Hvorfor skal vi ikke støtte Sophie Elise?

 

 

For å si det rett ut, så kjente jeg at jeg ble veldig provosert av å lese innlegget “Hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise?”. Jeg innser jo nå at det som oftest er voksne mennesker som er verstingene på nettmobbing. Det første jeg tenkte da jeg var ferdig å lese artikkelen var “stakkars jente”. Hun fortjener ikke så mye hat, hun er en helt vanlig jente på 21 år, hun er et menneske som alle oss andre. Jeg syntes det er direkte frekt å påstå at vi ikke skal støtte henne. Vel, hva om jeg hadde skrevet en artikkel om deg, kjære journalist? Der jeg skrev at du ikke fortjener noen støtte, at du er et dårlig forbilde og at alt du skriver påvirker en hel generasjon på en negativ måte? Det ville jeg aldri gjort mot noen, ikke engang deg! 

Det er ikke, jeg gjentar; IKKE hennes feil at unge her i landet sliter. Det er ikke hennes feil at unge har dårlig selvbilde og ønsker å operere seg. Sophies jobb er å drive bloggen, skrive innlegg som interesserer andre og ta bilder hver eneste dag og ellers mange andre ting via TV er hun også med på. Hva gjør det at hun tjener godt? Hun jobber ræva av seg (unnskyld språkbruket), og jeg vet selv til en viss grad at det faktisk er vanskelig å få skrevet noe interessant på bloggen som tilfredsstiller leserne og å ta bilder opptil flere ganger om dagen. Selv om det å være blogger virker som en dans på rosa skyer, er det langt ifra så “lett” som man kanskje tror. Det kan til og med jeg, med et lesertall på maks 70 stykker når jeg poster innlegg si dere. Det kan nok langt ifra sammenlignes med jobben hun gjør, og derfor kan jeg bare tenke meg situasjonen hun står i. Vi betaler jo ikke engang for å lese bloggen hennes, mens vi betaler for å ha TV, som også er en slags underholdning. 

At hun har tatt et par operasjoner, vel; hvordan plager det oss andre? Det går ikke utover oss på noen som helst måte, og at hun skriver om dette er jo bare supert. Hun informerer jo blant annet om hva som er negativt med slike operasjoner, hun skriver mye om selvtillit og er en stor motstander av Janteloven. Om man skulle ty til en operasjon eller to, anbefaler hun hvor de er flinke, så man ikke fucker opp fullstendig. Altså, don’t blame her! Jeg syntes hun gjør en kjempebra jobb, jeg. Det finnes jo tusenvis av mennesker her i verden som har tatt skjønnhetsoperasjoner, hvorfor sier vi ikke det samme til alle disse menneskene da? Den eneste forskjellen her er at Sophie driver en av norges mest kjente blogger, hun skriver om sine meninger og viser gjerne fram kroppen sin fordi hun er feminist. Det å kunne vise fram kroppen sin når man er fornøyd er kjempeflott, enten man har tatt operasjoner eller ikke, enten man er undervektig eller overvektig, enten man har cellulitter eller strekkmerker, enten man er jente eller gutt. 

Hun har sterke meninger om ting, og det er helt greit. Hvorfor skulle det ikke være greit? Hun har rett til å ytre sine meninger like mye som alle oss andre. Det er mange som ser opp til henne, ja. Men det er også mange som der ned på henne, og hun må takle ufattelig mye netthets. Mest sannsynlig mer enn mange av oss andre i det hele tatt hadde taklet. Hun skriver selv at hun blir lei seg av slike ting som dette, at hun legger seg ned og gråter noen kvelder, for hvem hadde vel ikke gjort det samme om man var i hennes situasjon? Hun kan ikke bare sykemelde seg en dag eller to når hun er syk eller deprimert. Ikke på samme måte som man kan i mange andre yrker. Denne jenta her står på og gjør jobben sin! Ser ingen grunn til at man ikke skal støtte henne på veien. Et menneske, ei jente, 21 år gammel, som ytrer sine meninger, som også har følelser.  

 


Et bilde tatt i 2014

 

Creds til deg, Sophie Elise. Som gjør en knallbra jobb! 

2 kommentarer
  1. Gidder ikke lese hele det lange innlegget ditt om ho der.
   For å svare på oversriften din: Fordi ho er fake. Alt ved ho som tennåringer ser opp til er FAKE, alt er enten operert eller plastikk. Ho provoserer frem spiseforstyrrelser og dårlig selvtilitt hos barn/unge. Jeg forstår absolutt ikke hvorfor, hun ser jo ike ut i månelys engang! Hun VAR pen for noen år sidne, nå ser ho ordentlig trash ut.

  2. Trollblomst: Veldig saklig kommentar, det må jeg si. Er det noe hun ikke gjør, er det å provosere fram spiseforstyrrelser. Vet ikke om du har lest innlegget hennes om Victorias secret showet? Og generelt de gangene hun skriver om dårlig selvtillit og spiseforstyrrelser? Hun skriver iallefall langt ifra noe som skulle gi folk dårlig selvtillit eller oppmuntre folk til å sulte seg. Hvordan hun ser ut er heller ikke hennes måte å vise verden hvordan man bør se ut. Og det å skrive at hun ser ordentlig trash ut og ikke ser ut i månelys er ganske frekt av deg forresten…

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg