Anastasia Beverly Hills Subculture Review

 

Til tross for mye kritikk og dårlig omtale, bestemte jeg meg for å kjøpe øyenskyggepalettet Subculture likevel! Her kommer et par bilder og mine ærlige meninger om palettet er verdt pengene eller ikke. 

 

 

Hvor du kan få tak i det: Jeg kjøpte det fra Kicks, og jeg kan være enig i at prisen er stiv. Hele 545,- for et øyenskyggepalett! Jeg hadde heldigvis et gavekort og fikk 100,- i avslag. Prisen til palettet er ikke like høy på Anastasia Beverly Hills sin egen nettbutikk, og grunnen til at det er så dyrt i Norge er at det er 25% merverdiavgift på kosmetikk. Skulle man ha bestilt det fra ABH sine sider, ville det resultert i å være like dyrt som i Norge, om ikke dyrere på grunn av denne avgiften. 

Fargene: Jeg kan starte med å vise dere swatches på armen min. Min hudtone er varm med gule undertoner og meget lys, sånn at dere vet det! Fargene vil ikke se helt like ut på alle hudtoner. Men hallo, FOR noen pigmenterte øyenskygger! Og fargene er veldig fine, ikke minst.

 

Verdt det?: Min mening er at det kanskje ikke er verdt å betale så mye penger på et palett som inneholder færre farger enn et Morphe-palett til 300,-. Men er du en sminkeentusiast, skal jeg ikke stoppe deg fra å kjøpe det! Jeg digger fargene, og jeg digger Anastasia Beverly Hills. Absolutt en fin gjenstand i sminkemappa om du er interessert i sminke! Er du mest interessert i nøytrale eller brune farger, er dette kanskje ikke palettet å gå for med tanke på prisen. 

Hvordan det er å påføre: BE AWARE, disse fargene er veldig pigmenterte, så det her gjelder det å være forsiktig med påføringen. Det er mye bedre å bygge opp fargen litt for mange ganger enn å påføre en skikkelig fargeklatt med en gang! Derfor tar jeg bare litt produkt på kosten om gangen, og bygger opp fargen til ønskelig nivå. 

 

 

Jeg er veldig glad for at jeg kjøpte det! Selv om det ikke ser ut som at det er mange farger her, kan man likevel lage mange forskjellige looks og kombinere farger. Med tanke på at jeg også har “søsteren” Modern Renaissance-palettet kan jeg bruke farger derfra også! Jeg vil si at jeg er mest glad i Modern med tanke på fargene, men Subculture er absolutt noe jeg er fornøyd med. 

 

God natt

 

 

God kveld, eller kanskje jeg bør si god natt? Jeg skriver noen blogginnlegg til utkast akkurat nå, som med andre ord til si at jeg holder på med flere upubliserte innlegg. Et av dem er svært personlig, og jeg er veldig usikker på om jeg vil publisere det. Det forteller noe utrolig vanskelig og tungt som foregår nå for tiden, det er veldig personlig med andre ord. Samtidig føler jeg at det er et viktig innlegg. Både viktig for at dere skal forstå meg, og at dere kan åpne øynene for andre i samme situasjon. Jeg tror det lureste jeg gjør er å få noen andre til å lese gjennom det først. Eventuelt skal jeg bruke noen dager på tanken. 

Nok om dette hemmelighetsfulle innlegget det ikke engang er sikkert jeg vil dele med omverdenen! Jeg har helg nå, faktisk en veldig lang helg. I neste uke har jeg kun en forelesning! Det er vel en slags høstferie, og da kunne jeg jo dratt hjem til Harstad, men det er jo litt sent å bestemme seg for nå da… Jul, kjære jul. Kom fort! 

 

Musikksmaken min?

 

 

Hver gang noen spør meg hvilken musikk jeg hører på, så vet jeg ikke helt hva jeg skal svare. Som oftest sier jeg bare “alt”, fordi ja, det er faktisk sant. Alt kommer litt an på humøret og stemninga jeg er i. Dersom jeg for eksempel skal lese eller tegne og trenger å ha noe rolig i bakgrunnen, hører jeg på “Piano in the background“-lista på Spotify. Jeg elsker den! 

Jeg kan høre på nåtidens pop, russelåter, chillstep, metal og alt mulig rart. Jeg syntes at sanger innenfor alle sjangere kan være bra, og jeg vet ikke helt hva jeg ser etter i en sang heller. Jeg kan jo også syntes at en countrysang er fin eller koselig selv om jeg ikke direkte er noe fan av sjangeren i seg selv. Så konklusjonen er; jeg hører på det meste så lenge jeg syntes det er bra! Er ikke det en grei oppsummering? 

 

Et veldig kjedelig bilde i dårlig kvalitet tatt for noen uker tilbake, og jeg har dessverre ingenting annet på lager. Shame on me 😬

 

Akkurat nå for eksempel, er jeg lei av pensumlesing og trenger en liten pause, så da hører jeg på Marigold av Periphery. Kanskje ikke den sangen de fleste av dere ville lett fram frivillig, he-he. Men uansett, jeg må lese videre og deretter dra på butikken. Ha en fin kveld!

 

Eksamen, nye sko og GoT

 

I dag har jeg ikke hatt noen forelesninger, og har jobbet med gruppeeksamen i flere timer i strekk. Det går fremover, men herregud jeg er sliten! Jeg kan iallefall gledelig meddele at jeg er ferdig med rundt halvparten av oppgaven min nå, og jeg har resten av uka på meg til å “ferdigstille” den før vi skal begynne å sette sammen og skrive ferdig hele oppgaven samlet. 

 

Det lille hjørnet på min side av kommoden. En kaktus (som begynner å visne…), en grønn plante og et bilde av mine to søte tantebarn!

 

Når jeg ikke leser, blogger jeg eller ser på Game of Thrones med Mathias. Vi har begynt med det, ja! Vi er på femte sesong, og det føles ganske kjipt å bare ha to sesonger igjen før vi må vente på nye episoder sammen med alle andre, haha… Jeg prøvde å se Game of Thrones alene for rundt tre år siden, men jeg syntes det var så utrolig innvikla og vanskelig å følge med på alle de forskjellige handlingene og personene. Men nå derimot, er jeg on fire!!! Det er et skikkelig avbrekk i hverdagen med tanke på at det krever at jeg følger med, i motsetning til for eksempel Keeping up with the Kardashians som jeg kan ha stående på i bakgrunnen mens jeg tenker og surrer med andre ting. 

 

Mitt andre lille hjørne på skrivepulten. En skrivebordlampe, enda en kaktus og en perm!

 

Jeg har forresten også kjøpt meg nye vintersko! De er… ROSA 💖 Jeg gleder meg til de kommer, og de er i følge beskrivelsen fôret, og derfor sikkert varmere enn de svarte jeg har fra før, i tillegg til av de går litt lengre over ankelen. 

Jeg har bestilt dem på Sportamore, og koster 599,-. Overhodet ikke ille for et par varme vintersko! De ble sendt i dag, så jeg gleder meg masse. 

 

Nå skal jeg lage smoothie til oss, så blir det et lite avbrekk (Game of Thrones) fra studiene! Ha en fin kveld videre. 

 

Another tattoo

 

 

Jeg skal snart ta en ny tatovering, og nå syntes jeg at jeg hører dere bare; “Åh, Maria, Maria, Maria.. Hva er det du skal tatovere nå da?“. Jo, enda en tatovering inspirert av Harry Potter! Denne gangen får dere vente og se hva det blir, men den skal også være på armen. Jeg er giiiiraaa!!! Jeg skal tatovere meg i starten av oktober, så da får dere se resultatet og beskrivelse av meningen bak tatoveringa. 

Samtidig som jeg gleder meg, gruer jeg meg veldig også. Denne tatoveringen skal være på innersiden av overarmen, der huden er tynnest og mest følsom. Jeg syntes jo det var grusomt vondt å ta de jeg har fra før, og jeg har hørt rykter om at dette området er ille… MEN jeg gleder meg voldsomt til å se resultatet, og å vise det til dere! 

 

 

Og ja, jeg har forresten lest at et nytt studie har funnet ut at nanopartikler fra tatoveringer kan hope seg opp i lymfekjertler. Og da svarer jeg her: Om noen dør av ei tatovering er det mest sannsynlig på grunn av dårlig hygiene eller dårlig blekk av et useriøst studio, pluss at man selv må være nøye med etterbehandling. Jeg, og sinnsykt mange flere- har ikke merket NOE forskjell på helsa etter å ha tatt tatoveringer. 

Dessuten er det IKKE påvist at folk har dødd av at disse nanopartiklene har kommet inn til lymfekjertler. “Den tysk-franske forskergruppen fortsetter nå arbeidet med å ta prøver av pasienter med bivirkninger, for å finne en sammenheng mellom dem og egenskapene og oppbygningen av pigmentene.” https://www.tu.no/artikler/nanopartikler-fra-tatoveringer-hoper-seg-opp-i-lymfeknutene/407541 

Det vil med andre ord si at det ikke er sikkert dette er farlig eller dødelig. Jeg har iallefall aldri hørt et tilfelle om at noen har dødd av tatoveringer med mindre det skyldtes egen sløvhet under etterbehandling. Og dette er dessuten noe alle får beskjed om er veldig viktig! Så jo, denne tatoveringen skal jeg ta 🙂 

 

Alene igjen

 

Nå har Harstad-besøket dratt, og det føles litt jævlig. Det har føltes trygt å ha noen godt kjente sammen med oss, og nå er de ikke her på hotellet tilgjengelig for å “henge” eller gjøre noe koselig. Venninna vår har dratt tilbake til Harstad, og kompisen vår har tatt et enveis-fly til London for å studere der. Nå føles det litt tomt, og det er kjipt å tenke på at vi ikke skal se dem igjen før om tre måneder. 

Vi har hatt det koselig mens de har vært her i Oslo! Vi har spist, shoppet og vandret litt rundt. Her kommer noen bilder fra uken! (Jeg tok dessverre ikke noen med kameraet, kjiiiipt)

 

Lisa og meg på et veldig fancy toalett igår kveld. 

 

En sinnsykt god Acai-smoothie, her på Grünerløkka! Dit skal jeg flere gang, uten tvil. 

 

Polaroid-bilde av Lisa, Rasmus og meg. 

 

En veldig god rett fra kinarestauranten på Oslo City! Stekte nudler med biff, hooooly. Det må jeg spise flere ganger! 

 

Meg og Lisa i vinduskarmen, og Mathias i senga. Dette var dagen de kom hit! 

 

Rasmus, Mathias og meg. Dette var da vi drakk Acai-smoothie! 

 

Meg og Lisa! Enda et bilde fra Acai-smoothiedaten. 

 

Meg inne på Pin Point piercing. Lisa tok en veldig fin ørepiercing som heter conch! Jeg var forresten mer nervøs enn henne. 

 

Vi har hatt det fint sammen med våre kjære venner, og jeg kan ærlig innrømme at det kom noen tårer da de dro idag. Nå er det tilbake til hverdagen! Nå kunne jeg ikke sett mer fram til jul, da skal vi hjem til Harstad for første gang siden vi flyttet hit. Eller, jeg kommer sikkert til å glede meg mer og mer, men jeg kjenner ekstra stort på savnet nå som våre beste venner akkurat har dratt fra byen og jeg innser at de ikke lengre er i samme bygg som oss. 

 

Jeg er en bakteriefreak

 

Dette er jeg ikke mye åpen om, hverken på bloggen, til fremmede eller så mange av vennene mine. Men nå skal dere høre! Jeg har i rundt to år vært veldig påpasselig når det kommer til bakterier, smitte og slikt. Faktisk tror jeg det verste stadiet startet ei jul da det gikk omgangssyke i hele byen, og jeg var ekstremt redd for å bli smitta! Jeg hadde sett så utrolig mye fram til jula, og jeg hadde virkelig ikke lyst til å bli syk, så jeg uroet meg nesten så mye at jeg til og med begynte å føle meg dårlig. Det var da jeg startet med grundigere og oftere håndvask, å unngå direkte kontakt med toaletter, dørhåndtak eller generelt ting mange er borti. Jeg hatet butikken, da var det rett ut derfra etter betaling, og en dæsj antibac i hendene før livet var komplett igjen. 

Disse rutinene henger fortsatt igjen, og det utviklet seg til at jeg begynte å bli redd for mat også. Jeg var veldig påpasselig på at maten var ferdigkokt/stekt, og jeg måtte nesten alltid ha kontroll over matlagingen. Jeg stolte lowkey ikke på andre når de laget mat jeg skulle spise, men det turte jeg selvfølgelig aldri å si i tilfelle noen skulle føle seg tråkket på. Det var ikke det at jeg ikke trodde de hadde gode nok matlagingsevner, men jeg ville helst ha maten overkokt eller overstekt før jeg trygt kunne spise det. 

 

 

Jeg kan si at jeg har blitt en god del bedre med tanke på dette nå, men jeg vil fortsatt kalle meg en bakteriefreak. Er du på et spisested med meg, vil du garantert se at jeg deler ut antibac til alle rundt bordet! Ellers har jeg turt å stole litt mer på andres matlaging, og jeg har innsett at om jeg ikke får i meg litt bakterier, kommer jeg jo ekstra i faresonen dersom jeg ikke blir litt “herdet”. Jeg har klart å forstå at vårt immunsystem er sterkt nok til å takle en del, og at jeg ikke trenger å være bekymret til enhver tid eller overdrive med hygienen. 

Jeg kommer ikke til å legge fra meg dette med å syntes at dørhåndtak og stenger på bussen eller trikken er ekle, at jeg skjærer i kjøtt før jeg spiser for å sjekke at det ikke er rått, eller at jeg bruker antibac jevnlig når jeg er i offentlighet. Det ser jeg selv på som en fordel, for det ER en fordel å være nøye med hygienen med tanke på smitte og bakterier. Men dette er kun så lenge det ikke går for langt, da er det ikke lengre en fordel, men et problem. 

 

Jeg gjør ikke annet enn å lese

 

You heard me right. Jeg trodde ikke at å studere skulle være SÅ HER mye jobb! Jeg tenkte at kun fire fag per semester og fire forelesninger per uke bare er barnemat. Men da tenkte jeg ikke på pensumet som skal leses og oppgavene som skal gjøre ved siden av! Før forelesninger leser jeg pensumet som forelesningen skal omhandle (dette er gjerne 2-3 kapitler) i tillegg til at jeg gjør eventuelle tilleggsoppgaver etter forelesningene, så fremst det finnes noen. Det er utrolig lett å bli hengende etter dersom man går glipp av ei forelesning eller er for treg med å lese pensum. Det er nye temaer hele tiden, og det beveger seg raskt framover. 

I går fikk jeg faktisk utlevert den første gruppeeksamensoppgaven. Jeg jobber sammen med to andre jenter fra klassen min, og oppgaven virker til nå mer spennende enn kjedelig, så det er et veldig godt tegn! Vi har fire uker på oss, og i dag møttes vi for å sette opp tidsplan og fordele oppgaver og slikt. Jeg er veldig spent, og vi ønsker selvfølgelig å jobbe oss opp til en toppkarakter. 

 

Her har dere meg i et nøtteskall akkurat nå, og mesteparten av snappene jeg sender ut er klager på lesninga. Jeg klager og klager, selv om det egentlig ikke hjelper. Jeg har iallefall begynt å forstå hvorfor det sies at studenter alltid er stressa, og blir deprimerte! 

 

I morgen kommer våre to kjære beste venner fra Harstad på besøk hit for å være her ut uka, så blogging blir det kanskje dårlig med. I kveld blir det pensumlesing til det vanskeligste faget vi har, og som en liten treat skal jeg lage smoothiebowl til kveldsmat. Da har jeg iallefall noe å se fram til! 

 

 

Jeg skal se Miranda Sings!

 

Bilde fra Google

 

I kveld skal jeg og min gode venninne Anja på Miranda Sings-show her i Oslo! Jeg har sett på Miranda Sings på Youtube siden 2013, og jeg gleder meg vilt til å se henne på ekte om bare noen timer. Dette digger jeg med å bo i Oslo! At jeg har mulighet til å dra på konserter og shows uten å måtte reise og å sove på hotell, tenk så mye billigere det faktisk er. 

Nå er jeg er god og mett på taco, og skal straks løpe ut døren for å møte Anja. Ha en fin kveld! 

 

Uken som gikk – Uke 37

 

 

Ukas høydepunkt:

I går kom et vennepar av meg, Mathias og vår venninne Emilie til Oslo for å være sammen med oss! Vi dro først på shopping, og på ettermiddagen dro vi til TGI Friday’s og spiste en god middag. 

Meg, Emilie, Ole, Nora og Mathias bak kameraet. 

 

Ukas nedtur: 

På mandagskvelden hadde jeg et angstanfall, og jeg sovna ikke før flere timer etter jeg hadde lagt meg. Det resulterte i at jeg våkna dritseint dagen etter og var for sliten til å dra på forelesning. 

 

Ukas cravings:

Smoothie bowl! Jeg har denne uken laget en del smoothie bowls, spesielt til frokost. Det er så utrolig godt. 

Smoothien består av frosne jordbær og blåbær, skogsbæryoghurt og eplejuice. Jeg topper med granola, kokos, honning og bananskiver. Det er favoritten min, til og med Mathias er glad i denne! 

 

Ukas innkjøp:

Uten tvil Subculture av Anastasia Beverly Hills (bilder og reviews kommer straks)! I går da jeg var i byen sammen med gjengen, kjøpte jeg blant annet et grått skjerf fra Monki, en kroppsskrubb og en hårmaske fra Lush, og ei yogamatte fra XXL! Jeg sier meg meget fornøyd med ukas innkjøp. 

 

Ukas opptur: 

At jeg fikk bytte klasse!!! Jeg ble overlykkelig og veldig overrasket, fordi jeg mottok en mail som først virket avvisende til klassebyttet, men helt til slutt i mailen stod det at de hadde kommet fram til at jeg skulle få bytte. 

 

Denne uka har vært fin, og neste uke gleder jeg meg masse til! I morgen vår vi utlevert vår første gruppeeksamen-oppgave og på onsdag kommer våre to beste venner fra Harstad for å være sammen med oss frem til søndag. Jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til den første eksamen, men jeg er nok mer spent! Ha en fin søndag videre, min består av pensumlesning (jeg slipper aldri unna).