2018 – året som gikk

 

I kjent stil fra i fjor lager jeg et blogginnlegg om året som har gått. Jeg ønsker å vise dere bildekollasjer fra hver måned i 2018 med både oppturer og nedturer, store og små hendelser!

 

Januar

Jeg var helt nede i kjelleren i starten av måneden fordi jeg syntes det var tungt å dra fra trygge Harstad til skumle Oslo, der jeg følte meg så alene og utrygg. Heldigvis gikk det seg raskt til, og jeg begynte å bli motivert for det nye skolesemesteret, og ikke minst hadde jeg som nyttårsforsett å gjøre det mer hjemmekoselig i leiligheten vår! Jeg begynte dessuten å sette mer pris på de små, fine tingene i hverdagen, og jeg skjønte at det var de som gjorde meg lykkelig. Som for eksempel det øverste bildet til høyre, jeg koste meg så mye i det øyeblikket! Jeg og M skrudde av alle lysene i leiligheten, satte på pianomusikk og satte oss i vinduskarmen mens vi snakket og så på den fine storbyutsikten.

Jeg begynte å dra til personlighetsklinikken på Ullevål for å bli utredet for personlighetsforstyrrelse på nytt, og dette sammen med de vanlige psykologtimene gjorde meg ganske sliten. Januar var likevel en grei måned, og jeg følte meg mer vellykket på skolen etter å ha fått gode karakterer fra semesteret før!

 

Februar

Dette var måneden jeg bestemte meg for å slutte å røyke, og klarte jeg det ikke også!! Det var sinnsykt vanskelig den første tiden, men jeg er veldig stolt over meg selv, og jeg har nok spart utrolig mye penger siden den gang. Ellers kom my bff Lisa til Oslo, og vi fant på mye koselig! Blant annet spiste vi masse god mat, shoppet litt, tatoverte oss (jeg skulle bare refreshe ei “gammel” tatovering, men likevel), og hadde det gøy.

Jeg fikk også satt på vippeextensions, og var storfornøyd med det. Faktisk savner jeg det ganske mye, men det var såpass vanskelig å sminke meg at jeg ikke orket mer. Det var likevel veldig chill og pent, men det blir nok ikke nytt sett med vipper med det første! Jeg er litt for glad i å sminke meg og å gni meg i øynene, hehe..

Denne måneden besøkte jeg Frognerseteren for første gang sammen med tanten min, og jeg ble forelsket! Det bildet av trærne med snø på ble tatt der, men det så utrolig mye finere ut i virkeligheten. Det er skikkelig winter wonderland der borte på vinteren altså!

 

Mars

Jeg dro på en liten ferie til Spania for å besøke besteforeldrene mine som var der i et par måneder, og det var utrolig flott! Det var godt å kjenne litt varme på kroppen etter noen iskalde måneder i Oslo, og å bare ta det helt med ro uten å tenke på mine gjøremål med studiene. Bare en liten stund etter miniferien, tok jeg påskeferie en uke i Harstad! Det var kjempefint å være sammen med familien, og noe av det koseligste som skjedde var at jeg og lillesøsteren min gikk til ei fjære der vi spiste kvikk lunsj og drakk kakao i påskesola. Som sagt; de små og fine tingene husker man!

I tillegg var jeg flinkere til å ta Polaroid-bilder, og det skulle jeg ønske at jeg klarte å opprettholde gjennom hele året! Det er jo såå koselig med de bildene, og er det noe jeg elsker så er det å se i albumer og på bilder generelt.

 

April

Jeg og M opplevde en vår vi aldri hadde sett maken til! Vi som hadde vært vant til snø i mai, kunne plutselig gå uten jakke ute i 18 varmegrader mot slutten av april. Dette var en fin måned for min del. Jeg tok første dose av HPV-vaksinen, ble kjent med kollokviegruppa, jeg spiste masse indisk mat (det ble raskt min favorittmat), jeg kjøpte en svær kasserolle på Tise bare fordi jeg hadde lyst til å lage grønnsakssuppe, jeg tok min første festrøyk siden røykeslutten, jeg og tanten min brøytet oss gjennom masse snø til Ullevålseter der vi møtte på en søt ponni og spiste skillingsboller. Så ja, en fin måned!

Det som var ekstra deilig var at forelesningene tok slutt, så jeg fikk litt pause fra skolen, helt fram til puggingen til skoleeksamenene startet! Denne gang var det derimot ikke like skummelt ettersom jeg visste hvordan hele skoleeksamen-systemet fungerte, og slapp nå å øve helt alene i usikkerhet.

 

Mai

Været var virkelig ikke til å klage på, og jeg har aldri opplevd noe lignende! Jeg nøt været og pugget masse til eksamenene på takterrassen til studentboligen, fikk helgebesøk av storesøsteren min (det var ufattelig koselig), ble mer miljøbevisst, feiret en supergøy 17.mai, og hadde så klart fire eksamener i løpet av måneden. I mai tok jeg av vippeextensionsene, og selv om jeg på en måte elsket det hadde jeg blitt ganske lei. I dag tenker jeg så klart at det var litt ironisk at jeg ikke heller hadde vipper på sommertid når jeg uansett ikke sminket meg særlig mye grunnet varmen..

 

Juni

Den 1. juni – dagen etter min aller siste eksamen, bar det avsted til London, og deretter Edinburgh. Vi var sammen med kompisen vår Rasmus som bor i London, det var veldig gøy! I London smakte jeg den beste pizzaen noen sinne, besøkte Harry Potter Studios, The Shard som er Londons høyeste bygg med helt syk utsikt (refererer til øverste bilde til høyre), gikk mange flotte turer og shoppet en hel del. I Edinburgh stortrivdes hele gjengen, og vi skulle gjerne hatt flere dager der. Byen og atmosfæren er bare vakker! I den byen ble det mye sightseeing, for det var bare helt fantastisk.

Jeg tok endelig blomstertatoveringen som er gjort av Miriam Andrea, og den er fortsatt min elskede favoritt-tatovering! Ellers dro M til Harstad, og jeg skulle være igjen i Oslo i to uker. Det funket dessverre ikke for meg og min heftige separasjonsangst. Lillesøsteren min var sammen med meg i Oslo i noen dager, vi fant på mange koselige ting mens hun var her. Blant annet gikk vi i mange forskjellige butikker, kjøpte litt for mange smoothies fra SmoothieXChange, besøkte Vigelandsparken og den botaniske hage. Deretter dro vi sammen fra 30 varmegrader i Oslo til 5 varmegrader i Harstad.

 

Juli

Hele juli måned ble tilbragt i Harstad, og jeg stortrivdes så mye! Til tross for at været var dritt utenom ca. fire dager, koste jeg meg masse sammen med familien, venner og min etterlengtede kjære Mathias. Det ble mange kjøreturer og gåturer, grilling, kvelder med midnattssol, det ble til og med bading i havet to ganger også! Jeg farget dessuten håret mitt rødt, noe jeg hadde hatt lyst til å gjøre lenge.

Denne måneden hadde M bursdag og fylte 21 år 🎉 Jeg var ellers langt nede i slutten av måneden da det nærmet seg slutten på Harstad-eventyret. Faktisk gråt jeg hver eneste dag, og hadde langt ifra lyst til å dra. Vi utsatte flybillettene våre med en uke, og jeg prøvde å nyte den siste tiden så mye som mulig. Jeg kviet meg virkelig for å dra tilbake til Oslo.

 

August

Jeg var helt knust da vi kom til Oslo, vårt hjem. Jeg var heftig langt nede i en stund. Det gikk seg heldigvis til da skolen og hverdagen startet igjen. Jeg og M dro på en siste miniferie til Kiel i Tyskland på cruise, og der koste vi oss veldig mye! Ellers begynte jeg å bake egne brød, jeg besøkte Blaafarveværket for første gang på 10 år, Lisa og kjæresten hennes kom til Oslo, og vi dro sammen til Havna-festivalen. På Havna var høydepunktene Big Shaq og A$AP Ferg, og hver gang jeg hører sanger av dem i dag tenker jeg “omg, disse har jeg hørt live!!”.

Ikke nok med det, men jeg opplevde faktisk en skikkelig treningsglede etterhvert. Jeg jogget en del ute, og meldte meg inn i Fresh Fitness for å trene der nå som det begynte å bli kaldere i luften. Jeg hadde i tillegg en gøy og vellykket photoshoot med Abella og flere fotointeresserte, det må absolutt gjentas! Headerbildet mitt er fra denne shooten forresten. Jeg angrer litt på at jeg ikke tok flere golden hour-bilder i høst..

 

September

Jeg var superglad for at høsten meldte seg, for jeg var nemlig litt lei av “ekstremværet”, til tross for at jeg slapp unna det ettersom jeg var i Harstad store deler av sommeren. I høstferien dro jeg til Harstad, der hadde jeg det som vanlig veldig fint! En lørdag dro jeg og M til Elverum for å besøke et vennepar av oss, vi dro ut sammen og hadde det kjempegøy.

Denne måneden tenkte jeg mye på døden, jeg både fant temaet interessant og svært skremmende. Det fikk meg derimot til å frykte at de som er nær meg skulle dø helt plutselig, og fikk helt noia til tider. Heldigvis leste jeg boken “Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg” av Audun Myskja, og fikk et litt mer avslappet forhold til døden.

 

Oktober

Jeg fikk først besøk av lillesøster og mamma, og vi hadde det veldig fint i Oslo sammen. Deretter kom storesøster for å være en uke, det var også koselig! Jeg har det alltid så fint sammen med familyen, og jeg savner dem hele tiden 😢 Hver gang de drar fra Oslo blir jeg såå lei meg!

Dette var ellers en liten ulykkesmåned for min del. Jeg var hos tannlegen SÅ mange ganger, og jeg fikk på toppen av det hele betennelse i ei tann. Dermed måtte jeg til tannlegevakt for å rotfylle, og ikke minst betale 8000 kroner for å gjøre det, DET var kjipt! Mens dette pågikk pådro jeg meg også en forkjølelse, så hver rotfyllingsession ble derfor ekstra kjip. OG i tillegg til alt dette stresset jeg og eksamensgruppen som en gal med gruppeeksamener som skulle leveres inn rundt samme tid. Det var to helt jævlige uker, jeg er så glad det er over!

På den lyse siden oppdaget jeg den veganske Ben and Jerrys-isen Peanut Butter and Cookies, og jeg ble helt forelsket i den! Er det mulig at vegansk is smaker skikkelig godt? JA! Ellers fikk jeg også innvilget ekstrastipend, og fikk til min store flaks etterbetalt for de månedene jeg hadde ventet. Dermed brukte jeg de pengene jeg hadde på tannlegeutgifter, hvis ikke hadde det virkelig ikke gått! Det var bare dumt at jeg ikke kunne spare de pengene, slik jeg egentlig hadde planlagt.

 

November

I november fylte jeg 21 år. På selve dagen var jeg på Cocoa, på skolen for å jobbe med bedriftsøkonomi, på favorittrestauranten min og på kino for å se den nyeste Fantastic Beasts-filmen! Helgen etter ble bursdagen min feiret hjemme hos oss sammen med gode venner, og det var utrolig gøy. Tidlig i november var det blant annet også halloween-fest, da kledde jeg meg ut som djevel, og M kledde seg ut som Harry Potter, haha.

Jeg hadde to skoleeksamener, og brukte derfor en god del tid på å pugge. I motsetning til i 2017 og våren som var, beholdt jeg roen mye bedre, og pugget litt mindre. Selv om jeg så klart var livredd til tider, er det ingenting sammenlignet med den heftige eksamensangsten jeg hadde tidligere!

 

Desember

Det har vært litt av en måned dette her! Først hadde jeg eksamen i bedriftsøkonomi som jeg hadde gruet meg til så ufattelig lenge. To dager etterpå gjennomgikk jeg en operasjon der jeg fikk fjernet endometriose, og det tok ca. 7 dager før jeg klarte å gå alene utenfor døren. Jeg hadde utrolig mye smerter, og var i dårlig form, men det var absolutt til å forvente! Bare et par dager etter operasjonen var det bare å hive seg i gang med en hjemmeeksamen på tre døgn, det ble aller siste innspurt. Samme morgen som den ble levert, dro jeg og M avgårde til Harstad i juleferien.

I Harstad har det blitt noen kvelder ute på byen, koselige og sinnsykt gode middager, og kvalitetstid med vamilie og venner. Det har vært tre fine uker. I kveld står årets siste fest for tur, og jeg gleder meg til å vinke farvel til 2018 om noen timer!

 

 

Alt i alt er jeg fornøyd med året som har vært, og det har helt klart vært innholdsrikt som bare det! Jeg håper året som kommer blir minst like bra, og foreløpig vet jeg ganske lite om hva som skjer fremover. Uansett hvor mye jeg av natur elsker å planlegge ALT, skal jeg i år prøve å la ting være mer sikkert før jeg planlegger langt fram i tid. Jeg må for eksempel ha avklart alle eksamensdatoer og arbeidskrav før jeg bestemmer meg for å bestille flybilletter hjem til Harstad i ferier, eller at jeg vet hva som skjer på skole- og terapifronten før jeg sier ja til ting jeg ikke egentlig kommer til å ha tid til!

Jeg håper dere alle får en super nyttårsaften, og et kjempebra 2019. Godt nyttår!

 

 

Slik gikk det med bedriftsøkonomien

 

For to dager siden fikk jeg resultatet i bedriftsøkonomi, faget over alle fag. Helvettet på jord for et semester. Et emne jeg aldri har jobbet så hardt med før. Jeg fikk A. WHAT?! Det var ikke engang noe jeg turte å drømme om da jeg startet med dette faget. Jeg hadde til og med gruet meg til det lenge, helt siden jeg ble inneforstått med at dette var et fag vi måtte gjennom i løpet av studietiden. Nå er det over, og jeg fikk den beste karakteren det går an å få.

Jeg vet jeg tidligere sa at jeg ikke ble noe særlig glad for gode karakterer, men det stemmer ikke i akkurat dette tilfellet. Dette føles faktisk BRA! Jeg har overgått meg selv. På ungdomsskolen hadde jeg barneskolematematikk fordi jeg var så dårlig i faget, og på videregående fikk jeg kun toere og stryk i matematikk. Og nå har jeg altså fått A, det er faktisk ikke til å tro.

 

 

Nå er det forresten bare seks dager igjen av ferien min her i Harstad, så bærer det avsted ned til Oslo. Det kommer til å bli hektisk de første månedene med mye skole og mye terapi, så roer det seg ned på skolefronten mot våren. Jeg og noen venner har planlagt at vi skal ta en reise til sommeren en gang for alle, for vi har jo lite sannsynlig mulighet til å gjøre det senere når alle er i jobblivet for fullt. Uansett, jeg er pent nødt til å spare opp en del penger til vi skal bestille reisen (som må gjøres ganske snart). Noen tiltak må gjøres, som blant annet å kanskje si opp abonnementet på treningsstudioet for å heller trene gratis hjemme, uansett hvor lite lyst jeg har til det. Jeg får gjøre noen prioriteringer!

Om bare to dager er det nyttårsaften, og det ser jeg fram til! Jeg tar ikke selve konseptet med at det blir et nytt år så veldig høytidelig i år, det skjer jo uansett. Jeg er den samme gamle selv om det står 2019 på datoen i stedet for 2018. Jeg har mulighet til å gjøre endringer uavhengig om det er et årsskifte eller om det er midt i året, men et par nyttårsforsetter disker jeg vel opp med uansett. Selve feiringen og dagen jeg liker veldig mye selv om det ikke er så stort for meg at jeg har et nytt år i vente! God mat, godt humør, fyrverkeri og festligheter. Perfekt!

Før jeg sier takk for meg for dette året, kommer det et innlegg om året som har gått, og dets nedturer og oppturer! Jeg elsker både å lese og å lage slike innlegg. Ha en fin lørdag alle sammen, jeg skal spise hjemmelaget pizza i dag, det gleder jeg meg til!

 

So this is christmas

 

 

Det er hvert år litt sånn at man får den tomme følelsen når man innser at “nå er jula over” etter det store måltidet er inntatt, julegavene er pakket opp, og pysjen er på. Det var det. Alt stresset, all planleggingen.

Sånn er det med meg hvert eneste år. Jeg forventer at jeg skal få gjort tusen ting på julaften, men likevel at det skal være en av de aller beste dagene i året. “Hadde jeg bare sminket meg tidligere, tatt bilder av meg selv med kameraet, blogget, gjort ting klart på forhånd, stått opp tidligere, ikke spist så fort… Da hadde dagen blitt mye bedre“, tenker jeg alltid, i år også. Realiteten var at jeg ikke strakk til som jeg skulle ønske, jeg var i dårlig humør, og jeg hadde vondt i magen, og jeg kjente at jeg brygget på en forkjølelse. En helt vanlig dag med andre ord, bare med ekstra store forventninger knyttet til den.

 

Men det kunne jo vært så utrolig mye verre, når jeg tenker meg om. Likevel er det ikke så lett å prøve å please både seg selv og andre, særlig ikke når hverken du selv eller enkelte av de rundt deg har det så greit. Men det blir sikkert bedre til neste år, da skal jeg gjøre en større innsats“, tenker jeg. I år som i fjor.  

Sånn blir det bare, men jeg må likevel bare prøve å gjøre det beste ut av det. Det viktigste er å se på de positive tingene, og la det veie over de negative! Denne julaftenen setter jeg pris på at jeg ikke var alene, at jeg fikk fine gaver hos både familie og venner, at jeg spiste et utrolig godt måltid, at jeg var med på å sette lys på graver til avdøde familiemedlemmer og tenkte litt ekstra mye på dem, at jeg har familie rundt meg som står på for at de rundt skal ha det bra. 

Jeg håper at alle dere har hatt ei fin julefeiring, fokuser på de positive tingene 💝

 

Just another A

 

For et par dager siden fikk jeg resultatet på eksamenen jeg hadde i metode, og det var helt seriøst en A!!! Jeg kunne ikke tro mine egne øyne, og jeg hadde overhodet ikke forventet en toppkarakter fordi jeg faktisk SUGER i SPSS (et analyse- og statistikkprogram). Det veier virkelig opp for C’en jeg fikk i produkt- og prisstrategi! Jeg skjønner seriøst ikke greia med at jeg får bedre karakterer i vanskelige fag, og dårligere karakterer i lette fag. Eller, det eneste andre faget jeg har A i var ganske lett da, men de eneste C’ene jeg har fått har vært i enkle fag jeg har likt godt, men men. Man kan jo ikke score mål hver eneste gang!

Nå venter jeg bare i spenning på de to siste fagene, nemlig Bedriftsøkonomi (!!!) og Forbrukersosiologi. Jeg har faktisk ikke peiling på hvordan det gikk, og hver eneste sensurfrist-dag gjør jeg ikke annet enn å sjekke Studentweb hvert femte minutt, og å gruble over hvordan jeg tror det har gått.

 

 

Nei herregud, så mye karaktersnakk det blir på bloggen her om dagen. Jeg skammer meg jo nesten! Tror jeg lider litt av “flink-pike-syndromet”. Det bør jeg faktisk prøve å legge bak meg, for selv om jeg blir glad for en A, føler jeg liksom likevel at jeg kunne ha gjort noe bedre, eller annerledes. Men det kan jo ikke bli bedre, for hva er egentlig det? Kanskje det er det at jeg forventer å bli så glad at jeg går på skyer hele resten av dagen? Når det klart og tydelig står A på skjermen foran meg, så er det ikke like stas som jeg forventer at det skal være. Hmm, det er noe med forventninger altså..

Ikke misforstå, jeg er selvfølgelig glad for at jeg får gode karakterer, og hittil ikke har fått noe lavere enn C. Jeg har jo all grunn til å være stolt over meg selv, men likevel klarer jeg ikke å være det. Jeg får bare prøve å finne ut av det.. Til noe helt annet; jeg skal straks ut for å spise på Egon sammen med my bff Lisa, det gleder jeg meg masse til! Det blir kjempefint å catche opp over et godt måltid. Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg reiste til Harstad til tross for den dårlige formen jeg var i, og jeg føler meg mye bedre nå. Fortsatt spiralsmerter til tider, men jeg overlever!

 

Jeg er hjemme!

 

For tre dager siden ankom jeg den lille, koselige hjembyen min Harstad. Her blir jeg og Mathias værende i tre uker, og jeg kjenner at det er ufattelig godt med ferie! Dette semesteret har så klart vært tøft, og jeg har virkelig stått på. Jeg kjenner at jeg ser fram til neste semester med valgfaget jeg ønsket meg aller mest, terapi, og forhåpentligvis en jobb ved siden av studiene! Jeg krysser fingrene for at det lar seg gjøre altså, og jeg lengter etter litt praksis nå.

 

Jeg er happy, og sykt fornøyd med flettene laget av lillesøster i dag! Skulle virkelig ønske at jeg klarte å flette håret mitt selv, for det er så fint. Ikke minst er det herlig å ha håret unna ansiktet, særlig på vinteren når det er statisk til enhver tid! Jeg kan som vanlig dessverre ikke garantere jevnlig blogging mens jeg er i Harstad, for jeg prioriterer alltid å være sammen med familie og venner. Da blir det ikke like mye PC-tid som hjemme i Oslo! Likevel har jeg jo behov for å trekke meg litt tilbake, også liker jeg så klart å blogge, så litt må jo ofres.

 

Tenk at det bare er ei uke igjen til julaften!! Jeg elsker jula, og ser masse fram til dagene som venter meg. I kveld skal jeg og M kjøpe (en svært etterlengtet) kebab i god tradisjon fra vår elskede “Bella”, hva er forresten greia med at de ikke har god kebab i Oslo?! Tar med glede i mot tips.

Ellers er jeg i bedre form nå, og det ser lovende ut med tanke på spiralen! Jeg var meget redd det skulle ende med at den måtte tas ut med en gang på grunn av de sterke smertene (jævelen kostet over 1200 kroner, det hadde vært rimelig bortkastet). Heldigvis har smertene avtatt veldig nå, og det eneste som hemmer meg fra å fungere helt normalt er operasjonssårene. Det er viktig å ta litt hensyn slik at de får gro i fred og ro! I dag var forresten første gang jeg sminket meg på ca. to uker. Det føltes veldig digg! Anyways, jeg ønsker dere alle ei fin jul, vi blogges snart igjen.

Siste eksamen, og hva skjer med blogg.no?

 

Hva i alle dager er det som skjer med blogg.no? Først nå har jeg fått de samme endringene, og jeg misliker det på lik linje med de fleste andre. Ikke kan jeg velge skrifttype eller skriftstørrelse, eller se statistikk over lesere på bloggen min, eller se når bloggerne jeg følger poster innlegg, og hele oppsettet er bare helt rart. Dessuten syntes jeg det er for liten plass når man skriver nye innlegg. UGH! Hvorfor kunne det ikke bare være som før? Det var enkelt og veldig greit, og dessuten mer motiverende å skrive blogginnlegg!

Jeg ser derimot at Google Analytics har blitt lagt til, og det er jo en bra ting. Hvorfor kunne ikke for eksempel analytics og eventuelt flere tilleggsfunksjoner blitt lagt til i den gamle versjonen?

 

Jeg må denne gang slenge med et bilde som ikke er tatt nylig. Med tanke på formen jeg er i, har jeg ikke energi til å ta bilder i det hele tatt, og sist men ikke minst har jeg ikke særlig mye å ta bilde av. Meg selv er det bare å glemme. Likevel er det bildet over på mange måter sånn jeg ser ut for tiden også, minus sminken på øyenbryn og vipper, og så klart gliset, hehe..

Uansett, den aller siste eksamenen for i år er i gang, men jeg finner det som forventet utfordrende å konsentrere meg skikkelig. Jeg har fortsatt utrolig vondt grunnet spiralen og føler meg i dårlig form. Tidligere i dag var det virkelig et helvette på jord her i heimen, og jeg hadde faktisk bare mest lyst til å gi opp alt. Heldigvis føler jeg meg litt bedre i kveld, og jeg er godt i gang med denne eksamenen i faget Forbrukersosiologi der jeg skriver om kritikken til forbrukere, og om forbrukerne kan være til hjelp når det kommer til klimakrisen. Det er jo et tema som interesserer meg ganske mye, men det blir mye pensum og artikler om en annen, så jeg kan bli litt forvirret, og klarer ikke helt å sette ting på plass.

Jeg prøver likevel, men det er litt kjipt å ikke klare å leve opp til karakteren jeg og gruppa fikk på gruppeeksamen i dette faget, nemlig A. Jeg vet at jeg ikke er i stand til å satse så høyt med den dårlige formen jeg er i, så det får bare gå som det går. Enten så gjør jeg det bra, eller så bommer jeg skikkelig. Hvem vet? Nei huff, det går sikkert helt greit. Til noe mer positivt; jeg har begynt å pakke til vi reiser til Harstad på fredag! Jeg syntes det er gøy å pakke, men nå måtte jeg rett og slett bare ta en pause. Så da ble det et aldri så lite innlegg til dere!

Still recovering

 

Formen var på sitt aller verste i går, da hadde jeg veldig vondt på grunn av spiralen. Det ble mye gråting, banning og frustrasjon! I dag er det hakket bedre når det kommer til smertene, men jeg kjenner at jeg er veldig sliten. Jeg føler meg dessuten ganske bakruset av de smertestillende tablettene, og det er jo alltid ekkelt. Svimmelhet, rar i hodet, dårlig syn også videre. Jeg håper det gir seg snart, og at jeg slipper å ta mer smertestillende! 

Jeg holder meg i ro, for jeg får vondt i operasjonsområdet av å gå lengre distanser om gangen, som for eksempel til butikken. Jeg håper for all del at jeg er i stand til å reise nordover om bare fire dager! Jeg krysser fingrene, og jeg kan jo uansett ikke være igjen alene her i Oslo. Jeg klarer meg jo ikke alene i det hele tatt. Det eneste jeg gjør for tiden er å labbe litt rundt i leiligheten, spille på min gamle Nintendo DS og lese litt i bøker. I dag klarte jeg å dusje, men det var litt ekkelt å bytte bandasjene på magen. Særlig ettersom navlen ikke ser ut som den gjorde før. 

 

 

Matlysten er også dårlig, og det er veldig få matvarer som frister. Jeg er på det stadiet hvor jeg bare tvinger i meg mat uansett fordi jeg vet at jeg er nødt til å spise. Brødskiver takler jeg virkelig ikke nå om dagen, det blir alt for tørt! For å oppsummere hva jeg i bunn og grunn føler, så er det både skuffelse og frustrasjon over at jeg ikke har kommet meg ovenpå like raskt som jeg trodde. Jeg kan likevel ikke bli sint på meg selv, jeg kan jo ikke noe for at denne operasjonen ble litt mer omfattende enn den forrige. Da jeg opererte i 2014 ble jeg kun åpnet opp, og det ble tatt prøver. Denne gang ble det derimot både skjæring, brenning, adskilling og spiralinnsetting. Så det er jo ikke rare greiene at recovery-tiden er en god del lengre! Jeg må bare lære meg å akseptere det. Også ber jeg til høyere makter om at jeg klarer å gjennomføre hjemmeeksamenen som blir utlevert i morgen! 

 

Det er verre i dag

 

I dag er faktisk formen verre enn i går, noe jeg ikke egentlig skulle trodd. Jeg ble iallefall fortalt at smertene skulle bli bedre fra dag til dag, men jeg har god tro om at det blir bedre om noen dager. Det er viktig at jeg holder meg i aktivitet for at fordøyelsessystemet skal fungere, og for at all gassen jeg ble fylt med under operasjonen skal løse seg opp i kroppen (jeg hører og kjenner faktisk stadig sånne små luftbobler som beveger seg rundt omkring). I natt fikk jeg ikke sove overhodet, og klarte først å sovne litt i fem-tiden i morgest. Det gjorde både vondt i operasjonsområdet, og det var ubehagelig å ligge. Dessuten gjorde det vondt å tisse, og det gjør det fortsatt. Men det er jo forståelig ettersom blæren også er operert på. 

Smertene er iallefall langt verre enn de var den første operasjonen, og det var faktisk litt vondere enn jeg hadde forestilt meg. Det er alltid litt kjipt når det blir sånn, men jeg må bare akseptere det. Jeg må dessuten være forsiktig med bruken av smertestillende også. Det skal ikke være lett altså! Selv om jeg er nødt til å holde meg i rolig aktivitet, skal jeg prøve å slappe av også. Det blir bare verre om jeg stresser med alt, men likevel har jeg jo planer fremover. Nøtteknekkeren-forestilling på mandag, hjemmeeksamen fra tirsdag til fredag morgen, og på fredag reiser vi hjem til Harstad. Jeg håper så inderlig at formen har blitt bedre innen da, og at jeg klarer å gjøre alt jeg har tenkt til! 

 

Jeg har fortsatt på meg favorittgenseren, og litt enkel “hjemmespa” må til når man føler seg så dritt. Gel eye patches ♥♥

 

I kveld skal jeg se Spirited Away, spise klementin og sjokolade, og drikke te. Jeg holder meg langt unna brus og kullsyre nå skjønner dere! Det hadde virkelig bare gjort vondt verre. Forresten har jeg begynt å lese Doppler av Erlend Loe, og jeg digger den virkelig! Anbefales! Jeg ønsker dere alle ei god helg, selv skal jeg bruke den til å minne meg selv på om at jeg håper jeg aldri i livet må operere igjen.. 

 

Nyoperert

 

Da var endelig operasjonen gjennomført, og jeg er trygt hjemme i sengen sammen med Mathias som passer godt på meg. Jeg er sliten og har vondt, men jeg har kommet meg veldig godt de siste timene etter at jeg kom hjem. Smertestillende inntas ca. hver fjerde time etter en liten timeplan jeg fikk med hjem. Under operasjonen fant de mye mer endometriose enn jeg hadde da jeg opererte i 2014, og alt er nå fjernet. Det ble både skåret og brent vekk, og spiralen ble til slutt satt inn. Det var særlig mye endometriose på venstre side av buken, høyre eggstokk, og litt på endetarm og blære. 

 

Hehe, dette var like før! 

 

Ooog dette er meg for øyeblikket, all natural! Jeg lover dere jeg var myyye bleikere i ansiktet på sykehuset!! 

 

Jeg følte meg så klart skikkelig jævlig etter oppvåkningen, og tror kanskje at jeg presset meg selv til å dra hjem litt for tidlig. Men akkurat nå er jeg glad for at jeg gjorde det, og det er aller best å være hjemme! Ute daler snøen ned, julemusikken står svakt på høyttalerne, taklysene er skrudd av og de fine smålampene våre er tent. Og så klart er grønn te inntatt fra mummikoppen! Jeg har det kjempebra til tross for at jeg er litt redusert, og det er veldig koselig her nå. Jeg setter veldig stor pris på min fantastiske kjæreste og samboer som tar godt vare på meg, og som både prater og koser med meg, og lager mat ♥

Forresten er jeg ganske rastløs, og syntes det er mye bedre å være oppreist enn å ligge langflat. Jeg gruer meg nesten litt til jeg skal legge meg, men med litt sterke smertestillende før leggetid sovner jeg nok heldigvis raskere! Sykepleieren og kirurgen min på Aker sykehus var utrolig dyktige og snille, og jeg var i de beste hender. Jeg anbefaler alle med endometriose/adenomyose å bli henvist til Ullevål. Per i dag er de noen av (om ikke de aller mest) flinkeste på endometriose i Norge. Selv om jeg ble operert på Aker var det kirurger fra Ullevål som utførte operasjonen, og de leier lokaler på det sykehuset hver fredag for å få ned ventelista. Det syntes jeg er veldig bra, og jeg fikk rimelig kjapt innkalling! Resten av kvelden og helga skal jeg ta det helt med ro, og forhåpentligvis klarer jeg å gå en liten tur utenfor i morgen. 

 

It’s over

 

Faget Bedriftsøkonomi er “offisielt” over for min del! Etter å ha sjekket med fasiten til eksamenen som ble lagt ut, har jeg konstatert med at jeg har bestått. Og jeg har ikke så utrolig mange feil heller! Det er jo positivt at jeg kommer til å få noe høyere enn E i det minste. Nå kan jeg senke skuldrene litt, og det føles godt! 

Nå er det derimot en ny ting å grue seg til, nemlig operasjonen som finner sted om bare to dager. Etter å ha lest nøyere gjennom epikrisene fra forrige operasjon i 2014, innser jeg at en del av den nedre tarmen min er vokst sammen med buken (ikke rart jeg får vondt der hver gang jeg nyser), og at det er en mulighet for at jeg har adenomyose i livmoren. Jeg håper at dette blir gjort noe med under operasjonen, men jeg gruer meg helt klart til smertene etterpå. Det får bare bli som det blir, og jeg må rett og slett bare finne meg i om jeg bruker lengre tid på å komme meg igjen etter operasjonen enn planlagt. Det verste er om jeg må tvinge meg til å gjøre ting jeg ikke er klar for, eller at jeg er nødt til å droppe flere planer grunnet det. Vi får håpe på det beste! 

 

På nyåret har jeg planer om en større forandring på håret mitt, da skal håret bli litt kortere, og rødfargen skal vekk! Planen min er: klippe vekk slitt hår, bli blond med mørkere røtter, ha washout-farger i håret (fordi det er jo nå mens jeg er ung at jeg har muligheten!!), og senere farge det mørkeblondt/lysebrunt for å la det være en stund. Nei, jeg tror ikke heller at jeg kommer til å kle blondt hår særlig godt, men jeg er spent likevel! Jeg føler bare at jeg vil ha en stor forandring fra det røde håret 🙂