Bøkene kanskje alle trenger å lese?

 

 

På torsdag var jeg en tur innom Fretex her i byen for å levere noen saker og ting, så dro jeg like så godt innom selve butikken også. Jeg gikk selvfølgelig rett til bøkene mens søstrene mine så på møbler og interiør, haha. Faktisk endte jeg opp med å kjøpe tre bøker! Den første boka jeg bestemte meg for å uten tvil kjøpe, var den siste Harry Potter-boka på engelsk. #geek

 


 

 

De to andre bøkene er litt mer sånn psykologisk selvhjelp-aktig, om jeg kan kalle det for det. Den ene heter “Kunsten å si nei”, og den andre heter “Hvem er du?”. To bøker jeg virkelig har nytte av å lese for å si det sånn! Jeg som ikke klarer å si nei, eller si ifra om noe som føles galt eller urettferdig generelt, og ikke minst har jeg identitetskriser hele tida!!! Jeg har begynt å lese litt i “Hvem er du?” og så langt er den bra, og har tatt opp kropp, kjønn og transkjønn til og med (creds, for den ble skrevet på 1980-tallet). Sikkert ei bok mange ville hatt godt av å lese! 

I det første kapitlet av “Hvem er du?” tas det opp at DU ikke er kroppen din. Kroppen forandrer seg hele tiden, og kroppen din er helt annerledes enn den var for fem år siden, og alle atomer og celler er byttet ut, eller noe sånt. Men du er jo fortsatt deg, ikke sant? Du er der fortsatt, men kroppen løper på en måte ifra oss. Derfor føler mange eldre mennesker at de er yngre i sinnet, mens kroppen er gammel, og det kan derfor være frustrerende at kroppen ikke lengre er i stand til å gjøre alt man vil. Det gir ganske mye mening, men det er noe jeg aldri før har tenkt over! 

 

 

Jeg har hatt ei koselig helg, men herregud så fort det går… Hver gang! Når Mathias har fri gjør vi alltid koselige ting og trives godt i hverandres selskap, jeg gleder meg skikkelig til vi flytter sammen, da blir det herlig for oss begge å ha fritid hele helga etter ei skoleuke! Det blir jo selvfølgelig jobbing i helgene om det skulle vurderes, men personlig ser jeg ikke for meg at jeg orker noe jobb med det første. Nå har jeg jo vært nesten et år uten jobb og skole, så det blir litt for hardt å starte med både et helt nytt studie jeg må jobbe hardt med, og i tillegg ha en ny deltidsjobb. Nei nei nei, det blir for stress. Jeg klarer meg med stipendet foreløpig! Jeg får vurdere jobb etterhvert da. 

Ha en fin søndag! 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg