2018 – året som gikk

 

I kjent stil fra i fjor lager jeg et blogginnlegg om året som har gått. Jeg ønsker å vise dere bildekollasjer fra hver måned i 2018 med både oppturer og nedturer, store og små hendelser!

 

Januar

Jeg var helt nede i kjelleren i starten av måneden fordi jeg syntes det var tungt å dra fra trygge Harstad til skumle Oslo, der jeg følte meg så alene og utrygg. Heldigvis gikk det seg raskt til, og jeg begynte å bli motivert for det nye skolesemesteret, og ikke minst hadde jeg som nyttårsforsett å gjøre det mer hjemmekoselig i leiligheten vår! Jeg begynte dessuten å sette mer pris på de små, fine tingene i hverdagen, og jeg skjønte at det var de som gjorde meg lykkelig. Som for eksempel det øverste bildet til høyre, jeg koste meg så mye i det øyeblikket! Jeg og M skrudde av alle lysene i leiligheten, satte på pianomusikk og satte oss i vinduskarmen mens vi snakket og så på den fine storbyutsikten.

Jeg begynte å dra til personlighetsklinikken på Ullevål for å bli utredet for personlighetsforstyrrelse på nytt, og dette sammen med de vanlige psykologtimene gjorde meg ganske sliten. Januar var likevel en grei måned, og jeg følte meg mer vellykket på skolen etter å ha fått gode karakterer fra semesteret før!

 

Februar

Dette var måneden jeg bestemte meg for å slutte å røyke, og klarte jeg det ikke også!! Det var sinnsykt vanskelig den første tiden, men jeg er veldig stolt over meg selv, og jeg har nok spart utrolig mye penger siden den gang. Ellers kom my bff Lisa til Oslo, og vi fant på mye koselig! Blant annet spiste vi masse god mat, shoppet litt, tatoverte oss (jeg skulle bare refreshe ei “gammel” tatovering, men likevel), og hadde det gøy.

Jeg fikk også satt på vippeextensions, og var storfornøyd med det. Faktisk savner jeg det ganske mye, men det var såpass vanskelig å sminke meg at jeg ikke orket mer. Det var likevel veldig chill og pent, men det blir nok ikke nytt sett med vipper med det første! Jeg er litt for glad i å sminke meg og å gni meg i øynene, hehe..

Denne måneden besøkte jeg Frognerseteren for første gang sammen med tanten min, og jeg ble forelsket! Det bildet av trærne med snø på ble tatt der, men det så utrolig mye finere ut i virkeligheten. Det er skikkelig winter wonderland der borte på vinteren altså!

 

Mars

Jeg dro på en liten ferie til Spania for å besøke besteforeldrene mine som var der i et par måneder, og det var utrolig flott! Det var godt å kjenne litt varme på kroppen etter noen iskalde måneder i Oslo, og å bare ta det helt med ro uten å tenke på mine gjøremål med studiene. Bare en liten stund etter miniferien, tok jeg påskeferie en uke i Harstad! Det var kjempefint å være sammen med familien, og noe av det koseligste som skjedde var at jeg og lillesøsteren min gikk til ei fjære der vi spiste kvikk lunsj og drakk kakao i påskesola. Som sagt; de små og fine tingene husker man!

I tillegg var jeg flinkere til å ta Polaroid-bilder, og det skulle jeg ønske at jeg klarte å opprettholde gjennom hele året! Det er jo såå koselig med de bildene, og er det noe jeg elsker så er det å se i albumer og på bilder generelt.

 

April

Jeg og M opplevde en vår vi aldri hadde sett maken til! Vi som hadde vært vant til snø i mai, kunne plutselig gå uten jakke ute i 18 varmegrader mot slutten av april. Dette var en fin måned for min del. Jeg tok første dose av HPV-vaksinen, ble kjent med kollokviegruppa, jeg spiste masse indisk mat (det ble raskt min favorittmat), jeg kjøpte en svær kasserolle på Tise bare fordi jeg hadde lyst til å lage grønnsakssuppe, jeg tok min første festrøyk siden røykeslutten, jeg og tanten min brøytet oss gjennom masse snø til Ullevålseter der vi møtte på en søt ponni og spiste skillingsboller. Så ja, en fin måned!

Det som var ekstra deilig var at forelesningene tok slutt, så jeg fikk litt pause fra skolen, helt fram til puggingen til skoleeksamenene startet! Denne gang var det derimot ikke like skummelt ettersom jeg visste hvordan hele skoleeksamen-systemet fungerte, og slapp nå å øve helt alene i usikkerhet.

 

Mai

Været var virkelig ikke til å klage på, og jeg har aldri opplevd noe lignende! Jeg nøt været og pugget masse til eksamenene på takterrassen til studentboligen, fikk helgebesøk av storesøsteren min (det var ufattelig koselig), ble mer miljøbevisst, feiret en supergøy 17.mai, og hadde så klart fire eksamener i løpet av måneden. I mai tok jeg av vippeextensionsene, og selv om jeg på en måte elsket det hadde jeg blitt ganske lei. I dag tenker jeg så klart at det var litt ironisk at jeg ikke heller hadde vipper på sommertid når jeg uansett ikke sminket meg særlig mye grunnet varmen..

 

Juni

Den 1. juni – dagen etter min aller siste eksamen, bar det avsted til London, og deretter Edinburgh. Vi var sammen med kompisen vår Rasmus som bor i London, det var veldig gøy! I London smakte jeg den beste pizzaen noen sinne, besøkte Harry Potter Studios, The Shard som er Londons høyeste bygg med helt syk utsikt (refererer til øverste bilde til høyre), gikk mange flotte turer og shoppet en hel del. I Edinburgh stortrivdes hele gjengen, og vi skulle gjerne hatt flere dager der. Byen og atmosfæren er bare vakker! I den byen ble det mye sightseeing, for det var bare helt fantastisk.

Jeg tok endelig blomstertatoveringen som er gjort av Miriam Andrea, og den er fortsatt min elskede favoritt-tatovering! Ellers dro M til Harstad, og jeg skulle være igjen i Oslo i to uker. Det funket dessverre ikke for meg og min heftige separasjonsangst. Lillesøsteren min var sammen med meg i Oslo i noen dager, vi fant på mange koselige ting mens hun var her. Blant annet gikk vi i mange forskjellige butikker, kjøpte litt for mange smoothies fra SmoothieXChange, besøkte Vigelandsparken og den botaniske hage. Deretter dro vi sammen fra 30 varmegrader i Oslo til 5 varmegrader i Harstad.

 

Juli

Hele juli måned ble tilbragt i Harstad, og jeg stortrivdes så mye! Til tross for at været var dritt utenom ca. fire dager, koste jeg meg masse sammen med familien, venner og min etterlengtede kjære Mathias. Det ble mange kjøreturer og gåturer, grilling, kvelder med midnattssol, det ble til og med bading i havet to ganger også! Jeg farget dessuten håret mitt rødt, noe jeg hadde hatt lyst til å gjøre lenge.

Denne måneden hadde M bursdag og fylte 21 år 🎉 Jeg var ellers langt nede i slutten av måneden da det nærmet seg slutten på Harstad-eventyret. Faktisk gråt jeg hver eneste dag, og hadde langt ifra lyst til å dra. Vi utsatte flybillettene våre med en uke, og jeg prøvde å nyte den siste tiden så mye som mulig. Jeg kviet meg virkelig for å dra tilbake til Oslo.

 

August

Jeg var helt knust da vi kom til Oslo, vårt hjem. Jeg var heftig langt nede i en stund. Det gikk seg heldigvis til da skolen og hverdagen startet igjen. Jeg og M dro på en siste miniferie til Kiel i Tyskland på cruise, og der koste vi oss veldig mye! Ellers begynte jeg å bake egne brød, jeg besøkte Blaafarveværket for første gang på 10 år, Lisa og kjæresten hennes kom til Oslo, og vi dro sammen til Havna-festivalen. På Havna var høydepunktene Big Shaq og A$AP Ferg, og hver gang jeg hører sanger av dem i dag tenker jeg “omg, disse har jeg hørt live!!”.

Ikke nok med det, men jeg opplevde faktisk en skikkelig treningsglede etterhvert. Jeg jogget en del ute, og meldte meg inn i Fresh Fitness for å trene der nå som det begynte å bli kaldere i luften. Jeg hadde i tillegg en gøy og vellykket photoshoot med Abella og flere fotointeresserte, det må absolutt gjentas! Headerbildet mitt er fra denne shooten forresten. Jeg angrer litt på at jeg ikke tok flere golden hour-bilder i høst..

 

September

Jeg var superglad for at høsten meldte seg, for jeg var nemlig litt lei av “ekstremværet”, til tross for at jeg slapp unna det ettersom jeg var i Harstad store deler av sommeren. I høstferien dro jeg til Harstad, der hadde jeg det som vanlig veldig fint! En lørdag dro jeg og M til Elverum for å besøke et vennepar av oss, vi dro ut sammen og hadde det kjempegøy.

Denne måneden tenkte jeg mye på døden, jeg både fant temaet interessant og svært skremmende. Det fikk meg derimot til å frykte at de som er nær meg skulle dø helt plutselig, og fikk helt noia til tider. Heldigvis leste jeg boken “Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg” av Audun Myskja, og fikk et litt mer avslappet forhold til døden.

 

Oktober

Jeg fikk først besøk av lillesøster og mamma, og vi hadde det veldig fint i Oslo sammen. Deretter kom storesøster for å være en uke, det var også koselig! Jeg har det alltid så fint sammen med familyen, og jeg savner dem hele tiden 😢 Hver gang de drar fra Oslo blir jeg såå lei meg!

Dette var ellers en liten ulykkesmåned for min del. Jeg var hos tannlegen SÅ mange ganger, og jeg fikk på toppen av det hele betennelse i ei tann. Dermed måtte jeg til tannlegevakt for å rotfylle, og ikke minst betale 8000 kroner for å gjøre det, DET var kjipt! Mens dette pågikk pådro jeg meg også en forkjølelse, så hver rotfyllingsession ble derfor ekstra kjip. OG i tillegg til alt dette stresset jeg og eksamensgruppen som en gal med gruppeeksamener som skulle leveres inn rundt samme tid. Det var to helt jævlige uker, jeg er så glad det er over!

På den lyse siden oppdaget jeg den veganske Ben and Jerrys-isen Peanut Butter and Cookies, og jeg ble helt forelsket i den! Er det mulig at vegansk is smaker skikkelig godt? JA! Ellers fikk jeg også innvilget ekstrastipend, og fikk til min store flaks etterbetalt for de månedene jeg hadde ventet. Dermed brukte jeg de pengene jeg hadde på tannlegeutgifter, hvis ikke hadde det virkelig ikke gått! Det var bare dumt at jeg ikke kunne spare de pengene, slik jeg egentlig hadde planlagt.

 

November

I november fylte jeg 21 år. På selve dagen var jeg på Cocoa, på skolen for å jobbe med bedriftsøkonomi, på favorittrestauranten min og på kino for å se den nyeste Fantastic Beasts-filmen! Helgen etter ble bursdagen min feiret hjemme hos oss sammen med gode venner, og det var utrolig gøy. Tidlig i november var det blant annet også halloween-fest, da kledde jeg meg ut som djevel, og M kledde seg ut som Harry Potter, haha.

Jeg hadde to skoleeksamener, og brukte derfor en god del tid på å pugge. I motsetning til i 2017 og våren som var, beholdt jeg roen mye bedre, og pugget litt mindre. Selv om jeg så klart var livredd til tider, er det ingenting sammenlignet med den heftige eksamensangsten jeg hadde tidligere!

 

Desember

Det har vært litt av en måned dette her! Først hadde jeg eksamen i bedriftsøkonomi som jeg hadde gruet meg til så ufattelig lenge. To dager etterpå gjennomgikk jeg en operasjon der jeg fikk fjernet endometriose, og det tok ca. 7 dager før jeg klarte å gå alene utenfor døren. Jeg hadde utrolig mye smerter, og var i dårlig form, men det var absolutt til å forvente! Bare et par dager etter operasjonen var det bare å hive seg i gang med en hjemmeeksamen på tre døgn, det ble aller siste innspurt. Samme morgen som den ble levert, dro jeg og M avgårde til Harstad i juleferien.

I Harstad har det blitt noen kvelder ute på byen, koselige og sinnsykt gode middager, og kvalitetstid med vamilie og venner. Det har vært tre fine uker. I kveld står årets siste fest for tur, og jeg gleder meg til å vinke farvel til 2018 om noen timer!

 

 

Alt i alt er jeg fornøyd med året som har vært, og det har helt klart vært innholdsrikt som bare det! Jeg håper året som kommer blir minst like bra, og foreløpig vet jeg ganske lite om hva som skjer fremover. Uansett hvor mye jeg av natur elsker å planlegge ALT, skal jeg i år prøve å la ting være mer sikkert før jeg planlegger langt fram i tid. Jeg må for eksempel ha avklart alle eksamensdatoer og arbeidskrav før jeg bestemmer meg for å bestille flybilletter hjem til Harstad i ferier, eller at jeg vet hva som skjer på skole- og terapifronten før jeg sier ja til ting jeg ikke egentlig kommer til å ha tid til!

Jeg håper dere alle får en super nyttårsaften, og et kjempebra 2019. Godt nyttår!

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg