Oslo-days, og snart ny reise

 

Jeg ankom Oslo sammen med M og familyen (mami og lillesøster) på torsdag i forrige uke, men så klart (dere kjenner jo meg) oppdaterer jeg ikke før nå. Jeg har hatt noen flotte og sinnsykt varme dager i storbyen utenom i dag, og jeg har nytt tiden sammen med gjenget. I dag måtte jeg dessverre vinke farvel til mamma og lillesøsteren min fordi de skal videre på ferie, og i morgen reiser jeg og M også videre på ferie.

Og ja, i dag fikk jeg tatt ut stingene i munnen! Det føles utrolig greit å ha det unnagjort, og ikke minst å vite at sårene har grodd fint uten at det er noen betennelser eller komplikasjoner til stede. Nå kan jeg snart spise tilnærmet normalt igjen!

 

 

Det vi har gjort disse dagene her i Oslo er blant annet shopping (shocker), spising (shocker), gåturer, Vigelandsparken, den botaniske hage, avslapping i andre parker, spist masse is og drukket smoothie. Jeg har kost meg masse, men noe farge på kroppen har jeg utrolig nok ikke fått med tanke på hvor mye jeg har vært utendørs. Jeg får håpe den kommer nå som jeg reiser til Hellas da!

Som vanlig var det trist å gi den siste klemmen til mamma og lillesøster, særlig når jeg vet at jeg mest sannsynlig ikke ser dem igjen før til jul. Det føles alltid så tomt når besøket har dratt, jeg tror aldri det vil slutte å være sånn. Jeg har derfor vært ganske nedenfor i dag, men jeg vet også at det går over når jeg får andre rutiner og blir vant til det. Jeg får trøste meg med det.

 

Obs obs. Jeg kommer for første gang siden jeg var 12 år å droppe å bringe PCen med på ferie denne gangen. Jeg skal helt klart knipse bilder med kameraet mitt og bruke mobilen, men jeg orker rett og slett ikke å ofre plass eller tid til maskinen. Det er et ekstra ork i sikkerhetskontrollen, i tillegg til at det er tyngre å bære ryggsekken. Jeg erstatter PCen med bøker og nakkepute. Helt perfekt!

Det innebærer nok dessverre at bloggingen uteblir de neste 11-12 dagene. Det er ikke akkurat noe nytt, fordi bloggen har vært veldig weak de siste månedene. Jeg skal ikke legge skjul på det. Uansett, jeg oppdaterer så klart etter ferien. Vi blogges da!

 

Et annerledes farvel

 

Og med det var Harstad-ferien min over for denne gang. Jeg er ferdig pakket, og om noen timer er jeg på vei til flyplassen. Seks uker gikk både fort og sakte, og denne gang er jeg i det minste klar og forberedt til å komme meg tilbake til storbyen, kanskje særlig fordi moren min og lillesøster skal være med i noen dager! De siste dagene har jeg vært ganske redusert etter visdomstennene ble fjernet på mandag, så derfor har jeg ikke gjort særlig mye. Slapp, hoven og øm, vanskelig å spise osv. Det følger jo ofte med, og jeg må bare vente til det blir bedre. Stingene skal heldigvis fjernes på tirsdag, og jeg gleder meg til det er unnagjort.

 

Uansett, jeg har hatt det sånn midt på treet denne sommeren her. Jeg har vært ganske uheldig med både helsa og ting som har skjedd utenom, men forhåpentligvis snur det litt nå. Som flere sikkert kan kjenne seg igjen i, er det vanligvis bedre å være syk hjemme hos seg selv enn når man er bortreist etc. Sånn har det vært mye disse ukene her, dessverre. Krysser fingrene for at jeg er frisk og rask når jeg drar til Hellas neste uke!

 

Her får dere en liten throwback til den dagen jeg kom hit. Når jeg tenker over det, har det jo egentlig gått sinnsykt fort..

Hahaha, jeg hørte en veps/humle like bak meg, og jeg er LIVREDD alle insekter. Boy bye!

 

Kanskje jeg skal lage et innlegg om hva jeg egentlig gjorde mens jeg var i Harstad i disse seks ukene? Jeg kan ikke skryte av at det er særlig mye, men men.

Jeg skal prøve å tenke så positivt jeg klarer framover, selv om jeg de siste månedene har vært ganske deprimert. Akkurat nå kan jeg for eksempel se frem til at jeg kan drikke favorittsmoothien fra SmoothieXChange, ta igjen noen episoder av Sophie Elise og Fetishas podcast på flyturen, sove i min (Mathias sin) egen seng, ha tilgang til alle eiendelene mine (særlig klærne!!!!). Jeg tror det blir bra, jeg.

 

 

Nyoperert og blakk

 

Der var det skumle tannlegebesøket jeg hadde gruet meg så mye til over for denne gang. Ikke bare fjernet jeg den øverste visdomstannen som planlagt, men den nederste ble operert ut i samme slengen. Da den var en smule betent, og jeg har hatt smerter i underkjeven også. Nå er jeg altså bedøvd, jævlig blakk (*kremt* 9000 kroner fattigere) og dermed litt frustrert. Jeg krysser fingrene for at jeg ikke kommer til å ha så veldig vondt nå i ettertid, men jeg sitter klar med smertestillende likevel!

Dette passet ikke kjempebra med tanke på at jeg reiser tilbake til Oslo på torsdag, og etter planen reiser til Hellas neste onsdag. Det har seg jo nemlig slik at alle pengene  jeg hadde spart opp til reisen (pluss litt mer), nå gikk til tannlegeregninga. I tillegg fikk jeg beskjed om å få fjernet stingene om 10-14 dager, noe jeg helst bør få gjort i Oslo men ikke kan grunnet at jeg egentlig skal reise utenlands før det har gått 10 dager.. Jeg må nesten bare vurdere hva jeg gjør, uten å si så mye mer om det nå!

 

Her har dere meg akkurat nå, og jeg har aldri sett bedre ut! Neida… Jeg føler meg mildt sagt ganske dritt. Det er kanskje lett å se hvor jeg er bedøvd? Kan nevne at det så ti ganger verre ut like etterpå, jeg så ut som en hamster.

 

Ellers er jeg bare glad og takknemlig for at det er over nå, annet enn at jeg framover må ta det mye med ro og kanskje vil oppleve en del hevelser og smerter. Sist men ikke minst blir det litt slitsomt med spisingen og sånt, men jeg overlever. Jeg måtte jo tross alt leve slik en stund mens rotfyllingen pågikk i fjor høst! Konklusjonen er uansett at jeg ble tatt veldig godt vare på mens jeg var der, selv om det nå var noe ekkelt å få bedøvelsen som også inneholdt adrenalin. Jeg lå derfor der med hjertebank og skjelvinger i noen ekle minutter. Glad det er over!

Resten av dagen skal jeg ta det helt med ro, spise hjemmelaget gulrotsuppe til middag, kanskje gråte litt, og muligens si hei til M som har bursdag i dag! Gratulerer med dagen til min kjære beste venn, kjæreste og samboer ❤️❤️

 

 

Minioppdatering

 

 

Og så var det plutselig en uke siden sist jeg blogget. Igjen. Vel, jeg er fortsatt ikke helt i hundre, men jeg har det litt bedre. Det kjipe er blant annet at jeg må trekke en visdomstann på mandag.. Samme dag som M har bursdag. Hurra? Jeg får krysse fingrene for at jeg ikke har for vondt til å dra på besøk til han, det hadde nemlig vært litt kjipt.

Anyways, jeg skal virkelig prøve å nyte helgen, da kan jeg jo blant annet spise det jeg vil uten å tenke på at det kommer til å gjøre vondt eller at jeg må unngå å spise på den ene siden. Ikke minst skal jo M feire bursdagen sin senere i dag, og det ser jeg fram til! Jeg får rett og slett bare prøve å tenke positivt, og trekkingen passer forsåvidt bedre nå enn hvis jeg måtte ha gjort det i løpet av de fem dagene jeg er i Oslo før Hellas-turen, hehe.. Jeg har jo tross alt en del plagsomme smerter i kjevene på venstresiden, så det er vel bedre å bare få trekkingen unnagjort så snart som mulig.

 

Bildet er tatt av my main bff Lisa ❤️ Det ble tatt for sikkert fire uker siden nå, jeg bare er litt (veldig) treg å bruke bildene jeg har liggende!

 

Jeg hadde forresten gledet meg sååå mye til å bruke favorittkjolen min i dag (den er rød og sommerlig med blomster på), ettersom det var meldt fint vær med sol og allting. Men er det overskyet og mye vind i dag? Ja, det er det. Derfor gikk den drømmen i dass, og det er alltid litt nedtur. Jeg får trøste meg med at kjolen kan bli brukt masse både i Oslo og i Hellas!

Ha en god helg alle sammen!

 

5 year anniversary

 

I dag feirer jeg og Mathias at vi ble kjærester for nøyaktig fem år siden! Det er nesten sånn at vi ikke lengre holder oversikt, og jeg tar ofte meg selv i å si “ettårsdagen vår” eller “fireårsdagen vår”. Jeg regner med dette blir enda verre med årene altså!

Det er absolutt ingen vidunderingrediens til hvordan vi “holder ut” med hverandre, for det faller oss bare naturlig uten at vi ofrer særlig mange tanker til det. Ekte kjærlighet, eller hva? Jeg skal selvfølgelig ikke legge skjul på at jeg blir litt stolt når jeg får spørsmål om hvor lenge vi har vært sammen, og jeg svarer “fem år” som om det ikke var en stor sak i det hele tatt. Det er jo ikke akkurat en stor sak heller, men ettersom vi er så unge vil jeg tørre å påstå at flertallet på vår alder ikke har hatt så lange forhold? Eller tar jeg helt feil? Mange pleier iallefall å bli litt sjokkert over svaret jeg gir, hehe.

 

 

Jeg hadde uten tvil funnet et bedre bilde om jeg hadde hatt den eksterne harddisken min til stede, men dette får duge for nå! Dette bildet ble tatt for ca. to år siden, like før vi skulle flytte fra Harstad til Oslo. Her hadde vi liten avslutningskveld sammen med to gode venner av oss! Og ja, Mathias holder et sverd..

 

Jeg føler meg så hjemme og trygg sammen med M, og han er uten tvil min klippe. Det går virkelig ikke en dag der jeg ikke ler når jeg er sammen med han! Jeg kunne ikke ha vært mer takknemlig for at nettopp han er min kjæreste og samboer.

Dagen har hittil blitt feiret med en lunsj på Egon, og nå venter vi på en kompis som skal være sammen med oss i kveld!

 

Valpesyk

 

For noen uker siden var jeg med my bff Lisa på besøk til ei hyggelig dame hun kjenner som hadde syv søte valper i hus! Det er helt seriøst en drøm som gikk i oppfyllelse for min del. Jeg elsker hunder, og valper er så utrolig søte!! Jeg ser ikke sjeldent gjennom alle bildene som ble tatt. Men altså, FOR noen pirajaer! Valper har så sykt skarpe tenner, og de biter skikkelig mye. Etterhvert ble de roligere da, men det var visst gøy å bite på oss i starten!

Her kommer det litt bildespam av det hyggeliste besøket jeg har vært på på lenge!

 

Haha, som dere kan se var jeg ganske utsatt for valpetennene! Om jeg fikk hull i klærne mine? Ja! Disse bildene tok Lisa.

 

 

 

 

Det er ingen tvil om at jeg og M kommer til å skaffe oss en hund i framtiden! Riktignok er det en del år til det kan gå, uansett hvor lyst vi har, hehe..

Det har ikke vært mange glad-innlegg fra meg de siste månedene, så jeg overrasker nesten meg selv litt nå! I dag har jeg hatt det greit. Jeg har spist lollipop-is på boks, og nå skal jeg redigere noen bilder jeg og Lisa tok sammen for to dager siden. Håper dere får en fin torsdagskveld, det skal iallefall jeg!

 

Kjipt og greit

 

Jeg beklager nok en gang for fraværet mitt på bloggen. Det er over ei uke siden jeg publiserte noe sist, og jeg ønsker rett og slett å komme med en ny oppdatering.

Akkurat nå passer jeg på katten Bella, og bor derfor i hjemmet hennes ut denne uka. Jeg koser meg her! Bortsett fra det har jeg ikke hatt det så lett den siste tiden. Magen er ikke bra, og ikke angsten heller. Noen som står meg nært har nettopp blitt kreftsyk, og det tar jeg ganske tungt.

 

 

Været har vært bra her oppe i nord de siste par dagene, og det har jeg nytt til det fulleste med å tilbringe noen timer på terrassen hver dag. Ikke minst er det jo litt deilig å slippe å bruke parkasen lengre, hehe.. I dag har jeg vært på internasjonalt matmarked her i sentrum, så det ble både thailandsk og fransk mat på meg!

I morgen skal jeg lage hjemmelaget chicken curry til middag, og jeg gleder meg veldig. Jeg har blitt enda mer glad i å lage mat fra bunnen av i det siste, and I love it! Jeg har sett i så mange oppskriftbøker mens jeg har vært i Harstad, og har masse matinspirasjon og oppskrifter jeg ønsker å prøve.

 

Så ja, jeg har det både kjipt og greit. Jeg grugleder meg til å reise tilbake til Oslo om to uker, og jeg satser på å nyte de siste fjorten dagene mine her så godt jeg klarer! Samtidig gleder jeg meg til fem-seks dager i Oslo sammen med lillesøster og mamma før jeg og en vennegjeng reiser avgårde til Hellas. Jeg skal selvfølgelig også innrømme at det blir ganske godt å starte påan igjen med studiene i august. Mitt siste år, tenk det!!

 

Regnsværsdag

 

 

I dag er det en sånn dag. Jeg har vært innendørs omtrent hele tiden, men det er helt innafor. Det har tross alt vært en regnværsdag. Jeg sov noe lengre enn jeg egentlig hadde planlagt, tok en dusj, satt på en klesvask og hadde på ansiktsmaske. Etterhvert satte jeg meg i stua med bullet journalen, pennalet, PCen, en kopp te og pianomusikk. Like etter kom lillesøsteren min med et lite lerret, malepensler og maling. Det ble noen fine og kreative timer må jeg si!

 

 

Med andre ord har jeg planene klare for uka. Ikke at det er så mange da, men.. I dag fikk jeg stusset håret mitt takket være min flinke storesøster! Det var virkelig etterlengtet, for tuppene mine så ut som bustete garntråder. Ellers blir det både bursdagsfeiring til helga, restaurantbesøk i løpet av uka, middag hos moren min i morgen, og tacokveld på onsdag. Jeg tror det blir ei bra uke, og angstnivået er heldigvis ikke like høyt som i går og dagene før. Jeg skal ikke ha forhåpninger om at det ikke kommer tilbake altså, men jeg setter pris på dager som dette!