Chocolate Deluxe Heart Cake: Oppskrift

 

Du trenger til fire kakebunner:

Hjertekakeform eller en form som er 20cm i diameter

375ml sterk kaffe

90g bakekakao

2ts vaniljesukker

50g kokesjokolade (helst Dronning)

165ml melk

300g hvetemel

2ts natron

1/2ts salt

400g brunt sukker

225g sukker

285g smør

6 egg

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 160 grader. 

Lag sterk kaffe og bland med kakao og sjokolade. Rør godt sammen og rør inn melk.

Sikt sammen natron, vaniljesukker, hvetemel og salt.

Hell brunt sukker, sukker og smør i en bolle og miks til det blir fluffy. Tilsett ett egg om gangen og rør godt mellom hver gang.

Tilsett melblandingen vekselvis med sjokoladeblandingen og bland alt godt sammen.

Fordel røren i fire like store kakeformer, eller stek kakene i fire omganger (som vi gjorde). 

Stekes i ovn på 160 grader, midt i ovnen i ca 40 min. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig, det skal ikke være igjen røre på pinnen.

 

Du trenger til sjokoladepuddingfyll:

75g sukker

2ss maisena

2ss kakao

2 eggeplommer

5dl helmelk

100g mørk sjokolade

15g smør

 

Fremgangsmåte:

Hell sukker, maisena og kakao i en kjele og rør godt sammen.

Tilsett eggeplomme og rør alt sammen.

Tilsett melk og varm opp på middels høy varme mens du rører hele tiden, ca 8 min. Massen skal bli en del tykkere/stivere. 

Ta kjelen av varmen og tilsett mørk sjokolade og smør, bland til alt er smeltet. 

Sett til kjøling i 1 time.

Fordel mellom hvert lag av kaken.

 

Du trenger til cream cheese frosting:

2pk Tine kremost naturell

2ss bakekakao

1ts vaniljesukker

ca 200g melis

150g smør

 

Fremgangsmåte:

Ha smør og kremost i en bolle, dette må være romtemperert og ha samme temperatur for at de ikke skal skille seg. Miks til det blir fluffy. 

Tilsett melis, vaniljesukker og kakao og miks videre til alt er godt blandet.

Fordel over kaken.

 

Ja, denne kaken er litt komplisert å lage. Men den var virkelig kjempegod, så det var verdt det! Det er en av de aller beste sjokoladekakene jeg har smakt. Selv om jeg ble mett etter et kakestykke tvang jeg i meg et til for den var så god, og det er det ikke ofte jeg gjør, hahaha. 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg