2016 – året som gikk

 

 

Jeg pleier å ha “uka som gikk”-innlegg etter hver uke, så denne gangen tenker jeg å ha et aldri så lite “året som gikk”-innlegg ettersom året snart er over. Da starter vi!

 

JANUAR

Dette var en sykt kald måned, det husker jeg. Jeg tok min første tatovering, krasjet i en annen bil på en parkeringsplass og ellers var livet et stress. Det var russekickoff og min gode venninne Lisa’s bursdag! 

 

FEBRUAR

I februar skjedde det ikke særlig mye spesielt. Det var en del fester og karneval da! Også fikset ei venninne som er frisørlærling håret mitt, og klipte det. Jeg var ellers utrolig forvirra og tenkte mye på hva som skulle skje etter videregående, jeg hadde ingen jobb på denne tiden, og stresset veldig. 

 

MARS 

Jeg vant et Lip kit by Kylie hos blogger Krist.in i fargen Posie K, og jeg var helt i ekstase! Jeg oppdaget at de hadde en himmelsk smoothie på kaffebaren Nomis, jeg deltok på Krafttak mot Kreft og ikke minst var det svært populært med den nye funksjonen på snapchat “face swap”. Dette var også da jeg sendte inn min kjære (fortsatt savnede) vinterjakke fordi den var blitt misfarget under sin første vask. Tror dere noen gang den “kom fram”? Nei. Det påstår de fortsatt, den dag idag. 

 

APRIL

April var litt av en måned! Jeg startet å jobbe på Peppes Pizza, som var min første jobb ever. Det var påske, og jeg var med kjæresten på hytta. Jeg fikk et helt jævlig migreneanfall, og vi i russestyret raste fordi VG2 ikke fikk være med på Trafikksikker Russ- arrangementet. 

 

MAI

Russetiden var i gang! Den desidert beste festen var russeslippet. Det endte opp med at en kompis av meg og kjæresten overnattet på soveromsgulvet mitt oppå treningsmatta mi, dekket av klær og jakken min = en god kveld! Ellers begynte jeg med lesebriller og jeg jobbet masse utenom skolen. Jeg og kjæresten dro forresten også til Tromsø for å delta på russetreffet. Han fikk dessverre influensa rett før vi dro, og var syk hele turen. Likevel ble det to-dagers-fylla, selv om jeg også begynte å brygge på noe, for jeg kjente meg veldig slapp og dårlig. 

 

 

JUNI 

Det var duket og klart for eksamenstid og skoleavslutning. JEG VAR FERDIG PÅ VIDEREGÅENDE! Forresten kom jeg opp i historie muntlig, og det var absolutt ikke det verste da. Jeg slapp tross alt også å ha to skriftlige eksamener, og hadde kun en i norsk bokmål. Forresten var været ganske dritt, og jeg hadde null peiling at all på om jeg kom meg inn på skole eller ikke. 

 

JULI

Dette er sad but true, jeg har ikke så mange bilder å vise fra denne måneden. Jeg jobba en del, kjæresten hadde bursdag og akkurat det var utrolig koselig! I tillegg dannet jeg og kjæresten en liten squad med tre andre venner av oss, vi har fortsatt en gruppechat på facebook vi jevnlig bruker, og vi alle møttes igjen denne jula ettersom den ene var på besøk her i Harstad igjen! 

 

AUGUST 

Både en fin og en dårlig måned. Jeg kom ikke inn på skole, jeg hadde veldig mye angst og var psykisk utslitt. Jeg sa opp jobben min som servitør og skaffet meg ny jobb som tilkallingsvikar i barnehage. Ellers fikk jeg teste ut leppestifter for Blivakker, var med søster og tantebarna mine på en åpen gård og tok min andre tatovering som var blomstene rundt sløyfa.

 

 

SEPTEMBER


September ja. Jeg begynte å jobbe litt i barnehage, men fant fort ut at det ikke gjorde min psykiske helse noe bedre. Jeg slet mye, og var svært forvirret. Jeg var desperat etter hjelp, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det var nå jeg kontaktet NAV (hah, så lenge har det faktisk gått! Først NÅ blir noe gjort). Gikk også en del turer denne måneden, og var fornøyd med at det var høst! 

 

OKTOBER

En helt ok måned. Fortsatt angst, og nå sykemeldt. Jeg var blant annet med storesøster og barna på lekeland, jeg blogget en del og skrev et utdypende innlegg om selvmordsforsøket mitt for noen år siden. Jeg følte meg mye lettere etter å ha delt noe så stort. Det kan leses HER. Jeg fikk blant annet julestemning allerede i denne måneden! Også tror jeg det var i denne måneden at jeg kjørte hjem fra storesøster (det er et stykke unna byen), og viftereima plutselig datt av uten av jeg viste det. Vi trodde selvfølgelig batteriet var dødt, og måtte ringe pappa midt på natta slik at han kunne slepe bilen min hjem. 

 

NOVEMBER

Jeg hadde bursdag og fylte 19 år, jeg leste Forbilde av Sophie Elise og tok vippeextensions for første gang. Fikk Modern Renaissance- palettet av ABH i bursdagsgave og var veldig fornøyd! Dette var egentlig en veldig bra måned for meg. Jeg bestilte en ny kjole og et paljettsett fra Nelly som jeg ble veldig fornøyd med. 

DESEMBER

En fin måned, med masse julestemning! Jeg vant 100 kroner i flaxloddkalenderen, har drukket masse julebrus, spist klementiner, hatt flotte feiringer og koset meg skikkelig. Ellers i denne måneden begynte jeg med iGlow, og siden alle vippene ennå ikke er borte har jeg ikke sett noen resultat av serumet. 

 

 

Selv om det ikke ser sånn ut, har det skjedd ganske mye i løpet av hele dette året. Jeg har hatt to forskjellige jobber for første gang i livet mitt! Jeg ble ferdig med videregående, og har studiekompetanse. Og ellers “store” småting. Året som har gått har både vært fælt og fint. Spesielt er jeg takknemlig for kjæresten min Mathias. Han har virkelig støtta meg hele tiden. Selv om det høres veldig klissete og teit ut, tror jeg at jeg hadde vært mye lengre nede om jeg ikke hadde hatt han her! Året har i det minste fått en fin ending med at jeg i januar begynner å gå til psykolog og kanskje begynner å få litt inntekt. 

Forventningene mine til det neste året er ganske store. Jeg har søkt på studier og studentbolig i Oslo, så dit flytter jeg forhåpentligvis sammen med Mathias til sensommeren. Det er et ganske stort steg, det er jeg forberedt på. Jeg kommer sikkert til å være livredd, ha hjemlengsel, angre på at jeg i det hele tatt dro, men jeg må holde ut. Med litt psykologisk hjelp det neste halvåret kommer jeg til å lære meg å takle utfordringer litt bedre. 

 

Jeg håper dere alle får ei super feiring (hvis dere feirer)!

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg