Slutte?

 

Jeg har vært mye stille den siste tiden. Mange tunge tanker og følelser har preget hverdagen min betydelig. Jeg har følt meg redd, distansert, “ikke meg selv”, sliten, sint og nedenfor. Jeg var på min første time på Ullevål forrige torsdag, og jeg må utredes på nytt. Om jeg da starter med terapi etter utredningen, kommer det til å være rundt tre terapitimer hver uke det første halvåret. Ærlig talt skremmer det meg ganske mye, fordi akkurat nå føler jeg ikke at jeg er i stand til å studere engang. Å dra til Ullevål tre ganger i uka på kurs, individuell terapi og gruppeterapi, i tillegg til at jeg skal fortsette å gå til psykologen jeg har nå, blir utrolig mye når jeg ikke føler at jeg strekker ordentlig til med skolearbeidet. 

Hadde jeg hatt mulighet, hadde jeg enten sluttet på skolen eller satt studiet på vent med et år. Dette er selvfølgelig noe som ikke lar seg gjøre, og det er ikke et alternativ å slutte på skolen i det hele tatt. Hva skulle jeg gjort da? Jeg hadde ikke fått bodd her i studentboligen vår, jeg hadde hatt fullt lån å betale tilbake, og jeg hadde ikke hatt noen som helst form for inntekt. Jeg kunne ikke flyttet tilbake til Harstad, for terapitilbudet finnes ikke der. Jeg ønsker overhodet ikke å sette studiet på vent med et år, for så å begynne i en helt ny og etablert klasse. Jeg fikk jo tross alt så gode karakterer det forrige semesteret, at jeg ikke ønsker å bare slippe alt jeg har i hendene og la det gå uten at det skal bety noe som helst. Heller kunne jeg ikke ha studert noe annet enn markedsføring, for det er jo det jeg ønsker å jobbe med i fremtiden! 

 

Jeg har dessverre fortsatt ikke tatt i bruk kameraet i det hele tatt, jeg håper det kommer seg snart!

 

Heldigvis er det fortsatt noen uker til jeg eventuelt begynner i den harde terapien, og på den tiden får jeg bare kjøre på med skolearbeid og å jobbe masse med hjemmeeksamenene. Med andre ord kommer jeg til å være mye opptatt framover = lite blogging. Selv om det er ganske greit å bruke bloggen til sånne her type drøftinger og å finne ut av hva som egentlig er det beste, haha. Take care, snakkes snart igjen! 

 

Hei, igjen

 

Beklager altså, nå begynner det å bli en stund siden jeg oppdaterte bloggen sist! Jeg har rett og slett både hatt mangel på tid og kreativitet, så da vet dere det. Selv om jeg ikke har noen gøyale innlegg på lur, vil jeg likevel si “hei, jeg lever, men skolen er stress”. Siden sist jeg blogget har jeg fått innvilget tilrettelagt eksamen for hele studietiden jeg har igjen på Høyskolen Kristiania, noe som er veldig greit i og med at jeg slipper å søke om ny tilrettelegging hvert semester. Da er iallefall det i boks! 

Selv om jeg ikke har vært på skolen hver eneste gang det har vært forelesninger, har jeg møtt opp sikkert dobbelt så mye som jeg gjorde det forrige semesteret, og det er en bra start! 

 

Det sier seg kanskje også selv at jeg ikke har tatt noen nye bilder av meg selv i det siste, så jeg slenger nok en gang med et fra nyttårsaften. 

 

I kveld står pensumlesing på planen, og i morgen skal jeg begynne å jobbe med et arbeidskrav i forbrukeratferd. Jeg holder fortsatt på “målet” om at jeg prioriterer å jobbe med skolen i ukedagene, og tar fri i helgene. Nå som vi har hatt noen tøffe skoleuker er det greit å få en skikkelig pause hver helg. Neste uke er den siste uka med fullt kjør og mange forelesninger, så blir det litt roligere fremover. Det er helt greit for min del, for vi får nemlig utdelt to hjemmeeksamener til! Med andre ord har jeg da fire store innleveringer å jobbe med til en tidsfrist. Ønsk meg lykke til… 

I morgen skal jeg også til min første terapitime, og jeg kjenner at jeg virkelig trenger det. Jeg har ikke følt meg særlig bra psykisk de siste dagene. Eller, det blir ikke akkurat en ordentlig terapitime fordi jeg på en måte skal utredes på nytt. Jaja, jeg vil bare komme meg i gang så fort som mulig! Ha en fin kveld videre. 

 

Mitt beste lunsjtips

 

 

I ettermiddag har jeg bakt fylte horn! Fyllet består av noe så enkelt som ost og skinke. Jeg brukte oppskriften fra matprat.no HER! Det kjipe er at jeg hverken hadde kjøkkenmaskin, slikkepott, noe å røre sammen deigen med eller kjevle… Jeg fikk det til å gå uansett da, heldigvis. Dessverre hevde de aaalt for lenge fordi jeg (så klart) klarte å glemme av tiden, men jeg håper de blir gode for det om. Da jeg og Mathias kom inn døra merket vi at det nesten luktet øl her inne (pga gjæret) istedet for romduften som jeg hadde forventet å lukte, så kom jeg på at “faen, deigen er sikkert gigantisk nå”, og det var den. 

 

My babies

 

Stolt over mitt flotte verk, neida… Joda. 

 

I kveld skal jeg kose meg med en episode Riverdale, et horn eller to, Fanta Lemon, og den hersens oppvasken som gjenstår. Jeg trygler og ber om at hornene ble litt gode i det minste, med tanke på all energien jeg har brukt på å bake dem! 

I all hovedsak bakte jeg disse for at jeg skal ha en litt mer spennende skolemat når vi har lange skoledager fremover. Både for å spare penger og for å spise noe godt! Anbefaler å lage fylte horn, fryse ned og ta opp når du trenger. Selv om det aller beste selvfølgelig er å spise dem fersk! 

 

Mørkere, takk!

 

 

I dag har jeg vært ganske produktiv! Lest pensum, sendt inn en søknad om tilrettelagt eksamen, postet et brev til Lånekassen og en pakke til et familiemedlem i Harstad, laget middag, lest halve romanen “Kjære” av Linnea Myhre and so on. Og alt dette til tross for at jeg våknet halv 11 i stedet for klokken 8 som jeg hadde planlagt.. 

Selv om jeg også er ganske blakk for øyeblikket etter jeg bestilte England- og Skottlandturen i går, er jeg rimelig fornøyd. Og selv om jeg gjerne skulle ha farget håret mitt da, for nå er jeg nemlig drittlei av å gå rundt med oransje lengder. Ikke misforstå meg, oransjefarget hår er fint, bare ikke på meg. Spesielt når det vises at det er unaturlig på grunn av bleking! Egentlig er jo målet å ha en passelig mørk brunfarge uten å trenge å farge etterveksten hver måned. Aller best trives jeg jo med en mørk hårfarge!

 

En liten throwback til da jeg hadde mørkt hår, selv om det også var litt rødlig da… Sjekk bryna mine da!!!! Hvorfor er det sånn at man i noen perioder bare har en helt umulig øyenbrynsperiode (som jeg har hatt de siste månedene)?!

 

Oooogså hårfargen jeg har for øyeblikket… 

 

I morgen skal jeg delta på demonstrasjonen mot utrydding av ulv i Norge utenfor Stortinget! Deretter skal jeg og ei venninne spise noen doughnuts med godt rykte, så det blir spennende. I tillegg mottok jeg endelig hentelapp på Polaroid-filmen jeg bestilte for en stund siden, så den blir også hentet imorgen. Gleder meg til å teste ut noe med et faktisk filter, som denne gang er svart-hvitt! 

 

Vi skal til…

 

Nå har jeg enda en ting å se fram til! Jeg og Mathias drar nemlig på vår andre utenlandsreise sammen i juni. To dager etter min siste eksamen skal vi til London og Edinburgh! Vi skal være i London i noen dager, så tar vi toget til Edinburgh og er der i noen dager også. Jeg gleder meg så utrolig masse, for jeg elsket London og ser veldig mye frem til å få se Edinburgh også! 

 

Meg i Hyde Park da vi var i London mars 2016. Det var da jeg kjøpte favorittbuksa fra Zara, og jeg har den på meg akkurat nå også! 

 

Jeg er utrolig takknemlig for at vi får enda en reise til Storbritannia, og til og med mens vi studerer! MEN det blir sparing framover for å si det sånn. Er så stoked, IIIH!!! Denne gang vil jeg dra til Harry Potter- studioturen i London, noe vi ikke fikk gjort sist fordi vi hadde litt for dårlig tid. Vi har enda ikke bestemt oss for hvor lenge vi blir på hver plass fordi vi ikke har bestilt hotell enda, så vi må spekulere litt på priser og sånt først. Kan ikke bo på noe luksushotell akkurat, haha. 

Når vi kommer tilbake til Oslo igjen, er vi bare her i en dag eller to før vi drar nordover til Harstad for å tilbringe resten av sommerferien der. Det blir topp! Nå kan sommeren bare komme for min del. 

 

Dette gjorde jeg i Harstad!

 

I hele 15 dager i desember var jeg i Harstad, og jeg gjorde mange koselige ting! Her er noen av dem: 

20. desember – jeg, de to søstrene mine og mamma laget middag sammen og catchet opp om livene våre mens vi så på Keeping up with the Kardashians og hygget oss masse! 

22. desember – jeg spiste lunsj hos besteforeldrene mine der bestemor hadde slått på stortromma med julepålegg, julebrød, hjemmelaget brød og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Gjett om jeg spiste meg stappmett! Egentlig skulle jeg spise middag der også, men vi alle ble for mette av lunsjen så det droppet vi bare. 

23. desember – jeg og lillesøsteren min pyntet juletreet hos besteforeldrene våre og spiste samtidig en herlig Tikka Masala-gryte til middag. Grøt er ikke helt min greie (til middag) fordi jeg ikke tåler så mye melk! 

 

 

 

24. desember – julaften! Vi dro til to kirkegårder for å tenne lys på gravene til avdøde slektninger, så spiste vi pinnekjøtt til middag. Senere på kvelden dro jeg og lillesøsteren min til besteforeldrene våre og moren vår for å åpne opp gaver og slappe av. 

 

 

26. desember – vi hadde julelunsj hos besteforeldrene våre, noe som er tradisjon hver 2. juledag! Jeg spiste så utrolig mye, haha. Tror jeg gikk og forsynte meg rundt fem ganger eller noe. 

 

28. desember – jeg og søstrene mine var drittlei av julemat, og tok derfor med oss kinesisk takeaway hjem og spiste sammen. Det var utrolig koselig! 

 

 

30. desember – planen var at jeg og søstrene mine skulle til mamma for å spise middag. Det endte opp med at vi alle fire spontant dro en tur til Sverige! Da vi kom hjem igjen bestilte vi pizza og spiste sammen. En kjempefin dag! 

 

 

31. desember – jeg spiste en god nyttårsmiddag hos besteforeldrene mine, men var dessverre dårlig hele dagen. Jeg hadde egentlig planer om å dra ut og sånt, men det ble det ikke til. 

 

1. januar – min siste dag i Harstad, og selvfølgelig dagen jeg våknet opp med et migreneanfall. Det var helt grusomt, og jeg lå mye i senga den dagen. Etterhvert som jeg hadde fått sovet vekk mye av migrenen, spiste jeg middag hos besteforeldrene mine. Det var fint å besøke dem en siste gang før jeg skulle dra! 

 

Haha, huff… Jeg var ekstreeemt dårlig her. 

 

Dagene raske avgårde med et lite vindpust, og jeg ble utrolig lei meg da jeg kom tilbake til Oslo. Heldigvis kommer jeg tilbake til Harstad i påskeferien, og til sommerferien! Det bare var så rart å snakke i telefonen med familien min her i leiligheten, mens jeg visste at de var hjemme hos seg selv i Harstad og jeg var sammen med dem for bare litt siden. Jeg er i det minste veldig takknemlig for at jeg har et par venner og ei tante her i Oslo! I Harstad har jeg jo forsåvidt bare ei venninne jeg henger med og snakker med jevnlig, mens i her har jeg tre Harstad-venninner i det minste. 

I morgen er det duket og klart for den mest slitsomme skoledagen til nå, for da har jeg nemlig to forelesninger rett etter hverandre. Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå med tanke på at jeg er helt død etter bare en forelesning! Har iallefall kjøpt meg en Bendit-smoothie som jeg kan drikke gjennom den første av dem, så litt motivasjon har jeg, haha. 

 

Study goals for mitt andre semester

 

Nå som jeg er en erfaring rikere fra det første semesteret, har jeg laget meg noen mål til det neste! Det første semesteret gikk i stor grad ut på prøving og feiling, og nå har jeg i det minste lært noe av det. Her er mine mål (og studietips til dere) for det andre semesteret:

 

Dette var forelesningsplanen fra 1. semester som jeg laget i Bullet journalen min! 

 

* Møte opp på så mange forelesninger som mulig. Jeg har forstått hvor viktig det er å møte opp, og jeg merket stor forskjell fra da jeg hadde hatt en forelesning og da jeg hadde prøvd å ta fatt i pensumboka hjemme på egenhånd. Jeg husket også utrolig mye bedre det jeg hadde lært på forelesninger! Jeg måtte absolutt øve aller mest på det jeg hadde prøvd å lese til selv når jeg øvde til eksamen.

Eksempel: i dag hadde jeg tenkt å holde meg hjemme fordi jeg var i dårlig form, men jeg bestemte meg i siste liten for å dra likevel. Rett og slett fordi jeg hadde skuffet meg selv om jeg lot være! Jeg leste gjennom Power Pointen til forelesningen om morningen, men jeg er mildt sagt glad jeg dro likevel. Jeg hadde nemlig ikke skjønt bæra av enkelte lover skrevet på gammelnorsk/dansk, mens under forelesningen ble det gjennomgått, tolket og vist gode eksempler. Hvor mye bedre er ikke det? Nå skjønner jeg myyye mer enn jeg hadde gjort om jeg hadde prøvd å gripe fatt i det på egenhånd! Forresten så mener jeg ikke at om du er skikkelig dårlig, MÅ du dra på forelesninger likevel. Da er det jo ubehagelig, og ikke minst vanskelig å klare å følge med. Likevel, da jeg kom hjem i dag følte jeg en skikkelig mestringsfølelse! Noe jeg ikke hadde gjort dersom jeg gav etter og holdt meg hjemme. Og det gikk jo helt fint, selv om jeg ikke følte meg helt topp før jeg dro. 

Et tips: ikke tenk “jeg får se om jeg drar på forelesningen i morgen eller ikke” hvis du egentlig ikke har lyst, ikke orker eller føler deg litt slapp osv. Ha en global beslutning på det, altså; “hver gang det er forelesning, så møter jeg opp” istedet for “jeg får se det an når det nærmer seg“. Man har jo helt klart lov til å holde seg hjemme om man blir syk eller noe sånt, men når du ikke orker eller har særlig lyst; gjør det likevel! Du vil føle deg mye bedre når du kommer hjem når du vet at du gjorde noe du ikke hadde lyst til, enn om du bare satt hjemme og sløvet hele dagen uten grunn. 

 

* Repetere og oppsummere etter hver forelesning. Dette lærer jeg også mye av å gjøre! Å prøve å oppsummere det jeg har lært, i tillegg til å gå gjennom notater og powerpoints etter forelesningene. 

 

* Jobbe mer sammen med andre, så fremt det lar seg gjøre. Det er veldig lurt å samarbeide med andre studenter, repetere til hverandre og jobbe sammen. Man lærer utrolig bra av det, og ser ting fra flere perspektiver. Jeg kan ikke akkurat “tvinge” mine medstudenter til å gjøre det, så dette er ikke et mål jeg SKAL leve opp til, men jeg kan i det minste prøve!

 

* Lese og øve mer utenfor hjemmet. Skolen har tross alt noen flotte tilbud som bibliotek og andre arbeids- og leseplasser. Det er mindre motiverende å sitte hjemme å øve til eksamen og å lese generelt. Når jeg tar steget og drar en plass for å faktisk gjøre nøyaktig det, er det enklere å få det gjort også. Sitter jeg hjemme, er det så utrolig lett å prokrastinere! 

 

* Study tracker hver måned. Jeg har tegnet et oppsett i bullet journalen for study tracker i januar, altså; jeg skriver hver dag ned hvilke studierelaterte ting jeg har gjort. F.eks: vært på forelesning i markedsrett og etikk, lest pensum i markedskommunikasjon, jobbet med eksamen osv. Man føler seg ekstra flink og ikke minst “bundet” til å gjøre noe studierelatert fordi det skal skrives ned! Dersom jeg ikke har gjort noe som helst studierelatert en dag, skriver jeg “FRI ❤︎”, for det er faktisk greit det også av og til. 

 

* Bruke hverdagen til studier, og helgene til fritid. Er det noe jeg ikke liker å gjøre, så er det å bruke tiden min i helgene på å jobbe med skolen når jeg fint kunne ha gjort det i løpet av de andre ukedagene. Man må selvfølgelig ta litt pauser i hverdagene, og det er helt greit! Men en onsdags ettermiddag kan jeg heller fint bruke et par timer på å lese eller jobbe med oppgaver istedet for å surre rundt i leiligheta, spille Candy Crush og ikke egentlig gjøre noe som helst. 

 

 

Jeg håper at mine mål til en viss grad kom til nytte for de av dere som går på skole eller studerer! Foreløpig har jeg møtt opp på 3 av 3 forelesninger, så jeg er godt i gang der, haha. Den holdningen jeg hadde og beslutningen jeg gjorde i dag, er jeg ganske stolt over med tanke på hvordan det var forrige semester! 

 

Uken som gikk

 

Ukas høydepunkt: 

Jeg er faktisk litt usikker på ukas høydepunkt, men kanskje det å begynne på skolen igjen? Ellers fikk jeg i dag høre at pelsdyrnæringen skal avvikles i Norge. Hurra!!! NOAH og alle som har støttet og møtt opp på fakkeltogene har gjort en god jobb, og det har helt klart gitt resultater. Det var virkelig på tide! 

 

Bildet er hentet fra NOAH’s Facebookside. 

 

Ukas opptur:

Eksamensresultatene mine! Jeg ble så overlykkelig da jeg både fikk B i marked og samfunn og A i forhandling og påvirkning, helt sykt sier jeg bare. Aldri hadde jeg trodd at resultatene skulle bli SÅ bra! 

 

 

Ukas nedtur: 

Humørene jeg har vært i, helt klart. Jeg har vært både sint, oppgitt, trist og generelt kjent på mange negative følelser og tanker denne uka. Det er ikke noe særlig gøy, for akkurat nå har jeg jo utrolig masse å være glad for, så hvorfor er jeg ikke det? Blir nesten i enda dårligere humør av å tenke at jeg har alle mulige slags grunner til å være lykkelig akkurat nå, og at jeg ikke bør være lei og sint. Men sånn er det, og jeg må nesten bare finne meg i det, nå begynner jeg jo straks i terapi! 

 

Ukas innkjøp: 

Romduft fra Kremmerhuset! Den lukter mango og fersken, og det er så herlig å komme inn i leiligheta å kjenne at det lukter godt. I tillegg har jeg kjøpt en fredslilje som står så fint ved siden av TVen. Jeg syntes selv at det ser så mye finere ut i det området nå, planter og blomster gjør virkelig susen! 

 

Jeg dro også selvfølgelig en tur innom Lush her om dagen der jeg kjøpte den ferske ansiktsmasken Cupcake og kroppsskrubben Rub Rub Rub. Det ble en liten spakveld samme dagen for å si det sånn, haha! Jeg elsker den kroppsskrubben forresten. Den vil jeg virkelig anbefale! 

 

I går kveld og natt var vi ute, så i dag har jeg rett og slett vært ganske hangover. Det har iallefall vært deilig å få slappet ordentlig av i det minste! Nå lader jeg bare opp til ei utfordrende uke, så sees vi snart igjen. Jeg håper dere alle har hatt ei fin uke! 

 

Jeg støtter NOAH

 

 

Jeg ble medlem i NOAH for rundt et år siden. Det betyr at jeg betaler et månedlig beløp i støtte, som nå er 50,- per måned. Selv om det ikke er mye, så er litt bedre enn ingenting! Grunnen til at jeg støtter NOAH er fordi jeg er opptatt av dyrevern og dyrevelferd. Noen vil kanskje si at det virker dobbeltmoralsk av meg med tanke på at jeg spiser kjøtt. Jeg ønsker kanskje å bli vegetarianer en dag om jeg klarer det. Foreløpig kutter jeg ned på kjøttinntaket, og er bevisst på det. Det er dessuten sunt for kroppen og miljøet også! Jeg har minst en kjøttfri dag i uka tross alt, og det kommer jeg til å fortsette med om jeg så skulle finne ut at jeg ikke vil bli vegetarianer en dag. 

 

Fakkeltog mot pelsindustrien oktober 2017. 

 

Det jeg også har mye fokus på er at jeg er imot pelsindustrien, dyr på sirkus og dyretesting. Ikke minst også at jeg ønsker at det skal innføres flere dyrepoliti rundt i Norge. NOAH har mange forskjellige saker innenfor dyrevelferd de jobber for, og imot! Neste lørdag skal jeg for eksempel møte opp på markeringen mot skyting og utrydding av ulv utenfor Stortinget. Jeg håper du som bor i Oslo også vil møte opp på det! Les mer om arrangementet på Facebook HER. 

 

Bildet er lånt fra selve arrangementet. 

 

Takknemlig

 

Takk for den fine responsen jeg fikk på gårdagens blogginnlegg! Hensikten med innlegget var å få psykisk helse mer fram i lyset, og i tillegg strekke ut en hånd og snakke for flere av de som sliter med sosial angst. Når jeg skriver om psykiske vansker, er det gjerne dette som er hensikten hver gang! 

Denne uka har gått veldig raskt, og jeg kjenner at jeg gruer meg litt til den neste. Jeg blir nemlig dødssliten bare av en forelesning, og sliter virkelig med å konsentrere meg den siste halvtimen. På onsdag skal vi ha to forelesninger etter hverandre, i det samme faget. Det blir en utfordring, helt klart! Heldigvis er faget markedskommunikasjon, og det har jeg jo stor interesse for. 

 

 

Denne helga slapper jeg av, og det blir herlig. Jeg går rundt og tror at det er lørdag i dag, også blir jeg like overrasket hver gang jeg innser at det bare er fredag! Tidligere var jeg og Mathias på Cocoa-kafeen som ligger i nærområdet. Jeg har hatt lyst til å dra dit igjen kjempelenge fordi jeg ikke prøvde ut kakaoen første gang jeg var der, og hva tror dere jeg gjorde i dag? Jeg drakk smoothie der… Haha. Neste gang da! 

Jeg dro ikke til byen tidligere i dag, så jeg gjør det enten i kveld eller i morgen. Ellers har jeg hatt en utrolig bra uke. For det første fikk jeg kjempegode karakterer i fagene fra 1. semester, jeg fikk et tips om at jeg kunne søke om ekstra stipend og jeg skrev blogginnlegget om sosial angst i går som nådde ut til mange!