Jeg vil ikke spise gris

 

Jeg har sluttet å kjøpe svinekjøtt. Det som trigget det endelige valget mitt, var at jeg ei natt hadde et fælt mareritt om en søt liten gris, og da jeg våknet begynte jeg å gråte. Det samme gjorde jeg da jeg spiste ei brødskive med leverpostei til frokost. Det føltes bare helt galt, og jeg som har så lyst på en gris som kjæledyr i fremtiden. Logikken med å spise kjæledyret sitt blir jo helt borte. Griser er utrolig intelligente dyr, og jeg har ikke lyst til at de skal bli drept for at JEG skal spise dem. Jeg vet at det blir egoistisk at jeg tenker det samme om andre dyr, men likevel spiser dem. Dessverre sliter jeg litt med å forstå hva det egentlig er jeg spiser, hvordan prosessen fra gårdsdyr til middagsfatet har vært. Det kan jeg ærlig talt innrømme. Det er nettopp det som gjør det så vanskelig å holde meg unna kjøtt generelt. 

Når jeg gråter om jeg spiser svinekjøtt, så er det virkelig ikke verdt det. Hvorfor ikke bare kutte det ut? Jeg har iallefall sluttet å kjøpe det, men jeg skal ikke nekte for at jeg spiser det i ny og ne om jeg blir invitert på middag eller noe sånt, men ikke til vanlig! Hittil har jeg vært streng med hva jeg putter i munnen, og jeg sier i fra om at jeg ikke spiser gris dersom jeg skal lage mat sammen med andre. Med andre ord, det kan hende at jeg spiser ribbe en gang i året dersom jeg blir invitert på middag hos noen andre, men det er kun da jeg tillater meg å gjøre noe sånt. 

 

Grisen er søtest i denne formen, ikke på middagsfatet. Dette er den søte julepynt-grisen jeg kjøpte, jeg elsker den! 

 

Lager/kjøper jeg maten min selv, så er ikke svinekjøtt en del av det! Det gjør meg ingenting å slutte å kjøpe leverpostei, skinke, bacon osv. Det eneste jeg kommer til å savne er pepperoni og chorizo, er det noen som vet om det finnes uten svin? 🤔 Hadde vært gøy å finne en god vegetar-chorizo for eksempel! Jeg tror dette kommer til å gå helt fint, og hittil har det vært superenkelt å holde meg unna det. Jeg har blant annet erstattet leverposteien på brødskiva med kremost, currysalat, kyllingfilet osv. Og det smaker jo mye bedre enn leverpostei uansett!

 

4 kommentarer
    1. spis det du er komfortael med. det viktigste er at du føler deg vel, og gjør det du føler er best for deg <3 jeg kuttet ut kjøtt pålegg for ca et år eller to siden, fordi jeg ikke forsto helt prosessen, og når jeg satte meg litt inn i d føltes det ukomfortablet og jeg tenkte kun på det døde dyret jeg spiste. spiser fremdeles kjøtt i ny og ned, for om jeg er alt for streng med meg selv, klarer jeg d ikke,hehe. men man må bare ta i de taka man føler er viktigst<3

    2. Janne: Takk for en fin kommentar <3 Jeg har det helt på samme måte, jeg tror det er viktig for flere å huske på at de ikke nødvendigvis trenger å være 100% veganer bare for å kutte litt ned på kjøttbruken! Litt er helt klart bedre enn ingenting 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg