Dette skal jeg i oktober!

 

I morgen er faktisk oktober måned her. Allerede. Tiden går så utrolig fort nå på høsten. September var jo virkelig over på bare et blunk! Sånn er det vel når man har mye å gjøre, og det er intet unntak for den kommende høstmåneden vi har foran oss. Jeg tenker rett og slett at jeg vil dele med dere hva mine planer for oktober er.

 

Ariana Grande-konsert! Herregud, som jeg gleder meg til denne konserten. Jeg skal dra sammen med blant annet to gode venninner av meg. Jeg har i over en måned spilt “ARIANA G”-lista mi på Spotify. Jeg må jo pugge litt ekstra før konserten! Vi har ståplasser på Golden Circle, så vi blir veldig nært, wiii! T-skjorta mi med “thank you, next”-print skal være en del av konsertoutfiten for å si det sånn.

 

 

Oppfølging hos gynekolog. Jeg har som dere vet endometriose, og det ble jeg operert for i desember i fjor. Jeg skal om et par uker på en kontroll for å se hvordan ståa er nå. Minipillene som jeg for tredje gang forsøker har denne gang gått ganske greit! Jeg tviler på at det blir gjort særlig mye mer nå, men det er likevel greit å få oppfølging.

 

 

Møte mamma og storesøster. Mot slutten av måneden er disse to i Oslo i noen timer, så da får jeg møtt dem! Det blir skikkelig godt å se dem i og med at jeg i år må holde meg i storbyen hele semesteret uten å dra en eneste gang til Harstad før jul. Vi får bare to-tre timer sammen, så jeg regner med at vi skal dra ut å spise og catche opp på livene til hverandre!

 

Dette var da vi møttes i mars mens de var i Oslo. Her var vi på Frognerseteren og koste oss masse mens vi drakk livets kakao. Jeg lover dere, den er best!

 

 

Studier. Det er masse å jobbe med i oktober, mildt sagt. I løpet av neste uke er det innlevering av både prosjektskisse 1 til bacheloroppgaven, og arbeidskravet i samfunnsøkonomi. Heldigvis er jeg og arbeidspartneren min straks ferdig med begge to! Vi jobber også med en gruppeeksamen i faget Merkevarebygging, og selv om den ikke skal leveres før i november, ønsker vi å gjøre oss ferdig med den fortløpende slik at vi kan starte på den neste gruppeeksamen i et annet fag som også skal leveres i november. Den ene skal altså ferdigstilles, og den andre skal startes på.

Også er det selvsagt både forelesninger i alle fag, og seminarer i samfunnsøkonomi som jeg deltar på. Jo mer trening jeg får på å regne oppgaver, jo bedre lærer jeg meg faget, og jo bedre presterer jeg på eksamen. Det er som dere vet ganske viktig for meg. Jeg krysser fingrene for at det går like bra dette semesteret som tidligere! Jeg har hittil ikke fått en karakter som er lavere enn C, og det håper jeg på å bevare.

 

 

Jobb og fotografering. Jeg kommer til å ta utallige fotografier denne måneden, uten tvil! Som tidligere nevnt er jeg i praksis, og der går mesteparten av jobben ut på innholdsproduksjon. Derfor er det flere planlagte photoshoots framover, i tillegg til at det så klart er en del etterarbeid i form av redigering og planlegging av poster på sosiale medier. Det har i dag vært full fres med photoshoot på jobben, og det blir en ny i morgen også.

Nå skal jeg ikke glemme min andre lille “jobb” heller, som nemlig er å hjelpe Endometrioseforeningen med fotografering til magasinet deres. Jeg stiller når jeg har mulighet opp til arrangementer de enten deltar på eller arrangerer, og den 19. oktober er det fagdag om endometriose og adenomyose. Der skal jeg være tilstede for å knipse noen bilder.

 

Dette bildet ble tatt under livepodden til Femihelse på Kulturhuset i september.

 

 

Lage masse god mat. Jeg synes at jeg spiser så mye godt for tiden, og jeg er skikkelig glad for at jeg lager mye mat fra bunnen av som jeg gjør. I forrige uke bakte jeg og Mathias kanelknuter med oppskriften fra bakeriet i Lom. De ble knallgode! Jeg har fryst ned masse, og varmer en i ovnen som jeg spiser omtrent hver dag, hehe. Jeg har lovet lillesøsteren min at vi skal bake disse når jeg kommer hjem til jul, så gode ble de faktisk.

Nå som det er høst passer det jo ypperlig med hjemmelagde supper! Som regel lager jeg gulrotsuppe eller tomatsuppe, det er mine store favoritter. I går lagde jeg ovnsbakte rotgrønnsaker til middag, og det må jeg virkelig begynne å lage oftere. Det er så godt, og ikke minst sunt! Fun fact: jeg likte ikke søtpotet før, men nå er jeg veldig glad i det. Jeg brukte det blant annet i søndagens middag, mmmm. En dag har jeg lyst til å prøve meg på å lage søtpotetstappe og søtpotetsuppe også!

 

Liiiten throwback til da jeg lagde vegetarlasagne med cottage cheese i starten av året. Denne ble veldig god, og jeg kan godt tenke meg å lage den på nytt snart!

 

 

Høst

 

De siste par dagene har jeg vært skikkelig kald når jeg har gått utenfor døren, og for så vidt innendørs også. Det er det første og mest åpenbare tegnet på at sommerjakkene må legges på hylla. Det føles litt dritt å måtte dra fram vinterjakken (til tross for at det i flere norske byer ble kaldt en del tidligere, så vi er jo heldige), men sånn er livet. Likevel føler jeg meg klar til denne høsten, og det kommer jo lite sannsynlig snø her i hovedstaden før i november eller noe sånt. Også gleder jeg meg så klart til juuul 🎅

På lørdag og søndag fikk vi derimot oppleve årets aller siste “sommerdager” med litt sol og varme. Jeg og M gikk en fin tur i den botaniske hage som vi er så heldig å bo en 15 minutters gåtur unna! Vi tok så klart litt bilder der, så nå har jeg endelig noe å vise, hehe.

 

 

Skolen er også i gang for fullt. Det er forelesninger, gruppeeksamener, seminarer og forberedelser til bacheloroppgaven. Jeg er forberedt på at det kommer ei aldri så lita tidsklemme snart, der det er mange deadlines samtidig og for litt for liten tid. Det skjer hvert eneste semester, men det er jeg som sagt forberedt på, og satser på å jobbe jevnt gjennom disse månedene. Bloggingen blir som dere skjønner lagt litt på hylla for tiden. Nå som jeg har begynt å jobbe for Legevisitt, har jeg enda litt mindre tid om dagene. Det er egentlig helt greit ettersom jeg trives godt! Bloggen er en koselig hobby, men jeg må jo nesten prioritere det jeg tjener penger på.

Mitt forrige innlegg her inne var “Dette skjer i september”, og det neste blir vel “Dette skjer i oktober”. Jeg har de siste ukene skrevet på flere forskjellige innlegg som ikke er publisert ennå, men det blir liksom aldri til at jeg publiserer eller ferdigstiller noen av dem.. Men nå som det har blitt høst på ordentlig føler jeg det annerledes, hvert eneste år er det sånn. Som om jeg klarer litt mer. Jeg sjonglerer skole, terapi og jobb, og per i dag går det bedre enn jeg hadde forventet, selv om jeg så klart er en del sliten også.

 

Blogginnleggene mine fram mot jul vil vel for det meste være lite innholdsrike, altså i størst grad inneholde hva jeg driver med om dagene, som nettopp er skole, terapi og jobb. Jeg skal prøve mitt beste for å ikke la det bli sååå gørrkjedelig! Et sted må man jo starte, så da starter jeg med denne lille oppdateringa.

 

Dette skjer i september!

 

I september skal jeg…

 

starte i praktikantjobben min hos Legevisitt. Jeg er spent, og gleder meg til å starte i en jobb som jeg genuint interesserer meg for og som er relevant for min karriere! Jeg og Sandra (venninne og medstudent) skal samarbeide om å bygge opp en visuell profil og drive litt med merkevarebygging, da særlig i sosiale medier. Vi skal rett og slett løfte bedriftens synlighet og aktivitet digitalt, og det er jo nøyaktig dette jeg ønsker å drive med!

 

Dette bildet ble av Sandra tatt rett før møtet vårt denne uken!

 

 

skolearbeid for fullt. Det blir forelesninger, lesing på egenhånd, gruppeeksamener, arbeidskrav, seminarer også videre også videre. Jeg er forberedt på at det kommer til å bli mye arbeid, akkurat som de andre semesterene. Jeg har deltatt på mattekurs i likninger som vi får bruk for i samfunnsøkonomi (faget over alle fag, dette semesteret iallefall, hehe. Det vil si at det er det mest utfordrende faget akkurat nå, for et år siden var det bedriftsøkonomi som fikk æren).

 

 

 

utredning? Ja, det har oppstått et nytt helserelatert problem (eller, tusen nye?) som jeg tidligere har hintet litt om. Kroppen min henger ikke med nå for tiden, og sånn har det egentlig vært siden årsskiftet, men nå har det bare blitt verre og verre. Jeg skal i neste uke til legen min for å finne ut av det. Håper selvfølgelig at det er så enkelt som vitaminmangel eller noe sånt, men jeg får bare vente og å prøve mitt beste på å være tålmodig til tross for at jeg er veldig lei av å ha det på denne måten. Jeg ønsker jo mer enn alt å ha krefter til alt jeg har å gjøre, altså studier, jobb og terapi. Jeg kommer mer tilbake til dette senere!

 

 

fotografering, fotografering og enda litt fotografering. Ikke bare innebærer mye av jobben min på Legevisitt å fotografere, men jeg hjelper også et band med litt foto, i tillegg til at jeg hjelper Endometrioseforeningen. Jeg fotograferte denne uken under Femihelses livepod og boksignering. Jeg ble også nylig ferdig med redigeringen av en fotosession jeg hadde med bandet i forrige uke!

 

Bandet Law of All! De skal forresten ha konsert på Rock In i Oslo neste lørdag.

 

 

leve på det minste. Denne måneden (og mesteparten av den neste) lever jeg kun på stipend ettersom det ikke blir lønn før i oktober, og det blir helt klart litt utfordrende. Jeg skal nok klare det med litt smarte middags- og handleplaner! Flaks for meg har jeg fått Fattig Student-boken levert hjem til meg, så her er det mange gode tips å hente. Også må jeg selvsagt ta meg i nakken når det kommer til småkjøp og slike ting.

 

 

 

høstmodus. Jeg er veldig glad i høsten, og jeg ser frem til å tenne lys, ligge inne å høre på regnet, fargene ute, kle meg etter årstiden (strikkede gensere og skjerf uten å behøve den svære vinterparkasen er noe jeg er stor fan av!!).

 

 

Meeen hvem prøver jeg å lure når det kommer til dette med å tenne lys? Jeg gjør det jo så å si aldri. Hvorfor? Jeg tør for det første ikke å tenne på lysene selv, er livredd for å brenne meg. For det andre er jeg skikkelig redd for at det skal bli brann i leiligheta, og får ikke helt til å slappe av etter å ha tent lys. Så ja, den jeg lurer er rett og slett meg selv. Jeg kjøper duftlys etter duftlys til tross for at jeg innerst inne vet jeg ikke engang tør å fyre på dem, haha.. Det skal derimot sies at jeg OFTE tar opp duftlysene for å lukte på dem.

 

Ellers skal jeg passe ei katt neste helg, se på Skal vi danse hver lørdag (<3) og drikke masse te. Jeg er forresten skikkelig takknemlig for at jeg liker høsten. Jeg kan forstå at det er en kjip årstid for mange, i og med at det blir kaldere og det går mot vinter. Men jeg er utrolig glad i denne årstiden, og jeg velger å heller se fram til for eksempel julen i stedet for å grue meg til vinteren! Jeg vet jo at jeg kommer til å bli drittlei av snø og kulde når vi er i februar, meeen den tid den sorg.

 

Stem, stem, stem!!

 

I år er det kommunevalg, og jeg vil på det sterkeste oppfordre alle dere til å stemme. Det er utrolig mange ungdommer som lar være å stemme, og det kan jeg jo skjønne. Det kan være vanskelig å sette seg inn i hva de forskjellige partiene står for, og ikke minst kan det være vrient å forstå hva alt det handler om. Jeg og M har forhåndsstemt i dag, og jeg stemte på Venstre. Jeg har blitt mer sikker på hvor jeg står politisk etter å ha satt meg inn i alle partiene våre, og ikke minst tatt utallige partitester og lest nyhetssaker og kommentarfelter.

Jeg tror at hvert menneske har sine hjertesaker, altså ting de bryr seg aller mest om. Det som er viktigst for meg når jeg stemmer på et parti er økonomi, dyrevelferd og miljø. Så, vær så snill å for eksempel sette deg litt inn i hva som kan skje dersom befolkningen for eksempel betaler mindre skatt kontra mer skatt. Eller finn ut hvilket parti som har god politikk (i følge deg selv) når det kommer til dine hjertesaker. Det kan være innvandring, eldreomsorg, skole, abort, alt mulig.

 

 

Det vil nok aldri være et parti jeg er 100% enig med, og det tror jeg stemmer for de fleste andre også. Det er uten tvil noen ting Venstre står for som jeg selv ikke står for, men jeg unngår ikke å stemme likevel. Jeg er veldig sikker på at Venstre ikke kommer til å “vinne valget” her i Oslo kommune, men det er jo ingen unnskyldning det heller. Jeg har uansett vist hvem jeg er mest enig med! Så om partiet du liker best ser ut til å ha lite stemmer, ikke tenk for mye på det, stem likevel. Du er en del av demokratiet, selv om det kanskje kan virke litt håpløst med DIN lille stemme kontra resten av Norges befolkning (eller i dette tilfellet kommunen du bor i), men du er likevel med på å få bestemme. Alle stemmer teller! Som de flotte “reklame”-plakatene rundt omkring i byen og på kollektivtransporten sier; “ikke la noen andre ta valget for deg”, eller noe sånt. Tenk litt på det. Stem!