Hei! Nå har jeg og lillesøster baket brownie cookies. De ble supergode, og er lette å lage! Vi halverte oppskrifta ettersom vi ikke hadde nok kokesjokolade. Vi skulle egentlig da få 12 cookies, men vi fikk faktisk 17 stykker! Nå legger jeg ut den HALVERTE oppskrifta vi brukte, da får man altså 12-17 cookies, hahaha.
Du trenger:
200g kokesjokolade
25g margarin
2 egg
125g sukker
1/2 ts vaniljesukker
Litt under 1/2 ts bakepulver
ca 1 dl sjokoladeknapper
Fremgangsmåte:
1 Sett ovnen på 175 grader. Gjør klar to bakebrett med bakepapir.
2. Smelt smør og sjokolade i mikrobølgeovnen eller over vannbad. Sett til side og la det avkjøle.
3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
4. Hell i sjokoladeblandingen og bland det forsiktig inn i røren med en slikkepott.
5. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend inn røren.
6. Til slutt blander du inn sjokoladeknappene.
7. Legg en mengde røre på et bakebrett, bruk en iskremskje eller ca 1 1/2 ss. Legg de med litt avstand da de flyter ut noe. Legg de gjerne ca 3×4 på bakebrettet.
8. Stek cookiesene midt i ovnen i ca 12-15 minutter. De skal være sprø utenpå og myke, nesten litt rå inni, slik som brownies. Så pass på at du ikke oversteker dem.
9. Avkjøles på rist. (Dra bakepapiret over på risten, da de er litt klissete i bånn når de kommer rett ut fra ovnen. Når de begynner å bli kalde er det enkelt å ta de vekk fra bakepapiret).
Husk at man får ca. litt over 12 stykker av denne oppskrifta! Om dere ønsker ca 24 stykker kan dere bare doble oppskrifta igjen. Forresten synes jeg disse var litt mørke for min smak, altså om dere ikke er så glad i mørk sjokolade, bruk gjerne heller vanlig melkesjokoladeknapper eller litt mindre kokesjokolade! Oppskrifta er funnet på www.bursdagskaker.com.
de så utrolig gode ut