Hele dagen på legevakta

 

I dag har jeg tilbragt en god del timer på legevakt og deretter på akuttmottaket på et annet sykehus. Grunnen til det er at jeg i går ettermiddag ut av det blå fikk sterke smerter på den ene siden av brystet, og det forverret seg skikkelig utover kvelden. Da jeg våknet i morges etter en litt turbulent natt, hadde jeg fortsatt like vondt. Jeg bestemte meg for å reise ned til legevakten, der jeg både måtte ta blodprøver, måle EKG og ta røntgenbilder av lungene.

Etter litt venting og usikkerhet rundt hva som var problemet, ble det bestemt at jeg skulle flyttes til et annet sykehus der jeg skulle få videre oppfølging. Der ble det mistanke om blodpropp i lungene, og jeg fikk behandling med èn gang dersom det skulle være tilfellet. Det vil altså si blodfortynnende sprøyte. På sykehuset ble det tatt utallige blodprøver, det ble målt blodgass, jeg fikk veneflon, og jeg måtte gjennom en CT-undersøkelse.

 

Hahaha, miserabel much?

 

Etter en (laaang) stund ble det konstatert at jeg har lungebetennelse etter å ha sett på bildene fra CT’en. Altså ikke blodpropp, heldigvis! Selv om det er litt kjipt med lungebetennelse da.. Jeg blir iallefall behandlet med antibiotika, og forhåpentligvis er jeg på bedringens vei snart! Det er også greit å vite hva som er grunnen til de sterke smertene, og at de kommer fra den ene lungen. Og jeg må bare si: vi har faktisk et sinnsykt bra helsevesen her i Norge!! Jeg ble fulgt skikkelig bra opp, og ble tatt godt vare på. Jeg er så glad for at jeg dro til legevakten i dag, og ikke bare lot det gå denne gangen. Tenk om jeg hadde sittet her med en betent lunge og ikke gjort noe med det?!

Jeg kan iallefall godt forstå hvorfor jeg har vært så syk den siste tiden! Jeg hadde en liten mistanke om lungebetennelse fra da jeg begynte å få helt forferdelig hoste, og enda sterkere da jeg fikk så vondt i brystet. Det er jo noe jeg aldri har opplevd før, men nå skal jeg prøve mitt aller beste på å slappe av! Goood natt fra meg, I’m out.

 

Noen personlige tanker om å få barn

 

Jeg har tidligere tenkt at jeg har hatt lyst på barn tidlig i 20-årene. Nå som jeg har kommet til året der jeg fyller 22 år, kan jeg med hånda på hjertet si at jeg IKKE har lyst på barn tidlig i 20-årene. Aldri i livet.

Faktisk tror jeg grunnen til at jeg har innsett det, er at jeg evner å tenke mer rasjonelt enn tidligere. Jeg klarte ikke å sette meg inn i hvordan en faktisk hverdag som ung mor ville være, men nå forstår jeg uten tvil hvor utfordrende det ville vært for meg. Jeg tenkte jo absolutt ikke over at jeg og min psykiske helse aldri kunne ha oppdratt et barn som var mitt eget. Da tenker jeg ikke bare på at jeg har sterke humørsvingninger, men også at jeg har så ufattelig mye separasjonsangst, og den ungen ville aldri fått vært i fred. Jeg hadde bekymret meg hele tiden, og vært livredd for at noe skulle ha skjedd.

Om jeg skulle blitt mor nå, er jeg bombesikker på akkurat dette: jeg hadde blitt lei, frustrert og sinna av hver minste lille ting, og deretter lidd av skikkelig dårlig samvittighet. Jeg er jo til en viss grad sånn i dag, og tenk hvordan det ville vært med MIN hylende, trasse unge som ga meg søvnløse netter?

 

 

Det er bare det at jeg setter så voldsomt stor pris på den friheten jeg og Mathias har i dag, at det kun er oss to. Jeg ser det særlig mye når jeg er sliten, syk eller stressa. Nå som jeg har hatt influensa i over ei uke, og fikk fire migreneanfall etter hverandre da jeg var på ferie, har jeg virkelig innsett at det aldri hadde gått med et slikt ansvar for et annet menneske. Jeg har jo ikke engang klart å ta vare på meg selv!

Jeg håper ikke at dette innlegget fornærmer de av dere som har barn eller et sterkt barnønske, for jeg sier ikke at jeg ikke tror det også er fantastisk å være forelder. Men for min del elsker jeg å kjenne på at jeg og Mathias er vår egen lille familie, og at vi har frihet til å gjøre det meste vi har lyst til. Det er ingen gråtende barn som holder oss våkne på nettene, det er ingen barn som krever at vi gjør alt for dem, det er ingen barn som stopper oss fra å dra på fester eller henge med venner. Det er ganske herlig å kjenne på!

Noe jeg har tenkt på, er at jeg kanskje vil ha barn senere i livet. Men, og det er det er STORT men: da skal ting i livet mitt være på stell! Jeg (forsåvidt Mathias også) skal ha en jobb der jeg har begynt å få en ordentlig inntekt, psyken må være i orden, vi må ha kjøpt et sted å bo. Ting må rett og slett bare klaffe, og vi må være på et stabilt sted i livet. Dette er derimot mange år til, og for alt vi vet så ønsker vi oss ikke barn da heller. Tiden får rett og slett vise, men da vet dere det; hvis jeg i det hele tatt skal ha barn er det mange år til!

 

Jeg har det ganske dritt

 

 

Jeg tenkte at jeg skulle gi et lite pip fra meg ettersom det er noen dager siden jeg blogget sist. Hvis dere lurte, så er jeg fortsatt syk. Jeg har feber hver dag, og har en stygg hoste. I natt hostet jeg faktisk så mye at jeg kastet opp, det var fælt! Jeg har tidligere opplevd at jeg har hostet til jeg har brekt meg, men aldri til å faktisk spy. En gang må vel være den første. Jeg håper uansett at det ikke skjer igjen, for er det noe jeg hater så er det å kaste opp. Huff. Jeg har begynt å ta noen brusetabletter som skal løse opp slimet i halsen, så forhåpentligvis funker det til å gjøre meg frisk raskere! Plages nemlig veldig om nettene på grunn av hosten, og sover dårlig. Det er derimot ikke usannsynlig at jeg kaster mer opp dersom jeg kjenner at jeg får slim opp i munnen, haha.. Jeg får krysse fingrene for at det ikke skjer!

 

 

I neste uke blir det både to terapitimer, legetime og en bursdag, så jeg håper virkelig at jeg er i form til da. Inntil da skal jeg slappe enda mer av, se Ringenes Herre sammen med M og prøve å få i meg litt næring. Det har ikke vært enkelt å få i meg mat, men det begynner å komme seg litt. Klarte i dag å spise meg mett på middagen uten å kjenne at det stoppet opp pga dårlig matlyst. Så noe forbedring er det jo!

Jeg har vært utrolig oppgitt og lei i løpet av denne sykdomsperioden, for jeg har ikke vært i god form på flere uker nå. Det er virkelig noe til å bli sprø av! Det er mange tanker og bekymringer generelt, så at jeg på toppen av det hele er syk, er ganske kjipt.

Nå skal jeg lage en kopp grønn te, også skal jeg ta meg tid til å høre gjennom Lemonade-albumet til Beyonce som ENDELIG har kommet på Spotify. Det tok sin tid! Jeg kjenner at jeg gruer meg til jeg skal legge meg, for jeg vet hva som venter meg da. Enda en søvnløs natt, muligens med litt oppkast. Ugh. Jeg håper i det minste dere får ei god helg!

 

Sicko mode

 

God kveld fra ei som er ganske lei av å være syk. Fortsatt feber, pluss pluss. I dag klarte jeg å komme meg ut døren for å tusle en liten tur i vårværet med M. Motivasjonen var å hatche egg på pokemon go-spillet. Altså, største nørden noen sinne?.. Det er meg! Ikke minst ville jeg også knipse noen skrytebilder av hvor grønt det har blitt, og det er jeg så klart helt amazed over. Jeg syntes faktisk at det ser mye grønnere ut i dag enn for bare to dager siden?!

 

Jeg ELSKER cherry blossom-trær, og en av mine aller største drømmer er forresten å reise til Japan både om våren og høsten. Håper virkelig den drømmen kan gå i oppfyllelse i løpet av livet mitt!

 

I dag ble det faktisk kjole, tenk det! Solbrillene er forøvrig alltid på når jeg går ut for tida, for jeg er skikkelig lyssensitiv. Vi trenger ikke å snakke om hårsveisen. Og ja, jeg trenger virkelig nye sneakers til sommeren.. Disse har jeg hatt siden 2015, og begynner å bli ganske ødelagte. Gnagsåret kommer snikende på hælen! Jeg vet hvilke typer jeg har tenkt til å kjøpe når jeg får råd til det, og de er ikke så veldig ulik de på bildene. Tenker Reebok, Nike, Fila etc. Dere vet kanskje hva jeg mener?

 

Uansett. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å ta det med ro og drikke masse vann. Jeg vet at jeg bør gi det èn uke minst, og det har ikke gått en uke før på torsdag! Nå skal jeg prøve å få i meg litt mat før jeg kryper til køys. Natta da!

 

 

Dette gjorde jeg i Spania

 

Nå som jeg er syk er det fint å se tilbake på den veldig nylige Spania-turen, selv om jeg riktignok var ganske syk da også.. I går ettermiddag steg feberen, og det samme har den gjort i dag. Utrolig kjipt å ikke kunne nyte fridagene eller påsken slik jeg ønsket, men jeg prøver nå likevel. Har nok plenty med tid til å nyte ferien ettersom jeg praktisk talt er ferdig på skolen.. Tror jeg kan senke skuldrene helt etter at karakteren er utgitt, for jeg har en ganske dårlig følelse på den. Jeg gruer meg en del, samtidig som jeg bare vil “rive av plasteret”! To uker igjen!!

Uansett, jeg tenkte det var på tide å vise dere noen bilder fra vakre Quesada med sammenhengende tekst om hva jeg gjorde om dagene mens jeg var der nede!

 

I nærområdet var det mange hjemløse katter, og vi fikk av og til øye på de skye stakkars skapningene. Dette var et av de tilfellene, og denne stakkaren gjemte seg ved en bil mens vi passerte. Det gjør vondt i hjertet mitt, og jeg håper at de får det bedre på et eller annet vis snart. Jeg hørte rykter om at ei dame pleide å mate disse kattene hver eneste dag, så forhåpentligvis er de ikke veldig sultne!

 

Dette var utenfor huset jeg og besteforeldrene mine oppholdt oss i. SJEKK den digre kaktusen!!! Goals. Kan derimot innrømme at jeg var smålig bekymret for at giganten skulle tippe mens jeg lå under den og solte meg..

 

Dette bildet tok jeg da vi spaserte ned til ei strand på et lite sted kalt Guardamar. Det var utrolig fint der, bare se selv!

 

Dette bildet ble tatt like senere, og her befant vi oss nede ved selve stranda. Vi tok en matbit på en av restaurantene ved strandpromenaden mens vi nøt den herlige sola. Det ble forresten ikke noe bading på denne ferien, men jeg kjenner at det frister veldig mye når jeg ser på dette bildet her, hehe..

 

En mann som var veldig flink til å lage sandslott! Vi gav han så klart noen mynter for det fine verket hans.

 

Meg i kledd min nye jumpsuit som jeg bare elsker!! Den kommer til å bli mye brukt i sommer, så den kan jeg love dere at dere kommer til å se mye av.

 

En av dagene var vi på marked i Guardamar. Det var svært folksomt, et snev av kaos, og mye forskjellig å titte på i bodene!

 

Tomhendt var jeg ikke da vi var ferdige på markedet! Jeg kjøpte faktisk litt av hvert, blant annet enda en jumpsuit, fake Louis Vuitton sekk (den var SÅ fin, haha), en blazer og ei bukse. Alt utenom sekken er til vask før jeg tar det i bruk, så jeg får vise dere Spania-innkjøpet i et annet innlegg!

 

Mat-delen av markedet var interessant. Flere av selgerne hoiet og ropte, og intensiteten var høy. Det luktet iallefall godt der, det må jeg bare si! Særlig da jeg gikk forbi jordbærene, mmm. Det må jeg kjøpe neste gang jeg er på butikken!

 

Sliten som vi var etter markedet, satte vi oss ned ved en cafè. Jeg drakk en veldig god smoothie, og det var godt å kjøle seg litt ned!

 

Fornøyd etter smoothie? Veldig.

 

En liten golden hour oppstod mens jeg hjalp bestemor med å henge opp klær etter vask. Jeg måtte så klart løpe å hente kameraet for å fange det nydelige lyset og øyeblikket! Håper jeg kan få til flere golden hour-shoots denne våren og sommeren, det er jo så fint.

 

 

Sett bort fra eksamenstress og fire migreneanfall, så var det en fin ferie alt i alt! Men lesson learned: jeg må VIRKELIG begynne å tenke meg om to ganger før jeg planlegger ting. Jeg visste jo at eksamenen skulle leveres inn mens jeg var der, men så dum som jeg var tenkte jeg “men det er jo enda fire uker til, og innen da er jeg jo GARANTERT ferdig med alt”. Vel, det var jeg ikke! Heldigvis gikk det jo på et eller annet vis uansett, og en litt halvhjerta besvarelse ble levert inn.

Jeg håper dere likte denne lille throwbacken, selv om dette skjedde for bare en uke tilbake, hehe. Ha en kjempefin påske videre! Og til dere som prøver å nyte påskedagene med influensa eller annen sykdom; jeg føler med dere.

 

Houses of Spain

 

 

Jeg ble ofte målløs over de vakre husene og nabolagene rundt omkring i Quesada! Personlig kunne jeg ikke ha eid et eget feriehus eller en leilighet i utlandet, for jeg ser ikke for meg at det ville blitt særlig mye ferie og avslapning, men mer vedlikehold og arbeid. Den metoden jeg liker best å feriere på er uten tvil å enten oppleve nye steder, eller å reise hjem til Harstad for å møte familie og venner. Derfor gleder jeg meg veldig mye til sommeren ettersom jeg både skal dra til Harstad og til Hellas! Perfekt.

Forresten, hvor sykt er det ikke at det er meldt 17 grader i Oslo i dag? Det er faktisk meldt lignende temperaturer i neste uke. Tror dere jeg er glad for at jeg har tatt ferie eller? JEPP! Faktisk er jeg fortsatt i dårlig form, og føler meg mye tung i hodet og kroppen. Forkjøla har jeg også blitt! Derfor gjør jeg svært lite om dagene. Jeg har begynt med allergivaksinasjonen igjen, etter grønt lys fra legen. Dere husker kanskje at jeg ble hoven under tunga, og sluttet derfor å ta dem? Dette er visst bivirkninger som kan komme og gå, og er helt ufarlig. Ubehagelig er det jo så klart da!

 

Jeg håper så inderlig at jeg kan føle meg i grei form igjen om ikke lenge, og det er nærmest ingenting jeg misliker like mye som å være syk på den ene eller den andre måten. Man blir liksom så utrolig redusert, og hindret fra å gjøre hverdagslige ting. For eksempel har jeg så ufattelig lyst til å begynne å jogge ute, men jeg blir dausliten av hver minste lille anstrengelse jeg blir utsatt for. I går etter at jeg prøvde meg på ei styrkeøkt her hjemme fikk jeg migrenetendenser. Kanskje ikke så lurt.. Det blir uansett en gåtur i finværet sammen med M i dag! Kanskje lurer jeg meg innom SmoothiexChange også? Hehe..

 

Migrene-galskap

 

Det ble ikke noen særlig koselig slutt på ferien likevel, og grunnen til det er at jeg fikk tre migreneanfall til. Er det mulig?! Man skulle nesten ikke trodd det. Først et migreneanfall den dagen jeg skulle reise hjem, deretter ble flyet kansellert etter noen timer med venting på flyplassen, etterfulgt av tre migreneanfall de kommende dagene.

Migrene er fælt, særlig når man er bortreist! Jeg har aldri hatt så heftige anfall tidligere, og jeg opplevde enda flere symptomer enn jeg har gjort før. Jeg ble skikkelig tissetrengt (lol), fikk hetetokter, magesmerter og lammelse i armene. Alt dette i tillegg til sterk hodepine og aura. Og disse anfallene fikk jeg altså fire dager på rad! Jeg var veldig dårlig da jeg skulle reise hjem i går, men vet dere? Jeg har derimot ALDRI vært så glad for å komme hjem til leiligheta i Oslo før, haha. Ord kan virkelig ikke beskrive!

 

 

Jeg er ganske redusert etter disse helvettes-dagene. Det sitter nok litt igjen i kroppen, og det er ikke så rart! Føler meg smålig forvirra, har uklart syn, tåler ikke lys, blir fort svimmel osv. Jeg håper det går over snart, men jeg kunne ikke vært mer takknemlig for at jeg har så mye fri framover! Da får jeg virkelig tatt det med ro, det er nøyaktig det jeg har behov for akkurat nå.

Ikke vet jeg hva som har gjort at jeg har fått så mye migrene (bortsett fra stress, så klart), men jeg mistenker at spiralen har litt skyld i at det ble så voldsomt. Jeg har nemlig hatt betydelig flere anfall etter at den ble satt inn, iallefall sammenlignet med tidligere! Nå har jeg faktisk bare lyst til å få dritten ut.. Men jeg skal rådføre meg med legen min først, men det blir dessverre ikke før om to uker. Jeg før smøre meg inn med tålmodighet inntil da!

 

 

Det var som sagt veldig herlig å komme hjem, og jeg hadde savnet Mathias masse. Vi har gått i gang med storhandel, og det eneste som gjenstår nå er å kjøpe havrebrød-miks og tørrgjær sånn at jeg kan bake brød! Men det må jeg på en annen butikk for å kjøpe, for jeg bruker nemlig kun Regal sin pakke med havrebrød, den er uten tvil best. Anyways, jeg måå jo også få vist dere flere av bildene jeg tok i Spania, men før den tid må jeg få redigert dem, også vil jeg ønske dere alle en riktig god påske! Mange av dere har vel kanskje tatt ferie nå? Kos dere masse uansett!

 

Nyter livet

 

I dag går det bedre med meg, sett bort fra noe mageknip på starten av dagen. Migrenen er borte, og vi har vært i sola i noen timer i dag. Jeg er usikker på om jeg har fått noe som helst farge, men det kommer jo en dag i morgen også!

 

 

Syntes jo nå det er like greit at jeg ikke drar før på søndag, og jeg nyter tilværelsen godt her i Quesada. Vi har i ettermiddag spist på en engelsk restaurant som heter Quesada Fish and Chips (ikke at jeg spiste fish and chips da, dere vet jo meg). Ettersom det er min siste dag her i morgen, blir det grilling, soling og en gåtur. Selv om jeg har det fint her, ser jeg også frem til å se M på søndag!

Det er nesten sånn at jeg ikke tror helt på at jeg kommer meg hjem til Oslo på søndag på grunn av kanselleringen jeg opplevde i går. Jeg reiser nemlig med samme flyselskap, men jeg får krysse fingrene!

 

I dag gikk alt til helvette

 

Jeg stod opp klokken 9 i morges etter ei natt med lite søvn. Spiste litt frokost, og merket etterhvert at auramigrenen kom snikende. En del av synet mitt var borte, og dette området ble større og større. Jeg tok medisin med en gang, og la meg nedpå. På dette tidspunktet var det under en time til vi måtte dra avgårde for å få meg på flyplassen. Vanligvis når jeg får migrene, pleier jeg å legge meg for å sove i et par timer, men denne gangen gikk ikke det. Jeg fikk en voldsom hodepine, men så meg pent nødt til å dra likevel.

Vi kjørte avgårde, og jeg kjente meg skikkelig kvalm hele bilturen. Jeg var livredd for at jeg skulle kaste opp på flyplassen, eller i verste fall i flyet. Jeg sjekket inn og slo meg litt til ro, gikk ombord på flyet og satte meg ned. Etter en halvtimes tid kom det en beskjed om at alle de cirka 200 passasjerene måtte ut av flyet igjen, og at det var noe galt med lasterommet. Vi måtte vente ved gaten vår helt uviten om hva som skulle skje videre. Jeg var fortsatt kvalm og redusert, og kjente panikken komme da jeg hørte snakk blant passasjerene om at det sikkert ble hotellovernatting og nytt fly i løpet av morgendagen. Etter noen timer med venting, fikk vi beskjed om at det var nøyaktig dette som skulle skje også.

 

Haha huff, her var jeg så ufattelig dårlig!

 

Long story short: i dette øyeblikket skulle jeg egentlig vært hjemme i Oslo, men her sitter jeg enda nede i Spania. Jeg hadde en billett til søndag fra før av, og denne skal jeg benytte meg av. Eksamensbesvarelsen er lastet opp og innlevert, og jeg er så glad for at jeg rakk å levere den inn! Ikke minst også at internettet her i lille Quesada klarte det. Pensumet fikk bare utebli denne gangen. Så, i dag det ble både stress, migrene, kvalme, angst, tårer, sinne, venting og frustrasjon. Jeg er sliten, og ser mildt sagt frem til å legge meg senere i kveld. Forhåpentligvis får jeg sove godt i natt!

 

 

 

Jeg får se litt positivt på dette her: jeg har muligheten til å få litt farge på kroppen i løpet av de to dagene jeg får her før jeg reiser hjem, jeg får endelig lese i bøkene mine på kveldene i stedet for å jobbe med eksamen, jeg får tilbringe mer tid sammen med besteforeldrene mine. Og sist men ikke minst: nå har jeg faktisk sommerferie!! Med mindre jeg stryker på eksamen da, men det gjør jeg forhåpentligvis ikke.

 

Currently in:

 

Hei fra Spania! Eller rettere sagt; Ciudad Quesada, en liten by utenfor Alicante. Jeg ankom i 16-tiden på søndag, og har nå tilbragt to netter her sammen med besteforeldrene mine.

Det har seg sånn at jeg er nødt til å reise hjem på torsdag, og jeg skulle egentlig være her til søndag. Grunnen til den tidlige avreisen er at det plutselig oppstod ekstra arbeidsoppgaver til eksamen, og jeg har ikke sjanse til å få det ferdig uten pensum som ligger hjemme. I tillegg har Premiere (programmet jeg redigerer filmene i) gått helt amok. Videofilene er i følge den ikke tilgjengelig selv om de er det, og det er umulig å få eksportert videoen. Det er ufattelig frustrerende etter så mange timer med arbeid! Dette skjedde også til tross for at jeg sikkerhetskopierte prosjektet, eksporterte en versjon bare i tilfelle det skulle gå til helvette, noe det faktisk har gjort. Problemet er at denne backup-videoen jeg har tilgjengelig har mange dårlige klipp som er nødt til å fikses på eller byttes ut, så den duger ikke egentlig.

 

 

Foreløpig har jeg tatt det mye med ro, og jobbet med eksamen på kveldene ettersom jeg er oppe litt lengre enn de to andre i huset, hehe. Ellers har jeg kjøpt en jumpsuit på Bershka (jeg ELSKER jumpsuits), hårfarge fordi det er mye billigere på matbutikkene her, og Kinder Bueno. I dag har vi trasket en tur ved ei nydelig strand og spist lunsj ved strandpromenaden. Vi har vært innom en gigantisk kinesisk butikk, og der har jeg kjøpt to varianter av Fanta, en kjøleskapmagnet og litt diverse greier. I kveld har vi grillet, og det var kjempegod mat!

Været er forresten greit, men bikinien blir nok ikke tatt i bruk i løpet av denne lille ferien med mindre temperaturen på magisk vis passerer 24 grader, eller noe sånt. Tidligere i dag hadde jeg på meg sommerkjole, men noe farge har jeg ikke fått. Det fikk jeg forsåvidt heller ikke i fjor sommer da vi hadde en aldri så liten hetebølge i Oslo, så det er ikke mye håp for denne bleikfisen!

Ellers ble jeg så forbanna da jeg ikke fikk til med videoen etter flere timer med arbeid, at jeg jogget meg en liten tur i nærområdet. Nå skal jeg jobbe litt til før jeg tar kvelden. I morgen blir da altså siste dag her i Spania, så den skal nytes!