Syk på nyttårsaften x2

 

Planene mine for dagen har blitt endret, igjen. Nemlig fordi magen min er ikke så snill med meg, perfect timing eller hva? Jaja, jeg får sikkert en koselig kveld uansett! Det er bare noen timer igjen av dette året, og selv om jeg har nyttårsforsetter denne gang, kommer jeg ikke til å ta dem så veldig høytidelige. Jeg orker ikke det der “new year, new me”, for jeg gidder (og klarer) ikke å forandre hele meg for å bli en bedre person. Jeg har et par mål jeg håper på å oppnå, og de skal jeg selvfølgelig dele på bloggen så snart jeg har finpusset litt på dem! 

 

Enda et bilde av meg og den mislykka cut creasen min på julaften.

 

Faktisk er det ikke første gangen jeg er dårlig på nyttårsaften, det skjedde også i 2014. Jeg fikk influensa og holdt meg for det meste inne hele tiden. Egentlig hadde jeg planer om å dra på nyttårsfest, men slik ble det altså ikke. Senere i kveld kommer jeg kanskje til å dra til noen venner for å se på raketter og ha det gøy, men jeg må se an hvordan jeg føler meg til da. Jeg har hatt ganske ille menssmerter i dag, noe som er rart med tanke på at det er over ei uke siden jeg fikk “tha thing”. Endometriose vet dere… Kjipt, men sånn er det. Jeg håper alle dere får en fin kveld, og jeg ønsker dere et godt nyttår! 

 

 

2017 – året som gikk

 

Jeg vil ta dere gjennom årets oppturer og nedturer ved å se på hver måned i 2017! Nå er 2018 rett rundt hjørnet, så derfor tenkte jeg det er passende å oppsummere året som har gått. 

 

Januar 

En helt grei måned. Jeg begynte å få gallesteinanfall på denne tiden, og jeg skjønte ikke hva det kunne være. Det var utrolig vondt, men jeg levde ellers livet med å endelig dra til psykolog etter å ha ventet et halvt år, jeg hadde slaying eyebrow game (hva har skjedd med dem nå?!) og drakk mange smoothies. Husker jeg hørte sinnsykt mye på “Now and later” av Sage The Gemini og “Not afraid anymore” av Halsey, haha. 

 

Februar

Gallesteinanfallene var på sitt desidert verste, og jeg endte opp på legevakta en kveld fordi det ble så ille. Det eneste som skjedde på legevakta var at jeg fikk ei smertestillende sprøyte, jeg fikk dra hjem og endte opp med å få like vondt når jeg var hjemme igjen, kjipern. Høydepunktet med denne måneden var at jeg og Mathias planla og bestilte en tur til England! Vi så utrolig mye fram til å for første gang dra på “ordentlig” ferie sammen, bare vi to. 

 

Mars

Eyebrow game still going strong. Ellers dro vi til England i mars! Vi dro først til Birmingham, og deretter til London. Dette er en av de aller fineste feriene jeg har hatt. Jeg fikk være sammen med mannen i mitt liv (he he), shoppe masse, spise god mat og utforske to fine storbyer. Det siste bildet representerer hvor jævlig lei meg jeg var da vi kom hjem til iskalde Harstad igjen, og jeg ELSKET virkelig London, hahaha. Faktisk begynte vi å tenke på å flytte dit til høsten for å studere! Vi var i full gang med prosessen om å finne informasjon om bosteder og skoler, og var i kontakt med Kilroy og alt mulig. 

 

April 

Faktisk husker jeg ikke så mye av hva jeg gjorde i april. Vi fortsatte vel prosessen om å studere i London, og jeg var helt i drømmeland over å ha en så stor og “crazy” drøm på tur å gå i oppfyllelse. Jeg dro på Sverigetur, sminket meg masse, men tok dessverre ikke mange bildene. Jeg husker iallefall at jeg hørte ihjel “No Role Modelz” og “Fire Sqad” av J. Cole! 

 

Mai 

Jeg var med på en Instagram-bruker kalt Lipstick Squad, og jeg laget masse sminkelooker. Faktisk elsker jeg det første bildet av meg selv, angrer på at jeg ikke brukte det som profilbilde mens det ennå var “ferskt”, haha… Det får vel holde at jeg har det som profilbilde på Instagram! Vi fant denne måneden ut at vi ikke skulle studere i London likevel, og det var kjipt, men vi måtte rett og slett bare ta et valg. Valget falt på Oslo istedet! Dit dro vi i slutten av mai, og bodde hos et vennepar av oss. Mathias var på opptaksprøve hos Westerdals, og jeg fikk omvisning på Høyskolen Kristiania! Da vi var i Oslo, tok jeg også ei tatovering på Blue Arms. En veldig fin måned egentlig! 

 

Juni 

Sommeren er her! Vi hadde faktisk noen utrolig flotte dager med fint vær i ei ukes tid, og det nøt vi godt. Jeg og Mathias gikk til Gangsåstoppen et par ganger, jeg kjøpte et nytt objektiv til kameraet og Mathias måtte være modell (bilde nummer 2) og lillesøsteren min hadde vitnemålsutdeling. Ingen i søskenflokken i grunnskolen lengre! Det tredje bildet er av meg, lillesøster og storesøster. Ellers laget jeg en pride-look til Instagram-brukeren da vi hadde temauke med temaet Pride! 

 

Juli 

Flytteprosessen var i gang! Både jeg og Mathias hadde takket ja til studieplass, signert boligkontrakt, bestilt enveis flybilletter til Oslo og begynt å pakke. Dette var også tiden da jeg prøvde å være vegetarianer, men hatet så og si alt jeg smakte på, haha… Bortsett fra bønnenachosen på bildet over! Faktisk blir jeg skikkelig trist av å se tilbake på denne måneden, for den var så “mørk” egentlig. Det var masse tåke ute, dagene raste avgårde til vi skulle flytte, følte meg ofte tom og hørte masse på “Into The Woods” av Fay Wildhagen mens jeg reflekterte over at jeg skulle starte på nytt, flytte hjemmefra for første gang og ikke se familien min på lenge. 

Jeg må bare fortelle historien til de to øverste bildene til høyre: jeg var med Mathias og familien hans på hytta deres, og det var sesong for gress, noe jeg er allergisk mot. Den første kvelden bestemte jeg og Mathias oss for å få litt opp i høyden for å se på utsikten, og selvfølgelig var gresset så høyt at jeg fikk det i ansiktet. Jeg fikk en ganske ille allergisk reaksjon! Leppene hovnet opp og fikk klumper, øynene var røde, kløende og rant masse, jeg var ekstremt tett i nesa og i halsen, og fikk såvidt puste om natten. Ellers hadde Mathias bursdag, og det var en utrolig fin dag! Vi dro på Egon og spiste middag sammen med mange gode venner, og dro deretter hjem til Mathias for å ha bursdagsfest. Han fikk forresten et sverd (Anduril fra Ringenes Herre) i bursdagsgave fra meg og Rasmus, og han ble utrolig glad for det! 

 

August 

I starten av august ankom vi vårt nye hjem i Oslo. Den første kvelden var utrolig tung, og jeg gråt veldig masse. Jeg tror det var først da jeg tenkte at “helvette, dette er ikke noe ferie, jeg skal bo her i minst tre år!”. Jeg begynte på skolen, jeg var syk under fadderuka og jeg var et vrak psykisk. 

 

September

FOR en måned dette var! Skolearbeidet startet på alvor, våre gode venner Lisa og Rasmus kom til Oslo og var sammen med oss i noen dager, jeg så Miranda Sings live, jeg og Mathias begynte å se Game of Thrones og jeg tok ei ny tatovering. 

Jeg fikk et litt bedre inntrykk av Oslo etter at vennene våre hadde vært her, for vi utforsket byen litt mer enn det jeg og Mathias hadde gjort. 

 

Oktober

I starten av måneden hadde jeg høstferie, og jeg ville selvfølgelig benytte sjansen til å dra “hjem” til Harstad. Jeg overrasket lillesøsteren min skikkelig, og det var veldig koselig å se hele familien igjen! Senere den måneden kom Lisa til Oslo og var sammen med oss. Vi hadde photoshoot i den botaniske hage, kjøpte oss hver vår jakke på Zara og dro på Astrup Fearnley Museet! Ellers deltok jeg i NOAH’s fakkeltog mot pels, jobbet masse med skolen og var psykisk dårlig som vanlig. 

 

November 

Haha, her er det kun bilder av meg, og meg og Ruth. I november hadde jeg bursdag og fylte 20 år, finally! Jeg hadde en veldig gøy feiring og slapp meg skikkelig løs (det var lenge siden sist gang), men var selvfølgelig sengeliggende heeele dagen etter. Jeg kjøpte veldig mye på Black Friday sammen med Anja, men jeg har i det minste fått godt bruk for alle tingene da! Mot slutten av måneden begynte jeg å innse at “shit, kanskje jeg bør begynne å jobbe med de fire eksamenene vi skal ha i løpet av 18 dager i desember?”. Jeg fikk en ekstrem eksamenangst og ville faktisk på et punkt heller dø enn å måtte ha eksamen. Det var så ille at jeg nesten ikke vil tenke tilbake på det, for jeg ble også så utrolig fysisk dårlig av det. Jeg begynte virkelig å få kviseutbrudd i ansiktet, og det er jeg fortsatt ikke kvitt den dag idag :-)))

 

Desember 

Måneden startet med ekstrem angst på grunn av alle eksamenene vi hadde, og veldig mye stress. Den 18. desember dro jeg og Mathias endelig til Harstad, og her er jeg fortsatt! Jeg har hatt det kjempefint og fått tid med familien, spist god mat og koset meg masse. Akkurat nå gruer jeg meg litt til å dra tilbake til Oslo, men jeg ser også fram til 2018! Det har vært greit å komme bort fra det lille hjemmet og bobla vår i Oslo i to uker, og jeg kjenner meg klar til å komme inn i studierutiner igjen. 

 

Alt i alt har dette vært et innholdsrikt år med store forandringer. Det er ganske rart at jeg sitter trygt og godt “hjemme” i Harstad og skriver dette innlegget mens jeg har ei leilighet sammen med kjæresten min i Oslo og et studie som har to og et halvt år igjen! Når jeg ser tilbake på dette året har jeg hatt mange fine opplevelser, og en del dårlige. Men det er det jo ikke noe vits å fokusere på! Det beste er å se tilbake på det fine, leve i nuet og se fremover. 

 

Jula = over

 

 

For fire dager siden var det julaften, og jeg gjorde akkurat som planlagt. Jeg hadde en koselig dag, og fikk mange fine julegaver! For å si det sånn er jeg noen kroner og sminkeprodukter rikere. Vi dro først på to kirkegårder for å tenne lys og gjøre det litt fint rundt noen graver, så dro vi hjem der jeg og lillesøster så på Timmy Gresshoppes Julefest på TV mens vi spiste godteri fra julestrømpen. Et par timer senere var det klart for julemiddagen; pinnekjøtt, veldig gode poteter og kålrabistappe! 

Dagene etter julaften har også vært veldig koselige med familiemiddager og fine kvelder. Mathias jobber dessverre ganske mye her i Harstad, så vi har ikke tilbragt så veldig mye tid sammen annet enn et par overnattinger. Vi klarer oss, og vi får mer enn nok tid sammen når vi er tilbake til vanlige rutiner! Det er litt kjipt å si at jula er over, og det merkes spesielt når man legger seg til å sove på julaften og innser at nååå er det største over. Men det er jo bare å nyte det mens man kan! 

 

Fra julaften

 

 

Det er bare 5 dager til jeg og Mathias reiser tilbake til Oslo, så det er kjipt å tenke på at over halve tiden allerede har gått. Heldigvis vant jeg 500 kroner i Flaxkalenderen! Da skal jeg iallefall investere i noe godt til middag når vi kommer til hjem til Oslo for å trøste meg selv litt, haha. Jeg vurderer iallefall å komme til Harstad enten ei uke i februar eller i påskeferien. Jeg må rett og slett bare se an når nøyaktig. 

Det har vært litt kaos i tankene i flere uker. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg trives i Oslo eller ikke, og om jeg trives i Harstad eller ikke. Haha, dere vet! Jeg trives generelt ikke i Harstad eeegentlig, men jeg savner jo familien min grusomt mye når jeg er i Oslo. Det er nok der det ligger, og derfor blir det veldig vanskelig å dra tilbake dit når jeg vet at det kan bli lenge til neste gang jeg ser familien min. Det blir jo likevel litt greit å komme tilbake til Oslo-boblen vår og starte på et nytt semester med helt nye fag. MEN nå skal jeg spare dere for tankedramaet som foregår i hodet mitt akkurat nå, og heller ønske dere ei fortsatt “god jul” og et godt nyttår! Jeg skal prøve å nyte tiden jeg har igjen her, og resten av tiden skal rett og slett bare gå til avslapning, god mat og en fest på nyttårsaften. Det ser jeg fram til! 

 

Kvelden før kvelden

 

Ja folkens, nå er det en stund siden siste innlegg på bloggen. Jeg er trygt og godt “hjemme” i Harstad og feirer jul. I dag er det lillejulaften (julaften akkurat nå, med tanke på at klokka er over midnatt), så jeg og lillesøster har tilbragt dagen hos besteforeldrene våre. Vi har spist en herlig Tikka Masala-gryte, løst kryssord og pyntet juletreet sammen med tantebarna våre. 

 

Meg (med julegenseren på, selvfølgelig) i pyntemodus. 

 

God gammeldags juletrepynt! 

 

Så hvordan er det å være i Harstad igjen? Først følte jeg at jeg hadde gledet meg litt for mye, og syntes egentlig at det hele var et stort kaos med masse planer og styr med en gang vi kom hjem, når jeg egentlig hadde sett fram til å ta det 100% med ro. Nå derimot, når det har gått fem dager begynner jeg å grue meg litt til jeg og Mathias skal reise tilbake til Oslo. Jeg prøver iallefall å nyte tiden mens jeg er her, og dagen idag har vært utrolig koselig. Det har faktisk snødd veldig masse her, og julestemninga er på topp! Da vi først kom hit var det masse snø og “julekortmotiver” overalt med snø på trærne, men så begynte det dagen etter å hølje ned store mengder regn. Det ble skikkelig glattis, og jeg kjente bare at julestemninga fikk fra 0 til -100 på den lille tiden. Nå har det heldigvis snødd kjempemasse, og snøen daler ned i dette øyeblikket også! 

 

Dette bildet ble tatt rundt 13:00 i dag, og nå har det snødd eeenda mer!

 

Morgendagen gleder jeg meg utrolig mye til. Først skal vi til et par kirkegårder for å tenne lys på graver til familie, så skal jeg og lillesøsteren min se Timmy Gresshoppes Julefest på TV fram til det blir full glam-sminking og julemiddag! Etter maten tar vi oss en kjøretur til besteforeldrene våre og mamma for å åpne julegaver og kose oss. OG da får jeg endelig tatt i bruk julekjolen jeg kjøpte fra Nelly på Black Friday! 

Ha en riktig god jul alle leserne mine (om dere fortsatt er der, haha), og nyt dagene! 

 

Drømmestudent?

 

Jeg skjønner at dere er veldig lei av at jeg snakker om skole og eksamen, men altså… KAN IKKE MANDAG KOMME NÅÅÅ?! Jeg ønsker mer enn alt i verden å bare si opp skoleplassen, pakke flyttelasset og kjøpe en enveis flybillett til Harstad! Haha, neida. Så ille er det ikke, bare litt… Den psykiske tilstanden jeg er i gjør at jeg egentlig ikke er klar til å studere, så jeg kan være stolt over at jeg gjør det likevel! Så, dere skjønner sikkert at jeg er ufattelig sliten nå. Mandags kveld er jeg og samboeren min heldigvis hjemme i Harstad i femten dager for å feire jul, så jeg får forhåpentligvis samlet meg litt opp før et nytt semester starter. 

Selv om det kun er èn eksamen igjen om to dager, har jeg kommet til et punkt der jeg ikke klarer å så mye som se på eller være borti ei pensumbok til. Jeg orker faktisk ikke! For nå er jeg så lei av skole at jeg vil kaste opp, og å vite at jeg har en del pugging foran meg gjør ikke saken særlig mye bedre. 

 

Jeg må bare beklage for at jeg ikke har tatt noen som helst nye bilder i det siste! Dessverre har jeg stressa så mye at jeg har fått skikkelig mange kviser i ansiktet, og det gjør veldig vondt. Det frister ikke særlig mye å ta “fine” bilder da. Dette bildet representerer egentlig meg akkurat nå. Med kofferten i bakgrunnen og veldig klar til å reise! 

Vi har faktisk tatt fram koffertene idag, og derfor føles det mer ekte at vi skal dra snart! Jeg er faktisk veldig glad i å pakke, planlegge og organisere. Hadde tatt dem frem for minst ei uke siden om vi hadde hatt ei større leilighet, haha.. Det er jo riktignok en hel del ting jeg enda ikke kan pakke ned fordi det skal bli brukt i løpet av de to neste dagene, som for eksempel toalettsaker, sminke, PC osv. 

 

Jeg kan ikke love at jeg blogger noe før vi drar, og isåfall; vi blogges fra Harstad! God natt. 

 

En eksamen overstått og vinnerlykke

 

Haha, husker dere at jeg skrev jeg hadde meldt meg på sykt mange julekalendere og kom til å bli veldig skuffa om jeg ikke vant noe? GJETT HVA! I går våknet jeg opp til at Arkaden hadde tagget meg på Facebook, og jeg vant en time med sminkekurs hos Inglot. Det passer meg seriøst helt perfekt, og det var virkelig et høydepunkt med tanke på at eksamensoppgavene ble utlevert rett før jeg så det. Oppgavene er veldig omfattende, og jeg jobbet med dem i hele går, og i hele dag til nå. Jeg leverte den nettopp inn etter å ha lest gjennom og dobbeltsjekket at alle kildene var med, osv. Bortsett fra at det jeg skriver ikke har noen så mye sammenheng, tror jeg i det minste jeg består! Jeg orker faktisk ikke å satse på en toppkarakter, for det er ikke mulig med tanke på alt jeg måtte ha lest og flettet inn i oppgaven. 

 

Flotte, lille plakaten min!

 

 

Jeg har som mål å iallefall få en D, for det kan jo regnes som en 3’er, og det var jo det jeg pleide å få i vanskelige fag på videregående. Dette kan jeg virkelig regne som et vanskelig fag (markeds- og økonomihistorie). Får jeg en C blir jeg kjempeglad. Håper iallefall at jeg har gjort alt etter boka når det kommer til henvisning og kildebruk, for det er faktisk sinnsykt mange regler. Jeg er uansett kjempeglad for at jeg er ferdig med denne eksamenen, og det er kun en igjen på mandag! Med andre ord; fire dager til jeg og Mathias er på vei hjem. Helga kommer til å gå til å pakke kofferten og øve til den siste eksamen. Det har snødd her i Oslo, så jeg har hakket mer julestemning nå!

Dessverre har jeg kikket gjennom bildene mine, og matbildene var IKKE lurt å se gjennom, for nå er jeg skikkelig sulten. Heldigvis skal jeg, Mathias og en kompis til Maccern snart. Det blir fries og smoothie på meg, en liten belønning for at jeg har jobbet skikkelig hardt nå de to siste dagene, og endelig er ferdig med tre av fire eksamener! 

 

 

Vinner jeg ikke, så saksøker jeg

 

 

Det er nå seks dager igjen til jeg offisielt har tatt juleferie og er på vei hjem til Harstad! I morgen har jeg min tredje eksamen som er en hjemmeeksamen på 48 timer. Jeg får altså to dager på å skrive en oppgave som blir tilgjengelig i morgen tidlig. Jeg er ikke nervøs ovenfor den i det hele tatt, og det er jo et godt tegn med tanke på hvordan det har vært med de tidligere vi har hatt i desember! Når den er over, er det kun en eksamen som gjenstår. Den skal foregå på skolen, og den er jeg litt mer stressa over. Heldigvis kan jeg mesteparten av pensumet sånn høvelig godt, så helga blir ikke helt stress med skippertak og hard pugging! 

Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg ser fram til å tilbringe 15 dager i hjembyen min! Det blir så herlig å ikke ha noe som helst skole å tenke på i løpet av den tiden. Bare 15 dager med avslapping og hyggelige stunder med familien og vennene mine! Jeg har faktisk allerede begynt å grue meg til å dra til Oslo igjen, men den tid den sorg. 

 

 

Ellers har jeg meldt meg på sikkert 30 julekalendere, så om jeg ikke vinner noe blir jeg helt sykt skuffa, haha… Det ser forresten dårlig ut med flaxloddkalenderen foreløpig, men det er enda 12 dager igjen med skraping, så det er jo en liten sjanse! Tittelen er forresten bare tull til de som ikke skjønte det. Ha en fin kveld videre, og lykke til med hva enn dere skal gjøre i morgen! 

 

Middagstips på budsjett

 

Nå som jeg har fire måneders erfaring med å bo “alene”, kan jeg dele noen middagstips med dere (til studentvennlige priser). Først og fremst vil jeg si at det er lurt å gjøre basiskjøp, som for eksempel grønnsaker, poteter, pasta, ris og forskjellig krydder. Det kommer veldig godt med! Nå tenker jeg å gi dere et par oppskrifter og tips til middager i hverdagen, og til helg:

 

Tomatsuppe. Det er kanskje litt kjedelig med bare tomatsuppe, men det blir fort mye bedre om du tilsetter makaroni i suppa, og har brød med smør ved siden av! En veldig billig middag uansett. 

 

Wok. Her er det også bare å leke seg med forskjellige ingredienser. Du kan lage wok hjemmelaget med egne grønnsaker, eller du kan kjøpe frossenblanding med wok-grønnsaker. Som oftest lager jeg det med nudler og wok-saus, som for eksempel chop suey, teriyaki, hoisin eller curry. Du kan også bruke krydder, andre sauser, tilsette ris, kjøtt eller hva du måtte ønske! Wok kan være billig, og finnes i mange variasjoner. Ønsker du en ekstra billig wok; dropp kjøttet! 

 

Taco. Denne fantastiske helgekos-retten trenger absolutt ikke å være så dyr! Det er hva man gjør det til, og ikke minst kan man lage så mye gode rester av taco. Mine favoritter er nachos og quesadillas.

 

Rester fra taco, quesadillas! Dette er forresten samboeren sitt fat, jeg bruker nemlig ikke mye ost, haha..

 

Pytt i panne. Også en klassiker for noe å lage ut av rester. Bruk gjerne poteter, gulrot, løk, pølser eller annet kjøtt. Pytt i panne er ganske godt, og er uten tvil billig om du bruker rester fra en tidligere middag! 

 

Biff. Om du vil ha en billig biff; vent til det er helg og kjøp en 150 grams biff på Joker til 25 kroner. Jeg personlig elsker hjemmelagde potetbåter som tilbehør (og alene), og det er utrolig lettvint! I tillegg tilsetter jeg som oftest grønnsaker og en saus.

Potetbåter: Vask og skrell poteter, og del opp i skiver/båter. Bland sammen olje og ønsket krydder i en egen skål (i mitt tilfelle paprikakrydder og hvitløksalt). Finn frem en brødpose der du legger oppi potetbåtene og heller blandingen over. Lukk brødposen og bland potetbåtene godt sammen med “marinaden”. Stek dem på stekeplate med bakepapir i ovnen på ca. 220 grader i 20-25 minutter. (Jeg bruker forresten 4-5 poteter til 2 personer, jeg spiser ganske mye fordi det er så godt, haha…)

Biff: Hver biff er på 150 gram, og det er kanskje ikke veldig mye, men nok til å bli mett av tilbehøret også! Legg biffene i romtemperatur en halvtime før steking, tørk av dem med bakepapir og krydre begge sidene med salt og pepper. Legg en god klatt margarin i en varm stekepanne, og stek deretter biffene når smøret er brunt. Jeg spiser kun godt stekt biff, og steker dem derfor først på høy varme på kort tid for å danne en stekeskorpe, og deretter over litt lengre tid på svak varme. De blir møre og gode da! Vent også noen minutter med å skjære i biffen etter steking. 

Grønnsaker: Noen ganger bruker jeg salat i stedet for brokkoli og gulrot, men sistnevnte er uten tvil favoritten! Hva jeg ender opp med å bruke kommer selvfølgelig an på hva jeg har liggende fra før, men det blir som oftest brokkoli og gulrøtter. Vask og skrell gulrøtter og skjær opp sammen med brokkoli. Gi grønnsakene et oppkok, og tilsett dem i stekepannen med biffene mot slutten av steketiden. Grønnsakene blir dermed ekstra saftige og det er såå godt! 

Saus: Både peppersaus og bernaisesaus er supergodt til biff! Vi pleier vanligvis å lage bernaisesaus, og da er det bare å følge anvisningen på posen med mindre du ønsker å lage en hjemmelaget saus. Det går derimot også godt an å droppe sausen, og heller ha en klatt ketchup eller BBQ-saus ved siden av! Det funker spesielt bra om du har stekt grønnsakene litt sammen med biffen for å få dem ekstra saftige, og om du har marinerte potetbåter eller fløtegratinerte poteter. 

 

Ikke det beste bildet, jeg var veldig sulten og ville virkelig bare spise da jeg tok det, haha. Men, det går også an å lage biffsnadder med fløtesaus istedet for en hel biff! 

 

Kjøttkaker i brunsaus. En skikkelig typisk norsk middag! Invester i kjøttkaker som du kan fryse ned, eller lag selv! Ta opp ønsket mengde fra fryseren når du skal lage denne middagen. Er du ekstra lur, venter du til kjøttkakene er på tilbud om du ikke lager dem for hånd! Tilbehøret jeg bruker er kokte poteter, grønnsaker og kjøttkakesaus. Poteter er også superbillig, jeg pleier å kjøpe dem i løsvekt. Sist gang vi laget dette, betalte vi kun 6,- for fire poteter! Ellers kjøper jeg som oftest “familiepakker” av sauser fra Toro, og en av dem er kjøttkakesaus. Det eneste du trenger å tilsette er vann! Jeg er større fan av å bruke ferske grønnsaker, skjære dem opp og koke dem enn å bruke frosne grønnsaksblandinger. Er du ikke så glad i kjøttkaker, kan du bruke middagspølser. Er du veggis eller ønsker et kjøttfritt måltid, kan du lage nøttekaker!

 

Spaghetti. Dette er også en rett som kan lages i flere varianter! Du kan mikse og trikse med saus, bruke Toro-saus, ketchup eller hva du måtte ønske. Vanligvis bruker vi kjøttdeig og Toro-saus, rett og slett fordi Mathias ikke er noen stor fan av pølser, haha.. Hadde det kun vært opp til meg, hadde jeg laget pappas hjemmelagde spaghettigryte med pølse i ny og ne, den er himmelsk. (Please, lag den når jeg kommer hjem…) Når jeg tenker meg om har jeg ikke spist en eneste pølsebit etter vi flyttet til Oslo!

Har du rester fra middag, kan du faktisk også tilsette kjøttkaker og lage en slags fløtesaus, kjøtt i biter, grønnsaksrester og mer. Fantasien setter grensene! Pasta Carbonara er også utrolig godt.

 

Pannekaker. Tynne, amerikanske, med sirup, med sukker, med bacon, med syltetøy. Det er bare å velge og vrake! En av mine favoritter er amerikanske pannekaker med sirup, banan og jordbær. Det passer kanskje best til frokost/lunsj, men det er så godt at jeg fint kan spise det til middag også! 

 

Kyllingklubber. Det koster rundt 25 kroner for en pose med 700 gram ferdig grillede kyllingklubber på Kiwi! Er ikke det billig, så vet ikke jeg. Tilbehøret jeg liker best er fries og salat! 

 

Om vi en dag vil ha noe godt, veldig lettvint og billig, pleier vi å gå for frossenpizza (Rustica med pepperoni eller den med kun ost) eller pasta- og kyllinggryte fra Findus i frysedisken! Enkelt og greit, men jeg ville selvfølgelig ikke anbefalt å spise frossenpizza så veldig ofte da. 

Generelt tips: Planlegg middag for hele uka! Det gjør jeg i Bullet Journalen min. Det er veldig lurt, for da slipper vi å handle hver dag = da bruker vi mindre penger på matbutikken. Hold også øynene oppe for tilbud! Last ned Shopgun-appen for å se tilbudene til matbutikker i nærheten. Den oppdateres hver mandag når tilbudene kommer ut, og da kan det være lurt å planlegge litt ut ifra det. 

 

Uken som gikk – Uke 49

 

Ukas høydepunkt:

Jeg vil virkelig si at ukas høydepunkt var å være ferdig med markedsføring-eksamen! Jeg hadde stressa, lest og pugget så ufattelig mye. Det måtte et skikkelig skippertak til for at jeg i det minste skulle kunne bestå, og det føler jeg at jeg kommer til å gjøre iallefall. Det er enda en del uker til jeg får resultatet, men det får gå som det går! 

 

Jeg lover dere jeg var så ufattelig sliten på det bildet her. MEN selvfølgelig var ti kilo løftet av skuldrene mine (haha, bokstavelig talt, pensumboka er svær og tung, og på ca. 1000 sider). 

 

Ukas nedtur: 

All eksamenangsten har vært helt grusom. Jeg unner faktisk ikke min verste fiende å ha det sånn som jeg har hatt det den siste tiden. Til neste semester vet jeg heldigvis hva jeg trenger å gjøre: søke om tilrettelegging til eksamen TIDLIG og å begynne å repetere og faktisk lære meg visse deler av pensumet i god tid i motsetning til nå. Det har vært ekstra stressende fordi det har vært mange deler jeg ikke kunne noe om i det hele tatt, så det å lære seg store deler av pensumet i tillegg til å pugge alt sammen, var ikke bare bare. 

 

Ukas opptur: 

I går ettermiddag hadde jeg og Mathias en date night der vi spiste en kjempegod middag på TGI Friday’s. Jeg hadde et gavekort derfra, så det kom godt med når vi så og si er helt blakke, haha… For en gangs skyld satt vi der i rundt to timer istedet for bare en, som vi vanligvis pleier å gjøre. Vi var egentlig stappmette, men vi klarte å skylle ned en Christmas Shake på deling, og den var veldig god! Sett bort fra at jeg ble veldig kvalm (melk er ikke så bra for systemet mitt) og lå som et slakt når vi kom hjem. 

Det var uansett veldig fint å kunne gjøre noe koselig sammen når det har vært mye stress og vi begge har blitt værende mye i leiligheta den siste tiden! Dessuten var dette vår julegave til hverandre, for studentøkonomien strekker dessverre ikke helt til når det kommer til julegaver. 

 

Rekkefølgen på restaurantbesøket… Men men, vi hadde det superkoselig! 

 

Ukas sang: 

Sånn type alle julesanger som eksisterer? Hahaha. Dette er julelista mi på Spotify som har stått på hele helga: https://open.spotify.com/user/mariajjm/playlist/6aKFbnFs53ZdJTrd8HZMTI 

Denne uka har vært innholdsrik med mange tunge følelser, og aller mest ser jeg frem til å “hute mæ heim” om 8 dager. Det gir meg heldigvis en ekstra liten motivasjon til de to neste eksamenene som gjenstår. Vi har en individuell hjemmeeksamen på 48 timer som starter på onsdag, og en siste individuell tre-timers eksamen på skolen neste mandag. Det klarer jeg! Forhåpentligvis… Heldigvis har jeg redda karakteren sånn høvelig i det siste faget fordi jeg fikk B på gruppeeksamen, noe som teller 40% av karakteren. 

 

2/4

 

Nå kan jeg endelig si at jeg er ferdig med halvparten av eksamenene for i desember! Altså to av fire. Vi hadde eksamen i markedsføring idag, og jeg føler at det gikk helt greit. Jeg tror jeg kommer til å bestå, men kommer absolutt ikke til å få toppkarakter siden jeg lot være å svare på et delspørsmål fordi jeg rett og slett ikke husket det. I tillegg svarte jeg ikke like utfyllende som jeg skulle ønske på de andre oppgavene. Det var også på grunn av at jeg ikke husket mer. Jeg er iallefall utrolig lettet for at det er over, og det får bare gå som det går. Innsatsen min med tanke på øving og lesing har iallefall vært upåklagelig, så om jeg får en kjempedårlig karakter må jeg nok vurdere andre studieteknikker neste gang. 

Det er nå seks dager til neste eksamen, men den er heldigvis på 48 timer der man sitter hjemme og skriver den. Når den er innlevert, er det tre dager til den aller siste som foregår på skolen over tre timer. Og samme dag reiser vi hjem til Harstad! Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til følelsen av å gå ut fra eksamenlokalet, dra hjem og pakke kofferten, så deretter ta flyet HJEM. 

 

 

I kveld skal jeg på Hvelvet (studentbaren) på nissefest. Tar det selvfølgelig med ro i og med at jeg må opp tidlig imorgen, men nisselua skal på! Jeg føler for å feire at de to verste eksamenene er over, virkelig.