The Deathly Hallows Tattoo

 

 

Dagen jeg grugleda meg mest til her i Oslo er snart over, og den store grunnen til spenningen var at jeg skulle ta min tredje tatovering på armen. Nemlig The Deathly Hallows-symbolet til Harry Potter! Jeg tatoverte meg på Blue Arms Tattoo her i Oslo hos en som heter Chris. Jeg likte studioet veldig godt, og tatovøren var kjempeflink! 

 


 

Det gjorde som vanlig veldig vondt, og jeg tenkte når jeg lå der: “hvis jeg dør nå så gjør det ingenting”, hahaha… Jeg var nemlig småsvimmel og shaky fordi jeg ikke klarte å spise særlig mye før timen, armen verket og var nummen og det sved noe sykt. Meeen så skal det sies at jeg har veldig lav smerteterskel også! Jeg har iallefall lært at jeg må tvinge i meg mat før jeg skal ta tatovering uansett hvor lite matlyst jeg har, for det er virkelig slitsomt og energitappende å takle den type smerter og i tillegg høre på den skarpe lyden av maskinen. 

 

 

Anyways, jeg er superhappy over resultatet! Jeg har hatt lyst på denne tatoveringa lenge, og den ble finere enn forventet. 

 

Som dere ser er det et symbol som ikke et tatovert noe på, og det er altså The Deathly Hallows- symbolet fra ei historia “The Tale of the Three Brothers” i Harry Potter. Det er ei veldig fin fortelling hentet fra ei barnebok i Harry Potter-verden som J.K. Rowling også har skrevet. Dere kan lese fortellingen på Engelsk HERSelve trekanten i symbolet er usynlighetskappa “Cloak of Invisibility“, rundingen er steinen “The Resurrection Stone” og streken i midten er tryllestaven “The Elder Wand“.

 

Jeg er veldig glad det er over og at jeg slipper å være mer spent! Det gjør heller ikke vondt med mindre jeg er borti bandasjen eller området rundt. Vil anbefale dette studioet sterkt, og tatovørene var hyggelige!

Ettersom jeg både har fått spørsmål om det, og vet det sikkert vil komme, kan jeg bare si det med en gang: Den kosta 2000 kroner. Personlig er jeg positivt overrasket ettersom jeg var i studioet i over 2 timer, og tatoveringa er såpass detaljert. Jeg trodde at jeg måtte ut med rundt 3000-3500, jeg! 

 

 

Ice cold makeup

 

 

Dette er sminkelooken jeg laget til Lipsticksquad’s temauke “Fantasy”. Først ville jeg være havfrue, men ettersom jeg hadde vært nødt til å kjøpe inn et par ting, bestemte jeg meg heller for at målet skulle være isdronning. Det ble ikke heeelt kreativt eller som jeg hadde sett for meg. Men men, så kan jeg vel også skylde litt på at en del av sminken jeg brukte ikke er “the shit” for å si det sånn.

 


 

Jeg brukte Dermacol foundation i en for lys farge for meg litt spredd rundt omkring, men i liten grad ettersom jeg ikke ville se helt kakete ut, noe jeg endte opp med å gjøre likevel. Men, jeg brukte iallefall litt av gråfargene til Naked2-palettet og No7-palettet. Ellers et par dramatiske vipper kjøpt på ShopmissA.com. Og diamantene i ansiktet er selvfølgelig fra Ebay. 

På leppene brukte jeg en matt leppestift fra Viva La Diva som heter Granith, og øyenbryna ABH Dipbrow Pomade i Dark brown. 

 

 

 

Busskrise, storytime fra barneskolen

 

 

Nå tenkte jeg å fortelle en liten morsom historie fra da jeg gikk i 1.klasse og var 6 år gammel. Jeg pleide å ta skolebussen til skolen jeg gikk på, så det gjorde jeg også denne dagen. Som 6-åring var jeg ufattelig usikker og redd, dette også i denne situasjonen. Bussen var full, men jeg fant meg en plass helt bakerst. Bussen stoppa ved skolen som vanlig, og jeg måtte vente på tur for å reise meg og gå ut. Før jeg visste ordet av det begynte bussen å kjøre igjen. Og der satt jeg, helt bakerst og alene. Ikke snakk om at jeg kunne turt å reise meg for å gå fram til bussjåføren eller rope at jeg ville ut. 

Jeg satt på bussen hele veien til sentrum, som er en 10-15 minutters kjøretur unna skolen. Også da bussen stoppa, bare satt jeg der helt stille. Jeg var garantert veldig redd og hadde lite forståelse for hva jeg skulle gjøre. Heldigvis la bussjåføren merke til meg da kan skulle til å gå ut, og spurte hvor jeg skulle hen. Da svarte jeg selvfølgelig: “eeeh, skolen”. Han sa ingenting om at jeg skulle ha sagt ifra eller noe sånt, men heller “ja, da får æ vel bare kjøre dæ tilbake da”, hahaha. Så der satt jeg, nok en gang alene i bussen, men denne gang på vei til skolen igjen. 

 

Hahaha, for en slask jeg var! Så veldig ut som jeg hadde spist spaghetti her 😂 

 

Så ja, da kan jeg faktisk si at jeg har blitt kjørt alene til skolen i en buss uten at den var i rute. Syntes bare hele historia virker litt syk, og at det faktisk skjedde?! Jeg kom på det en kveld mens jeg og Mathias pusset tennene på badet, og holdt på å le meg ihjel. Han skjønte selvfølgelig ingenting, men vi hadde det iallefall veldig morsomt når jeg skulle fortelle hvorfor jeg lo så mye! Det er en hendelse jeg ofte glemmer av, men når jeg først kommer på det syntes jeg det er skikkelig humoristisk å tenke tilbake på. 

For all del, jeg kjenner meg veldig mye igjen i den væremåten idag også. Jeg hadde nok syntes det hadde vært svært utfordrende å måtte rope fram at jeg også skulle ut. Men men, det ordna seg iallefall med en snill bussjåfør! 

 

 

Forresten, i morgen begynner Lipsticksquad med ny temauke, og denne gang er det Fantasy. Det blir kjempegøy, følg med på instagrammen vår Lipstickquad_ om du ønsker å se innspillene fra oss seks jentene!

 

In O-town

 

 

Og med det mener jeg så klart Oslo! Jeg og Mathias kom hit i går kveld, og idag har jeg ganske ille hodepine. Det kan være den høye temperaturen, den tunge lufta eller rett og slett fordi jeg har vært små-forkjøla i noen dager nå. Vi bor hos et vennepar her, og i dag gikk vi en liten tur i en botanisk hage i nærheten, og videre til Oslo City der vi spiste lunsj/middag og jeg kjøpte en sommerlig og lett jumpsuit. Det trengtes virkelig for jeg har kun med meg en shorts (som jeg også sover i), en magetopp (den sover jeg også i), t-skjorter og to stramme kjoler. Den ene er svart, så det er ganske uaktuelt at jeg bruker den så varmt som det er nå! Har også med bukser, men det blir det heller ikke snakk om. 

 

 

Her har dere selveste snøhvit med den nye jumpsuiten på. Er så hvit at jeg nesten er blå. Beklager for litt uklare bilder, Mathias tok dem av meg mens jeg hadde ganske vondt i hodet. 


 

Resten av kvelden vil jeg mest sannsynlig bare chille. Kanskje ta en tur på Subway eller noe sånt, for mat vil jeg alltid ha vet dere. På tirsdag tar jeg tatovering, og på onsdag skal jeg besøke Høyskolen Kristiania! 

 

 

London ain’t calling

 

 

Jeg har ikke hatt den beste uka, men heldigvis begynner det å snu. Jeg har gått og gnaget litt på ideen om at England-studier bare er å se langt etter for øyeblikket. Med min psykiske tilstand akkurat nå, med oss som er veldig sent ute med søknader og som kun har et gjennomsnittlig karaktersnitt fra videregående. Først startet jeg å tvile på London i starten av uka, ettersom vi sjekket boligpriser, mulighetene for meg og Mathias å bo sammen, i tillegg mulighetene våre for stipend og lån. Det viste seg at det hadde blitt mye vanskeligere økonomisk enn vi hadde sett for oss. Deretter begynte vi å researche flere byer i England, men igjen var det litt vrient å finne skoler som tilbydde både medie- eller markedsstudier og musikkstudier. Igjen begynte vi å stusse litt på entry requirements, altså hva som kreves for å komme inn på studiene, og om vi faktisk hadde et høyt nok snitt eller ikke. 

Dette har resultert i at vi legger bak oss planen om å studere i England, for nå iallefall. Om vi begge kommer oss inn på skoler her i Norge, så blir det bachelor i dette landet uten at vi trenger å bekymre oss like mye for økonomien og utfordringene med å bo i et fremmed land. Det hadde vært litt verre med meg som er så psykisk ustabil også, haha… Vi er fortsatt kjempegira på å studere i England en gang, så om anledningen byr seg; vil vi kanskje ta en mastergrad på to år der. Det var tross alt utrolig vakkert både i Birmingham og i London! Vi begge stortrivdes i England, og jeg vil garantert tilbake en gang i fremtiden. Det er bare synd det ikke ble så snart vi hadde sett for oss. 

 

 

Det vil også si at Oslo-turen er litt bortkastet for min del, men jeg kan snu det om til noe positivt. Selv om vi ikke drar til Moss imorgen tidlig for å ta engelsktesten, får jeg sett og utforsket byen vi mest sannsynlig flytter til om et par måneder! I tillegg har jeg planlagt et besøk og veiledningstime hos Høyskolen Kristiania som jeg har fått tilbudt studieplass på. Jeg får ta min tredje tatovering, stoked!!! Og ikke minst opplevd hakket finere vær enn her oppe i nord. (27 grader og sol i Oslo imorgen, 7 grader og sol i Harstad imorgen

Vi er nå pakket og klar til den en og en halv timers lange flyreisen sørover! Vi blir der i 6 dager, så litt får jeg vel iallefall sett og gjort. Ønsk oss lykke til, ikke engelskrelatert denne gangen! 

 

Hvordan jeg får “gratis” gavekort

 

 

Jeg har av og til skrevet litt om at jeg har hatt gavekort på diverse butikker og nettbutikker, og det er takket være undersøkelsene jeg tar! Dette er overhodet ikke noe reklame, disse sidene vet ikke engang at jeg skriver om dem, haha. 

Det jeg snakker om er markedsundersøkelser. Jeg har bruker på en spesifikk side, registrerer mailadressen min og får jevnlig nye forespørsler om å ta markedsundersøkelser. Disse undersøkelsene får jeg poeng for, og får etterhvert velge “belønning”, og det er som oftest gavekort på Nelly eller Burger King, hehehe… 

 

 

Dette er stedene jeg har bruker på, og jevnlig svarer på undersøkelser:

Global Test Market 

YouGov 

Panel

i-Say

Userneeds

Meningstorget

 

Det er kanskje ikke noe for alle, men jeg har iallefall et par ganger inntjent såpass mye poeng at jeg har fått gavekort. Det har hjulpet mye på om jeg har vært blakk! Jeg bare sier det med en gang; det er kanskje ikke noe alle syntes er verdt det med tanke på antallet undersøkelser og tiden det tar før man får nok poeng til å få belønninga. MEN det er helt greit for meg som har en del tid i hverdagen, og da slipper jeg å bruke så mye av mine egne penger på for eksempel klær 🙂 

Faktisk er jeg også med i Sher-panelet, der jeg noen ganger vinner gavekort eller mottar gavekort for å ha vært med i samtaler/chatter. Slik som nå, nå har jeg fått velge et gavekort på 350 kroner hos Kicks fordi jeg deltok i en chat! Da blir det ny sminke på meg, yaaaas!!!! Når pakken har kommet frem iløpet av neste uke, skal jeg selvfølgelig vise det på bloggen. Gleder meg skikkelig! 

 

Min 17. mai, med melkeallergi?

 

Jeg hadde en fin dag igår, og det håper jeg dere også hadde! Dagen startet med at jeg stod opp klokken 11:15 (syvsover) for å dusje, sminke meg og fikse alt klart før vi dro en tur til besteforeldrene mine og mamma. Der spiste vi frokost (i mitt og Mathias sitt tilfelle iallefall), også dro vi en tur til sentrum for å se på russetoget og for å høre på russepresidentenes taler. Men aller mest fordi Rasmus, min og Mathias sin gode venn, skulle spille piano på scenen imens den ene russepresidenten holdt sin tale! Deretter ble det saltkjøtt til middag og etter litt kakespising ble jeg dårlig og holdt meg hjemme resten av kvelden. 

 


1. 16. mai-looken. 2. Hårfrisyren min igår. 3. Mathias og meg igår. 4. 16. mai-looken igjen. 
 

Skjønner ikke hva greia er nå? Jeg har så og si hele livet slitt med at jeg blir dårlig om jeg får i meg for mye melk, men nå i det siste har det vært ganske ille, for det skal ganske lite melk til før jeg blir dårlig. Jeg tok en test for laktoseallergi da jeg var mindre, men det viste ingen utslag, pluss at plagene ikke gir seg om jeg prøver laktosefri melk. Om jeg derimot drikker soyamelk, da skjer det ikke stort! Det er sikkert kumelk jeg ikke tåler, jeg aner ikke. Jeg skal prøve å få det undersøkt, håper bare det blir før jeg flytter til høsten. 

 

 

Kun det norske flagget på 17. mai?

 

 

Så er det igjen en liten debatt ute og går. Er det akseptabelt med utenlandske flagg på 17. mai? Min personlige mening er at jeg gir meg litt faen i hva andre gjør, men jeg har en god forståelse til dem som ikke ønsker å se andre flagg enn det norske i gatene på 17. mai. Det handler ikke om rasisme eller diskriminering, det handler om at Norge har bursdag. Vi feirer at Norge ble et fritt land 17. mai 1814. Alle utlendinger er hjertelig velkommen til å feire 17. mai, de også. De er også hjertelige velkomne til å gå med både egne og norske nasjonaldrakter. Men flaggene? Helst norske. Alle vi, enten vi er etniske norske eller ei; er i Norge, og derfor passer det seg best med et norsk flagg. Jeg syntes også det samiske flagget bør aksepteres!

Jeg tar til ingen grad skade av å se et og annet flagg som ikke er norsk, men jeg tror mer jeg snakker på vegne av andre her. Og jeg vil bare si at jeg forstår at de mener det sånn, og til en viss grad er jeg jo enig. Selv ville jeg aldri brukt mitt eget norske flagg i en nasjonaldag til i er annet land. Om jeg for eksempel hadde flyttet til USA, hadde jeg ikke veivet med det norske flagget på deres independence day. Da ville jeg brukt det amerikanske, selv om jeg opprinnelig er fra Norge. 

 

Ha en god kveld da dere, enten dere er ute på fest eller ei. Også håper jeg dere får en fantastisk dag imorgen 🙂 Ooooog at været godtar kjolevalget mitt… 

 

Ready for summer!

 

 

I dag fikk jeg en pakke i posten fra Blivakker.no som inneholdt to tørrshampoer fra Batiste og transparente hårstrikk. Jeg er så klar for sommer! Begge tørrshampoene lukter godt, og jeg digger dem. Har før hatt Tropical, og den lukter skikkelig sommerlig, så den måtte jeg bare ha igjen! 

 

 

Er spent på å prøve ut hårstrikkene da! Har hatt lyst på noe som ikke sliter så mye i håret, så disse var både billige og transparent (jeg bytter jo så ofte hårfarge, haha..). 

I helga ble det ikke tur til Bodø likevel på grunn av personlige grunner, men jeg hadde det greit i helga likevel. Om to dager er det 17. mai, og det er selvfølgelig meldt regn… Så da er kanskje ikke kjole det beste valget likevel, vi får se! Ha en fin kveld videre 😊 

 

 

En kreativ 17. mai look, if you dare!

 

Looken til Lipsticksquad jeg grua meg litt til å lage, men som faktisk ble helt okei! Denne looken var det meningen skulle være kreativ, ikke nødvendigvis et seriøst forslag til hvordan dere kan sminke dere til 17. mai, haha. Dere kan hvis dere tør da! Jeg tror ikke jeg hadde turt å vist meg i sentrum som dette, men hadde nok syntes det hadde vært kult om noen andre gjorde det. 

 


 

Produkter som ble brukt: 

Primer – Smashbox Color Correcting primer i grønn, og Smashbox Photo finish primer water

Foundation – MAC Studio Sculpt i fargen NW15 (hahah, så flaut, jeg har alltid skrevet NW30, men vil tro den er en god del mørkere)

Contour – Bahama mama fra The Balm 

Highlighter – Sleek sitt highlighterpalette i Solstice, brukte kun den hvite fargen idag

Setting spray – Urban Decay sin All Nighter spray

 

Bryn – ABH Dipbrow Pomade i fargen Dark Brown

Øyenskygge – Naked 2 palettet fra Urban Decay, brukte fargene Tease, Chopper og Bootycall

Eyeliner – Stay All Day vannfast liner fra Stila

Mascara – Better than sex av Too Faced 

 

Leppestift – Hydra matte liquid lipstick av Gerard Cosmetics i fargen Immortal

Konfetti i rødt, hvitt og blått – Europris, haha

 

I morgen skal jeg til Bodø fram til søndag, så det blir nok ikke mer blogging denne uka, dessverre. Tar ikke med pc, og er heller ikke sikkert jeg har internett. Vi sees iallefall, ha ei fin helg 😊