolutt alt man gjør med utseendet sitt. Noen farger håret sitt jevnlig, noen tar permanent makeup, noen får lagt på vippeextensions, noen får jevnlig hudpleie på spa osv osv. Dette har jo i dag blitt helt normalt å gjøre, og jeg ser faktisk ingenting galt i det?

 

Jeg har også hatt vippeextensions før, men nå er de fjernet. Var det galt av meg å være åpen om det på bloggen?

 

En ting jeg også skulle ønske, var at man i enda større grad lærte barn allerede i ung alder at de må være kritiske til det de hører og leser hos andre. Når det kommer til Sophies innlegg (som nå er slettet) om tatovering av hodebunnen, så kan jeg skjønne at det ikke hjelper å være kritisk, men at dette kan bidra til at leserne føler seg usikker og leter etter samme problem hos dem selv. Ellers syntes jeg ikke det er ille å formidle at man pleier å dra på spa for å vokse bort hår, få behandlinger til hud, tatovere øyenbrynene sine etc. Nei, jeg vet ikke med dere, men jeg syntes det er litt for strengt hva man ikke skal få lov til å dele nå. Noen er jo rett og slett mer glad i å stelle med utseendet sitt enn andre. Når de det gjelder lever av å være en influencer, så er det ganske naturlig at det av og til inngår i innholdet de publiserer.

Jeg er derimot totalt i mot at det er reklamering/åpenhet rundt fillers og operasjoner, for dette er svært drastiske og dyre tiltak som ingen bør føle at de er nødt til å gjennomføre for å føle seg bedre. Man bør likevel la mennesker gjøre det de har lyst til med kroppen sin, og de som nå skulle ønske å gjennomføre plastisk kirurgi bør vi ikke henge ut, offentlige personer eller ei. Det er deres eget valg og deres egen kropp! Men igjen, så mener jo Kristin i videoen at det også er galt av Sophie å legge skjul på inngrep hun har gjort. Så hva er det rette å gjøre da? Jeg er personlig for at det bør være en regel som sier at man ikke har lov til å påpeke hva det er man har endret på, hvilken klinikk man har operert på osv. En ting er å si “ja, jeg opererte rumpa mi for en stund tilbake, så da vet dere at den ikke er slik naturlig”, enn å si “rumpa mi var så flat, så jeg opererte den på Fornebuklinikken” etc.

 

Jeg mener også at det alltid vil finnes et skjønnhetspress blant unge (og voksne), både med og uten bloggere. Man finner egentlig alltid noen å sammenligne seg med, enten det er mennesker i skolegården, på jobb, i sentrum, i magasiner, på TV osv. Det er nok også ganske naturlig å være usikker på seg selv når man er i puberteten, og jeg syntes selvfølgelig at det ikke er greit at forbildene til disse unge menneskene forklarer hva de de selv er usikre på ved kroppen sin, og at dette går an å fikse på uten å bare akseptere det slik det er.

Det er nesten sånn at jeg er litt nervøs for debatten som skal finne sted i kveld på NRK, men det blir spennende! Der skal nemlig Kristin og Sophie møtes for å debattere, pluss noen deltakere til. Jeg ser hver side av saken, men jeg syntes at Kristin er beinhard, og jeg ser for meg at det kan være ganske vanskelig å diskutere med henne. Jeg er rett og slett veldig spent på hvordan debatten utarter!

Hva tenker dere?

 

Reiseguri

 

Hei alle sammen! Jeg håper dere har hatt en fin søndag. Det har i alle fall jeg, for i dag ble en ny reise booket, og den finner sted om nøyaktig tre uker! Denne gang går turen til Spania/Alicante/Quesada. Jeg dro til samme sted for et år siden, og da besøkte jeg besteforeldrene mine som leide et feriehus der. Det er samme plass jeg skal til i år også, og jeg ser sånn fram til det! Været er nydelig der for øyeblikket, så jeg har masse å glede meg til. Perfekt avslutning på semesteret som ender tidlig for min del!

Da er det ikke feil med en aldri så liten throwback til da jeg var der i fjor!

 

Dette synet skal jeg nyte hver dag i en hel uke, og det er ikke lenge til!

 

 

Jeg var litt i tvil om jeg kommer til å klare å bli ferdig med eksamen før jeg reiser ettersom jeg drar avgårde fem dager før innleveringsfristen. Grunnen til at jeg innså jeg har mulighet til å dra, er at jeg er godt i gang med redigeringa av filmen allerede! Jeg tror det skal gå helt fint. Og krise er det jo ikke om jeg er nødt til å gjøre litt finpuss mens jeg er i Spania!

Denne gangen skal jeg ta enda flere bilder nå som jeg har litt mer kunnskap om fotografi, så det blir masse bloggmateriale! Forresten så reiser jeg ikke grytidlig på morgenen slik jeg gjorde i fjor. DET er jeg glad for at jeg slipper. Nå er det forresten bare å dra opp Duolingo-appen igjen for å gjøre et tappert forsøk på å lære meg spansk tre uker før avreise, haha. Sist gang jeg brukte den var utrolig nok ikke så lenge siden, jeg og M så en spansk serie og jeg fikk derfor opp interessen igjen.

 

Uansett, jeg er stoked og gleder meg masse til sol, flotte omgivelser og ikke minst å få se besteforeldrene mine igjen ❤️ Senere denne uken kommer mamma og storesøster til Oslo, og det blir veldig godt å se dem igjen også!

 

Update – magen min med arr, og veggislasagne

 

Jeg er i skikkelig eksamensmodus nå om dagen. Filmen har fått en mer konkret plan, bildeserien er så å si ferdig, og jeg ser framgang! Det som gjenstår er å filme det jeg skal, redigere filmen etterpå og å skrive en metoderapport til bildeserien. Etter det er jeg faktisk helt ferdig med eksamenen til dette valgfaget, tenk det! Det går jo derimot ikke like raskt som det høres ut til, jeg skal nemlig de neste to ukene filme det jeg har tenkt til. Deretter bruker jeg nok ganske mye tid på å redigere, kanskje bortimot to uker eller lignende.

 

Dette er forresten magen min med litt arr her og der! Det er også det aller første bildet som slår sensorene i trynet når de åpner bildemappen, haha.. Jeg syntes det er litt ydmykende å vise dette bildet på bloggen, men fuck det. Det er sånn magen min ser ut, ingenting å gjøre med det!

 

 

Over til noe helt annet: jeg slo virkelig på stortromma i går ettermiddag, og laget en sunnere lasagne uten kjøtt! Jeg fulgte DENNE oppskrifta fra Tine. I og med at Mathias har lange skoledager for tiden grunnet et konsert-prosjekt de holder på med, så har jeg friheten til å lage akkurat det jeg har lyst på. Denne lasagnen ble dermed middagen min i dag også, rester vettu!

 

 

Forresten var jeg litt skeptisk fordi jeg aldri hadde smakt cottage cheese før, og var generelt litt i tvil på om smaken kom til å være god. Jeg hadde ingenting å bekymre meg for, og jeg syntes det ble vellykket! Til og med M likte den! Den ble derimot ikke like god som “vanlig” lasagne, men absolutt noe jeg kommer til å lage flere ganger. Jeg følte ikke at jeg savnet kjøttet, men jeg var nok litt for sparsommelig med krydder og sånt. Hadde jeg tilsatt bittelitt chili og flere gulrøtter, tror jeg det hadde gjort susen! Det må jeg huske på til neste gang.

 

Det er ellers ikke særlig mye spennende som opptar tiden min. Det er filming, filming, og enda mer filming. Er det noe annet som er (veldig) mye i tankene mine, er det problematikken rundt sommerjobb. Jeg vet nada om hva som skjer i sommer, og det stresser meg litt. Er nemlig helt avhengig av å kunne betale husleia i juli, og det kan jeg ikke med mindre jeg jobber og tjener penger i sommer. Jeg har noen få ideer på lur, så vi får se hva det blir til!

 

Allergi-nytt

 

Som jeg nevnte i gårdagens blogginnlegg, skulle jeg i dag tidlig til legen for å ta nye blodprøver for å utelukke andre allergier enn timotei (gress) ettersom jeg føler at jeg går rundt med influensa og forkjølelse hele sesongen. Det har ikke hjulpet å ta hverken øyedråper, nesespray eller allergimedisin. Ingen prøver ble tatt i dag ettersom det er sånn at det er mest synlig rett etter allergisesongen, så vi får vente til da. Uansett! Det jeg nå skal gjøre er å gjennomgå en vaksine i tablettform hver eneste dag i 3 år. Og jeg som virkelig trodde jeg slapp unna da jeg skulle ha hormonspiral i stedet for minipiller, haha…

 

 

Jeg skal tilbake til legen i neste uke for å ta den første tabletten, noe som må gjøres under tilsyn av helsepersonell i tilfelle man får noen reaksjoner. For å si det sånn så gleder jeg meg til de tre årene er omme! Men altså, hvis dette kan bidra til at jeg ikke føler meg konstant dritt i 4 av 12 måneder i året så er det jo verdt det. Jeg vet også at dette ikke er garantert å virke, så det hadde vært utrolig bortkasta om det ikke gjorde det. Men man vet jo ikke før man har prøvd, og jeg vil iallefall gi det en sjanse!

Nå i ettermiddag har jeg følt på skikkelig håpløshet fordi jeg ikke syntes at det går noe bra med filminga til eksamen. Jeg angrer på at jeg har valgt meg selv som hovedkarakter, og jeg føler ikke at jeg mestrer dette med vlogging i det hele tatt. Selv syntes jeg at jeg er flinkere til å filme at andre gjør eller sier noe, enn å smekke i hop noen innstillinger og kameraet på et stativ i håp om at det blir bra. Jeg vil uansett fortsette å prøve, og jeg har jo en ganske god plan. I går prøvde jeg både å filme en timelapse av solnedgang, og en videoblogg av meg selv, men ingen av delene ble vellykket. Jeg vet iallefall nå hva jeg IKKE skal gjøre neste gang jeg prøver.. Om dette nå skulle gå til helvette, får jeg rett og slett bønnfalle noen fra klassen om jeg kan filme dem i stedet for, hehe!

 

En dårlig start på uka

 

Det er ny uke, og den har ikke hatt en særlig god start for min del. I går kveld fikk jeg skikkelig kink i nakken, dermed sov jeg dårlig i natt, og i dag er det ingen bedring. Jeg kan ikke se ned, opp, eller til sidene uten at det kjennes ut som noen klyper skikkelig hardt i en muskel som går nedover ryggen. Ush, det er så vondt! Jeg føler meg ganske handicappet, og mine daglige gjøremål har med ett blitt vanskeligere. Håper virkelig at dette går over, for jeg har nemlig ikke noe lyst til å dra til kiropraktor etc. Jeg er så utrolig følsom i ryggen og nakken at jeg ikke tåler å bli massert vanlig uten at jeg hyler, og da ihvertfall ikke av en kiropraktor!!

Uansett, jeg tror jeg har svaret på hvorfor kinken har kommet.. I går hjalp jeg ei venninne å bære et tungt skrivebord ned fem etasjer, og så hjem til henne. Ellers gikk jeg veldig mye ute i går, der jeg store deler av turene så ned (pokemon go, dritflaut), også gjorde jeg yoga på kvelden. Det ble nok rett og slett for mye for den ynkelige nakken min.

 

Noen av dere tenker kanskje det ikke er rart jeg har kink i nakken med denne poseringa her, men det ble tatt for noen dager tilbake. Så vet dere det!

Jeg kom meg heldigvis til gruppeterapien i dag, og det er ikke minst skikkelig flaks at det ikke er noen skole denne uka! I morgen tidlig skal jeg derimot til legen for å ta nye allergiprøver, så slipper jeg muligens å føle at jeg går rundt med influensa hele sommeren. Ellers går uka til å jobbe masse med eksamensoppgavene. Jeg skal filme en videoblogg av meg selv, fotografere noen magasiner jeg har + magen min med operasjonsarr, filme masse av de tingene jeg gjør, redigere de fotografiene som egner seg til bildeserien osv osv. Da håper jeg bare at denne kinken går over fort som fy, for jeg har ikke tid til den!!

 

Forresten må jeg tipse dere om noe skikkelig digg. På enkelte matbutikker finnes det et (ganske overpriset) matkit med kinesisk szechuan, men jeg lover dere det er verdt det! Du må tilsette 400g kjøtt (jeg bruker kylling) og ca. 250g grønnsaker (jeg bruker brokkoli, gulrot og bambusskudd). Jeg lagde dette til middag i går, og jeg bør nok advare dere om at det er ganske sterkt! Det følger med en pose krydder som gjør det enda sterkere, noe jeg ikke kan fatte og begripe at noen har lyst til å bruke da. Jaja, hver sin smak!

Denne retten er uansett veldig god, og det er flere år siden jeg spiste det sist. Jeg må absolutt begynne å ha dette til middag oftere!

 

Forresten nummer 2: jeg låner et kamera fra skolen, et speilløst Canon EOS M50 for å være presis. Saken er den at jeg har forelsket meg ganske mye i dette lille, men utrolig gode kameraet! Det er seriøst perfekt å ha med på farta, filmer i 4K, har gode manuelle innstillinger osv osv. Perfekt for meg! Jeg kommer aldri til å selge eller kvitte meg med speilrefleksen, men et luksusproblem er jo at det blir litt for tungt og stort å drasse på i lengden. Et mindre (og nesten like bra) kamera hadde derfor passet utmerket! Orker jeg derimot å betale nærmere 7000 kroner for et slikt et? Ikke med det første iallefall!

Jeg bør for eksempel heller prioritere å spare pengene mine hvis jeg i verste fall ikke får en jobb i sommer, da må jeg jo ha mulighet til å betale husleia på en eller annen måte. Tror jeg gjør lurt i det altså! Apropos det så skal jeg i kveld kikke litt på jobbmuligheter både i Harstad og i Oslo for sommeren. Skrik ut om dere har tips, hehe.

 

Sliten, men glad

 

Som nevnt i forrige innlegg har jeg hatt det litt hektisk i det siste, og jeg er derfor ganske sliten. Det gikk fra å ikke ha noe som helst å gjøre til å ha masse å gjøre. Men heller det, man blir jo helt gal av å bare sitte hjemme døgnet rundt! I dag var det ny photo session sammen med Endometrioseforeningen der det foregikk et fagmøte. En flink gynekolog holdt et veldig bra foredrag om endometriose og infertilitet. Sistnevnte kan jeg jo ikke relatere særlig mye til, i alle fall ikke ennå! Det var likevel lærerikt å høre på, og jeg lærte i det minste mer om endometriose.

Denne bildeserien ser ut til å bli bra, men jeg hadde ikke gjennomført på samme måte om jeg ikke hadde blitt så fantastisk bra ivaretatt av ei likekvinne (nå styremedlem) av foreningen, og ikke minst resten av folket også! Foreløpig er det grønt lys for at jeg kan dele de fleste bildene fra serien her, ettersom jeg har fått tillatelse til å kunne publisere dem. Jo mer opplysning rundt endometriose og adenomyose, jo bedre er det! Det er det minste jeg kan bidra med.

 

(Er fortsatt forelsket i den kjære arekapalmen min).

 

Resten av kvelden skal jeg slappe helt av, og det skal bli skikkelig digg! Og ettersom jeg ikke fikk bakt havrekjeks for noen dager tilbake grunnet mangel av tørkede tranebær, skal jeg forhåpentligvis få gjort det også i løpet av kvelden. Litt sunn og god snacks skader aldri! Ikke det at jeg ikke har hverken kjeks eller sjokolade eller brus liggende rundt, men det er jo helg.

Jeg håper virkelig at jeg har noe å henge fingrene i senere i april og mai ettersom jeg får så utrolig tidlig sommerferie. Tror faktisk jeg hadde gått meg selv skikkelig på nervene om jeg ikke hadde noe som helst å ta meg til, annet enn å sitte hjemme og la tankekverna gå! Om det er tilfellet skal jeg i det minste prøve å ta bloggen til nye høyder, haha. Særlig nå som jeg har hakket mer video- og fotoerfaring enn før nyåret!

Jeg håper at dere alle får en super lørdag, nyt livet!