Something new

 

Endelig har jeg lyseblå jeans! Da jeg i februar kjøpte et par fra Weekday, merket jeg etterhvert at de hadde en skikkelig fæl lukt som ikke gikk bort i vask uansett hvor mange ganger jeg prøvde å vaske den. Den endte så klart opp hos H&M der man kan levere inn alle mulige slags tekstiler! But you heard me right, nå har jeg endelig fått kloa i nye jeans, og disse var faktisk enda finere enn de forrige. Jeg kjøpte buksa på Zara, og jeg digger virkelig buksene de har! Perfekt lengde for meg som er lav og har korte bein, og de sitter ikke minst som et skudd. I tillegg til at prisen er overkommelig, og vel så det. Jeg betalte kun 299,- for denne her! 

 

 

 

Ikke nok med det, har jeg lenge hatt lyst på ei slengbukse med striper. Det fant jeg nemlig også på Zara! Den er kjempebehagelig, og ser fin ut. Ikke bare kan jeg bruke den når jeg skal pynte meg, men også når jeg vil ta det med ro hjemme. Og det til prisen av 249,-, det var virkelig et kupp! Zara, I love you ♥ 

 

 

Kjipt at bildene ble så mørke, det er jo vanligvis sånt man legger bedre merke til når de er oppblåst på en større skjerm. På kameraskjermen så det liksom ikke såå mørkt ut. Jaja, da har jeg lært! Jeg har forresten et ganske jævlig munnsår, og det verker hele tiden. Det er så typisk at det skjer nå når jeg har lyst til å bruke leppestift. Det er jo ikke vits å ha masse leppestifter når de ikke blir tatt i bruk! Jeg håper at det ved et mirakel er borte i morgen, for da skal jeg i bursdag. I kveld skal jeg til Anja, og vi skal lage middag sammen. En perfekt fredag! 

 

Hva med gutta?

 

Jeg ønsker ikke å tråkke noen på tærne, og #metoo er selvfølgelig bra.. Men hva med guttene? Hva med de guttene som opplever seksuell trakassering, overgrep og vold? Ikke misforstå meg, det er BRA at det snakkes om voldtekt og trakassering. Det bør snakkes ihjel om! Slike ting bør ikke unnskyldes med at “det ligger jo bare i naturen å ha behov” eller “gutter må få lov til å være gutter” bla bla bla. Men når snakkes det om det motsatte, nemlig det gutter opplever? 

 

 

Jeg så i forgårs en episode av Ex on the Beach (ja, jeg er visst blitt en av “dem”), og der så jeg noe som sjokkerte meg. Som de fleste vet, er ikke dette reality-programmet bare barnemat. Det inneholder drama, mobbing, sex, alkohol og fyll. Det jeg fikk se i en av de nyligste episodene, var nemlig at to jenter presset seg på en gutt seksuelt. Gutten sa klart og tydelig nei, og trakk seg unna. Og hva gjorde jentene? De fortsatte. De klorte også gutten på brystet, slik at han fikk sår. Hallo? Dette er ikke greit noen steder! Hvorfor er det ingen som reagerer på dette? Et nei er et nei, uansett hvilket kjønn det kommer fra! Dette ble unnskyldt med at “vi vet han hadde lyst”, og “vi prøvde bare å tenne han”. 

Hadde situasjonen vært omvendt, og to gutter presset seg på ei jente, ville det blitt et sinnsyyykt mye større oppstyr rundt det. Hvorfor? Jo, fordi gutter forventes å være tøffe og ufølsomme. De kan jo ikke bli trakassert av jenter da, eller hva? Og i så fall så må de jo bare bite det i seg. Hvordan er det verre at jenter opplever overgrep enn at gutter gjør det? Jeg hører ofte at gutter som har blitt voldtatt av jenter har blitt stemplet som “heldige”. Jeg har faen ikke ord! 

 

Jeg klarer bare ikke å skjønne hvorfor det er verre at vold utøves mot kvinner enn mot menn, fordi kvinner visstnok regnes som svakere enn menn, og det derfor er mer urettferdig. Hvorfor blir det ikke tatt like seriøst uansett hvilket kjønn det er snakk om? Nei, jeg syntes ikke at jenter skal få noe “special treatment” fordi vi er jenter, jeg syntes at gutter og jenter skal ha nøyaktig de samme rettighetene. Mobbing, trakassering og overgrep er like galt uansett hvem som utfører det, og hvem som er offeret. Det finnes ikke noe som det svake eller det sterke kjønn! 

Jeg ønsker så inderlig at det kan bli mer fokus på at gutter faktisk også opplever overgrep. Kanskje hører vi ikke noe om det fordi gutter (i likhet med jenter) også opplever å ikke bli tatt seriøst, og at de oppfattes som svake om de lar noe sånt gå innpå dem, eller om de ikke klarte å stritte imot? Er dere enige med meg i at det høres helt feil ut? Sånn bør det ikke være, gutter har følelser de også! Det bør ikke være flaut for hverken det ene eller det andre kjønnet å innrømme at noe sånt har skjedd med dem, eller å anmelde slike handlinger. Jeg håper at dette endrer seg. Jeg er kanskje helt gal som er for åpenhet rundt dette temaet fordi det er så fælt, men vi bør overhodet ikke føye det under matta. Når skal #metoo for menn komme? 

 

 

Uken som gikk – shopping, HAVNA 0150, hangover ++

 

 

Ukas høydepunkt: Både at Lisa og kjæresten hennes har vært her, men også festivalen i går! I dag er jeg selvfølgelig lei meg for at de ikke er i Oslo lengre, men jeg drar jo tross alt til Harstad igjen om bare litt over to uker. Festivalen var gøy og vellykket! Forhåpentligvis arrangerer de en ny til neste år. 

 

Som dere ser var det stemning i går kveld! 

 

Ukas nedtur: Kan jeg si dagen i dag? Jeg er nemlig i skikkelig dårlig form etter gårdagens sprell. Drikking fra 16:00 til 03:00 sitter visst preg på dagen etter! Som jeg sa tidligere har generelt kroppen min føltes slapp, sliten og vond den siste tiden, og nå er det ti ganger verre, så klart. Jeg sov derfor veldig lenge i dag, og ikke minst klarte jeg og M å sovne av i to og en halv time i ettermiddag. Så da håper jeg for guds skyld at jeg klarer å sovne tidlig nok i dag. I morgen er det nemlig både terapi og forelesning! 

 

For å si det sånn, så føltes det lite kult å være meg akkurat der.

 

 

Ukas sang: Ettersom HAVNA 0150 var denne helgen, blir ukas sang Shabba av A$AP Ferg og A$AP Rocky. Tenk at jeg har hørt den live nå!! 

 

Det er ganske gøy at jeg også har sett og hørt Big Shaq! Det var veldig gøy, og høydepunktet var uten tvil Man’s Not Hot, så da blir kanskje det også ukas sang, haha. 

 

 

Ukas cravings: Denne uka har jeg hatt skikkelig lyst på meksikansk, og det ønsket har jeg fått oppfylt flere ganger! Det har både blitt nachos, en middag på Mucho Mas og enchiladas. 

 

Jeg elsker quesadillasen på Mucho Mas! 

 

 

Ukas innkjøp: På fredag befant jeg meg på Storo-senteret i to timer. I all hovedsak var jeg på leting etter lyse jeans. Både fordi jeg ikke har slike fra før, og fordi jeg har gått opp i størrelsen på bukser og dermed ikke passer alle buksene mine lengre. Jeg fant så klart ikke bukser som både satt godt, passet eller var grei nok i pris. Tro meg, jeg tror jeg prøvde 15 bukser eller noe. Til slutt gav jeg bare opp, og i stedet kjøpte jeg denne her: 

 

Jeg har siklet etter en sånn her sååå lenge, særlig med skjørt i stedet for shorts da jeg syntes det er mer lettvint og komfortabelt. Og gjett om jeg skal bruke denne her i morgen til tross for at det ikke egentlig er så varmt? Ja, det skal jeg! Hva har man ikke strømpebukser for? 

 

Den kommende uka ser ut til å bli grei, og den første gruppeeksamen vår blir utlevert på onsdag. Jeg tror egentlig det blir en ganske grei oppgave ettersom det er i faget forbrukersosiologi! I tillegg har jeg fri torsdag og fredag, og får dermed langhelg. Minst en av dagene skal jeg bruke til studier på egenhånd, oppgaver, lesing og slikt. Prosjekt superstudent (igjen) er i gang! Ellers har jeg klart for meg hva vi skal ha til middag de kommende dagene, og det elsker jeg å ha orden på. Da vet jeg nøyaktig hva vi må handle inn, så slipper vi å gjøre det så mange ganger i uka! Ergo sparer vi oss litt penger på å slippe de småturene til butikken der man gjerne kjøper en eller to ting ekstra bare fordi man vil ha det. Uansett, jeg håper uka deres har vært fin, og at den kommende uka blir enda bedre! 

 

Endelig festival!

 

Denne uka har jeg startet på skolen igjen, men heldigvis har jeg fått en myk start med kun to forelesninger. Det passer veldig fint, for nå er bestevenninnen min Lisa og kjæresten hennes her i Oslo! Denne helga skal vi på den nye hiphop-festivalen Havna 0150. Gjett om jeg er stoked på Big Shaq eller?? Haha, jeg gleder meg veldig til å høre Man’s Not Hot live! Det var så utrolig mange festivaler i sommer jeg angrer på at jeg ikke dro på. Spesielt Findings da Post Malone skulle spille! Så nå får jeg eeendelig dratt på festival, og jeg hadde garantert angret om jeg ikke kjøpte billett. 

Jeg har det fint for tiden, men er stadig i dårlig form. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, men til tross for det klarer jeg heldigvis å holde meg litt i aktivitet. Her om dagen dro jeg for eksempel alene til treningsstudioet og løp på tredemølla før skolen, og i dag var en detox-yogaøkt det første jeg gjorde etter jeg stod opp av senga i morgest. Det føles fint å klare å presse meg litt i gang selv om jeg føler kroppen ikke henger helt med! 

 

 

 

 

Uansett, jeg koser meg masse! Også sliter jeg veldig med å finne ut hva jeg skal ha på meg på festivalen i morgen.. Selv om jeg har “nok klær”, er det alltid sånn at jeg ikke finner klær ting visse anledninger, slik som denne. Jaja, ha ei fin helg alle sammen! 

 

Høstinspirasjon

 

Jeg føler meg skikkelig inspirert om dagen. Til å trene, til høsten, til Bullet Journalen, til det meste! Jeg gleder meg også til mange ting, både at bestevenninnen min kommer til Oslo denne uken, til høsten kommer, til jeg reiser til Harstad, til mestringsfølelsen jeg kommer til å få etter treningsøkter, til hver eneste eksamen jeg leverer inn etter hardt arbeid, til nytt treningstøy, åh!! 

Jeg har allerede laget monthly spread i Bullet Journalen til september med høsttema, I love it! Er det noe som er skikkelig tilfredsstillende, så er det å tegne og skrive i den boka. Jeg elsker virkelig høst, og tror faktisk det er favorittårstiden min! Jeg blir aldri så stoked på en årstid som når høsten kommer. Alle de vakre fargene, den litt kjølige temperaturen, de koselige kveldene, varme drikker, og favorittgenserne mine. Jeg skal tenne lys, ta masse bilder ute, bruke de varmere klærne jeg elsker uten å fryse eller få heteslag, drikke masse te, dra på Cocoa for å drikke kakao og gå fine turer. Høst er perfekt for meg! 

Det sier seg kanskje selv at jeg tilbringer svært mye tid på Pinterest om dagene, så jeg har smelt ihop en aldri så liten inspirasjons-kollasje! 

 

I dag ble det forresten dessverre ingen treningsøkt likevel, jeg har nemlig en av de verste hodepinene jeg har kjent på lenge. Jeg tror det blir sånn på dager som dette da det har vært mye å gjøre, i tillegg til at jeg har vært hos psykolog. Det er derfor liten vits å tvinge meg selv på treningssenteret med en dunkende hodepine som melder seg så fort jeg er oppreist. Jeg håper virkelig at dette ikke vedvarer, og at jeg får tatt en treningsøkt asap. Det klør i fingrene, særlig nå som jeg har kjøpt inn treningssko og treningsskjorte! 

 

Uken som gikk – metalkonsert, trening, reise ++

 

Ukas høydepunkt: På mandag var jeg og Mathias på Northlane-konsert! De var kjempeflinke live, og det var min aller første metalkonsert. Jeg kjente nesten at jeg ville gråte når de spilte favorittsangene mine, for jeg har hørt så mye på dem både når jeg har hatt det bra og vanskelig gjennom de siste årene. Da blir det litt følelser altså, spesielt etter å ha fått litt innabords, haha.. 

Og sjekk, jeg og M tok en selfie sammen med gitaristen Josh Smith i bandet! 

 

Et mørkt og litt kleint bilde, jaja! 

 

 

Ukas oppturAt jeg har begynt å komme meg i aktivitet! Det har både blitt yoga og joggeturer denne uka, og det føles veldig bra. Det er så bra for kropp og sjel å trene! I dag meldte jeg og Mathias oss inn på Fresh Fitness! Haha, da ble det altså ikke noe av at jeg skulle “se det an om en måneds tid”, som jeg sa i forrige innlegg. Kanskje det beste bare er å hoppe i det, og i morgen skal vi ha vår første økt på treningsstudioet! 

 

 

 

Ukas nedtur: Jeg har vært ganske irritabel denne uka, med unntak av et par dager så klart. Det er slitsomt, og selvfølgelig ikke en god følelse å være sint. Takk gud for at terapien starter nå! 

 

Ukas innkjøp: Ja, det var ikke lenge jeg klarte å være i Oslo før jeg desperat ville hjem til Harstad igjen, haha… Det vil altså si at jeg i går med hjelp av mamsen kjøpte flybilletter slik at jeg drar en tur til nord i midten av september. Herregud som jeg gleder meg! Høsten i Nord-Norge er så fin, og jeg er heldig som får oppleve den i år også. Slenger med en throwback til i fjor da jeg klarte å snike inn en Harstad-tur på høsten til tross for at jeg egentlig skulle vente til jul. 

 

 

Denne uka har vært fin. Jeg har spist gode middager, sett masse The Office med kjæresten, cravet (og drukket) heeerlige smoothies fra SmoothieXchange, besøkt tanten min, hatt min første terapitime, sendt inn søknad om ekstra stipend, og fått kjøpt alle pensumbøkene jeg trenger! Ting har blitt gjort, og jeg har mange fine gleder i hverdagen. Alt i alt har jeg hatt ei bra uke, og jeg gleder meg til den neste! 

 

 

Begynne å trene?

 

Ikke bare har alle klærne mine blitt for små, men jeg ønsker nå virkelig å komme meg i form. Jeg vet jo av erfaring at jeg føler meg mye bedre om jeg trener i hverdagen. Bedre søvn, bedre humør, bedre selvtillit og mestringsfølelse. Det finnes jo ingenting negativt med å trene egentlig! Jeg har på en uke trent yoga her hjemme to ganger, og vært på to joggeturer. Når det er bar bakke går det helt fint å jogge ute, men når vinteren og hålka kommer, er det ingen sjanse i havet for at noen klarer å dra meg med på en joggetur. Jeg er bare altfor redd for knall og fall, det er både vondt og sjenerende! Da har jeg kommet fram til en løsning, og det er å begynne på treningsstudio. Da har jeg i det minste en tredemølle å løpe på, det elsker jeg å gjøre! Dessuten vil jeg jo trene litt styrke også. 

Man kan si hva man vil om hjemmetrening, men jeg klarer ikke helt å finne motivasjonen til å trene i egen stue, utenom yoga så klart. Der er jeg jo nesten døgnet rundt, så hjem forbinder jeg med avslapning, fritid, soving, og kanskje litt studering. Det er liksom noe annet å ha en spesifikk plass å dra til for å trene, skjønner dere hva jeg mener? På treningsstudio er det ikke noe unnasluntring, men det blir det lett når jeg har senga og PCen rett ved siden av meg. 

 

 

Mitt aller største problem er at jeg ikke har noen å trene sammen med, for jeg syntes nemlig det er litt skummelt å starte opp helt alene på et fremmed treningsstudio der jeg ikke vet hva jeg skal gjøre eller hvordan apparatene fungerer. Så, what to do? Når frosten kommer, blir utejoggingen utelukket fram til den bare bakken og mildværet kommer. Jeg har tenkt litt på å melde meg inn på Fresh Fitness i og med at de har det billigste medlemskapet, og fordi det ligger i gåavstand fra der jeg bor. Jeg tror at jeg skal tenke på det i en måneds tid mens jeg enda har mulighet til å jogge ute! Jeg er i alle fall motivert til å komme meg i aktivitet, både når det kommer til yoga, joggeturer, trening og gåturer i naturen. Med andre ord ser jeg frem til tiden framover! Og med det sagt har jeg overhodet ikke planer om å slanke meg eller gå ned i vekt, for jeg husker ikke engang hva jeg veier.. Det hadde selvfølgelig vært kult å få litt mer muskler, og kanskje stramme litt opp uten at det er hovedmålet med treningen. Så vet dere det! 

 

 

Golden hour

 

Jeg, Abella og flere fotointeresserte var på søndag en tur rundt Oslo sentrum i den såkalte “golden hour” og fotograferte. Det var solnedgang, og da blir lyset og fargene så utrolig pene! Jeg fikk øvd meg på portrettfoto og innstillinger, og det ble faktisk ganske bra. Jeg så for meg at jeg kun kom til å få overeksponerte bilder, og kanskje få tre OK bilder av hundre stykker. Men det viste seg til å bli bedre enn jeg trodde!

 

 

Fine Abella ♥ Følg henne på instagram, hun heter @abellahong

 

Fra nå av skal jeg prøve å få til flere portrettbilder i solnedgang, for det blir så vakker stemning i bildene! Og tenk dere på høsten da, når alle fargene er varme og solnedgangen gjør fargene enda varmere. Det blir såå kult! Jeg gleder meg til det. Det nye headerbildet mitt på bloggen er forresten også fra denne shooten, og jeg elsker det bildet! Selv om jeg ser litt deppa ut, haha. 

 

Uken som gikk

 

 

Ukas høydepunkt: Kiel-turen må jo uten tvil være høydepunktet med denne uka! Det var en koselig tur. En siste liten ferie før en hektisk hverdag starter igjen! Haha, og vet dere hva? Jeg og M kjøpte jo veldig mye godteri og sånt. Det fikk oss nå til å tenke på at hver eneste gang vi har potetgull, sjokolade eller what so ever liggende, så spiser vi det ikke. Men om vi derimot ikke har noe sånt liggende, da har vi veldig lyst på det. Er ikke det typisk? Nå ligger bare alt og slenger i skapet uten at vi spiser det. Eller joda, det blir sikkert spist etterhvert vil jeg tro! 

 

 

Ukas opptur: ENDELIG har jeg ryddet i klesskapet! Det var virkelig nødvendig, og det var masse rot og ting/plagg jeg ikke engang ofret å se på inni der. Jeg har nå lagt ut en god del klær til salgs på Tise. Jeg heter mairho der også om noen vil sjekke det ut! Om ikke det blir vist noe interesse innen en ukes tid, leverer jeg mesteparten til Fretex og H&M. Jeg vil virkelig bare slippe alt rotet! Enkelte plagg er litt sånn “denne har jeg litt lyst på, så om den ikke blir solgt beholder jeg den selv”, haha.. 

Mitt neste prosjekt er romdeleren TVen står på, der har jeg nemlig masse unødvendige småting som skal bort! Ikke minst bør jeg ta en ekstra titt på skohylla. For å si det sånn, så er den stappfull, og bare et av skoparene er Mathias sine.. Noe som egentlig er veldig rart, for jeg er ikke spesielt opptatt av sko! 

 

For et rot… Jeg gleder meg til den haugen er borte! 

 

Ukas nedtur: Jeg har startet med bedriftsøkonomi på egenhånd ettersom jeg ikke kan delta på forkurset likevel, og fy søren så vanskelig det er! Jeg skjønner ikke bæra, og jeg forstår ikke engang hva renter er for noe. Det er ufattelig mange økonomiske begreper jeg ikke klarer å få banket inn i skallen uansett hvor mange ganger jeg googler etter definisjoner. Huff, jeg ser virkelig ikke fram til de vanskeligste kapitlene! 

 

Ukas cravings: Denne uken har ikke været vært helt topp i Oslo, så da har jeg hatt kjempelyst på te! Det er jeg glad for, for det er så koselig å drikke te på kveldene. Jeg kjøpte en te med smak av strawberry cheesecake da vi var i Kiel, og den var faktisk ganske god! Den er selvfølgelig veldig søt, så neste gang skal jeg ikke la den trekke så lenge, og ikke minst kan jeg droppe sukkeret. 

 

 

Ukas innkjøp: Ettersom storstipendet kom på fredag, dro jeg med meg M på Storo kjøpesenter på lørdag. Jeg fikk kjøpt gnagsårplaster, kryssordpenner (jeg elsker de fra Clas Ohlson!!), skrivebøker til skolen, refill til romduften, en stor bakebolle, kleshengere og noen matvarer. Dessverre er dette ting jeg “må ha”, men ikke nødvendigvis har så lyst til å bruke penger på. Men når storstipendet kommer, må jeg nesten bare ta sjansen mens jeg har den! 

 

My one and only! Jeg bruker disse til å notere ned studierelaterte ting, skrive i Bullet Journalen og dagboken. Eeelsker at de har viskelær! 

 


Denne uka har jeg massevis av planer! Blant annet konsert i dag og onsdag, og Hadeland Glassverk i helga. I dag hadde jeg min første individuelle terapitime på Ullevål, og det gikk fint. Først ble det litt krøll med tanke på at gruppeterapien krasjet med bedriftsøkonomi-forelesningen. Men etterhvert fant jeg ut at den forelesninga gikk andre ganger i uka også, takk gud! Da blir det jo null stress. Jeg håper dere alle får ei fin uke! 

 

Å føle seg stygg

 

Det er trist å si det, men de fleste har vel kjent på denne følelsen? At man syntes man er stygg. Det er virkelig fælt, og drar selvtilliten ned ti hakk. En sånn dag har jeg hatt i dag. Mathias skulle ta bilder av meg som poserte med klær jeg skulle selge på Tise, og til slutt følte jeg meg bare verre og verre. Alle vinkler så jævlige ut, og enten klarte ikke ansiktet å følge med, eller så var kroppen helt rar. Nå vil jeg ikke ta flere bilder. 

 

 

Jeg tror det er litt flaut å både innrømme at man selv syntes man er stygg, eller fin. Jeg hater å innrømme begge deler, for ja, enkelte dager føler jeg meg fin! Og i dag føler jeg meg stygg, som de fleste andre dager. Hvor dumt er det ikke at utseendet skal ødelegge for så sykt mye? Jeg tror ærlig talt at menneskeheten alltid kommer til å ha lyst til å føle at de ser bra ut, det er jo ganske naturlig. Men på en annen side tror jeg ikke man blir lykkelig bare av å være pen, man blir lykkelig av å nyte livet, omgivelsene, gjøre det man elsker, og av de menneskene som er rundt en. 

I kveld skal jeg og Mathias lage burger og hjemmelagde potetbåter, det er jo tross alt lørdag. Vet dere hva som gjør meg lykkelig? God mat. Og vet dere hva som gjør meg ulykkelig? Mage- og sideflesket som følger med. Men igjen, jeg kan jo ikke spise den gode maten jeg digger om ikke magen vokser litt. Sånn er det jo bare. Stadig hører vi at “vi må jo leve livet nå som vi kan”, og da skal jeg faen meg spise det jeg har lyst til!

Noe annet jeg skal gjøre i kveld, er å trene yoga for første gang på sikkert to måneder. Yoga får meg til å føle meg så utrolig bra! Jeg anbefaler alle å trene yoga av og til, eller i det minste teste det ut! Jeg elsker å skifte til komfortable klær, sette på en Youtube-video av Yoga With Adriene og slå ut matta. Særlig når jeg har en dårlig dag, er stresset eller har angst. Man får både trening og avslapning, og ikke minst litt self-love, noe vi alle trenger i blant!