De beste seriene jeg har sett

 

Nå har jeg sett et par serier opp gjennom årene, og jeg er klar til å gi dere mine soleklare favoritter! Jeg liker i all hovedsak serier bedre en filmer, for det er så mye mer detaljer og handling, og man blir kjent med karakterene på en annen måte enn i filmer. Men, jeg sier ikke nei til en god film heller! Jeg eeelsker jo for eksempel Harry Potter-filmene, og mange flere. Uansett! Her er mine favorittserier:

 

Stranger Things. Fy fader, jeg har ikke ord! Dette er den beste serien jeg har sett, jeg og Mathias binge-watchet hver sesong på under et døgn fordi det var så spennende. Jeg klarer ikke å vente til vi skal se alt om igjen før tredje sesong kommer! Rating på IMDB: 8,9

 

Bildet er hentet fra IMDB.com. Det er ikke en animasjonsserie altså, haha.. 

 

 

The Office. Dette er den kleineste og morsomste serien jeg har vært borti, og jeg elsker den! Jeg ler under HVER eneste episode, og denne serien får virkelig humøret mitt til å stige. Rating på IMDB: 8,8

 

Bildet er hentet fra IMDB.com

 

 

RuPaul’s Drag Race. Dette er en konkurranse-serie med drag queens der det kåres en vinner i slutten av hver sesong. Den er koselig, morsom og har skikkelig attitude! Drag er virkelig en egen kultur, and I’m lovin’ it. Rating på IMDB: 8,3

 

Bildet er hentet fra IMDB.com

 

 

Breaking Bad. Denne serien var virkelig noe å følge med på! Den er intens, spennende, og den psykologiske forandringen i karakterene i løpet av serien er interessant å observere. Den handler om en kjemilærer som får vite at han har kreft. Med sin bakgrunn med naturfag og kjemi, slår han seg sammen med en tidligere elev som er drug dealer, og de produserer og selger metamfetamin sammen for å forsørge familien hans. Rating på IMDB: 9,5 

 

Bildet er hentet IMDB.com

 

Hvilke serier er DINE favoritter? Jeg trenger flere “to-watch-serier”! 

 

Uken som gikk

 

Ukas høydepunkt: Å innse mot slutten av uken at det begynner å roe seg litt nå, er høydepunktet med uka. Snart leverer jeg inn hjemmeeksamenen i bedriftsøkonomi, og etter det blir det rolig lesing til skoleeksamenene. Det føles veldig herlig at jeg ikke trenger å stresse med noe som helst, særlig når jeg begynner lesingen såpass god tid i forveien! Det er utrolig lurt å gjøre det sånn, for det verste man gjør er å ta et skikkelig skippertak et par dager før eksamen, og å stresse seg ihjel for å klare å få inn nok pensum og teorier i topplokket. Det fungerer i alle fall svært dårlig på meg, og stress er det verste jeg vet! Jeg elsker jo orden og sånt, og det får jeg framover ♥

 

Ukas innkjøp: Jeg trengte ei ny joggebukse/sløvebukse, og det fant jeg på Bik Bok! Den er lysegrå, veldig behagelig og sitter fint på. Den vil så klart bli brukt mest hjemme, men det er ingen problem å bruke den utenfor dørene heller. 

 

 

Ukas opptur: Dette er så klart toppkarakteren vi fikk på gruppeeksamenen! Det føles SYKT bra at semesterets første karakter er A, det er en skikkelig god start. 

 

Ukas nedtur: Både at jeg har vært forkjølet, og selvfølgelig også at jeg har slitt med tanna jeg holder på å rotfylle. Nå er heldigvis smertene i tanna borte, og jeg kjenner ingenting annet enn ømhet og sårhet, men det er jo helt normalt! Jeg ser ufattelig mye frem til å bli helt ferdig med rotfyllingen hos tannlegen i morgen. Men det skal sies at det ikke har vært så populært med tannpine og forkjølelse på samme tid! 

 

Ukas anbefaling: Har dere smakt den veganske Ben & Jerry’s-isen som heter Peanut butter and cookies? Nei? Gjør det nå! Jeg kunne aldri ha gjettet at den ikke inneholder kumelk, og det er så klart veldig positivt. Jeg tåler ikke melk så bra, så for meg er det helt topp å ha funnet en melkefri is som smaker så utrolig godt! Det passer perfekt om du er ømfintlig mot melk, vil spise mer plantebasert eller bare vil ha en skikkelig god is. 

 

 

Denne uka har vært sånn midt på treet, men forhåpentligvis blir det litt lettere framover. Først må jeg bare bli ferdig med rotfyllingen, å bore i ei annen tann, ta siste dose av HPV-vaksinen, og å komme i gang med pugging og få en rutine der! Nå har heldigvis stresset med hjemmeeksamenene senket seg, og det er jeg supertakknemlig for. Forhåpentligvis blir neste uke litt bedre! 

 

Semesterets første karakter

 

Fy fader for en bra start på karakterlista for dette semesteret! Vi har fått tilbake karakteren på gruppeeksamenen vi leverte inn i faget Forbrukersosiologi for noen uker tilbake. Vi fikk A! Jeg kunne nesten ikke tro det da jeg så det, og jeg grudde meg til å sjekke karakteren fordi jeg ikke hadde peiling på om det hadde gått bra eller dårlig. Jeg tror det som er viktig å huske på er å ha evne til å oppdage feil man gjør underveis, påpeke dem og hvorfor det er feil, hva man kunne gjort bedre osv. Det var vi nemlig flinke på i denne besvarelsen! Den handlet om en kontekstanalyse om et valgfritt produkt, der vi valgte avskårne roser. 

Jeg er superglad og stolt over gruppa! Noe av det som virkelig er gøy med å studere, er når det viser seg at hardt arbeid ikke er forgjeves. Hvem skulle trodd at jeg hadde det i meg?! Det er så ufattelig stor kontrast fra tidligere i livet. Jeg måtte faktisk lese gjennom besvarelsen vår (på 24 sider, hehe….) etter at vi fikk karakteren, og den var jo faktisk ganske bra! Jeg tenkte overhodet ikke det samme da vi leverte, og hadde en følelse av at den var litt sånn midt på treet. Kanskje jeg skal feire dette med å kjøpe roser til uka? 

 

 

I kveld skal jeg og M spise livretten vår; enchiladas of course, også skal vi se på Skal vi danse. Syntes jeg fortjener det litt akkurat nå! Faktisk har det snødd litt i Oslo i dag, og da er jeg lykkelig. Jeg får så sykt julestemning, og har cravet kakao i flere dager. Kjenner jeg meg selv rett, gir jeg snart etter og drar på butikken for å kjøpe julebrus. For tidlig kanskje? Niks! Jeg ELSKER julebrus. Forsåvidt elsker jeg nesten alt som har med julen å gjøre, og jeg gleder meg som en unge til desember. Jeg er snart ferdig med hjemmeeksamenen i bedriftsøkonomi, og etter at den er levert inn, er det kun skoleeksamenene å fokusere på! Og vipps, så er jeg i Harstad for å feire jul. La dagene gå fort! 

 

Endometriose-oppdatering: henvist til ny operasjon

 

Omsider har jeg hatt gynekologtimen jeg har ventet på i flere måneder! Som jeg tidligere har sagt, har jeg slitt med endometriose i flere år, og per i dag har jeg ikke funnet noen prevensjonsmidler eller smertestillende som er effektive. Jeg har nå blitt henvist til ny kikkhullskirurgi på Ullevål, og under operasjonen skal det settes inn en spiral kalt Mirena. Det skal så klart også fjernes endometriose. Det tar vel noen uker og måneder før jeg skal opereres, men det blir uten tvil verdt ventingen! 

Jeg har hatt spiral før, og ettersom jeg syntes det var forferdelig vondt å sette den inn, er jeg veldig glad for at det denne gangen skal gjøres under narkose! Denne spiralen skal vare i fem år (ganske perfekt med tanke på potensielle barn i fremtiden), og den har visstnok vært effektiv hos mange med endometriose. 

 

 

Jeg kan jo ikke akkurat si at jeg gleder meg, men jeg ser jo så klart frem til ettertiden dersom det blir vellykket! Operasjonen i seg selv blir nok en stor belastning i hverdagen, og det tar for eksempel en stund før jeg for eksempel kan trene igjen. Men helsa kommer alltid først, sånn er det bare! Etter at operasjonssårene åpnet seg sist gang fordi jeg trente for tidlig, har jeg virkelig lært at jeg må ta det med ro noen uker etter operasjonen.. 

 

Også litt tannsnakk! I dag var det ny runde med rotfylling, og etter det hadde jeg ganske mye smerter, men det går bedre nå. Jeg skal tilbake for å legge inn selve fyllingen og stengene på mandag, så forhåpentligvis klarer jeg å spise ordentlig til neste helg! Det har vært mye ensidig kost i det siste; smoothies, banan, suppe, rislunsj osv. Smoothies har jeg absolutt ingenting imot da, og jeg har tross alt en god unnskyldning til å dra hyppigere innom SmoothieXchange! MEN jeg savner å spise “ordentlig” mat. Til en viss grad kan jeg jo gjøre det, men det tar ekstremt lang tid fordi jeg må spise veldig små tugger, og ikke minst være kjempeforsiktig. Da var det litt kjipt da M spiste potetgull i dag, og jeg bare satt der og så/hørte på, haha. Jeg håper bare så inderlig at jeg er smertefri om ikke lenge, og at jeg kan spise uten å ha vondt. Sett pris på å kunne spise folkens!! Jeg skal aldri ta det for gitt i hele mitt liv fra nå, jeg lover. 

 

Drittenner for real

 

Ja, det var som jeg forventet med de j*vla tennene! På søndag dro jeg til tannlegevakt fordi jeg hadde så grusom tannpine, og jeg måtte så klart rotfylle. Jeg må tilbake en eller to ganger til for å fullføre behandlingen, og jeg er nå 8000 kroner fattigere, så ekstrastipendet var det bare å vinke hadet til. Jeg hadde IKKE forventet at det skulle være så dyrt, men det har visst også noe med helgetillegg å gjøre. Angrer litt på at jeg ikke bare bet tenna sammen og ventet til mandag slik at jeg kunne dratt til min SIO-tannlege og fått det hele mye billigere. Jaja, man er jo alltid etterpåklok! 

Det verste er vel at jeg må vente til torsdag før jeg skal tilbake for å fortsette rotfyllingen, for det er en stor utfordring å spise, og det gjør liksom litt vondt hele tiden. Jeg har veldig mye skolearbeid å gjøre midt oppi alt dette. Gi meg styrke!! Kunne ikke tannpina heller ventet til neste uke?! Jeg har så klart i tillegg blitt forkjølet, det passet jo kjempebra..

 

Beklager for et veldig fælt bilde, men det hvite på jekselen nede er den midlertidige fyllingen i tanna jeg holder på å rotfylle. Det måtte selvsagt være den nest bakerste, så jeg brekker meg som aldri før når det tas røntgenbilder etterhvert under behandlingen.

Og se da, ettersom jeg var veldig bedøvd etter første rotfylling-session har jeg bitt meg i tunga uten å ha merket det selv. Men det skal sies at det merkes nå da.. Det er jo bare problemer med den kjeften min! Egentlig hadde jeg tannlegetime denne torsdagen for å bore et lite hull, men den timen ble utsatt. Det føles med andre ord som at jeg aldri blir ferdig med de hersens tennene! 

 

Det blir lite blogging fra meg fremover, annet enn klaging av disse tennene så klart. Neida, jeg skal prøve å la være! Forhåpentligvis roer det seg etter neste uke. Da skal jeg bore det lille hullet, og da mååå jo denne rotfyllinga i det minste være over! Dessuten leverer jeg inn den siste hjemmeeksamenen på onsdag i neste uke, så fra da av trenger jeg kun å konsentrere meg om pensum og pugging til de siste eksamenene. Det skal virkelig bli godt! 

 

Livet smiler, litt

 

☀️ I dag fikk jeg etterbetalt ekstrastipendet mitt, og jeg er i lykkerus (jeg har ventet siden august). Nå blir det ingen problem å betale for kommende tannlegetimer, og jeg har betalt tilbake sparekontoen det jeg skylder den! Jeg har også planer om å skaffe et par vintersko som ser litt penere ut enn de jeg har nå, og i tillegg en ekstra vinterjakke. Jeg har kun èn fra før, og det er jo greit med bittelitt variasjon, særlig om den jeg har fra før må vaskes i løpet av vinteren. Ytterplagg er noe som garantert kommer til å bli brukt! 

 

Fra i går kveld da vi var på Hard Rock Cafè. Jeg bruker forresten den buksa for harde livet før det blir for kaldt ute, haha. Kanskje jeg skal bruke den imorgen også? 🤓

 

☀️ Jeg og søsteren min så A star is born på tirsdag, og jeg likte den veldig godt! Vi begge gråt så klart under filmen, haha.. Nå er det såpass vanlig at vi gråter på kino at jeg kanskje heller skal nevne det om vi IKKE gråter. Uansett, filmen anbefales! Soundtrackene fra filmen går på repeat, de er så fine og koselige. 

 

☀️ Terapien går bra! Under forrige gruppetime, snakket vi om selve diagnosen vi har gått: emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse. Jeg fikk vite litt mer om det enn jeg gjorde fra før, og det hjalp veldig! Jeg skjønner at dette ikke er en sykdom jeg må leve med resten av livet, jeg er ikke schizofren på noen måte (selv om ordet personlighetsforstyrrelse kan gi visse assosiasjoner), alle har dårlige personlighetstrekk, men de som har en personlighetsforstyrrelse har dem i en slik grad at det går utover seg selv og andre. Det finnes per i dag 11 forskjellige typer personlighetsforstyrrelser, og jeg har to av dem: emosjonelt ustabil, og unnvikende. 

 

Omgivelsene når jeg går til terapitimene er ikke så aller verst! Elsker fortsatt høst, som dere skjønner. 

 

☀️ Jeg tar bedre vare på tennene mine, og det skal jeg virkelig fortsette med! Nå forstår jeg at det faktisk hjelper på å være flink til å pusse tennene to ganger om dagen, og å bruke munnskyllevann. Jeg tenkte kanskje før at det ikke gjorde så stor forskjell, men det gjør det jo. Også på lommeboka, for da slipper man kanskje unna noe mer enn sjekker, og litt boring nå og da! 

 

☀️ I natt drømte jeg at jeg helt plutselig hadde fått en baby. Jeg har et elsk-hat-forhold til slike drømmer, for de er veldig skumle! Tenk å bare ut av det blå ha en baby som er din egen liksom. I drømmen hadde jeg og Mathias glemt av babyen, og dro ut i flere timer uten å engang tenke på at den lå alene hjemme. Herregud altså!!! Jeg vil nesten gråte når jeg tenker på det. Da jeg våknet tenkte jeg bare “shit, hvor er babyen min???”, haha. MEN jeg er veldig takknemlig for at vi ikke skal få barn får om en god stund! Jeg setter så ufattelig stor pris på friheten vi har nå, jeg vil rett og slett bare være ung en stund til. 

 

☀️ Dagen i dag har vært utrolig bra! Jeg og storesøsteren min dro til Frognerseteren der vi spiste skillingsbolle og drakk kakao (som jeg alltid gjør når jeg er der), og hun var like imponert som meg. I kveld har vi laget taco, sett Beauty and the Beast og spist Ben & Jerrys. 

 

Jeg holder på å lage en Oslo-guide til dere! Dette stedet er så klart på lista. 

 

I morgen skal vi dra ut, også skal vi på en siste shoppingrunde! Det ser jeg masse frem til, men på søndag venter det dessverre masse skolearbeid. Jeg skal likevel ikke ta sorgen på forskudd, men heller kose meg mens jeg kan! God natt til alle dere. 

 

Drittenner

 

Forrige uke var jeg hos tannlegen to ganger. Den første gangen var det vanlig sjekk og rens, og den andre gangen var det utskifting av ei eldre fylling. Jeg skal dit igjen om under to uker for å fikse et lite hull som ble oppdaget. Det var den sparekontoen holdt jeg på å si… Tannlege er virkelig ikke billig, selv ikke studenttannlegen! Det er greit nok når man bare skal til sjekk nå og da, men når jeg skal dit tre ganger (og kanskje flere) svir det litt i lommeboka også, ikke bare i kjeften. 

Sånn er jo livet, og jeg er i det minste glad jeg ikke må betale full pris til tross for alderen. Men, jeg hadde ingen problemer før med den fyllingen jeg skiftet ut, men jeg har derimot vondt der nå etter at den ble skiftet ut. Det gjør riktignok kun vondt når jeg spiser, men det er jo irriterende nok. Dessuten har jeg også vondt i en annen jeksel, og i ei tann der jeg skiftet fylling i fjor. Mitt verste mareritt er å måtte rotfylle, så jeg krysser alle fingre for at det ikke utvikler seg noe mer. Så fremt det ikke blir noe verre med smertene fremover har jeg heldigvis tannlegetimen om ikke altfor lenge, så jeg får bare ta det opp da. 

 

 

Så ja, jeg trygler om at de smertene jeg har i tennene foreløpig ikke forverrer seg, for tannpine er noe av det verste jeg vet! Jeg er nesten traumatisert på Mathias sine vegne fra en gang han hadde så forferdelig tannpine og måtte rotfylle, han sov faktisk ikke på to døgn grunnet tannpina. Herregud, for et mareritt! Jeg kan nesten ikke se for meg noe mer plagsomt og fælt. Jeg vet jo bare hvor forferdelig det er alle gangene jeg blir holdt våken på nettene grunnet endometriose-smerter, urinveisinfeksjon etc. Sånne syyykt vonde og plagsomme ting! 

Denne uken er storesøsteren min i Oslo, og det er jeg veldig glad for! Jeg får dessverre ikke truffet henne så veldig mye på grunn av skole og terapi, det krasjer så mye. I morgen har jeg for eksempel terapi fram til 11:45, også må jeg på skolen fra 14:30 til eksamenen vi holder på med er ferdigstilt.. Torsdag har jeg også terapi på morningen, og på ettermiddag/kveld har jeg seminar i bedriftsøkonomi. Det er liksom så teite tider, om dere skjønner. Jeg prøver uansett så godt jeg kan å treffe henne, og i dag var vi på kino og så A star is born. Vi begge gråt så klart, haha.. Jeg nyter tiden til tross for at det er litt hektisk for tiden ♥

 

Birthdays

 

I dag har både mamma, tantebarnet mitt og farmoren til tantebarnet mitt bursdag! Tenk så gøy, at alle tre har bursdag på samme dag. I dag er det 7 år siden tantebarnet mitt kom til verden, og han er en utrolig snill og koselig gutt! Mamma fyller også år i dag, og jeg skulle så gjerne ønske jeg kunne feiret dagen sammen med dem i Harstad. Jeg håper de koser seg masse likevel, og heldigvis ser jeg dem jo igjen til jul! Det er faktisk to måneder til nøyaktig. Uansett, gratulerer så mye med dagen til dere, og dere fortjener en perfekt feiring! 

 

Dette bildet av meg og mamma ble tatt for akkurat en uke siden da hun og lillesøster var i Oslo. Her var vi på Frognerseteren, og det var superkoselig ♥ 

 

Meg og søte Eliah fra sommerferien ♥ 

 

 

Alle har en psykisk helse

 

I går var det verdensdagen for psykisk helse. Jeg merker at dette er en dag som mange begynner å bemerke seg, og det er ufattelig bra! Jeg syntes det er fint at det blir satt fokus på psykisk helse, for sannheten er at utrolig mange i løpet av livet sliter psykisk, og det er aldri galt å ha fokus på å fremme god psykisk helse. Dette håper jeg vi kan oppnå i samfunnet framover: større forståelse for dårlig psykisk helse, mer åpenhet rundt temaet, at det skal bli lettere å få hjelp (særlig at det går raskt fra man ber om hjelp til man får det), og ikke minst at man skal akseptere hverandre, og spørre en gang ekstra om det går bra med noen. Heller en gang for mye enn en gang for lite! 

Jeg kan vel si at jeg “feiret” dagen med å være i gruppeterapi, og i dag var det individuell terapi. Det passet jo ganske bra! Det går greit i terapien, og jeg har begynt å bli litt mer aktiv i gruppen. Jeg er så stolt over at jeg utfordrer meg selv, for jeg har så utrolig sterk prestasjonsangst. Det at jeg faktisk prøver og klarer, føles vanvittig bra! 

 

♥ HØST ♥

 

Denne uken passer jeg og Mathias katten til tanten min, og hun er så søt! Vi drar innom hver dag, lager middag og sitter der en stund slik at hun får være litt ute, og ikke minst kose med oss. Ellers er det som vanlig masse skolearbeid å rutte med, tidsfrister og litt stress. Derfor er bloggingen fra meg skikkelig dårlig for tiden, og jeg tar aldri bilder lengre. Jeg håper dere forstår, og jeg kan dessverre ikke love at den blir noe særlig mye bedre framover. I dag fikk jeg vite at jeg må gå i gruppeterapi (og så klart individuell terapi) i 2-3 år til. Det var litt nedtur, men jeg skjønner jo at det er viktig. Jeg hadde virkelig håpet på å begynne å jobbe neste semester, men det kommer ikke på tale når jeg så vidt klarer skolen i tillegg til terapien! Det hadde jo så klart vært det beste, men jeg tviler på at det egentlig er realistisk.

I morgen skal jeg til tannlegen for å svi av noen kroner, og så klart skifte en fylling. Det føles så utrolig bortkastet å betale dyre dommer for å ligge der å ha vondt, jaja! Jeg gleder meg bare til det er over.. 

 

Blir man noen gang vant til det?

 

Da har den samme “sorgen” meldt seg igjen. Jeg skilte lag med lillesøster og mamma på Oslo S i ettermiddag, og jeg tar det som vanlig veldig tungt. Jeg gråter av ingenting, føler meg tung, nedstemt og umotivert til alt som skjer framover. Strengt tatt er det jo ikke en sorg, men det føles veldig sånn. Jeg tror kanskje aldri jeg kommer til å ikke gråte eller være lei meg etter at jeg har tatt farvel med familiemedlemmer. Det har iallefall ikke blitt det minste bedre på dette ene året, og de sikkert ti-tjue gangene jeg har vært nødt til å si hadet til nå. Nå som jeg vet hvordan det er å være borte fra familien i noen måneder i strekk, gruer jeg meg til det hver eneste gang. Det går liksom helt OK mens jeg er “i det”, men rett før og rett etter vi har dratt hver for oss, er det helt grusomt. 

Nå er det litt over to måneder til vi sees igjen, og selv om jeg vet veldig godt at det går kjapt, syntes jeg akkurat nå at det er så utrolig lenge til. Heldigvis kommer storesøsteren min hit om ikke lenge, og det blir veldig godt å se henne også igjen! Jeg tror nesten det er skjebnebestemt at jeg må flytte tilbake til Harstad i løpet av livet mitt, for jeg er så utrolig familiekjær. Jeg blir jo helt knust hver gang vi må ta farvel med hverandre, og jeg liker å tilbringe den tiden jeg kan sammen med dem. En dag er vi ikke her lenger, dere vet jo jeg tenker mye sånn. 

 

Fine mamma fra da vi var på Fridays ♥ 

 

Lillesøster og meg i den botaniske hage! Den identiske poseringen var forresten ikke planlagt, haha. Er man søsken, så er man søsken! 

 

Vi har hatt det såå koselig mens de har vært her i høstferien! Vi har sett i mange butikker, gått rundt i gater og parker, spist herlige måltider, sett Skal vi danse og snakket med hverandre på kveldene. Nå er de plutselig ikke her i Oslo lengre, det føles alltid ut som at det skjer så brått. Jeg vet jo at de har det fint og straks er trygt hjemme i Harstad, men jeg savner dem jo likevel.. Jeg kan iallefall se fram til julen, og så klart å flytte tilbake en dag ♥