De 5 beste filmene å se på halloween

 

 

Halloween er imorgen, men jeg regner med de aller fleste på min alder feiret den i helga. Ikke meg selv derimot, det får blir en annen gang! Lørdagen min gikk til god mat, binge-watching av Stranger Things og pensumlesing. Om du likevel vil gjøre litt ut av selve dagen, er det jo gøy å se en skummel film for å komme i litt halloween-stemning. Personlig skal jeg prøve å få kjæresten med på en aldri så liten en, selv om han aller helst vil se Ringenes Herre.. Jeg har valgt ut mine fem favoritter blant skrekkfilmer som jeg vil anbefale dere å se!

 

Dead Silence

 

 

Saw 

Disse filmene kan være litt skumle av og til, men for det meste er de ekstremt ekle og har mange heslige scener. Har du hele dagen, kan du ha et aldri så lite maraton! 7 filmer da, haha… 

 

The Conjuring 

Se gjerne etterfølgeren The Conjuring 2 også!

 

Insidious 

 

Silent Hill

 

Er du som meg og er litt pysete (jeg har nemlig ikke sett skrekkfilmer på sykt lenge, og jeg likte dem mye bedre før MEN jeg skal prøve meg imorgen) så kan du se Netflix-serien Stranger Things. Jeg kan nesten garantere deg at du kommer til å se alt på kort tid, det gjorde iallefall jeg og Mathias, og flere jeg kjenner! For det er en av de beste seriene jeg har sett, og den er så spennende at man ikke kan la være å se resten. 

Akkurat nå står potetene og grønnsakene på kok, for i dag blir det skikkelig norsk middag; kjøttkaker i brunsaus! I morgen skal jeg prøve meg på kylling, tagliatelle og pesto etter å lenge ha siklet etter en oppskrift jeg fant for ei stund siden. Ha en ettermiddag videre! 

 

Uken som gikk – Uke 43

 

Ukas høydepunkt:

Bestevenninnen min fra Harstad kom nedover på besøk hit, og det var veldig koselig! Hele uka har vært ganske fin sånn sett, og vi slapp blant annet inn gratis på et museum i den botaniske hage. Det var ganske interessant og gøy å se utstillinger av dyr fra forskjellige deler av verden, og ikke minst fossilene som var flere millioner år gamle! 

 

Meg foran et gigantisk dinosaurskjelett. Tenk så svære de faktisk var! 

 

Slik var utstillingene av dyrene fra verden rundt, og de var veldig bra laget! Ovenfor stod det skilt av hvilken verdensdel dyrene kom fra. 

 

Ukas cravings:

Faktisk tror jeg ikke at jeg har hatt noen spesielle cravings denne uka, annet enn julebrus selvfølgelig. Jeg kjøpte en liten flaske på tirsdag, og lot være å drikke den før fredag. Er ikke det noe å skryte av så vet ikke jeg! Eller… Jeg kjøpte en til igår da. Det var så utrolig koselig å drikke julebrus for første gang på flere måneder at jeg bare måtte kjøpe en til!

 

Ukas nedtur:

At jeg nå er blakk? Haha… Jo, det er jo en kjip ting i seg selv, men det er jo bare min egen feil da. Ellers kan det vel være at jeg har fått sinnsykt mange kviser i ansiktet. Akkurat nå kjenner jeg at jeg har fem nye på vei, og det gjør så vondt! Den verste nedturen er jo selvfølgelig de 200 kronene på konto jeg må leve på fram til 15. november, hurraaaaaa. 

 

Ukas innkjøp: 

Min nye elskede rosa jakke fra Zara angrer jeg overhodet ikke på at jeg kjøpte! Faktisk er den ganske varm også, men ikke noe jeg kommer til å bruke i vinter med tanke på at den er såpass kort. Parkas er the shit om vinteren altså, for den dekker mesteparten av lårene også! 

 

Haha, Mathias “lånte” Lisa sine briller her. Han har faktisk begynt å bruke briller nå, og de fikk han igår! 

 

Litt glad i Lush?

 

 

Her er produktene fra Lush jeg har akkurat nå: 

 

Jeg bare ELSKER Lush sine produkter, spesielt fordi de kun er laget av naturlige ingredienser. Lush har noe for alle, og er absolutt verdt å sjekke ut! 

Jeg klarer faktisk ikke å komme med noen favorittprodukter fordi jeg liker alle kjempegodt, men jeg kan anbefale Bubblegum leppeskrubb, Breath of fresh air toner og Rub Rub Rub kroppsskrubb til alle uten å vite noe om hudtype og slikt. Spør meg gjerne om noen av produktene jeg har! Ellers kan du kikke på lushnorge.no eller lush.com for å lese mer om produktene. 

 

Proud mama

 

Jeg har testet ut flere produkter, og da spesielt ferske ansiktsmasker. Jeg har prøvd Oatifix, Catastrophe Cosmetic, Cupcake og den jeg for øyeblikket prøver heter Brazened Honey. Jeg har før brukt opp en krukke med Mask of magnaminty (som ikke er fersk), og fikk nå en gratis på grunn av at datoen utgår om ikke så altfor lenge! Det er ikke noe utfordring for meg å bruke opp produktet i tide akkurat, hahaha… Dessuten blir Mathias med på spa av og til etter mye masing fra min side!

De ferske ansiktsmaskene har kun en holdbarhet på litt over en måned, og må stå i kjøleskap! Selv om det for noen kan være irriterende, er det for meg bare en bekreftelse på at det er skikkelig flotte og naturlige produkter som kan brukes flere ganger i uka. Jeg er forresten litt sånn at jeg vil prøve forskjellige produkter før jeg finner “the one and only”, og foreløpig har jeg blitt veldig glad i de ferske ansiktsmaskene Cupcake og Oatifix. Jeg har selvfølgelig flere jeg har lyst til å prøve før jeg bestemmer meg da! 

 

 

Harstad-besøk og en travel hverdag

 

 

Trenger jeg engang å ha halen mellom beina mens jeg beklager meg for at jeg ikke har blogget siden søndag? Ja jo, jeg gjør vel det. Jeg kan bruke som unnskyldning at vi har begynt med ny eksamensoppgave, og i tillegg at jeg har fått Harstad-besøk av min bestevenninne Lisa! Det har vært utrolig koselig å ha henne her i Oslo, og det er litt synd at jeg aldri ellers utforsker den egentlig ganske flotte byen jeg bor i. Jeg er jo ganske blessed med fine parker og bygninger, gode muligheter til å dra på arrangementer og konserter, fine shoppingmuligheter overalt og ikke minst et studie de ikke har så mange andre steder i Norge. 

Mens Lisa har vært her, har vi blant annet kjøpt oss hver vår jakke på Zara, vært innom Lush to ganger, hatt photoshoot i den botaniske hage, vært på museum og generelt vandret litt rundt. For å si det sånn så er jeg ganske blakk nå, haha. Men men, det er jo ikke hver dag man får storfint besøk eller hva? 

 

Et bilde av Lisa og meg tatt i den botaniske hage i går.

I dag har vi vært på Astrup Fearnley museet, og senere laget vi taco og så to episoder av den nye sesongen til Stranger Things! Jeg er så sykt hekta, og jeg gleder meg vilt til å se resten. Jeg og Mathias kommer til å binge-watche alt i løpet av helga, garantert. Vi har forresten nettopp kommet inn døra etter å ha fulgt Lisa til togstasjonen. Nok en gang føles det skikkelig tomt! S A D B O I

Jeg ser henne jo til jul da, men det er enda 56 dager til. Heldigvis tror jeg tiden kommer til å fly fram til jula. Nå er det jo bare litt over to uker til jeg fyller 20 år, og etter det har jeg massevis av eksamener å konsentrere meg om! 

 

Uken som gikk – Uke 42

 

 

Ukas høydepunkt:

Fakkeltoget mot pels som var i går! Det har lenge vært på “bucket-listen” min å delta på det, og i år ble det. Jeg er positivt overrasket over at det var hele rundt 8900 mennesker som møtte opp i Norge! Tenk det da, så utrolig mange mennesker ønsker å fysisk vise at de er i mot pelsdyrnæringen. Vi gikk i toget og hørte på noen taler før vi tok veien hjemover, for vi var nemlig invitert til en innflytningsfest hos noen venner av oss. 

 

Det blir dessverre kun snapchat-bildet i dette innlegget! Men her har dere et bilde fra samlingen utenfor Stortinget i går etter toget. 

 

Ukas cravings: 

Jeg har hatt veldig mange cravings denne uka! Det har spesielt gått i middagsretter som enchiladas og pizza. Akkurat nå står pizzaen i ovnen, og jeg kunne ikke ha gleda meg mer! 

 

I går var jeg skikkelig masterchef, og kjørte på med biff, hjemmelagde marinerte potetbåter, grønnsaker og bernaisesaus! Blir ekstra sulten av dette bildet kjenner jeg. 

 

Ukas nedtur:

Etter innflytningsfesten, stod vi på Youngtorget for å finne ut hva vi skulle gjøre videre. Plutselig kjente jeg at jeg fikk ganske vondt i hodet, for det var nemlig en mann som dyttet til hodet mitt ganske hardt da han løp forbi oss. Helt uten mål og mening! Det var jo et åpent torg, og vi stod ikke i veien for han på noen måter. Jeg ble så sinnsykt forbanna, og jeg er sikker på at jeg hadde løpt etter han om jeg hadde reagert raskere, haha.

 

Ukas opptur: 

Eksamensoppgaven ble utlevert på fredag, og det er den siste gruppeeksamen vi har for dette semesteret. Jeg ble positivt overrasket over oppgaven, og det kunne vært mye verre. Jeg jobber denne gang på ei gruppe med to fra klassen jeg ikke kjenner i det hele tatt, og er skikkelig motivert til å gjøre det bra! 

 

Dette har også vært en god motivasjon! Jeg har ekstra lyst til å fylle dagene mine med hardt studiearbeid fram til jul, for da skal jeg hjem (det har jeg sikkert sagt tusen ganger nå). Jeg bare har så mye julestemning, og gleder meg noe sykt til jula i år! 

 

Selv om jeg har vært utrolig slapp og dårlig i formen denne uka, er jeg klar til å trø til i neste uke! Da kommer også bestevenninna mi fra Harstad hit, jeg gleder meg masse. Ha en fin dag! 

 

 

Gi meg noen B2B-bedrifter!

 

 

Nå har det vært stille fra meg i et par dager. For å være ærlig er formen ganske dritt, både psykisk og fysisk. Jeg har følt at jeg har brygget på en aldri så liten influensa eller forkjølelse, hatt behov for mer søvn enn vanlig og ikke minst følt meg tom. Jeg gjør alt, men samtidig ingenting. 

I dag har vi fått utlevert vår andre gruppeeksamen, denne gang i faget Salg og relasjonsbygging. Oppgaven går forresten ut på å måtte snakke med en bedrift, og derfor kikker vi i gruppen litt rundt på nettet etter potensielle bedrifter vi kan kontakte. Om dere har noen tips til bedrifter i Norge som driver med business to business-salg, si ifra! Det vil si en bedrift som selger varer eller tjenester til andre bedrifter. Jeg trenger så mange tips jeg kan få, så kan vi vurdere hver enkelt og begynne å kontakte dem asap 🙂 

 

 

Så sliten

 

Jeg blir aldri lei av den fine storbyutsikten! Er veldig takknemlig for at vi har leilighet så høyt oppe, og en vinduskarm å sitte i. 

 

I dag er jeg sliten. Gjennom hele dagen har jeg hatt en sinnsykt vond og dunkende hodepine, akkurat som nå. Det kan være fordi jeg i går leste veldig mye pensum, fordi jeg i dag har vært hos psykolog der jeg fikk vite endelig diagnose og i tillegg dro på forelesning rett etterpå. Jeg dro riktignok fra forelesninga før tredje og siste økt startet, nettopp fordi jeg hadde så vondt i hodet. Da jeg kom hjem laget jeg en skikkelig norsk middag. Kjøttkaker i brunsaus! Det var ganske tidskrevende ettersom det var første gang jeg laget det selv, og ikke minst fordi vi kun har to kokeplater og det måtte litt ekstra planlegging til… 

I kveld skal jeg ikke gjøre annet enn å ta det helt med ro, bortsett fra at jeg og samboeren har veldig veldig lyst på brownies. Heldigvis for oss har vi kjøpt inn brownies-mix fra Toro og nesten nettopp begynt å se Stranger Things på Netflix. Herregud, den er så spennende, W-A-T-C-H I-T! Vi har tre episoder igjen, og heldigvis kommer det mer om bare 10 dager. Så i kveld blir det serie og kake, perfekt! Det er akkurat det jeg trenger før det er på’an igjen med forelesning imorgen. 

 

 

Et innblikk i mitt studentliv – søndag, time for time

 

For å gi dere et bedre innblikk i min studenthverdag, har jeg valgt å vise dere innholdet i denne søndagen – time for time. Nå lurer du sikkert på hvorfor i alle dager jeg har valgt en søndag av alle dager i uken. Jo, det skal jeg selvfølgelig forklare! Dagen beskriver enkelt og greit ganske spesifikt hvordan det er å studere, og hvordan jeg gjør noe studierelevant ut av søndager. Jeg kunne også valgt for eksempel en onsdag der jeg fysisk er på skolen, men forelesningene er tross alt ikke det som alene avgjør studenthverdagen min! 

 

 

11:00 – Rise and shine, sleeping beauty! Haha, neida. Jeg følte meg som et vrak da jeg våkna. Det er ikke vanlig hverdagskost for meg å våkne opp opplagt med et smil om munnen, og i dag er intet unntak. Litt skuffet var jeg også over at jeg ikke stod opp klokken 9, som jeg i utgangspunktet hadde tenkt. 

12:00 – Nå er det på tide med litt (veldig mye) husarbeid, for det er jo tross alt søndag! Jeg og sikkert mange andre ser på søndager som den gyldne mulighet til å shine hjemmet, og jeg er vel ikke den eneste studenten som er helt fersk på å bo alene. En av de diggeste følelsene jeg vet om er å ha det rent og ryddig rundt meg etter et par timer med skrubbing og vasking! 

14:00 – Siste eksamensinnspurt! Klassen min har i rundt en måned holdt på med vår aller første eksamen, nemlig en gruppeeksamen i faget Forhandling og påvirkning. Klokken 14 møttes jeg og eksamengruppa for å ferdigstille og levere inn oppgaven. Vi satt til sammen i tre timer, og sa oss til slutt fornøyd med resultatet. FOR en herlig følelse dette var! Jeg har jobbet veldig hardt og dedikert mange timer til denne oppgaven. Å vite at den er ute av verden er fantastisk med stor F. 

 

 

18:00 – Middagen er klar! Det ble så enkelt som kylling- og pastagryte fra Findus fra frossenavdelinga på Coop Extra. Denne er faktisk veldig god, og det var i tillegg tilbud på disse her i forrige uke. Gjett om jeg og samboeren var rask med å komme oss av gårde til butikken! Studentøkonomien er ikke enkel, så her er det bare å trø til om et godt tilbud dukker opp. 

19:00 – Er det noe jeg er avhengig av, så er det å ha god orden. Jeg elsker å planlegge, lage lister og ikke minst gjøre det hele litt kreativt. Derfor har jeg ei bok dedikert til nettopp det! Jeg har i dag gjort ferdig neste ukes plan. Det er absolutt noe jeg vil anbefale alle studenter å gjøre, for det er så mye lettere å følge med og huske det du skal gjøre. Det er kanskje ikke nødvendig å gjøre like mye ut av det som jeg gjør, men om du har lyst; søk opp “Bullet Journal” på Pinterest, og jeg kan love deg at du blir inspirert! 

Dette ukesoppsettet ble jeg sånn passe fornøyd med, bortsett fra at jeg selvfølgelig presterte i å skrive thursday som tirsdag og tuesday som torsdag… Engelsk? No problem! 

 

Slenger også med et bilde av forelesningsplanen jeg har laget! 

 

20:00 – Nå som jeg har full oversikt over neste uke, kan jeg begynne å se på forelesningsplanene til hvert fag. Dermed kan jeg også begynne å lese pensum. Jo tidligere, jo bedre! Jeg har begynt å lese pensumet til det vanskeligste faget etter min mening, nemlig Marked og samfunn. Her er det tre kapitler i boka “Markedsøkonomiens utvikling“, og det er langt ifra den mest spennende boka jeg har lest i… Men da er det ingenting annet å gjøre enn å bare komme i gang, da slipper jeg å bruke hele tirsdag ettermiddag og kveld på å lese. 

 

23:00 – Etter dette blogginnlegget skal resten av denne kvelden skal gå til èn ting, og KUN èn ting: å slappe av. Jeg vet ikke om det bare er meg, men på søndager føler jeg et ekstra stort behov for å spise usunt. Da kan jeg være ekstra takknemlig for at jeg og samboeren i går ikke spiste potetgullet i skuffa som ligger og venter på oss! 

 

 

Weeknd

 

Tusen takk for responsen på gårdagens innlegg! Hver gang jeg skriver slike innlegg er jeg livredd etter å ha publisert det, og forventer masse hat og motgang. Det har utrolig nok aldri skjedd når jeg har skrevet slike innlegg, og faktisk er det sjeldent jeg får slemme kommentarer i det hele tatt! Det er jeg glad for, og jeg tror ikke jeg hadde taklet det heller. Når jeg først snakker om kommentarer, så legger jeg merke til at når jeg kommenterer tilbake til dere her på bloggen, blir emojis gjort om til masse spørsmålstegn???? Hahaha. Det er altså IKKE meningen at det skal stå spørsmålstegn bak kommentarene mine! 

 

 

I dag er det lørdag, og jeg har sovet veldig mye de siste dagene. Jeg har bestandig på alarm for å ikke sove for lenge, og i dag var det såvidt jeg klarte å komme meg opp klokken 10:30. What’s going on?! Uansett, i dag blir en skikkelig rolig dag. Jeg holder på å skrive et blogginnlegg i oppgave til en blogger-jobb via skolen, jeg og samboeren min skal lage hjemmelaget pizza i ettermiddag og gomle pizza, potetgull og sjokolade med gooood samvittighet mens vi ser Harry Potter. Forresten har både tantebarnet mitt, mamma og den andre bestemoren til tantebarnet mitt bursdag i dag! Syntes det er ganske spesielt, at på begge deres bursdager fikk de sitt første barnebarn i gave. 

 

Dagens smoothie, her-re-gud jeg elsker smoothie! 

 

Ha en flott dag videre alle sammen! For øyeblikket sitter jeg i senga og skriver på upubliserte blogginnlegg med litt The Weeknd (haha fordi det er helg, neida) på ørene. Jeg bare ser veldig veldig mye fram til mat senere idag, for sulten begynner å snike seg innpå. La tiden gå fort! 

 

Du ser jo ikke psykisk syk ut du da

 

I forbindelse med at det nylig var verdensdagen for psykisk helse, vil jeg skrive et innlegg som viser et scenario som av og til hender i min hverdag som psykisk syk. I tillegg vil jeg snakke om hvor lite synlig psykisk sykdom kan være. 

 

Jeg står inne på badet og gråter. Av sinne, redsel og selvhat. Jeg fokuserer ikke på noe annet enn at jeg fortjener det verste. Så skjærer jeg meg selv. Fire sår har jeg nå påført armen min. De begynner først å svi etter en liten stund. Jeg står foran speilet og ser på refleksjonen av meg selv, hvordan havnet jeg her? Jeg er forvirra, frustrert og full av anger. Hva er det jeg har gjort med meg selv? Sårene svir og verker, jeg skammer meg over dem. Men mest av alt skammer jeg meg over meg selv. 

De første sekundene etter jeg har påført meg selv skade, er jeg ikke der. Ikke til stede. Selv om jeg ser på meg selv i speilet og tenker “hva har jeg gjort nå?“, er jeg likevel ikke til stede. Følelsen er rar. Samtidig som jeg er roligere, er jeg i stor grad fylt av anger. Det er ikke akkurat sånn at jeg tenker “Ja Maria, dette fortjente du virkelig“, slik jeg gjør de sekundene før skaden er gjort. Så blir jeg redd. Redd for at andre skal legge merke til sårene, spørre spørsmål, be meg om å slutte med det eller bare stirre. Stirre og tenke “herregud, jævla emo“. 

Emo. Det ble jeg ikke akkurat sjeldent kalt for tidligere. Kanskje mest på grunn av den sorte stilen min. Kanskje også på grunn av at jeg var deprimert. Vel, kanskje også fordi jeg skadet meg selv. På den tiden var jeg ikke redd for å vise fram sårene mine. Noen ganger gjorde jeg det også med vilje. Kanskje jeg ville at andre skulle se at jeg hadde det fælt. Eller kanskje jeg ville være kul. Hva er så kult med å skade seg selv? Det er ikke kult. 

 

 

Det er stor kontrast fra nå og da. Jeg vil ikke at hele verden skal se mine sår. Jeg nekter å inspirere andre mennesker til å gjøre det samme. Det er ikke en trend å skade seg selv. Det er ikke kult eller edgy. Men jeg vil derimot at hele verden skal forstå. Forstå at psykiske problemer ikke alltid vises på utsiden. Noen ganger vises det med et sår eller et arr, eller ti, eller et slitent ansikt. Noen ganger vises det ikke i det hele tatt. Om noen sier at de er psykisk syke, ikke si imot. På grunn av at jeg ikke ser fysisk syk ut, betyr det ikke at jeg ikke har psykiske vansker. Dere kan ikke se ut i fra utseendet mitt at jeg har hatt en stor utfordring dagen før. Dere kan heller ikke se på utseendet mitt at jeg for noen timer siden skadet meg selv med mindre dere ser skadene. 

Jeg har alltid vært åpen om at jeg er psykisk syk og går til psykolog, men nå har dere lest et scenario i hverdagen min som skjer nå og da. Klarer dere å se dette ut ifra et smilende bilde av meg selv på bloggen? Mest sannsynlig ikke. Det beviser jo også en annen ting. Jeg er et menneske som likevel fungerer. Jeg studerer, blogger, er selvstendig og bor sammen med kjæresten min. Jeg lager middag, handler og gjør husarbeid. Men det som skjer bak lukkede dører, det vet ingen.

 

Innlegget har vært vanskelig å skrive, og jeg har brukt et par uker på å vurdere om jeg skulle poste det eller ikke. Nå som det har vært verdensdag for psykisk helse, tenker jeg at det er ekstra viktig å vise at psykisk sykdom ofte er en usynlig sykdom. Jeg forstår også at det man ikke kan se ikke er like lett å forstå. Tenk litt på scenarioet jeg i dette innlegget skrev om, det er ikke fasiten på å være psykisk syk. Det er likevel en hverdag for mange. Prøv også å tenk litt over hva du sier til andre. Du vet ikke hvilke utfordringer de kan ha, du vet ikke hvor tungt enkelte mennesker kan ta ting. Det kan være nok til at dråpen velter glasset. Vær snille med hverandre.