Perfekt tid å bli syk på?

 

Er det ikke det ene, så er det det andre. I går morgest hadde jeg kjempevondt i halsen og jeg følte meg ganske syk utover dagen. Da det ble kveld begynte jeg å føle meg veldig dårlig, og i hele natt har jeg halvsovet og våknet hele tiden. Så nå har jeg fått influensa, er det ikke typisk? Rett før nyttårsaften, da jeg egentlig skulle være ute og ha det gøy med venner. De planene ble endret og jeg skal heller dra til besteforeldrene mine, jeg klager jo ikke på det da! Vi skal spise kalkun, jeg får vært sammen med Victoria og tatt masse bilder. Jeg skal også prøve å ta noen bilder av rakettene, det er nemlig bra utsikt hos dem! Etter det skal mest sannsynlig kjæresten sove over hos meg selv om vi ikke drar ut sammen. Da får jeg jo nyttårssussen likevel, selv om det ganske sannsynlig er etter klokken 12 da. Neste nyttår får jeg satse på at jeg er frisk og kan dra ut sammen med vennene mine, da er jeg jo også 18 år! 

 

Kan vel si med hånda på hjertet at dette ikke ble tatt i dag, hahaha. Jeg føler meg virkelig helt jævlig nå og det er flaks jeg klarte å komme meg i dusjen i dag! Hver gang jeg skulle reise meg ble jeg kvalm og det dunka i hodet, så å stå oppreist var jeg ikke så veldig glad for. 

 

Er det ikke også typisk at jeg virkelig vil trene litt pole nå? Noe jeg absolutt ikke bør gjøre, men det får jeg heller ta når jeg er blitt frisk igjen. Som jeg håper er as soon as possible! Vil være så lite som mulig dårlig i morgen, jeg vil jo få mest mulig ut av dagen og ikke bare bli sengeliggende som jeg har vært i så og si hele dag. Jeg har desperat prøvd å drikke kakao, ta paracet, vitaminer, slappe av og drikke mye vann osv. Men det ser ikke ut til at det har blitt noe bedre. Det blir jo vanligvis verst om kvelden og om morgenen, så jeg får bare prøve å holde ut. Så nå satser jeg på å få en litt bedre natts søvn i natt og forhåpentligvis være litt friskere imorgen! 

 

 

Jeg har kjøpt en bil!

 

I dag utgikk treninga og det er det en grunn til, jeg har nemlig kjøpt en bil! Hele greia ble gjort på bare et par timer og allerede nå står den på parkeringsplassen vår. Dette er altså min første bil, og den passer helt perfekt for meg. Fire dører, firehjulstrekk, ikke så stor, ganske billig i drift osv. 

 

Det er helt sykt for meg at min helt egen bil er utenfor huset og at jeg holder min egen bilnøkkel! 

 

Jeg er kjempeglad og jeg kan ennå ikke helt fatte det selv. Nå er det faktisk litt under et år igjen til jeg kan kjøre den helt alene! Så nå har jeg ihvertfall god motivasjon til å ta lappen så fort som mulig. Aller helst vil jeg kjøre opp på dagen, jeg vet det er litt vanskelig å få til men det er jo lov å håpe. 

 

 

Late night blogging og nytt kamera

 

Det skjedde vel egentlig ganske spontant det der. I dag bestemte jeg meg for å endelig kjøpe meg et nytt kamera. Det var salg og jeg fikk endelig min Canon EOS 700D som jeg lenge har hatt lyst på. Det er ikke for avansert og helt perfekt for meg. Vi har disse på skolen og hver gang jeg låner et kamera ber jeg om et 700D. Den har touch skjerm, kan filme og har en “selfieskjerm” som jeg liker å kalle det. Altså man kan “ta ut” og snu skjermen slik at man kan se seg selv. Og jeg syntes ikke minst det er lett å håndtere og tar brae bilder. Jeg kjøpte det for 4499,- på elkjøp. Når det var salg, så hvorfor ikke bare slå til med en gang? Nå trenger jeg absolutt ikke å bekymre meg for fotograferingen til Frankriketuren. Jeg vet at vi skal besøke flere fine steder og gamle bygninger, og da vil jeg gjerne få så flotte bilder som mulig. Jeg er jo glad i å ta bilder og få et fint resultat! 

 

Noe ansiktbilder ble det nok ikke. Jeg er usminka og har som prikken over i’en fått tre fine og veldig synlige kviser i panna. Er ikke akkurat noe jeg stolt vil vise frem, så jeg får bare håpe de går bort så fort som mulig! 

 

Så ja, jeg er ganske overlykkelig! Nå kan jeg endelig ta fine bilder. Jeg har ikke orket å løpe ut for å ta nordlysbilder når jeg ikke engang hadde troen på mitt forrige kamera. Jeg har jo ennå ikke kvittet meg med det, men jeg har tenkt til å gi det til pappa som jeg tror gjerne vil ha det 😉 

 

De siste dagene har vært koselige. Jeg er veldig fornøyd med alle julegavene jeg fikk og kameraet ble en julegave til meg selv! Fra i går til i dag satt jeg og kjæresten barnevakt for tanteungene mine. Det var koselig! Og jeg har ihvertfall fått en oppfriskning i tankene om at det blir ennå en god stund til jeg selv skal få barn… Selv om jeg syntes barn er kjempesøte og jeg liker dem veldig godt, er det veldig slitsomt og mye hardt arbeid med unger! Så i dag har vært en veldig fin dag. Jeg har kjøpt nytt kamera, jeg har besøkt mamma sammen med storesøster og tanteungene, jeg og lillesøsteren min laget enchiladas mens vi så på Madagaskar og senere halve Ghost filmen. I morgen skal jeg og kjæresten på kino for å se Tingeling, det er vel ikke en film han ser så veldig mye fram til å se (som jeg gjør..), men vi får ihvertfall sett meg på storskjermen i en reklame! Det blir veldig flaut å se meg selv tror jeg. Da vi passet tanteungene fikk jeg melding hos søster om at jeg var på kino, og det er jo gøy helt til jeg selv sitter der og ser meg selv, hahaha. Nå begynner det å bli litt sent, så nå gjenstår bare tannpussen og litt mobilspill som Hay Day og Kim Kardashian Hollywood. 

 

Ha en god natt videre, og en fin dag i morgen! 

 

 

Best of 2014

 

 

Hei! Nå skal jeg skrive et innlegg om hendelser i 2014, året som har vært. Selvfølgelig er ikke året over ennå, men om det skjer noe spesielt blogger jeg nok om det senere. 

 

 

Har blant annet funnet ut at det blir noen år til jeg selv skal få baby…

 

Dette ble tatt da jeg “bodde alene” i et par måneder i leiligheten under besteforeldrene mine. Selv om jeg slapp å betale regninger osv, har jeg i det minste fått litt erfaring om hva som kreves om man skal bo alene. 

 

Jeg og Lisa fikk mye bedre kontakt og fant på flere ting sammen. Hella good. 

 

I april var jeg i en limo for første gang i Jon sin bursdag!

 

Hadde en kikkhullsoperasjon der det endelig ble en løsning på å få vekk de sterke menssmertene jeg hadde. 

 

Har hatt mange photoshoots i løpet av året, men dette er et av mine favorittbilder. 

 

I mai dro jeg og Lisa til Hilleshamn, der vi blandt annet så på sauene, tok bilder og jeg sovna i bilen. 

 

I sommerferien var det kjempevarmt her i Harstad, og det ble mange badeturer. 

 

I Juli var jeg i Stavanger i litt over ei uke sammen med storesøster, ungene og kjæresten hennes. Det var en kjempekoselig tur. Vil gjerne dra dit til neste sommer også, de har så mye mer å gjøre der enn i Harstad. Flere butikker, større sted, det ser finere ut ute, de har mange fine strender, McDonalds (viktig), billigere mat osv. 

 

Mens jeg var i Stavanger piercet jeg tungen. Det var dritvondt og ihvertfall tiden etterpå. Nå er jeg glad alt er over og at jeg såvidt kjenner noe til den. 

 

Fant ut på den harde måten at jeg er veldig allergisk mot kaniner… Hahahaha, så jævlig har jeg aldri sett ut før. Så helt mørbanka ut og følte meg mørbanka også. 

 

Jeg begynte med pole i april, og i mai fikk jeg min egen stang hjemme! Dette er en av de største tingene som har skjedd i år og jeg er veldig glad for at det. Hadde det ikke vært for at Lisabeth kommenterte bloggen min, hadde jeg nok ikke begynt i det hele tatt. Så, en stor takk til henne som har vært en veldig flink lærer!

 

Jeg ble kjent med Mathias. Vi har gått på samme ungdomsskole i tre år, og i sommer vi endte opp med å bli sammen! Dette syntes vi begge er ganske rart, siden vi la merke til hverandre på ungdomsskolen men aldri sa noe eller snakket. Om et par uker har vi vært sammen i et halvt år. Vi er ganske forskjellige men personlighetene våre er ganske like, det er nok derfor vi kommer så godt overens. Vi har tross alt aldri kranglet, men det kommer vel en dag, hahaha…

 

Slenger inn et par år gammelt bilde av meg. Kanskje 13-14 år gammelt, hvem vet. 

Så vil jeg bare si at dette året har vært både bra og dårlig. Mest bra da. Det har skjedd mye dårlig, men jeg vil heller legge fokus på det som er bra! Jeg har endelig begynt med pole dance som jeg i flere år har drømt om, jeg har fått verdens beste kjæreste, jeg har skjerpa meg veldig på skolen dette halvåret, blitt flinkere til å si nei (før turte jeg absolutt ikke å si nei eller føle at jeg gjorde andre skuffa eller sint). Personer i livet mitt har både kommet og gått, og sånn er det bare. Har lært meg å bare ta ting med ro og la ting skje som det skjer. Null stress! Det er også målet for 2015, jeg har ingen nyttårsforsetter som “slutte å spise godteri” “gå ned i vekt” blablabla. De eneste jeg har er å ikke sette for høye krav til meg selv og å gjøre mitt beste, ingen kan forvente noe annet. 

 

 

JEG VANT I KALENDEREN!!!!!

 

Hele 10 kroner ble det på meg i dag…. Jaja, 10 kroner er vel bedre enn ingenting. Jeg har jo fortsatt 5 dager igjen = 5 mye muligheter. Det er utrolig nok en sjanse for at jeg kan vinne 10 000, siden man hver dag får et symbol. Når man har skaffet så og så mange forskjellige kan man vinne. For eksempel om man får 10 kakesymbol vinner man 50 000 osv. Jeg trenger bare 4 til! 

 

 

Nå er det endelig juleferie! De få timene på skolen var ikke så ille og kjedelig egentlig. Jeg hadde bare fått veldig dårlig samvittighet om jeg ikke hadde møtt opp i det hele tatt, så det er jeg glad for at jeg gjorde. Nå er jeg klar for en velfortjent juleferie i 17 dager! Jeg skal prøve så godt jeg kan og få slappa litt av i løpet av disse dagene, men hvem vet. Mange planer er allerede lagt. Klokken 6 har jeg trening sammen med Lisabeth, jeg får håpe på at jeg orker å gjøre så mye som mulig. De to siste dagene har jeg nemlig blitt sliten for ALT. Jeg var så andpusten i går da jeg gikk hjem fra skolen at jeg måtte sitte meg ned for å slappe av i minst en time. Skal ta en D-vitamin tablett og satse på at jeg får litt mer energi! 

 

 

Best actress of 2014 is: MAIRHO

 

 

Hahaha, kødda… Men ja, nå har reklamefilmen jeg er med i kommet ut. Som vil si på facebook. I jula kommer den på kinoen her i Harstad. Det er ganske rart for meg, jeg har aldri vært med på noe sånt før. Jeg var nervøs da jeg skulle se resultatet, men den var bedre enn jeg trodde. Jeg trodde stemmene også skulle høres i filmen, så jeg ble veldig positivt overrasket når de ikke hørtes! 

 

Dere kan se filmen HER. Husk å trykke på HD knappen, hvis ikke er det veldig uklart! 

 

Slenger med et par bilder fra Stavangerturen i sommer, savner å ikke fryse ihjel når jeg går ute. Etter jula kan det for min del bare bli sommer igjen med en gang. Hahaha, bildet rett over husker jeg godt. Jeg hadde nylig tatt piercing i tunga og klarte ikke å spise. Det syntes jeg var helt grusomt ettersom suppe, rett i koppen og yoghurt ikke var så veldig mettende i lengden. Jeg tror ikke jeg har spist rett i koppen etter det.. 

I morgen er aller siste skoledag for i år, og den vil jeg bare få overstått med en gang! Jeg ser ikke så mye fram til å stå opp tidlig, gå til skolen for å være der i et par timer og høre på en tale og deretter gå hjem igjen. Men men, jeg vil ikke få unødvendig fravær! 

 

 

Mine juletradisjoner

 

Jeg tenkte jeg skulle fortelle dere om hvilke tradisjoner jeg har rundt juletiden, og hva jeg vanligvis gjør hvert år.

 

Adventskalenderen

Helt siden jeg var liten har jeg hatt adventskalender. Noen år sjokoladekalender, godterikalender, pakkekalender osv. I fjor hadde jeg ikke kalender, men i år har jeg en flaksloddkalender. Og jeg har som vanlig ikke vunnet noe… 

 

Hva jeg ser på TV

Hvert år er det noe lignende jul i svingen eller jul i blåfjell som går på TV hver dag til julaften. I år er det jul på månetoppen, men jeg har rett og slett ikke hatt tid til å følge med. Jeg syntes det er veldig gøy å se slike ting fordi jeg elsket det da jeg var mindre. Også alle disneyfilmene som sendes i jula. Jeg brukte alltid å stå kjempetidlig opp på julaften da jeg var liten og stirre på TV- skjermen i flere timer. Da så jeg på tre nøtter til askepott og masse disneyfilmer. Jeg prøver å enda holde på den tradisjonen. For å være ærlig elsker jeg å se på disneyfilmer og jeg gjør det egentlig ganske ofte. Det er ihvertfall gøy om jeg pleide å se på dem da jeg var mindre. I fjor måtte jeg anstrenge meg skikkelig for å klare å stå opp klokken 10 og se tre nøtter til askepott, mens i år tror jeg ikke det blir noe problem å klare å stå opp. 

 

Pyntingen

Før elsket jeg å pynte med en gang det ble desember. Nå har jeg ikke vært noe spesielt gira over å pynte som en gal og sette nisser overalt i huset. Så lenge vi pynter juletreet på lillejulaften er jeg fornøyd! 

 

Kirkegården

Hver julaften drar jeg, pappa og søstrene mine ++ til kirkegårder for å tenne lys på graver. Det har vært en tradisjon siden jeg var liten, og det skjer alltid tidlig på dagen før vi skal spise middag. 

 

Maten

I førjulstiden spiser jeg ikke noe spesielt. Ettersom jeg ikke liker pepperkaker og klementiner ikke er favoritten heller. Det jeg kan komme på er at oldemoren min pleier å bake forskjellige julekaker og da har hun kalt en type for “Mariakaker” fordi jeg elsker dem. Da jeg var liten påsto jeg som vanlig at jeg ikke likte dem selv om jeg aldri hadde smakt dem før. Da jeg ble overtalt til å smake syntes jeg det var kjempegodt og etter det har de kakene vært favoritten. Jeg aner ikke engang hva de heter på ekte.. Det vi spiser på julaften er pinnekjøtt. Jeg elsker pinnekjøtt og er ikke noe spesielt glad i ribbe. På nyttårsaften spiser vi vanligvis kalkun, noe jeg også liker veldig godt!

 

Hvor vi feirer 

Hvert år har jeg vært hjemme hos meg selv på julaften, bortsett fra i 2011 da jeg dro til Stavanger for å feire jul sammen med storesøster, kjæresten hennes og tanteungen min. Første (eller andre) juledag pleier vi å dra til besteforeldrene mine sammen med flere i familien der vi spiser, pynter oss litt og snakker. På nyttårsaften har jeg både vært hjemme, hos mamma, hos pappa, hos besteforeldre, sammen med venner osv. Det er ingen spesielle nyttårstradisjoner. I år skal jeg dra ut sammen med Lisa og Mathias ++. Det blir kjempegøy, i fjor var jeg også sammen med vennene mine og det var veldig koselig. 

 

Her er et par bilder fra julen for to år siden. 

Nyttårskjolen og ny pole move

 

Hallo! På lørdag fikk jeg nyttårskjolen jeg bestilte fra Nelly i posten. Jeg var livredd for at den skulle være for stor, jeg bruker vanligvis small men det stod at det anbefaltes å velge en størrelse større. Så jeg tok medium istedet. Jeg syntes det er bedre at den er litt for stor enn for liten når det er en så trang og tettsittende kjole. Heldigvis passet den bra!

 

Siden jeg ikke hadde noen andre passende kjoler valgte jeg denne fordi den er helt svart og enkel, stram, ikke for lang og har lange ermer. Har uansett ingen kjoler med lange ermer så hvorfor ikke? 

Ellers hadde jeg en treningsøkt etter skolen. Jeg klarte yogini et par ganger, så jeg måtte jo bare lete fram kameraet. Det er helt sykt vondt, og jeg har nå to blåmerker allerede. 

 

Så her har dere yoginien min. Selvfølgelig er dette bildet undervinklet og det hadde nok sett bedre ut om jeg hadde hatt kameraet litt lengre opp. I tillegg er jeg jo ikke den mykeste av alle… 

 

Endelig er det siste skolearbeidet ferdig for i år. Har selvfølgelig et prosjekt å levere inn på onsdag men det er ikke noe stress egentlig, siden jeg bare har litt som gjenstår. I morgen er det volleyballturnering og jeg skal som vanlig ikke delta. Er så glad for at dette er den siste skoleuka og etter det er jeg helt ferdig. Og skal ikke tilbake før i januar. I dag skal jeg overnatte hos besteforeldrene mine, så nå må jeg stikke!

 

 

Refresh av hårfargen

 

 

I går farget jeg håret hos Helene som var i praksis på Hairshop. Skulle egentlig stusse litt men det ble det ikke tid til. Jeg hadde en del ettervekst og mye rødskjær i håret. Så det fikk jeg fiksa, men rødskjæret er ennå ikke helt borte, det er sykt vanskelig å få bort rødt. Ellers er jeg ganske sur for at det ikke har vokst noe siden sommerferien, jeg har hatt omtrent like langt hår hele tiden uten å ha klippet det. 

 

I dag skal jeg besøke oldemor og senere i dag skal jeg overnatte hos Lisa. Jeg er utrolig lei av skolen nå, og gleder meg masse til den neste skoleuka er over. Nå som det går mot skikkelig mørketid får jeg dårligere sove. I høst kunne jeg sovne klokken 10 og stå opp klokken 6 uten problemer. Nå klarer jeg såvidt å sovne klokken 12 og forsover meg alltid til klokken 7. Selv om jeg ikke skal avgårde før 07:50, har jeg mye å rekke å gjøre. Sminke meg, ordne håret, lage skolemat, spise litt frokost osv. Om jeg våkner klokken 7 rekker jeg absolutt ikke å sminke meg eller noe. Jaja, jeg får holde ut den siste uka men samtidig satse på å ikke ødelegge døgnrytmen i juleferien, som jeg gjorde sist… 

 

Ellers har jeg ikke trent noe denne uka. Hadde en liten styrkeøkt, men absolutt ingenting pole. Jeg tror jeg trenger kosttilskudd eller noe, jeg er alltid sliten og gidder ingenting. Ihvertfall ikke trening siden det krever mer enn å bare vaske klær feks. 

 

Pole, pole, pole

 

 

Hallo! På fredag hadde jeg og Lisabeth poletrening. Jeg fikk lære et par combos, øve på butterfly og jeg prøvde til og med shoulder mount som var jævligere enn jeg trodde. Det gjorde veldig vondt i skuldra og ikke minst var det veldig tungt, jeg innser nå at jeg virkelig bør begynne å trene styrken i armene ordentlig. Før neste sommer skal jeg klare shoulder mount, det har jeg bestemt meg for! Jeg har ihvertfall et halvt år på å øve, men tiden går jo veldig fort. Når jeg reiser til Frankrike blir det nesten to uker uten poletrening. Får bare gjøre litt styrkeøvelser på rommet og ikke minst tøye. 

 

Her er et bilde fra treningen. Etter jeg hadde studert bildet litt la jeg merke til at foten som er på stanga nesten ikke vises, men den peker mot kamera. Bare sånn at dere vet det.. Jeg tenkte bare “what???? hvor er foten?????” og jeg fikk det ikke til å stemme i det hele tatt, hahaha. 

 

Jeg må virkelig starte å ta flere bilder under treningene. Det er kjempegøy å se på de aller første bildene da jeg med en gang hadde fått stanga på rommet. Jeg var mye mer nervøs, turte aldri å slippe taket, var kjempestiv i bevegelsene og mindre myk. Man kan jo ikke akkurat si at jeg er så veldig myk nå,  jeg kommer meg langt fra ned i spagaten og når jeg har varma opp når jeg akkurat tærne mine når jeg sitter med bena strakt foran meg. I løpet av 2015 vil jeg klare spagaten! Jeg har en del mål, jeg har mål jeg skal klare før 2015, før påsken 2015, før sommeren 2015 osv. Akkurat nå er jeg ganske motivert til å klare å mestre målene mine og etterhvert være med i konkurranser. Eller, kanskje ikke de aller største. Men for eksempel NM. Jeg er nok enda ikke klar til å delta i amatør til neste mars, men kanskje året etter. Altså i 2016. 

 

Denne uka er det litt førjulsstress men jeg skal ihvertfall få til en trening i løpet av dagene som kommer. Jeg skal både spise middag hos besteforeldrene mine, dra i banken, gjøre ferdig det siste av skolearbeidet som skal leveres før juleferien, besøke oldemor, dra til storesøster som skal ha stand på senteret, sleepover med Lisa osv. Men en treningsøkt skal jeg nok få presset inn.