Dette skal jeg gjøre i desember

 

 

👩‍🎓 Eksamen. Onsdag i neste uke skal jeg face den eksamenen jeg har gruet meg til aller aller mest, nemlig bedriftsøkonomi. Jeg er veldig nervøs for den allerede, og er skikkelig redd for å stryke. Det finnes ikke noe verre enn å måtte ta opp den eksamenen på nyåret, betale for det, og ikke minst øve alene. Uansett, jeg prøver mitt beste på å løse oppgaver og øve på teori, så forhåpentligvis skal jeg klare å bestå! Uka etter det igjen, er det på tide med den aller siste for i år, og det er heldigvis en hjemmeeksamen over tre døgn. 

🏥 Operasjon. Fredag (om en uke presis!!!) skal jeg operere vekk endometriose, og det ser jeg ikke akkurat frem til. TAKK gud for at dette er rett etter bedriftsøkonomi-eksamen, og at den siste eksamenen skal gjøres hjemmefra. Det passer jo helt perfekt! Likevel kan jeg ikke ta for gitt at jeg kommer meg raskt etter operasjonen, for man vet aldri hva som skjer eller hva som plutselig må gjøres mens jeg ligger på operasjonsbenken. Også skal jo spiralen inn i tillegg, og jeg vet av erfaring at jeg hadde veldig vondt av det i ettertid sist gang. 

💖 HJEM! Den 14 desember reiser jeg endelig hjem til Harstad sammen med M. Vi begge ser veldig mye frem til det, for dette semesteret har vært tøft for begges del, og jeg er så glad for at det straks er over! Vi skal være i nord i tre uker, og det passer utmerket ettersom jeg er nødt til å ta det med ro etter operasjonen. 

💄 Pynte meg. Ja, dette ser jeg faktisk veldig mye frem til! I denne eksamensperioden har jeg ikke orket å bry meg om dette, så det skal bli godt å endelig pynte meg litt ekstra i jula. Jeg syntes jo det er veldig gøy med glam-sminke og pene klær! 

👨‍👩‍👧‍👦  Familiekos. Det skal bli skikkelig godt å se familien min igjen, jeg savner dem jo veldig mye. Det blir fint å være sammen med dem alle igjen, og jeg har flere ting jeg ser ekstra mye frem til: Harry Potter-maraton, å feire julaften hos besteforeldrene mine, spise masse god mat sammen og catche opp! 

❄️ Melde meg på ti tusen julekalendere. Haha, akkurat som i fjor! Faktisk vant jeg jo også på en av dem (sminkekurs av Inglot), og i tillegg vant jeg 500 kroner i Flax-kalenderen jeg hadde. 

🎄 Ha max julestemning. Jeg er allerede godt inni the christmas spirit, og det aller beste er å komme hjem til pyntede hjem i nord, julemat, koselige julefilmer på TV, kakao og masse kos! 

 

Jeg ser så mye fram til desember måned, sett bort fra eksamenene og operasjonen! Med andre ord, så ser jeg veldig frem til tiden etter den 14. desember, hihi. La tiden fram til da gå fort! 

 

Oslo guide: where to eat, what to do

 

Nå har jeg og M allerede bodd i Oslo i et og et halvt år! Vi bor på Grünerløkka, og er derfor så klart best kjent i dette området. Jeg har likevel utforsket byen litt, selv om jeg gjerne skulle ønske at jeg var litt flinkere til å gjøre det! Hver eneste gang jeg er på en trikketur eller busstur på andre steder enn Løkka, blir jeg ganske fascinert over byen jeg bor i, så hvorfor utforsker jeg ikke litt mer? Det må jeg virkelig gjøre oftere! Dette innlegget dedikerer jeg til de flotte tingene jeg anbefaler DEG å gjøre i storbyen. 

 

🌸 Den botaniske hage. Denne store, flotte og koselige hagen ligger ved Tøyen, som ikke er lange gåturen unna Grünerløkka. Her finner du blomster, trær og planter i alle varianter, i tillegg til museum, en liten cafè og andre vakre områder. En spasertur her gir deg ro i sjela med flotte omgivelser! Her tar jeg og M oss også en joggetur i ny og ne i varmere årstider. 

 

 

 

💎 Diamond Indian Cuisine. Denne indiske restauranten fortjener virkelig skryt! Den ligger på Majorstuen, og er en liten gåtur unna trikkestoppet og t-banen. Jeg kan riktignok ikke si at jeg har prøvd det meste på menyen, for hver eneste gang jeg har vært der har jeg spist chicken tikka eller butter chicken, haha. Det er bare så godt!! Naan-brødet deres er også supergodt. Servicen er topp, og prisene er virkelig overkommelige. Alle jeg har spist sammen med her har vært helt enig med meg, det er et must å vise alle mine besøkende dette stedet! 

 

 

 

🌳 Vigelandsparken. Dette stedet kryr vanligvis av turister, men jeg skjønner godt hvorfor! Parken er utrolig vakker og stor med masse fascinerende statuer, trapper og ikke minst blomster på sommerstid Du kan ta 12-trikken eller 20-bussen for å komme deg dit, og gå av med stoppet som heter “Vigelandsparken”, så enkelt er det! Husk å laste ned Ruter Reise-appen når du er i Oslo og skal farte litt rundt, så vet du at du går på riktig buss eller trikk. 

 

I Vigelandsparken kan du se den kjente statuen Sinnataggen!

 

🚶 Spasertur på Grünerløkka. Det er så fint å gå langs gatene her som er omgitt av både butikker, cafeer og restauranter. Du finner blant annet Bik Bok, The Body Shop, TGR, Weekday, Espresso House, og andre søte spisesteder og butikker du kanskje ikke har hørt om før! Alle mine besøkende i Oslo, enten det er venner eller familie, tar jeg med dit. Hveeer gang. 

 

🎠 Pincho Nation. Dette stedet skuffet litt med maten (utenom friesene), men drinkene derimot!! Både med og uten alkohol. Også er konseptet med sirkustema veldig kult, og ikke minst at stedet er appbasert. Du bestiller, får varsel når bestillingene er klare, og betaler med Pincho Nations egen app. Stedet ligger midt i sentrum, og er like ved Jernbanetorget og Oslo S. Ønsker du kule drinker som blant annet er basert på smågodt, er dette stedet du bør dra til!

 

 

 

🛍️ Shopping i Bogstadveien. Om du vil unngå Karl Johan og kaoset som følger med, anbefaler jeg å heller shoppe i Bogstadveien, det er nemlig ikke så veldig langt unna sentrum! Det er en fin spasertur om du ønsker å se slottet også, da kan du gå opp til slottet og gjennom slottsparken, til høyre forbi Espresso House, helt til du kommer til butikkene nederst i gata. Der finner du dessuten de fleste butikkene som er langs Karl Johan uansett. Du finner blant annet Brandy and Melville, Lush, Levis, Zara, Bik Bok, Monki, Kicks og mange flere! 

 

🌮 Mucho Mas. Jeg digger denne meksikanske restauranten på Grünerløkka! Nachosen og quesadillasen der er veldig god, og er noe jeg veksler mellom å bestille hver gang jeg er der. Prisene er heller ikke så ille! 

 

 

 

🍔 Tommis Burger Joint. Burgerne derfra er så gooode! Jeg pleier bestandig å bestille meny, for da får jeg colaboks og fries (de er også kjempegode) i tillegg. Du kan finne Tommis Burger Joint på Grünerløkka og i sentrum. 

 

🥤 SmoothieXChange. Jeg elsker smoothiene derfra. Hos den på Grünerløkka liker jeg spesielt godt smoothiene Sea Breeze og Purple Magic! Denne sjappa er litt nyere enn de andre, derfor har den en litt annen meny, og har ikke like mye frozen yoghurt i smoothiene som de andre. På de gamlere er Arizona (med ferskenjuice i stedet for appelsinjuice) en stor favoritt! Jo, de er ganske dyre, og jeg har flere ganger blakket meg selv på dem… Men jeg kan bare ikke få nok! Du finner blant annet SmoothieXChange på Grünerløkka, kjøpesentrene Oslo City, Byporten og Storo, på Frogner osv. 

 

 

 

🏰 Frognerseteren. Ta t-banen 1 Frognerseteren til siste stopp. Denne t-baneturen er fin i seg selv, for du får utsikt over natur og flotte hus! Når du går av t-banen, kan du gå ned til cafeen som er fra 1800-tallet(!!). Der har jeg vært flere ganger, og jeg har spist skillingsbolle alle gangene, og i tillegg drukket kakao, for den er utrolig god! Det er fint her til alle årstider, men kanskje spesielt på vinteren når det ligger snø på trærne og ellers overalt, og de fyrer i peisen inne i cafeen. Det blir skikkelig eventyrstemning da, og jeg kan anbefale en tur hit sterkt! 

 

 

 

🏃 Gå tur ved Sognsvann. Ta t-bane 5 til Sognsvann, der kan du gå tur i flotte omgivelser! Om du orker, kan du gå til Ullevålseter. Der har de cafè, blant annet!  

 

 

 

☕ Cocoa Kakaobar. Med Birkelunden på Grünerløkka ligger det en koselig kakaocafè. De har både god smoothie, kakao og kake! Den var nedlagt i noen måneder, og jeg ble overlykkelig da de annonserte at de skulle åpne igjen nå nylig. Jeg anbefaler (særlig på kalde dager) å dra innom dette varme, lille stedet!

 

 

Et aldri så lite tips: benytt RuterReise-appen for å finne ut hvilken kollektivtransport og linjer du kan benytte deg av til enhver tid. Det er så enkelt som at du bare skriver inn hvor du skal, så finner appen ut hvordan du kan komme deg dit. Bare husk å se hva t-banen, bussen eller trikken heter slik at du drar i riktig retning!

Et annet tips er å benytte deg av Goolge Maps, det har reddet meg så ufattelig mange ganger. Maps var min beste venn den første tiden etter vi flyttet hit. Oslo er mye større enn lille Harstad, så det ble litt overveldende med alle steder, trikker som suste rundt omkring, østsiden og vestsiden, og gudene vet hva. Som turist eller nyflyttet er det ikke særlig gøy å gå seg bort når man gjerne har andre ting å bruke tiden sin på, hehe. 

 

Når skal det dukke opp en jobb for sånne som meg?

 

Vet dere, jeg finner nesten hele tiden utlyste stillinger som forteller deg at du nærmest må være supermenneske for å passe inn. Du må være ekstrovert, sosial, utadvent, ha masse energi og være i godt humør hele tiden, kunne takle stress og kritikk på nivå med en murstein, være fleksibel, sette jobben foran hele livet også videre. Neida.. Selv om det nesten er sånn da! 

Men, hvor mange sånne mennesker finnes det der ute egentlig? Jeg har helt ærlig ikke erfart mange med alle disse kvalitetene! Sannheten er at en veldig stor del av befolkningen (kanskje særlig i Norge?) vipper mer mot å være introverte, tilbaketrukne, sårbare mot kritikk og stress, og har tendenser til sosial angst. Vel, alle kan bare ikke være supermennesker, kan de vel? Man er jo sånn som man er. Jeg tror personlig det er et fåtall av mennesker som kan vise til alle kvalitetene de fleste jobber er på utkikk etter. Og hva med resten? Joda, man vil jo som sjef eller eier helt klart at bedriften skal gå kjempegodt, og ha de beste ansatte. Men når skal vi lære at mennesker gjør feil til enhver tid, og at det blir for slitsomt i lengden å tvinge oss til å være noe vi ikke er, å presse fram kvaliteter som egentlig ikke ligger i oss av natur? 

 

Oslo 20181123 Maria Jakobsen Moe (21) har unnvikende personlighetsforstyrrelse.
21-åringen fra Harstad er så redd for at noen skal diskutere med henne eller komme med kritikk hvis hun åpner munnen, at hun stort sett bare er stille. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet

Foto: John T. Pedersen, Dagbladet

 

Sannheten er at: jeg er introvert, jeg er sosial til en viss grad, jeg er ikke så utadvent at jeg frivillig snakker med fremmede eller er den som tar kontakt, jeg er ikke full av energi til enhver tid, jeg er ikke i godt humør hele tiden, jeg er ikke et menneske av stål som takler all slags stress og kritikk som måtte komme min vei med strålende glans, jeg er litt fleksibel (men av natur elsker jeg å planlegge), og jeg er syk av og til, akkurat som mennesker flest. 

Men, jeg har ikke dermed sagt bare dårlige personlighetstrekk. Jeg er ryddig, svært punktlig (jeg møter alltid opp tidlig, selv om det kanskje ikke er så veldig positivt til enhver tid), jeg bryr meg om andre mennesker og er omsorgsfull, elsker å ha orden, får ting unnagjort, jeg er åpen og lett å snakke med, og syntes det er gøy å lære. 

 

Så, må jeg lyve på meg alle disse “fantastiske egenskapene” for å få et levebrød? Eller skal jeg drite i det og heller nøye meg uten en jobb fordi jeg ikke passer inn? Det er jo nesten enten eller. Når skal det dukke opp en jobb som ikke krever at jeg er noe jeg ikke er? 

 

Jul i vinterland

 

Etter øving til morgendagens eksamen sammen med noen venner fra klassen, dro vi innom julemarkedet Jul i vinterland ved Spikersuppa. Det var kjempekoselig der, og vi spiste churros mens vi tittet litt rundt. Jeg skulle ønske digitalkameraet mitt var oppe og gikk, da kunne jeg hatt det meg med overalt, sånn som i dette tilfellet! Mobilbilder får duge denne gangen da. 

 

 

Sander, Nora og Ida ♥

 

Jeg elsker dette bildet av meg og Ida! 

 

I morgen er det “endelig” eksamen, og jeg føler meg sånn høvelig klarere enn jeg gjorde i går iallefall, og det er et godt tegn! Jeg sikter ikke til toppen denne gangen, men heldigvis ikke bunnen heller, haha. I kveld skal jeg øve bittelitt til før jeg sier meg ferdig! Etter i morgen er det rett på øvinga til bedriftsøkonomi-eksamen som er i neste uke. Det blir veldig tøft, og det er et fag jeg har slitt ganske mye med. Jeg gruer meg allerede til nervøsiteten natten før den eksamenen der! Men så skal det sies at jeg gleder meg ufattelig mye til det er over også, det får veie høyere enn nervøsiteten for nå. 

Forresten ser jeg og Mathias serien Dogs på Netflix, og ord kan ikke beskrive hvor lyst jeg har på en hund! Jeg gleder meg så mye til det er mulig å få til, men det blir dessverre enda noen år til. Det er litt dumt å ha en hund når vi reiser hjem til Harstad med fly minst to ganger i året, hunden måtte jo enten ha fått pass eller blitt med oss dit. Nei, det å få hund er jo litt som å få et litt “enklere” barn, og ting bør da også være ganske stabilt i heimen. 

Det er utrolig herlig å tenke at etter i morgen er det bare en skoleeksamen til, deretter operasjon, så en hjemmeeksamen, og til slutt hjem til jul! Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig mye til å komme meg hjem i noen uker, særlig i jula. 

 

Gullmedalje i prokrastinering

 

Det syntes jeg altså at jeg fortjener. Gullmedalje i prokrastinering! På tirsdag skal vi ha eksamen i faget Kvantitativ metode, og jeg føler seriøst ikke at jeg har gjort en dritt denne helga, bortsett fra å nettopp titte litt i boka, ikke skjønne bæra, google litt, bli sint på meg selv, også prokrastinere. Alt blir morsommere enn å øve, og da mener jeg ALT! Plutselig er jeg her på bloggen, og i det neste øyeblikket rydder jeg i klesskapet, spiser, eller “tilfeldigvis” ser tre episoder av The Good Doctor på rad, eller kanskje spiller jeg Ludo over Facebook med lillesøsteren min. 

Jeg kan ærlig talt meddele at dette er den verste eksamenen jeg noen gang har øvet til. Det er faktisk helt umulig for min del, og jeg skjønner ikke de her kompliserte analyseteknikkene, der man må kunne formler, vite hva betaene er osv. Jeg skjønner ikke engang hva jeg ikke skjønner, og det er bare to dager til eksamen!!! Denne gangen sikter jeg ihvertfall ikke høyt, og jeg er faktisk fornøyd om jeg får en E eller en D, så lenge jeg slipper å ta den opp til nyåret! Det kjipe er vel at dette faget skal brukes når bacheloroppgaven skal skrives, så jeg er jo ikke helt ferdig med det etter tirsdag, dessverre. 

 

Min fine, nye tekopp jeg fikk i bursdagsgave! Innholdet er så klart jordbær-te ♥ Forresten så ELSKER jeg at jeg valgte å kjøpe gullbestikk, selv om M syntes det er litt for “flashy” som han sier, haha. I love it! 

 

Her har dere meg i KJENT stil. Jeg har seriøst gått i joggebukse, morgenkåpe og tøfler hele helga. 

 

Ønsk meg lykke til med eksamenen på tirsdag da, det trenger jeg virkelig! 

 

Hvordan jeg fikk langt hår

 

Det er ikke lenge igjen til håret mitt når meg til rumpa, og samtidig som jeg ELSKER å ha langt hår, er det litt irriterende til tider. Per dags dato frister det å klippe meg skulderkort, men jeg nekter å gi etter nå som jeg endelig har fått det lange håret jeg ønsket meg! Jeg må rett og slett bare nyte det i noen måneder til, og for dere som har lyst til å la håret gro, kan dere prøve å ta til dere tipsene under. 

 

 

Dette er mine “regler” og rutiner for hvordan jeg behandler håret mitt:

– Jeg utsetter ikke håret for sterk varme. Det vil si at jeg svært sjeldent sletter/krøller håret, og jeg føner det heller aldri. Jeg lar bestandig håret lufttørke, jeg eier ikke krølltang og har lånt bort rettetangen min til ei venninne i noen måneder. Så det er med andre ord veldig lenge siden jeg har varmebehandlet håret mitt! 

– Ikke vask håret for ofte. Jeg vasker håret mitt hver tredje til fjerde dag, og bruker gjerne tørrshampoo i løpet av dag nummer 2-3. Jeg bruker Colab sin volum-tørrshampoo, den er veldig bra! Den gir litt mer hårspray-følelse enn tørrshampooer flest gjør, men jeg liker den best av alle likevel fordi den virkelig fungerer. Den kan kjøpes på H&M! Grunnen til at jeg ikke vasker håret for ofte er for at de naturlige oljene skal komme frem, i tillegg til at det bevarer den røde fargen lengre, OG ikke minst fordi det ikke sliter like mye på håret som når man vasker det ofte!

– Bruker hårolje etter hver vask. Jeg aner ikke om dette har noen som helst effekt, men håret føles mye bedre ut når jeg har hatt olje i lengdene etter å ha vasket det. I tillegg hjelper det litt på statisk hår, noe jeg sliter en del med på vinteren! 

– Jeg bruker hårkur ca. hver andre gang jeg vasker håret. Håret trenger litt ekstra pleie av og til, særlig når jeg jevnlig farger håret! 

 

Dermed sagt skulle jeg ønske at jeg orket å gjøre mer med håret mitt, med tanke på frisyrer og sånt. Med langt hår kan man jo gjøre så ufattelig mye! Fletter, oppsett, krøller, you name it. Enten er håret mitt rett ned slik som det “er”, i hestehale eller i bun. Det finnes liksom ingen mellomting. Men så hender det jo at de flinke søstrene mine av og til rotfletter håret mitt når de er tilgjengelige, men i og med at vi ikke bor i samme by blir det litt vanskelig. Skrik ut om dere vet om noen lettvinte, men fine frisyrer man kan lage selv! 

Jeg vet forresten ikke om disse “hårreglene” mine har gjort at håret mitt har vokst slik det har gjort, men jeg har troen! Det gir jo mening at det vokser når man lar det være litt i fred, og ikke sliter det veldig ut. Har du noen gode tips for sunt og langt hår?

 

Vintage Burberry Scarf

 

Nå har Burberry-skjerfet jeg bestilte vintage fra Etsy ankommet! Det har en miniatyrskade, og var derfor gitt til en veldig god pris. Jeg har lenge hatt lyst på et slikt skjerf, og nå har jeg det endelig! Jeg digger det mønsteret, men det kom ikke på tale at jeg orket å betale flere tusen for et helt nytt skjerf. Dessuten er jo gjenbruk bra for miljøet! Jeg er kjempefornøyd, og skjerfet passer perfekt til vinterkåpen min. 

 

 

I dag hadde jeg besøk av en hyggelig fotograf fra Dagbladet, og det var et koselig møte! Det ble fotografering både inne i leiligheten og utenfor bygget. Jeg har fått fine tilbakemeldinger etter artikkelen, og det setter jeg stor pris på. Det er jo ikke helt over enda, for artikkelen (med bildene som ble tatt i dag) blir publisert på nytt i papirversjon. Mest sannsynlig neste helg! 

Ellers hadde jeg eksamen i produkt- og prisstrategi i går, og det gikk sånn midt på treet. Jeg vet at jeg svarte feil på et spørsmål, så jeg traff ikke heeelt denne gangen. På tirsdag er det på tide med ny eksamen, og denne gang i faget metode. Den gruer jeg meg ganske mye til, og det er fortsatt mange ting fra pensum jeg ikke klarer å forstå. Det stresser meg ganske mye! Om dere tilfeldigvis klarer å forklare meg hva t-test, kji-kvadrat, multippel regresjon og signifikans betyr, så hadde jeg hoppet i taket. Det verste jeg vet er å gå ut fra eksamenlokalet med en følelse av at jeg har mislykket totalt, når alt jeg har gjort den siste tiden har vært å øve og jobbet hardt. Sånn er livet, og man kan ikke alltid være best i alt man gjør. Jeg satser ihvertfall ikke høyt denne gangen! 

 

Ikke gå crazy i morgen da

 

“HELE BUTIKKEN ER PÅ SALG!”. “SISTE SJANSE”. “GJØR DERE KLARE!”. Og med det er Black Friday-oppstyret tilbake nok en gang. I fjor handlet jeg både julegaver og ting til meg selv/leiligheten. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk fått bruk for alt jeg kjøpte, men det er svært mange som kjøper ting de ikke trenger. Nettopp fordi det er så “billig“, det “kun” er denne dagen i året det er slike tilbud, og det er din “eneste” sjanse. Det kjipe er at man bruker mye mer penger enn man tror, for ville du egentlig kjøpt disse tingene ellers? 

Jeg støtter den med julegaver, eller kanskje ting man har ønsket seg, som man vet at man har behov for. Black Friday er helt sinnsykt når jeg tenker meg om, vi mennesker er jo helt gale! Hva i alle dager er det som får folk til å sove utenfor kjøpesenter, til å slå hverandre ned i kamp om å få kloa i den ENE jakka som er drastisk nedpriset? Hva er det som får mennesker til å bruke flere tusen, ja også millioner på denne dagen? Jo, markedsførere spiller vilt mye på knapphetsprinsippet. Det vil si at vi forbrukere får en trang til å være raske med å få tak i det som snart vil forsvinne, vi må bare få tak i det NÅ. Har dere noen gang innsett strategien bak limited edition? Det blir litt på samme måte, vi skynder oss å kjøpe (gjerne også hamstre inn) limited edition-produkter fordi vi vet at det skal forsvinne.  

 

 

Visste dere også at flere aktører setter opp prisene sine i perioden før Black Friday, for så å sette dem til normal pris eller litt under bare? Ikke? Nå vet dere det. Fra et markedsføringsperspektiv er så klart denne dagen GULL verdt, og forbrukere kjøper mer enn aldri før. Jeg ville jo ha ønsket det samme for min bedrift. Som en forbruker sier jeg bare: dette er langt ifra bra for miljøet heller. I år kommer jeg ikke til å kjøpe noe som helst. En ting er å for eksempel kjøpe planlagte julegaver eller ting man har behov for, men en annen er å kjøpe ting bare “for at” i hytt og pine. Jeg skal ikke nekte noen av dere å kjøpe noe i morgen, men jeg håper at dere tenker litt over hva dere egentlig har bruk for. Ender det opp med å bli liggende innerst i klesskapet eller i skuffa, så råder jeg deg til å la være. Du sparer penger på å ikke kjøpe noe som helst, ikke ved å kjøpe et produkt på tilbud du aldri kommer til å bruke! 

 

Intervjuet mitt med Dagbladet er ute!

 

I går kveld ble artikkelen om meg og personlighetsforstyrrelsen min i Dagbladet Pluss publisert. Som dere kanskje husker, nevnte jeg tidligere at jeg ble intervjuet angående min unnvikende personlighetsforstyrrelse. Intervjuet kan dere lese HER! Det er kun betalende Pluss-medlemmer som har mulighet til å lese artikkelen, men det er mulig å abonnere på Dagbladet Pluss i noen uker for bare fem kroner, da får dere lese flere gode og spennende saker i løpet av de ukene også – det har iallefall jeg planer om å gjøre. 

Det kommer i papirutgave også, men jeg vet ikke 100% sikkert når. Om det blir denne helga eller den neste, jeg sier så klart i fra når jeg vet! Jeg skal møte Dagbladet en gang til før det, grunnet fotografering. 

 

 

Jeg syntes det er veldig fint å bli hørt, for det er jo derfor jeg er åpen om min psykiske helse på et offentlig sted som her på bloggen min! Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i de unnvikende personlighetstrekkene, og i artikkelen kan dere nederst lese hva man selv kan gjøre dersom man kjenner seg igjen eller har blitt diagnosert fra før. Nøkkelen min er alltid å tenke på dette her: folk gir seg mer faen i andre mennesker enn du tror. Det er ikke negativt ment, men heller at folk nødvendigvis ikke tenker det samme om deg som du selv gjør! Særlig ikke folk du ser på gata. Det er også viktig å huske på at man ikke kan bli likt av alle, og noen mennesker vil alltid finne grunner til å ikke like deg, uansett. Og det er ikke din feil! Du er et menneske med rett til egen personlighet og egne meninger, ingen bør kunne ta det fra deg. 

 

Bursdagsfeiring

 

Jeg feiret bursdagen min helga som var, og det var supergøy! Vi hadde vors hjemme i vår (lille) leilighet, og dro senere ut på byen. Det var så klart gøyest på vorset, det er veldig typisk. Det er iallefall VELDIG lenge siden jeg har ledd så hardt som jeg gjorde under feiringa! 

 

 

Det er nå bare to dager til den første skoleeksamenen i faget produkt- og prisstrategi, og jeg er som vanlig litt stressa, men utrolig nok mye roligere enn tidligere eksamensperioder. Det blir nok ti ganger verre før eksamen i metode og bedriftsøkonomi skal dere se! Ellers har jeg veldig lyst til å få kjøpt julegaver før jeg blakker meg selv helt på andre ting, men jeg finner rett og slett ikke tid til å gjøre det. Uansett, nå skal jeg gå en tur til matbutikken for å kjøpe klementiner og lunsj til morgendagen, det er hektiske dager for tiden! Terapi, forelesninger og masse øving, det er hva det går i. Gleder meg veldig til det er over. Før den tid må jeg bare dryle på og gjøre det beste ut av det! Har jeg klart det tidligere, klarer jeg det igjen.