2016 – året som gikk

 

 

Jeg pleier å ha “uka som gikk”-innlegg etter hver uke, så denne gangen tenker jeg å ha et aldri så lite “året som gikk”-innlegg ettersom året snart er over. Da starter vi!

 

JANUAR

Dette var en sykt kald måned, det husker jeg. Jeg tok min første tatovering, krasjet i en annen bil på en parkeringsplass og ellers var livet et stress. Det var russekickoff og min gode venninne Lisa’s bursdag! 

 

FEBRUAR

I februar skjedde det ikke særlig mye spesielt. Det var en del fester og karneval da! Også fikset ei venninne som er frisørlærling håret mitt, og klipte det. Jeg var ellers utrolig forvirra og tenkte mye på hva som skulle skje etter videregående, jeg hadde ingen jobb på denne tiden, og stresset veldig. 

 

MARS 

Jeg vant et Lip kit by Kylie hos blogger Krist.in i fargen Posie K, og jeg var helt i ekstase! Jeg oppdaget at de hadde en himmelsk smoothie på kaffebaren Nomis, jeg deltok på Krafttak mot Kreft og ikke minst var det svært populært med den nye funksjonen på snapchat “face swap”. Dette var også da jeg sendte inn min kjære (fortsatt savnede) vinterjakke fordi den var blitt misfarget under sin første vask. Tror dere noen gang den “kom fram”? Nei. Det påstår de fortsatt, den dag idag. 

 

APRIL

April var litt av en måned! Jeg startet å jobbe på Peppes Pizza, som var min første jobb ever. Det var påske, og jeg var med kjæresten på hytta. Jeg fikk et helt jævlig migreneanfall, og vi i russestyret raste fordi VG2 ikke fikk være med på Trafikksikker Russ- arrangementet. 

 

MAI

Russetiden var i gang! Den desidert beste festen var russeslippet. Det endte opp med at en kompis av meg og kjæresten overnattet på soveromsgulvet mitt oppå treningsmatta mi, dekket av klær og jakken min = en god kveld! Ellers begynte jeg med lesebriller og jeg jobbet masse utenom skolen. Jeg og kjæresten dro forresten også til Tromsø for å delta på russetreffet. Han fikk dessverre influensa rett før vi dro, og var syk hele turen. Likevel ble det to-dagers-fylla, selv om jeg også begynte å brygge på noe, for jeg kjente meg veldig slapp og dårlig. 

 

 

JUNI 

Det var duket og klart for eksamenstid og skoleavslutning. JEG VAR FERDIG PÅ VIDEREGÅENDE! Forresten kom jeg opp i historie muntlig, og det var absolutt ikke det verste da. Jeg slapp tross alt også å ha to skriftlige eksamener, og hadde kun en i norsk bokmål. Forresten var været ganske dritt, og jeg hadde null peiling at all på om jeg kom meg inn på skole eller ikke. 

 

JULI

Dette er sad but true, jeg har ikke så mange bilder å vise fra denne måneden. Jeg jobba en del, kjæresten hadde bursdag og akkurat det var utrolig koselig! I tillegg dannet jeg og kjæresten en liten squad med tre andre venner av oss, vi har fortsatt en gruppechat på facebook vi jevnlig bruker, og vi alle møttes igjen denne jula ettersom den ene var på besøk her i Harstad igjen! 

 

AUGUST 

Både en fin og en dårlig måned. Jeg kom ikke inn på skole, jeg hadde veldig mye angst og var psykisk utslitt. Jeg sa opp jobben min som servitør og skaffet meg ny jobb som tilkallingsvikar i barnehage. Ellers fikk jeg teste ut leppestifter for Blivakker, var med søster og tantebarna mine på en åpen gård og tok min andre tatovering som var blomstene rundt sløyfa.

 

 

SEPTEMBER


September ja. Jeg begynte å jobbe litt i barnehage, men fant fort ut at det ikke gjorde min psykiske helse noe bedre. Jeg slet mye, og var svært forvirret. Jeg var desperat etter hjelp, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det var nå jeg kontaktet NAV (hah, så lenge har det faktisk gått! Først NÅ blir noe gjort). Gikk også en del turer denne måneden, og var fornøyd med at det var høst! 

 

OKTOBER

En helt ok måned. Fortsatt angst, og nå sykemeldt. Jeg var blant annet med storesøster og barna på lekeland, jeg blogget en del og skrev et utdypende innlegg om selvmordsforsøket mitt for noen år siden. Jeg følte meg mye lettere etter å ha delt noe så stort. Det kan leses HER. Jeg fikk blant annet julestemning allerede i denne måneden! Også tror jeg det var i denne måneden at jeg kjørte hjem fra storesøster (det er et stykke unna byen), og viftereima plutselig datt av uten av jeg viste det. Vi trodde selvfølgelig batteriet var dødt, og måtte ringe pappa midt på natta slik at han kunne slepe bilen min hjem. 

 

NOVEMBER

Jeg hadde bursdag og fylte 19 år, jeg leste Forbilde av Sophie Elise og tok vippeextensions for første gang. Fikk Modern Renaissance- palettet av ABH i bursdagsgave og var veldig fornøyd! Dette var egentlig en veldig bra måned for meg. Jeg bestilte en ny kjole og et paljettsett fra Nelly som jeg ble veldig fornøyd med. 

DESEMBER

En fin måned, med masse julestemning! Jeg vant 100 kroner i flaxloddkalenderen, har drukket masse julebrus, spist klementiner, hatt flotte feiringer og koset meg skikkelig. Ellers i denne måneden begynte jeg med iGlow, og siden alle vippene ennå ikke er borte har jeg ikke sett noen resultat av serumet. 

 

 

Selv om det ikke ser sånn ut, har det skjedd ganske mye i løpet av hele dette året. Jeg har hatt to forskjellige jobber for første gang i livet mitt! Jeg ble ferdig med videregående, og har studiekompetanse. Og ellers “store” småting. Året som har gått har både vært fælt og fint. Spesielt er jeg takknemlig for kjæresten min Mathias. Han har virkelig støtta meg hele tiden. Selv om det høres veldig klissete og teit ut, tror jeg at jeg hadde vært mye lengre nede om jeg ikke hadde hatt han her! Året har i det minste fått en fin ending med at jeg i januar begynner å gå til psykolog og kanskje begynner å få litt inntekt. 

Forventningene mine til det neste året er ganske store. Jeg har søkt på studier og studentbolig i Oslo, så dit flytter jeg forhåpentligvis sammen med Mathias til sensommeren. Det er et ganske stort steg, det er jeg forberedt på. Jeg kommer sikkert til å være livredd, ha hjemlengsel, angre på at jeg i det hele tatt dro, men jeg må holde ut. Med litt psykologisk hjelp det neste halvåret kommer jeg til å lære meg å takle utfordringer litt bedre. 

 

Jeg håper dere alle får ei super feiring (hvis dere feirer)!

 

 

Mitt første syn av en perlemorsky

 

 

Ja, nå som klokken er over 12, kan jeg vel heller si “igår”. Så “igår” formiddag fikk jeg øye på noe spesielt utenfor stuevinduet, nemlig EN liten perlemorsky. Disse har jeg hørt forekommer oftere lenger sør i landet, bare at det er flere og større skyer enn det jeg så “igår”. Nord-Norge har nordlys, Sør-Norge har perlemorskyer. Jeg skal ikke si det helt sikkert da, det er bare noe jeg kan huske å ha hørt før. Men både nordlys og perlemorskyer er utrolig vakre! 

 

 

Jeg sprang selvfølgelig ut for å ta bilder, men det var helt utrolig kaldt ute der jeg stod med Crocs (gross). Bildene ble overhodet ikke som jeg hadde ønsket, men dere ser iallefall litt da. En bitteliten rund sky, ingenting annet! 

 

 

Min jul i bilder

 

 

Årets jul har vært flott! Bortsett fra matforgiftning, mensen og at den ene løsvippen ikke satt ordentlig fast på julaften har jeg likevel fått mye fint i julegave, og jeg har koset meg masse. 

 


 

Dette var bildene fra julaften. På bildene av meg kan dere sikkert se dette med løsvippen, huff… 

 

Første juledag var familiyen på pappas side samlet hos besteforeldrene mine. Det var koselig! Jeg spiste meg stappmett på ribbe og rundstykker med eggerøre.  

 

 

Andre juledag dro jeg ut sammen med ei venninne og kjæresten min. Jeg ble ganske full og jeg var ikke i seng før 6 om morningen. Var dårlig dagen etter altså. Tenk at det er nyttårsaften imorgen da! Det er ganske sykt, at året er omme før vi vet ordet av det. Et innlegg om året som har gått kommer senere! 

 

 

Jeg knuste telefonen min

 

 


 

I går ettermiddag skulle jeg og Mathias på butikken, og jeg klarte selvfølgelig å miste telefonen jeg hadde i hånda da jeg skulle kle på meg jakken, selvfølgelig i et hardt flisgulv. Jeg tok opp mobilen og la den i lomma som vanlig. “Shit happens”, tenkte jeg uten å sjekke mobilen for eventuelle skader. Da vi var inne på butikken kjente jeg noe skarpt i lomma, og skjermen var selvfølgelig knust. Ikke overraskelse nok var den ikke lengre brukbar, og skjermen var helt ødelagt. Dette var ikke engang MIN telefon, men en gammel Samsung S3 jeg lånte hos en venn. 

I dag bar det rett til Elkjøp, og jeg fikk ordnet en Huawei Honor 8 med et bedre abonnement enn jeg tidligere hadde. Det er veldig typisk meg at slikt skal skje når jeg egentlig ikke har råd til det, men nå slipper jeg forhåpentligvis å kjøpe meg ny telefon på noen år! (Jeg kjøpte forresten også et deksel som er veldig beskyttende for knall og fall) 

 

 

Forresten, til de av dere som har såpass god kontakt med meg at dere når meg via telefonen, har jeg ikke mulighet til å svare på/se meldinger, ta telefonen eller ringe før i morgen klokken 12:00. (Det er først da mitt nye abonnement er aktivert og klart til bruk) Kontakt meg via facebook om det skulle være noe! 

 

 

 

Jeg fikk et polaroidkamera!

 

 

Ya heard me! Hos kjæresten fikk jeg et polaroidkamera og to 10-pakninger med film i julegave. Gjett om jeg ble stoked! Jeg har planer om å kjøpe et scrapbook-album der jeg limer inn alle bildene jeg tar og skriver dato og eventuelt en liten tittel eller forklaring til bildet. Det jeg elsker med polaroidbilder er sjarmen av å kun ha et forsøk på bildene! 

 

Look at this beauty! Og selvfølgelig de to første bildene jeg har tatt. 

 

Jeg fikk også flere julegaver jeg mildt sagt ble veldig overrasket over, fordi jeg hadde ønsket meg det og ikke hadde noen forventninger til å få disse tingene. 

Urban Decay All nighter Setting spray og Anastasia Beverly Hills contour kit. Dette hadde jeg uten tvil ønsket meg masse, og ble veldig positivt overrasket da jeg pakket opp dette! 

 

 

Da jeg pakket opp gaven fra storesøster og samboeren hennes, lå det en Hogwarts-kopp og en selfie ringlight til mobiltelefon! Det gøye er at koppen er fra GameStop, og jeg var der sammen med dem der. Jeg pekte på koppen og bare “Ååååh, den her har æ skikkelig lyst på!!!!” (fordi jeg er gal etter Harry Potter som de fleste har fått med seg nå). I det øyeblikket jeg gikk vekk rappet samboeren til storesøster koppen ned fra hylla og betalte den da jeg var ute av butikken, hahaha! 

Er såå fornøyd med alle julegavene i år! Har fått ting jeg virkelig har bruk for og har ønsket meg. Jeg gleder meg masse til å ta alle tingene i bruk 🙂 Håper alle dere har hatt ei kjempeflott jul! 

 

 

Uken som gikk – Uke 51

 

 

Ukas høydepunkt:

Garantert at det har vært jul! Alle de flotte julegavene jeg fikk var virkelig et høydepunkt i seg selv, det toppet mine forventninger. 

 

Ukas nedtur: 

Denne ukas nedtur er at jeg var i dårlig form både lillejulaften og dagen før! Jeg trodde jeg begynte å få omgangssyke eller noe, men det går heldigvis bedre og jeg har sluppet billig unna med litt hodepine nå de siste dagene. 

 

Ukas cravings:

JULEMAT!!!! Heldigvis er det nøyaktig det jeg har fått spist denne helga. God bless. 

 

Ukas sang:

Hele julelista mi på spotify blir ukas sang, haha. Trykk på denne linken for å høre den. 

 

Ukas film: 

Selvfølgelig måtte det bli en julefilm! The polar express.

 

 

Ukas innkjøp: 

Denne uka har jeg overrasket meg selv med å IKKE kjøpe noe. Kanskje godteri eller noe sånt, men ikke klær, sminke eller noe annet kult! Jeg tror jeg setter det på vent til romjulsalget. (Jeg kjøpte fire nye sminkekoster fra Spectrum Brushes idag, men det er jo tross alt ei ny uke nå da, hehe)

 

 

Morning VS Evening

 

 

Her kan dere se forskjellen på hvordan jeg så ut i går morgest og hvordan jeg så ut på ettermiddagen: 

 

FORMIDDAG: 

 

 

 

ETTERMIDDAG:

 

 

 

Alle bildene er forresten uredigerte, sånn at dere vet det! Ingen juksing, haha… Der har dere iallefall mitt juleantrekk, flere bilder ble tatt i løpet av kvelden, og idag! 

 

Det er faktisk jul

 

 

God morgen, og god jul! Det er julaften, og snøen ligger så fint på bakken. I går natt satt jeg og hørte på julemusikk mens jeg lakket neglene mine mørkerøde. Alle julegavene er levert, og jeg håper dette blir en fantastisk dag! Forresten driver jeg og sjekker yr.no hele tiden ettersom det har vært meldt REGN idag, og jeg har håpet desperat at det skal endre seg, haha. Det er så kjipt om det begynner å regne i dag! Men heldigvis nå når jeg nettopp sjekket er det kun meldt snø, og litt sludd i kveld, hurra!!!

 

Slenger med et bilde fra en jule-shoot på skolen jula 2014. Har ikke forandret meg så altfor mye siden da! 

 

Jeg skal snart fra på et par kirkegårder sammen med pappa for å sette lys på gravene til avdøde slektninger. Det er tradisjon for meg, så absolutt! Å ikke bare sette pris på de rundt meg, men også de som ikke er her lengre. GOD JUL fra meg til dere! Jeg håper dere får en strålende dag. 

 

Norge er kanskje ikke så verst

 

 

For noen dager siden oppdaget jeg videoen under på youtube. En timelapse av norsk natur. Jeg ble nesten helt satt ut, og jeg har før tenkt at jeg ikke liker den norske naturen, at jeg syntes den er “stygg og grå” og iallefall var jeg ikke noen fan av fjell. Nå derimot, har jeg fått et øye for natur på en helt annen måte. 

 

Da jeg var mindre ville jeg kun reise til steder med kritthvite strender og turkist hav, og that’s it! Jeg brydde meg langt ifra om naturen, det som ikke er på stranden og slikt. Hadde jeg reist til de samme stedene nå, hadde jeg sett meg rundt, knipset tusenvis av bilder og blitt veldig fascinert over både fin arkitektur og natur. 

Det er så mange steder i verden jeg har lyst til å besøke på grunn av blant annet naturen og miljøet. For eksempel England, Irland, Skottland, Australia (vet ikke hvilket sted ennå), New Zealand, Thailand and so on! 

 

Etter å ha sett denne timelapse-videoen har jeg iallefall blitt enig meg med selv: Norge er ganske fint likevel! 

 

 

Jula for et år siden

 

 

Den 13. desember kom det en søt rev hjem til oss! Den la seg utenfor garasjedøra, selv om vi var veldig nært den. Den lå der kjempelenge og koset seg, selv om vi stod og så på den og sa “åååå, så søt” hele tiden virket den ikke noe redd oss i det hele tatt. Jeg rakk til og med å springe å hente kameraet mitt, så knipset jeg et par bilder. 

 

 

Den 16. desember fikk jeg i posten ei rettetang fra GHD jeg VANT fra Sher-panelet. Hvor heldig er ikke jeg?! Jeg trengte sårt ei ny slettetang også, og ei GHD hadde jeg aldri i livet kunne hatt råd til å kjøpe selv! Jeg er forresten veldig fornøyd med den, men har ikke behov for å slette håret hver dag (takk gud for det, håret mitt hadde sett ut som tørt gress). 

 

 

Jeg hadde også en aldri så liten pole-shoot alene med nisselua på! Haha, kunne jeg bare gjort det i år også… Jeg har ikke rørt stanga siden sommerferien, så det er det bare å glemme. Ikke at jeg var så veldig flink til å trene på denne tiden uansett! 

 

 

Julaften i fjor var herlig! Først dro jeg sammen med pappa på et par kirkegårder for å sette lys på gravene til avdøde slektninger/kjenninger. Det er noe vi gjør hver julaften! Jeg dro senere til storesøsteren min og hennes familie der jeg spiste pinnekjøtt sammen med dem, og var tilstede med kameraet under pakkeåpningen til de to små! Etterhvert kom kjæresten min, som skulle kle seg ut som julenisse for barna. Det har jeg også på film, og det er så utrolig gøy å se nå i ettertid. 

 

 

Ellers var jeg ganske mye på fest, det var tross alt kun en måned etter jeg var blitt 18 år! Litt ville jeg jo utnytte den “ville tiden”, ettersom det også kun var en måned etter jeg hadde fått lappen, kjørte jeg også en del. Jeg husker spesielt en gang jeg og storesøsteren min skulle på besøk til noen venner, det var MASSE snø ute og heeeelt oppe i en lang bakketopp streika bilen og kom seg ikke lenger opp, så den startet å skli ned = rett inn i masse snø i ei grøft. Det tok oss sikkert rundt 1 time å måke bilen ut fra snøen, og sakte men sikkert lirke oss ned bakken igjen. Vi kjørte ikke den veien igjen! 

 

 

Jula i år har jeg ikke særlig høye forventninger til, men jeg håper det blir koselig! Idag skal jeg og Mathias en snartur til Sortland, når vi er hjemme i 5-tiden skal jeg sammen med mamma og lillesøster på den nye Burger King (jeg er ikke noen stor fan av grøt, og tåler ikke å spise meg helt mett på det heller). Derfor blir lillejulaften min sammen med dem! Det gleder jeg meg til. I morgen på selve dagen, skal jeg spise middag hjemme hos pappa. Vi skal spise pinnekjøtt, og det er et lite must for meg. 1. juledag skal vi jo til besteforeldrene mine på julelunsj, der de serverer ribbe. 

På kvelden imorgen skal jeg og Mathias dra til storesøsteren min og hennes lille familie, der vi skal være sammen med barna når de åpner pakker, og ikke minst skal Mathias være nisse i år også! Mest sannsynlig kommer vi til å se Dexter, eller en koselig film.