Ikke gå crazy i morgen da

 

“HELE BUTIKKEN ER PÅ SALG!”. “SISTE SJANSE”. “GJØR DERE KLARE!”. Og med det er Black Friday-oppstyret tilbake nok en gang. I fjor handlet jeg både julegaver og ting til meg selv/leiligheten. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk fått bruk for alt jeg kjøpte, men det er svært mange som kjøper ting de ikke trenger. Nettopp fordi det er så “billig“, det “kun” er denne dagen i året det er slike tilbud, og det er din “eneste” sjanse. Det kjipe er at man bruker mye mer penger enn man tror, for ville du egentlig kjøpt disse tingene ellers? 

Jeg støtter den med julegaver, eller kanskje ting man har ønsket seg, som man vet at man har behov for. Black Friday er helt sinnsykt når jeg tenker meg om, vi mennesker er jo helt gale! Hva i alle dager er det som får folk til å sove utenfor kjøpesenter, til å slå hverandre ned i kamp om å få kloa i den ENE jakka som er drastisk nedpriset? Hva er det som får mennesker til å bruke flere tusen, ja også millioner på denne dagen? Jo, markedsførere spiller vilt mye på knapphetsprinsippet. Det vil si at vi forbrukere får en trang til å være raske med å få tak i det som snart vil forsvinne, vi må bare få tak i det NÅ. Har dere noen gang innsett strategien bak limited edition? Det blir litt på samme måte, vi skynder oss å kjøpe (gjerne også hamstre inn) limited edition-produkter fordi vi vet at det skal forsvinne.  

 

 

Visste dere også at flere aktører setter opp prisene sine i perioden før Black Friday, for så å sette dem til normal pris eller litt under bare? Ikke? Nå vet dere det. Fra et markedsføringsperspektiv er så klart denne dagen GULL verdt, og forbrukere kjøper mer enn aldri før. Jeg ville jo ha ønsket det samme for min bedrift. Som en forbruker sier jeg bare: dette er langt ifra bra for miljøet heller. I år kommer jeg ikke til å kjøpe noe som helst. En ting er å for eksempel kjøpe planlagte julegaver eller ting man har behov for, men en annen er å kjøpe ting bare “for at” i hytt og pine. Jeg skal ikke nekte noen av dere å kjøpe noe i morgen, men jeg håper at dere tenker litt over hva dere egentlig har bruk for. Ender det opp med å bli liggende innerst i klesskapet eller i skuffa, så råder jeg deg til å la være. Du sparer penger på å ikke kjøpe noe som helst, ikke ved å kjøpe et produkt på tilbud du aldri kommer til å bruke! 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg